Last news in Fakti

8 Октомври, 2020 12:21 2 141 38

Нинова: Краят на този модел може да сложи само високата избирателна активност

  • корнелия нинова

Подаваме ръка, нека да загърбим искането си за лидиране, надмощието, кой ще бъде по-велик

Нинова: Краят на този модел може да сложи само високата избирателна активност - 1
Снимка: БГНЕС

Високата избирателна активност е единственият начин да се сложи край на този модел на управление и той да не се възпроизведе като "Борисов" 4. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата по президентското вето върху Изборния кодекс, предаде Агенция "Фокус".

"По темата изборен процес според мен има три проблема. Един резултат от тези проблеми и едно решение в тази политическа обстановка, в която се намираме", започна своето изказване Корнелия Нинова.

"Първо, отново ще провеждаме избори и отново мнозинството прави промени в последния момент. Изключително порочна практика, която има и външен за България и вътрешен ефект. Външният многократно сме били осъждани и критикувани от Венецианската комисия, докладите за върховенството на закона, последната резолюция на ЕП за тази порочна практика. Вътрешният ред, това създава несигурност, нетрайност на законодателството, липсва време за подготовка на изборната администрация. Една от причината за част от пороците на изборният процес", каза още Корнелия Нинова.

"Вторият проблем - изборите в България се фалшифицират и манипулират. Няма за никого съмнение, че изборите в България се фалшифицират и манипулират. Уважаеми колеги, които оспорвате резултатите от недействителните бюлетини. Ще цитирам изказването на председателя на ЦИК. Почти 466 хил. недействителни бюлетини. В редица бюлетини недействителните гласове 60 %, а в отделнит секции - 90 %. Резултат от фалшификации и манипулации.

Уважаеми колеги, много е елементарно, много е принизено да казвате тяснопартийни, но тези бюлетини не са били всички за БСП. Има значение за коя партия са, но много по-гоямо значение има за България. Половин милион българи са оставени непредставени", каза още Нинова.

"Третият проблем - фалшификациите, манипулациите, подправените протоколи, задрасканите бюлетини са следствие. Причината е че залагате това в закона", каза още лидерът на БСП. По думите ѝ сега се прави същото в изборните правила.

"Резултат от всичките тези три проблема е изкривява се истинският вот. Подменят се принципите на правото и демократичната държава и изобщо не се мисли за представителната демокрация, която е в опасност в този момент, именно защото много хора не се чувстват представени тук. Те стават апатични, не вярват в нито една политичеса сила. Това е големият проблем.

Какво е решението в този момент, в който вие имате мнозинство, в който проявявате инат, в който сте си самодостатъчни? В този момент, защото той ще се промени, решението е едно.

И днес се обръщам към всички партии в парламента, партиите извън парламента, НПО, гражданските сдружения, едно от решенията на този проблем днес е в нашето обединение за честни избори. Обръщам се към всички тези партии и структури на обществото. Знаем, че сега е момент, в който се мерят сили, в който се тропат оръжия за предсрочните или редовните избори. Броят се гласове. Нищо от това няма да има значение, ако днес не се обединим всички, за да гарантираме честните избори.

Подаваме ръка, нека да загърбим искането си за лидиране, надмощието, кой ще бъде по-велик. Няма място тук за мерене на сила и величие. Тук всички трябва да се обединим около общата цел - гарантиране на честни избори", каза още Нинова.

"Второто решение е във високата избирателна активност. За това второто ми обръщение от трибуната на парламента е към българските граждани. Вие сигурно харесвате различни партии, това е ваше гражданско, демократично, конституционно българско право. Просто го упражнете", каза още Нинова.

Според нея така обединени партии за честен вот и българи, които искат промяната, ще успеят.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 топ 20

    12 6 Отговор
    Не е важно кой как гласува,а кой брои гласовете
  • 3 факт

    17 6 Отговор
    Ако гласуват, колкото и протестираха, защо да има избори изобщо?
  • 4 Края ше настъпи само когато

    6 10 Отговор
    На таз територия не живеят българе иначе всичко е схема и измама за новите поколения
  • 5 Софиянеца

    17 5 Отговор
    Djypsi кварталите в София вече се точат да гласуват на 100% за ГЕРБ

    Коментиран от #6, #36

  • 6 Хахаха

    6 9 Отговор

    До коментар #5 от "Софиянеца":

    Дай следващата опорка.....
  • 7 ТаУмВзе

    9 11 Отговор
    Абе кинтоимпексова! Мутропитека вече е купил изборите ма. Крепи го още! ВСИЧКИТЕ СТЕ ЗА ЗАТВОР! И ПСУВАМ!

    Коментиран от #25

  • 8 Филипа

    14 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Вторият проблем - "изборите в България се фалшифицират и манипулират. Няма за никого съмнение, че изборите в България се фалшифицират и манипулират"....К.Нинова.
    Президентът Р.Радев е избран след избори в България.
    Следователно ......?????
  • 9 Нинова,

    11 6 Отговор
    кой стои зад тебе? Май същите тези, които са и зад ББ. Той се компрометира, и партията му също. Време е за смяна на куклите, но кукловодът си остава същият.
  • 10 провинциалист

    4 7 Отговор
    Ако няма за кого, не гласувам. В момента няма.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 jorj

    14 9 Отговор
    Нинова, ти и другарчетата ти, така очернихте с лъжите си всичко, което е извън бсп, че отвратихте и обезверихте хората и те няма да гласуват! Само с лъжи, НЕСТАВА!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Дааааа...

    13 6 Отговор
    И тия избори на ФАТ'МАКА ли говорим ,че ДА ФАЛШИВИ или...ако БКП спечели... тогава са Законни?!?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Последния Софиянец

    7 10 Отговор
    А ПКП каза че в Кърджали са дебили и не могат да гласуват машинно.
  • 17 Костов

    16 7 Отговор
    Да, права си Корни, аз никога не гласувам и не харесвам Бойко, но като гледам кои и как искат да грабнат властта, за да се налапат ще ида и ще гласувам за Герб, защото не искам крадливи чалгари и бесепари да съсипят България!
  • 18 Не знам

    16 5 Отговор
    Ама съм сигурен,че Никога вече власт за УБИЙЦИТЕ на БЪЛГАРИЯ от БКП БСП ДПС ДС ДЕЕЕБЪ
  • 19 никой

    14 2 Отговор
    Нинова пак приказва общи приказки.Време било да се сложи край.А кой постави началото? Герб не съществуваха тогава,основателя им( НА ГЕРБ ) хал хабер си нямаше тогава от партия,камо ли да създава такава. Не знам какво им пречи гласоподавателя отива ,гласува,записват го и до там .Никакви предварителни избирателни списъци. Който отишъл,отишъл.Точка .Гласували два милиона, значи два милиона. Интересното е че никой не желае това да се случи,само разиграват ,,драми,, в парламента за наивниците.
  • 20 Димитър

    15 5 Отговор
    Другарко К. Нинова Техноимпексова този корупционен модел не е измислен от премиера Борисов, а от руските тайни служби и чрез верните на Русия Бсп, Дс и Дпс внедрен в България и масово ползван. Никак не е случаен факта, че всички олигарси от България са именно от руската партия Бсп, Дс. Едно личното управление на Бсп при Жан Виденов окраде спестяванията на хората, а икономическото цунами фалира 15 банки. Хиперинфлацията достигна чудовищни размери един долар стигна цената от 3500 лева. Икономически министър бе агента от Дс Румен Гечев, а сега същия дава акъл и критики. Нинова също се възползва от този корупционен модел като закупи за жълти стотинки дружество Техноимпекс, а сега е придобила и хотел в Гърция. Защо беше уволнена от Станишев Нинова като зам министър, защо се крие този факт от обществото. Стига лицемерие и задкулисие стига са управлявали България партийте от клуба на кагабееца Леонид Решетников и сие.
  • 21 Висока

    7 1 Отговор
    ... избирателна активност може да има само при класово осъзнало се общество. Когато обикновените граждани знаят за кого да гласуват, защото те защитават техните интереси. Когато няма хора които да им защитават интересите, много ясно че никой не гласува. Процентът на негласували ще продължава да расте. Ще се появяват все повече най-различни партии- зелени, на бирата, на виното, на чевермето, либерали, националисти и т. н. докато не се появи истинска партия защитаваща интересите на обикновените хора. Тогава хората ще я припознаят и ще тръгнат след нея. Обречени сме да извървим пътя, както са го извървяли нашите деди преди 100 години.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 месара

    10 3 Отговор
    импексова , хората са казали - внимавай какво си пожелаваш ! ако има висока изборна активност , процентите с които които ти и бсп ше вземете ше са много малки , и съответно разликата между бсп и ГЕРБ ше е по голяма ! отново ше изгубите изборите , и го знаете !
  • 24 ФАКТИТЕ СА...БЕЗМИЛОСТНИ:

    13 4 Отговор
    На Частичните местни избори (18 населени места),....са ГЛАСУВАЛИ...18 000 човека!
    От тях....12 000 са гласували за.. ГЕРБ!
    ...900 ..БСП(Фатмака,триото,Мая и Ко)
    ...останалите за ...ДПС..
  • 25 ТаУмВзе

    12 3 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    Интересно явление е, че дечицата на мекеретата от всички Партийки са на Запад. Защо синчето на нинова не учи в бг? Гърби роде, за да изпратиш убави роби!
  • 26 ДЕДО ДАНИ

    6 4 Отговор
    Няма как да стане народът вече ви мрази не ви иска никой няма да гласува
  • 27 Дедо Jo

    4 3 Отговор
    "Високата избирателна активност е единственият начин да се сложи край на този модел на управление" - в БСП са се объркали здраво!
    Това само ще намали броят на нови депутати за партиите на статуквото (ГЕРБ, БСП, ДПС,...).
    Точно 3-6 месеца след влизането във властта на коя да е партия (от статуквото или не) тя се превръща в ОПГ.
    Това, че не всички депутати участват в организираната престъпна дейност, не променя факта за същността на всяка управляваща партия.

    Край на модела може да се сложи само и единствено с увеличаване присъствието на избирателите във властта и контрола върху нея.
    Останалото са приказки за малки деца.

    Оставка Правителство, Парламент, Гешев!
  • 28 4694

    7 2 Отговор
    Курнела на АК се прави на ощипана.Не бюлетините другарки,а в протоколите е измамата и го знаеш много добре.Костинбродската афера с бюлетините показа и колко лесно се манипулират БГ избиратели,а протоколите се печатаха в друга печатница на ваш човек.
  • 29 чичо

    8 1 Отговор
    Нинова,от години чакам теб и другите които искат смяна на модела,най-после да се престрашите и да кажете какъв модел предлагате.Кажете бе хора,що ви е страх.

    Коментиран от #31

  • 30 4257

    3 3 Отговор
    Права излезе Йончева, че Нинова е в сговор с ГЕРБ. И спрете да триете коментарите ми! Оня бот непрестанно копи- пейства едни и също постове на капс лук- безсмислени, безсъдържателни, еднотипни, които не са нито по статията, нито са лична позиция, но не го триете.
  • 31 4257

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "чичо":

    Тя нищо не предлага. Не разбра ли? Харесва ѝ ролята на вечната опозиция. Колко години трябва да минат, за да разбереш, че класическите партии няма да се променят и от тях промяна на курса няма да излезе.
  • 32 Някой

    7 2 Отговор
    Голямата лъжа не престава да плюе и да произнася лъжа,след лъжа!
  • 33 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    6 2 Отговор
    А БСП КАКВО ДАВА....СВЕТЛО БЪДЕЩЕ....ПАК БСП ЩЕ Е ОПОЗИЦИЯ
  • 34 очилатко

    4 0 Отговор
    Мисля, че другарката се е заблудила - не вярвам една диктатура да се смени с друга. Мисля си, че вече хората са поумняли и ще гласуват за личности, само за личности. А може и да не гласуват и за прекрасни хора, които са наредени в партийните листи на партиите от статуквото. Вие също няма да управлявате, вас също сме ви видели, споко.
  • 35 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    6 0 Отговор
    ПРИ ВИСОКА АКТИВНОСТ, МОЖЕ БСП ДА СИ НАМАЛИ ДЕПУТАТИТЕ...НАПОЛОВИНА
  • 36 Селяник

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Софиянеца":

    Шубето е голям страх на крива ракета космоса е виновен от80хил комунисти 40гласуваха те не могат тях да активирати почнаха да плачат да се фалшифицират 100хил гласа няма за един депутат все нещо им е криво
  • 37 Съжалявам

    3 1 Отговор
    с изгонването на Станишев, БСП се е компрометирала тотално, ако някой не ми вярва да попита европейските социалсити защо
  • 38 Русенец

    3 1 Отговор
    Високата изборна активност само трупа субсидии на лешоядите. Бяха времена, когато имахме над 80% гласували, и какво стана? Пак ние броим стотинки, докато избраниците ни се гушат. Тоя филм сте го давали вече.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове