Last news in Fakti

8 Октомври, 2020 11:12 4 323 47

ЕП отхвърли поправките за президента в резолюцията за България

  • еп-
  • резолюция-
  • българия-
  • президент

В изменението, предложено от Европейската народна партия, се казваше, че президентът използва протестите като платформа за изразяване на собствените си позиции

ЕП отхвърли поправките за президента в резолюцията за България - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Европейският парламент отхвърли внесените поправки за президента в резолюцията за върховенството на закона, борбата с корупцията и свободата на медиите в България, която предстои да бъде окончателно гласувана днес след обед в пленарната зала в Брюксел, съобщи БНТ.

В изменението, предложено от Европейската народна партия, се казваше, че президентът използва протестите като платформа за изразяване на собствените си позиции. Не беше приет и текстът за връзките на президентски съветници с чужди разузнавателни служби и решението на правителството за изгони дипломати, за които се твърди са предавали на трети държави информация, която представлява държавна тайна.

Текстът за Васил Божков, чийто случай се описваше без да се споменава името му и в който се твърдеше, че той финансира продължаващите протести, беше оттеглен от вносителката - евродепутатката от Малта Роберта Мезоца, още вчера преди гласуването.

В текста на резолюцията остават и текстовете, свързани с Истанбулската конвенция, в които ЕП изразява съжаление, че тя не е приета и призовава за нейното ратифициране. Ангел Джамбазки от ВМРО искаше те да бъдат заличени.

В резолюцията е добавен текст, предложен от румънската евродепутатката от Обнови Европа Рамона Стругару, в който се призовава България да разследва разкритията в американската мрежа за борба с финансовите престъпления (FinCen), в които са замесени три банки и е “установена висока степен на риск от изпиране на пари и връзка с финансиране на организираната престъпност и тероризма”.

Предстои резолюцията да бъде окончателно гласувана днес след обед. Резултатите ще стават ясни след 17 и 30 българско време.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    60 9 Отговор
    Затяга се примката..

    Коментиран от #9, #12

  • 2 Последния Софиянец

    18 6 Отговор
    Спирам Булзита!

    Коментиран от #16, #38

  • 3 ООООО

    66 13 Отговор
    ЕП=ГЕРБ СЪЩИТЕ КРАДЛИВИ И ЛЪЖЛИВИ ТВАРИ КЪТ БАЦЕ ТИКВОНЙЙ
  • 4 Оги

    45 7 Отговор
    Лошо за мафията.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 честен ционист

    11 64 Отговор
    Така че на Румбата не му остава нищо друго освен да ратифицира Стамбулската конвенция. Така по-малко ще ви боли, героят ваш да ви кастрира. Елегантно, а?
  • 7 Чичо

    77 18 Отговор
    Президента е пич, а за бацо затвор
  • 8 РАДЕВ....ПОСЛЕДНА НАДЕЖДА НА. БСП

    13 48 Отговор
    ЛЕКО ГО СЪЖАЛИХА.........
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 да де

    57 11 Отговор
    Логично въпреки надеждите на тулупа Вебер не е Господ .

    Коментиран от #40

  • 11 Мислещ

    57 9 Отговор
    Абе вече се видя, че подкрепяте престъпниците, че сте част от схемите им и че мразите българския народ. Колкото и да опитате да го замитате, няма да има особена разлика.

    Коментиран от #19

  • 12 Реалист

    3 41 Отговор

    До коментар #1 от "Ники":

    Така е, ако искаме подкрепа срещу #хунтата ще трябва да приемем Истанбулската конвенция
  • 13 РАДЕВ....ПОСЛЕДНА НАДЕЖДА НА. БСП

    6 42 Отговор
    ЛЕКО УСПОКОЕНИЕ ЗА РАДЕВ.....ДА ДИША СВОБОДНО....

    Коментиран от #47

  • 14 КОТарАК

    40 4 Отговор
    значи резолюцията е все пак успех и то голям . ще видим крайния резултат. за Истамбулската конвенция не би трябвало да се тревожим , такова нещо тук не вирее и те си го знаят. никой няма да се изцапа с това нещо у нас, колкото и пропаднал политик да е
  • 15 Мъка

    36 4 Отговор
    Оставаше и да не махнат глупостите от жълтините на Догано-Пеевските медии?! Ако се беше случило, трябваше да се питаме......Какво правим в ЕС!?!
  • 16 Протестър

    28 8 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Така е, ЕП ПОЗОР, ОСТАВКА и ЗАТВОР!!!
  • 17 наблюдател

    37 8 Отговор
    Правителството да пие една студена вода.Оставка.
  • 18 Българка

    37 5 Отговор
    За ратифицирането на Истамбулската конвенция КС се е произнесъл, че текстове от нея противоречат на конституцията ни. Така че резолюцията не ни задължава да я подписваме. Важно е останалите текстове за свобода на медии, против безконтролен главен прокурор, за независим съд, против корупция.. да бъдат приети. То ще е звучен шамар за шайката, водена от шофьора Буда
  • 19 БСП за България и Радев

    9 18 Отговор

    До коментар #11 от "Мислещ":

    България е крайно време да влезе в Евразийския съюз! Това че махнаха гнусотиите срещу генерал Румен Радев не ги помилва! Напротив! БСП сваля доверието си от Елена Йончева и ЕП
  • 20 Фффффф

    22 4 Отговор
    Европейската националсоциалистическа(народна) партия се отказа да брани нашите мафиоти
  • 21 Факти

    25 4 Отговор
    Разбира се, че ще ги отхвърли.
    Защото, ако бяха приели поправките, трябваше официално да разследват ГЕШЕВ и ГЕРБ за нахлуване в Президентството на тежковъоръжени подчинени на Гешев и Борисов служби.

    Така започна протестът, Народът на БГ защити ПРЕЗИДЕНТЪТ.

    (затова агресорите като се жалват, да мислят "Как" се жалват, защото жалбата е и ДОКАЗАТЕЛСТВО)
  • 22 Антисоросоид

    23 8 Отговор
    Нагоде, нс избофите за президент да гласуваме пак за Радев и след това референдум за президентска република. Само така всички крадливи политици могат да бъдат осъдени за ограбване на държавата. Без тива България я пишете заминла след 3 до 5 години
  • 23 Наблюдател

    24 5 Отговор
    Уж и в Европарламента били кпрумпирани, но и там се погнусиха от корупцията и щатско-турската зависимост на управляващата мафия в България !
  • 24 ШАФИОРА

    19 6 Отговор
    съжалявам че ги отхвърлиха УСЕТИХА СЕ КАК САМО ЗА ТОВА ЩЕШЕ ДА СИ ИДЕ НА КИНО И ЕС И ТИКВАТА ДЪРВЕНА ! ЕС СА КРАДЦИ КАТО БОЙКО , ЗА НИЩО ДРУГО НЕ СА ТАМ !
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 4 Отговор
    капитализъма олигархията затяга примката на МАЙКА БЪЛГАРИЯ
  • 26 ПКП ТКП

    10 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Бойко Борисов
    Бойко Борисов за дебата с Корнелия Нинова
    Аз много уважавам жените, но за това не съм женен, защото не обичам да ми се поставят условия"
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 4 Отговор
    кога ще има върховенство на зокона
  • 28 Жткд

    20 8 Отговор
    Никога не съм бил партиен член на никоя от насноящите партии и няма да бъда, но считам, че Президента Радев е последната надежда на българския народ.
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 7 Отговор
    БОЙКО мутро мразиме те
  • 30 Мдааа

    16 6 Отговор
    Путин: Преди 1989 Москва сменяше генералните секретари за далеч по-малко… Сега ЕС крепи корумпирания елит на България, за да крадат заедно…Българите са на път да осъзнаят историческата грешка, която направиха в последните 30 години. Европа сама ще им отвори очите. Това коментира пред наш журналист руският президент Владимир Путин, в кулоарите на икономически форум в Санкт Петербург. Събитието не е свързано с България, но Путин направи импровизирана пресконференция, на която коментира този и други въпроси от глобалната политика – войната н Карабах, вирусът на Тръмп и пр. “Знаете, че преди 1989 г. България беше в зоната на влияние на Съветския съюз. Москва се намесваше при сериозни проблеми, което беше коректив на местната политика. Понякога са сменяни дори генерални секретари, и то за далеч по-малко от тази чудовищна корупция, която се шири в момента в България. Представете си в Русия някой да открадне пари, колкото да построим един язовир. Ще остане ли на власт, или ще иде в Сибир? В България се краде много повече.” “Мисля, че българите ще прогледнат, и ЕС им помага за това. Те крепят този очевиден корумпиран елит, за да си поделят парите от грабежа заедно. ЕС изсмуква от България няколко десетки милиарда евро всяка година – чрез контролираните от тях отворени пазари – банки, застрахователи, търговски вериги, комунални услуги. В замяна българското правителство получава евро-фондове, които да присвоява и пълни банковите си сметки.
  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 4 Отговор
    БОКОВ с какви пари е купил на жена си апартамент в ПАРИЖ ФРАНЦИЯ ЗА 20 МЛН ЕВРА да не би с честен труд да нее копал орал садил БОЖКОВ е олигарх престъпник
  • 32 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 4 Отговор
    олигархия капитализъм мафия 3 в едно с допълнение мутри гарван гарвану око не вади
  • 33 ТаУмВзе

    9 5 Отговор
    Ще измрем като феодални селяни, каквото сме си! Дреме им на чекмеджето на тия. Сопатаааа! Излизане от Е СС и нато.
  • 34 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 4 Отговор
    не съм расист нито скинар но в БЪЛГАРИЯ циганите са с повече права от нас БЪЛГАРИТЕа повечето БЪЛГАРСКИ мюсюлмани помаци са трудолюбиви и честни хора но не и циганите между циганите има цвестни хора но са малко най свестния ром ДОКТОР ФАРУК ЧИРКОВ РАБОТЕШЕ В СВЕТА АНА но ГАЙДАРСКИ го уволни от завист злоба ФАРУК ЧИРКОВ Е ОТ град лом практиува в ГРАД ВАРНА живее в ФРАЙБУРГ ГЕРМАНИЯ ФРГ
  • 35 6565

    11 4 Отговор
    Добре че европарламентът се осъзна, че ако бяха приели простотиите на ЕНП, в България щеше да се надигнат такива страшни настроения срещу ЕС, че никога нямаше да могат да бъдат преодолени.
  • 36 демократ

    11 1 Отговор
    "ФАКТИ", публикувайте /възможно е/ броя гласувания по фракции -"за" и "против" да видим истинската картина на ЕП за РБ.
  • 37 гробарски

    2 2 Отговор
    ,тъпи мотиви...
  • 38 БАЦЕ БАЦИЛА

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Минаваме към Тиквекзит....
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 европейска

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "да де":

    мека китка....
  • 41 Тъжно

    14 3 Отговор
    Както Герб е символ на корупцията в България, изглежда такава е ЕНП в Европа.
  • 42 Барца Чекмедже

    12 3 Отговор
    Само не разбрах, таА Мацола П кърджалийска П0тка ли е, или П малтийска П0тка?

    Коментиран от #45

  • 43 Боб Марли

    6 3 Отговор
    Нямам представа дали Турция е приела Истанбулската конвенция ама като гледам по сериалите им как мъжете млатят жените не ми говорете за това. Добре сме си и така а и джендърите ни са доста по-малко от която и да е друга страна.Въпроса е кога ще си иде Ганьо-Бойко Балкански.
  • 44 Нннн

    10 3 Отговор
    Бойче се хвали, че ще дава пари на всички български деца-жълти стотинки, а на циганските деца плаща 1000 лв. месечно да ги гледат в приемни семейства-български. Циганите са важни за него. Утре ще са изборите. Ще са му необходими. Спите ли бе българи?

    Коментиран от #46

  • 45 БАЦЕ БАЦИЛА

    0 2 Отговор

    До коментар #42 от "Барца Чекмедже":

    Може пък да е мазолеста,знаеш ли....
  • 46 народа

    3 3 Отговор

    До коментар #44 от "Нннн":

    Не спим, ние не харесваме Бойко, но вас още повече, защото сте доказали какви мекерета сте!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове