Last news in Fakti

11 Август, 2022 06:30 5 071 21

От днес влизаме с маски само на определени места

  • маски-
  • заповед-
  • коронавирус

Заповедта ще бъде в сила до 18 август, включително

От днес влизаме с маски само на определени места - 1
Снимка: БГНЕС

От днес защитна маска за лице ще трябва да бъде носена, само когато гражданите се намират в лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, предаде dariknews.bg.

Маски ще се изискват и при използването на градския транспорт и престоя на съответните спирки/станции, които се намират на закрито.

Изключение от изискването за носене на защитна маска се допуска за деца до 6-годишна възраст.

С издаването на заповедта на д-р Асен Меджидиев се цели уеднаквяване на противоепидемичните мерки в страната, с оглед етапа на разпространение на COVID-19 към момента.

Заповедта ще бъде в сила до 18 август, включително.

В нея е посочено още, че работодателите и органите по назначаване организират провеждането на противоепидемични мерки в работните помещения, в т.ч. редовно проветряване и дезинфекция; недопускане на лица с прояви на остри респираторни болести до работните помещения и инструктаж за правилна хигиена. При възможност работата може да бъде организирана и в дистанционна форма или при работно време с променливи граници.

В детските ясли и детските градини трябва да се провежда засилен сутрешен филтър за недопускане на деца с клинични симптоми на COVID-19 и други заразни болести.

Ежедневен филтър е задължителен и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни с цел недопускането на потребители и персонал със симптоми на COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От плажа

    37 2 Отговор
    Не сваляме зобниците !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Истината

    72 1 Отговор
    Много е важно , когато сме сами в колата и навън е 40 c° да сма със зобник, за да знаят останалите овце че вече не мислим...и каквото ни кажат ние слушкаме

    Коментиран от #4

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    38 1 Отговор

    До коментар #3 от "Истината":

    Вчера видях една такава ❗
  • 5 ШиШиШиШи

    56 0 Отговор
    Не съм чул друга държава да е въвела маски в Европа. Пак България е тест.... като с газа

    Коментиран от #13

  • 6 Ххх

    61 4 Отговор
    Възраждане може и да вземат над 50% ...
  • 7 Просветен илюминат

    35 1 Отговор
    Случайност ши са опашките пред аптеките след като по медиите започна да се пише за Ковид и платените говорители на фармацевтичната индустрия започнаха да плашат народа?
    Като нямаше по медиите Ковид защо нямаше опашки пред аптеките и толкова линейки всеки ден по пътищата с пуснати сирени?
    Психозата по медиите явно е по-силна и нездравословна от един измислен и несъществуващ на практика вирус за който все още никой не е предоставил доказателство,че го има и съществува.
    Вируса е в главите си,в наивноста да вярвате и се подчинявате пренебрегвайки себе си липсата на уважение и носене на отговорност са основните причини да заболеете.

    Коментиран от #15

  • 8 Анонимен

    43 2 Отговор
    Ще гласувам за Възраждане! Агитирахте ме успешно! Иначе безумието няма да свърши!

    Коментиран от #12

  • 9 мда

    36 1 Отговор
    Поредните Глобалистки марионетки управляват България. Тормоза продължава.
  • 10 скоро и зеленнaцификaт

    27 0 Отговор
    служебните радеви боклуци ще повторят сценария от миналата година
  • 11 Просветен илюминат

    33 0 Отговор
    И маската как точно пази и от какво?
    Някой слагал ли си е истинска маска която прилепва плътно по лицето за да сравни разликата с парцалите,които наричате маски и висят и има отвори през които муха може спокойно на влезе,а те от вирус се пазят?
    Ставате смешни наивни с тези маски като предпазни средства срещу нещо,което е в главите ви само,а за да сте здрави по добре си слагайте тапи в ушите за да не си пълните главите с глупости в които вярвате и сами си материализирате това,което някой друг иска и го прави чрез медиите а подсъзнателно ниво.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 мммда

    18 0 Отговор

    До коментар #5 от "ШиШиШиШи":

    При тъпите шваби не е отменяна забраната за железопътния и грацкия транспорт през цялото време е с маски.
    Иначе няма друго място на което се носи, но транспорта си остана.
    Пълно мал-о-ъмие.
  • 14 От днес

    27 0 Отговор
    Малоумните ще влизат с намордници, а на нормалните хора не им пука от незаконни заповеди.
  • 15 С ВКУС НА 🍌

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Просветен илюминат":

    абе ШЕФЕ ЛЯТО е. това са опашки за алтернативи изделия ,на....👯👯....маски и ваксини НА ЕСЕН.....
  • 16 мммда

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "джаба":

    Ми то няма алтернатива освен тея. Не ми се живее в комунистически ЕС. В момента живея в Германия и от първа ръка мога да ти кажа, че тука в момента вече гласуват закони за национализация на фирми. Пресата само пропаганда, дори българските медии са много по-свободни в това отношение. Протести само със предварителна заявка и по тяхна преценка в зависимост от тематиката ти дават разрешение, ако нямаш такова, но организираш глоби и съд, това на какво ти прилича(кoмuнизма е започнал там преди 100 години така при мустаковия диктат).
    Единствена правилна политика е на Орбан и Швейцарците, които ги занимават само и единствено собствените им проблеми в държавата, а не да си врът гагите навсякъде.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 мммда

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Сомалийския пират":

    Ваксинирай се всеки ден.
    Британските здравни служби публикуваха доклад за хората с 2 ваксини, в който са написали, че ваксинираните постепенно си губят имунитета, а не ваксинираните при зблъсък с който и да е от щама са изградили такъв.
    Според тоя доклад ваксинация =придобита имунна недостатъчност(действието на СПИН).

    Коментиран от #21

  • 19 Има Кожно венерически Болести

    5 0 Отговор
    А африканците от Английските и Френските колонии направо с ЕБОЛА ДооЛитъл не доктор ОхБоли
  • 20 Веднага след като

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Сомалийския пират":

    им възстановиш здравните вноски плащани през годините . Ти лично !
  • 21 Просветен илюминат

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "мммда":

    Какво е СПИН?
    Синдром на ......... синдрома какво е?
    Синдром (от гръцкото συνδρομή, букв. „стечение“, „струпване“) е термин от медицината и психологията, който означава съвкупност от признаци, явления и симптоми, свързани с болестно състояние и проявяващи се едновременно.
    Уточнява ли се точно какви са причините при това съвкупно състояние на пациента и как се лекува човек а диагноза СПИН?
    Защо умират хората от СПИН?
    Защото не се лекуват от тези заболявания довели до срив на човешкото тяло и неправилно разчитане на симптомите му.
    И вирус на СПИН няма доказан,че съществува.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове