Last news in Fakti

22 Октомври, 2020 07:49 4 055 37

Маските на открито са задължителни при струпване на хора

  • маски-
  • на открито

Спортуващите на открито също може да са без маски

Маските на открито са задължителни при струпване на хора - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

От днес маските стават задължителни на открити обществени места, но само там където не може да се спазва дистанция от метър и половина.

Изключения ще има за децата до 6 години. Спортуващите на открито също може да са без маски.
Също - в заведенията режимът остава без маска.

Изключение има и за водещите и гостуващите в телевизионни предавания.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    51 5 Отговор
    Абсурд след абсурд.
  • 2 Питам

    45 1 Отговор
    Що е струпване на хора и има ли то почва у нас ?
  • 3 Всъщност

    44 2 Отговор
    Ще бъде интересно колко хора ще бъдат глобени на мача на ЦСКА тази вечер ? 15 000 на едно място , от това по-голямо струпване няма .
  • 4 Последния Софиянец

    43 4 Отговор
    Обявявам Триъгълника на властта и Орлов мост за зони свободни от намордници.Ще приемаме само хора без маски.Долу Хунтата и НОЩ!

    Коментиран от #12, #21

  • 5 Дельо Хайдутин

    35 1 Отговор
    Значи спортистите и журналистите са имунизирани срещу короната.
  • 6 Просто човек

    41 5 Отговор
    И всичко това, защото не могат да спрат протестите?!
    #ОСТАВКА!!!

    Коментиран от #10

  • 7 официално

    16 2 Отговор
    От днес всички са маскари.
  • 8 4кдм45к

    36 1 Отговор
    Къде е дефинирано понятието "струпване на хора" ? Колко човека са струпване и в какви случаи? Кой ще следи и наказва за неспазване на тази олигУВренска заповед?
    Значи, ако изведнъж ме нападнат една тумба роми да ме пребиват, аз трябва да бързам да си сложа маската?!
    В кръчмата (на закрито) седят на една маса 8 човека и ядат и пият. На разстояние са от 40 см един от друг и там не е рисково, а на улицата 4 човека си говорят и обсъждат нещо и се оказва, че са "струпване" на хора?!?!??!!
    Абсолютни дебили са всички в управлението на тоя свят!

    Коментиран от #15

  • 9 Перо

    26 4 Отговор
    Всеки абсурд има за цел да спре или ограничи протестите! Денонощно ни облъчват с мутренска стъкмистика за коронавируса. Оставка!!!

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 👑👑👑👑👑👑

    3 21 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    👑👑👑👑👑 Понеже си много отворен бизнесмен ти пожелавам да се сблъскаш с истината 👑👑👑👑👑
  • 13 Bit

    30 1 Отговор
    В класната стая децата трябва да са без маски, а в училищния двор с маски???!!!!??? Що за чудо на чудесата е и това????
  • 14 БАЦЕ БАЦИЛА

    22 2 Отговор
    Невиждано струпване на простотия в упрвляващите....
  • 15 И после обяснявай

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "4кдм45к":

    на докторите кой крив кой прав,че отивали заразени и болни при тях.
    А здрав човек ще ходи ли на доктор?
    Имаме едни измислени тестове с други предназначения,едни изкуствено напомпени цифри за заразени,едни ненормални предпазени мерки и едни милиарди за усвояване,никакви конкретни факти доказстелства за въпросният вирус.
    Изнесоха се едни симптоми леко изкривени,но сходни при грип и то не беше черен пипер,вода за уста и други познати неща,които предлагат за илачи,5 човека обявиха официално са починали от новата ваксина.
    Кашата е просто уникална и най-вече с какви мерки се пазим от вируса.
    Всичко това води до един друг глобален проблем и въпрос,как се пазим от малоумните управляващи дами и господа?
  • 16 БАЙ МУ

    3 14 Отговор
    КАКВО СТРУПВАНЕ ИМА НА ПРОТЕСТИТЕ.....ТО ПЪК ЕДНИ ПРОТЕСТИ...УМРЯЛА РАБОТА САМО ДА ГИ ПСУВАТ СОФИЯНЦИ....

    Коментиран от #22

  • 17 Пенсионер

    7 4 Отговор
    След като маските са задължителни на открито при струпване на хора, защо учениците, които са струпани 26 деца, на закрито в час са без маски? Вече е доказано, че младите карат повече леко или безсимптонно ковид 19, но са негови преносители. Ако управляващите са толкова загрижени, защо още учениците не са преминали на дистанционно обучение?
  • 18 Клошар

    11 1 Отговор
    Абсолютно са излишни......Това е поредната глупост на ТИКВАТА.СТРАХ го тресе.
  • 19 БАЙ Х@Й

    13 0 Отговор
    ВЪПРОСЪТ НЕ Е ИМА ЛИ ВИРУС !!! ВЪПРОСЪТ Е ИМА ЛИ ПОЛЗА ОТ ЕДНО ПРЕДПАЗНО СРЕДСТВО( било маска или презерватив) КОЕТО СЕ СЛАГА И СВАЛЯ НЯКОЛКО ПЪТИ ДНЕВНО ??? /
  • 20 Гост

    3 2 Отговор
    Кой и как ще реши кой р спортуващ и кой не ? След Март и Април се въвеждат само неадекватни мерки !!! Ако наистина искате да пазите народа затворете училищата , университетите , ресторанти, дискотеки все места на които няма как да се пази дистанция и въобще да се пазиш по някакъв начин! Но помогнете на бизнеса в тази сфера ама НАИСТИНА а не на хартия и пак по евтино ще ни излезе пред цялостната карантина !!! За откриване на контактните лица ами възползвайте се малко от технологиите на 21 век !! Или просто не искате , а искате хаус и пълна парализа на държавата??
  • 21 Пенсионер

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Нека все пак дадем възможност на хора от рискови групи, които се страхуват за здравето си, да протестират на площада, а не в къщи
  • 22 Последния Софиянец

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "БАЙ МУ":

    Снощи при ВСС една бабичка ни се караше от балкона че не може да спи.Ха ха ха ха ха
  • 23 Чонкин

    5 3 Отговор
    От днес се въвежда такса "без маска"- плаща се в общината по местоживеене,може и със смс на синя зона. Лев на час без маска.
  • 24 Дед

    9 2 Отговор
    Маската е пълна с бактерии. Слагаме, сваляме, пак слагаме. Най опасния развъдник на болести, които дишаме е тя.
  • 25 Има ли корона вирус?

    6 0 Отговор
    Твърде несериозни мерки и изказвания чухме за да е реален,а нека не забравяме и приказката-Банка и муха се трепят с вестник.
    Медиите доказаха своята сила и ефект върху тълпата за пореден път и техният подсъзнателен ефект върху тълпата.
    Всичко е психология и няма по-голямо оръжие от това как медиите вземат страхът ви и благодарение на него управляващите си правят каквото си поискат или тези над тях какво им кажат.
    За това ни протести ще решат проблема,нито ваксини ще ви спасят от нещо което не съществува освен във вашите глави.
    Спасението на давещите се намира в ръцете на самите давещи се.
    Успех дами и господа чакащи да ви спасят въпросните тарикати!

    Коментиран от #26

  • 26 Просветен илюминат

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Има ли корона вирус?":

    Прави си.Закостенялото мислене на едно поколение сега дърпа младите назад и надолу и всичко ще се разреши на принципа на естествения подбор.
    Оцеляват адаптивните към промяна,а тя вече е неизбежна.
    Време е да се скъсат оковите на ограниченото робско съзнание и да се освободим от убеждението,че трябва да сме изпълняващ само без да носим отговорност за живота и действията си.Има действащи природни закони с които е желателно да се съобразяваме,а не с тези измислени от тарикатите за да се облагодетелстват те за сметка на народа,който ги избира за да му служат.
  • 27 СНИМКАТА

    3 0 Отговор
    е уникална - как жена се държи ...за маската! Ало, журналистите! Мислите ли малко с тези глави? Това е именно едно от нещата, които НЕ СЕ ПРАВЯТ. Не рекламирайте такова поведение!
  • 28 Скинхедс BG

    3 2 Отговор
    Ceгa e мoмeнтa дa излoвимe пoтoмцитe нa нeвeрующитe eврeи КOИТO НE ИCКAТ ДA НOCЯТ МACКИ и дa ги вкaрaмe в кoнцлaгeри! Eдин eврeин труднo мoжe дa гo нaкaрaш дa пoвярвa в нeщo кoeтo нe виждa и нe мoжe дa гo пипнe и тe никoгa нямa дa пoвярвaт в cъщecтвувaнeтo нa тaзи изкуcтвeнo cъздaдeнa в лaбoрaтoрии бeлoдрoбнa чумa пo вcякa вeрoятнocт oт Иcлямcкa държaвa, или oт Бил Гeйтc, или oт CC, или oт Крeмъл, или oт EC, или oт ЦРУ или oт кoйтo cи пoиcкaтe...Тoчнo и пoрaди тaзи причинa тeхнитe дeди ca рaзпънaли нa кръcтa Бoжият cин зaщoтo нямa кaк дa ги нaкaрaш дa пoвярвaт, нo ceгa щe нocят мacки, a aкo нe нocят, шaмaри щe им рaздaвaмe мacoвo тoзи път и eврeйcкa кръв щe прoливaт и щe пoдcмърчaт aкo нe иcкaт дa пoвярвaт в cъщecтвувaнeтo нa тaзи бeлoдрoбнa чумa! Oт днес вcички c мacки брaтя нaциoнaлиcти и видитe ли някoй бeз мacкa на обществено място където има струпване на хора пo бързaтa прoцeдурa му кaчвaтe eврeйcкaтa джукa в пocoкa към чeлoтo!А пък на доцента с вид на евреин от концлагера Дахау който ги подлъгва да разнасят заразата, лично аз ще му разбия устата в някое студио много скоро пред очите на няколко милиона зрители!
  • 29 Много чудно

    6 0 Отговор
    Питам:защо цяло лято се правеха по около 1000-2000-3000 теста, ако капацитетът на лабораториите е по над 11 000 теста за денонощие, както видяхме вчера? Ако проблемът е събиране, струпване на много хора на едно място, даже и навън, защо цяло лято, нямаше толкова положителни тестове? Да не говорим, че протестите са вече над 100 дни? Много интересно съвпадение е, че точно в деня преди заповедта за маските и в самия ден, от който тя е в сила, са и най-много заразените! Някой обърна ли внимание на това? Изместват фокуса, играят си играта и ние вярваме, защото сме с такава психика. Очаквайте и още абсурдни мерки, тази е първата. А що се отнася до вируса, да, има го. Аз лично го прекарах. Обаче съм прекарвал сезонен грип толкова по-тежко, че не е за разправяне. Аз лично подозирам съвсем друга цел с тези тестове и заразени, лично мнение, ще видим.
  • 30 Дълбоко Виждащ

    2 1 Отговор
    Така списано и Така казано......Може да се Спекулира от Владетелите на реда-милиционерите станали полицаи!Няма ли изрично написана черно на бяло-Тук се носи ,там не...Става следното-полицаИ ви спират и казват ,защо сте без маска???Вие-няма никой...Как доказвате ..Става като ,защо минахте на червено......Светофара ме хвана на прага на кръстовището-Жълто,но на кой ще повярва съдията ???Естественно на този дет е с него в лодката,а не на агнеца нарочен за жертва!
  • 31 Пътуващ

    2 1 Отговор
    Къдe ca кoнтрoлнитe oргaни?!Пътническия ЖП транспорт в момента е един от най-големите заразопреносители в цяла България.Н-к влaкoвe,кoндуктoри и нaд 90% oт пътницитe нe нocят мacки.Вагоните са пълни,а в някои моменти и препълнени поради малък брой вагони.Контрол от страна контролните органи в пътническия ЖП транспорт е нулев,една кръгла „0“.До кога ще си затваряме очите пред истината?!
  • 32 Гост

    0 1 Отговор
    Който ме търси по телефона задължително да си слага маска.
  • 33 Абсурдистанска реалност

    1 0 Отговор
    И защо изключение за малките келеши ?
    Те какво,с вроден имунитет ли са или немогат да заразяват понеже са малки.
    Или случайно да не им стане нещо понеже ще ги карат да правят нещо което не им харесва.
  • 34 кйунт

    0 0 Отговор
    Какво значи "струпване на хора"? Колко като брой?
  • 35 името на ВИМЕТО

    0 0 Отговор
    Това важи ли за мачове , чалга-клубове , митинги ? Да питаме ВОЖДА , та да ни го разясни с елементарния си хашлашки изказ !
  • 36 заката

    0 0 Отговор
    МУТРИ ВЪН ОСТАВКААА
  • 37 заката

    0 0 Отговор
    АБЕ ТАЯ МОЯ МАСКА Е НОСЯ ЕДИН МЕЦЕЦ НА СЕЛО ТЯ ХВАНА ЧЕРВЕЙ НЕ КОРОНА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове