Last news in Fakti

22 Октомври, 2020 21:11 1 999 31

Намаляват капацитета на нощните заведенията заради COVID-19

  • нощни заведения-
  • мерки

Ще се допускат по 1 човек на 2 кв.м.,

Намаляват капацитета на нощните заведенията заради COVID-19 - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Намаляват капацитета на нощни клубове и дискотеки в България на половина като поредна мярка за борба с коронавируса. В тях ще се допуска по 1 човек на 2 кв. метра, като това ще важи за закрито и открито пространство. Това са се разбрали днес на среща здравният министър Костадин Ангелов и представители на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България. Очаква се мярката да влезе в сила от 00:00 часа тази нощ.

"Доброволно намалихме броя на хората, които ще влязат, на половина. Самите собственици на заведение това лесно може да го контролират, защото могат да пускат толкова хора колко е квадратурата разделена на две. От страна на властите това също може да бъде проследено дали е спазено", обясни Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България

Както се контролират магазини и градския транспорт, така ще бъдем контролирани и ние, счита бизнеса.

Целуване, пиене, ядене и прибиране винаги ще има в компаниите, но нашата цел е да има разстояние между различните компании, посочи здравният министър.

"Проблемът е и нашите клиенти да разберат тези мерки и да спазват дистанция", председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Следващата седмица във вторник ще има нова среща между двете браншови организации с цел да се оптимизират още мерките.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОЙ

    12 16 Отговор
    Не зведенията училищата ТРЯБВА ДА МИНАТ НА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ , защото нашите деца ни заразяват.

    Коментиран от #4, #7, #9, #31

  • 2 Госあ

    16 4 Отговор
    "Целуване, пиене, ядене и прибиране винаги ще има в компаниите, но нашата цел е да има разстояние между различните компании, посочи здравният министър." 😂 За един ден, три бисера ! бацето го достраша да сложи за министър единствения адекватен човек - Мутафчийски. Щото трябваше да го маха като затвори бардаците на мутрите.
  • 3 минчо

    20 0 Отговор
    ВСИЧКИ МЕРКИ СА ДА ДРАЗНЯТ ХОРАТА.ААА ВЕЛИКАТА НАГЛОСТ Е ЧЕ В ПАРЛАМЕНТА НИКОЙ НЕ СПАЗВА НИЩО....МИСЛЕТЕ ЗАЩО
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Год

    13 13 Отговор
    А училищата нещастници долни??? Кога ще спрете учениците да ходят на училище и да минат на дистанционно убучение? Какво чакате да измрат учителите ? А простаци долни, защото всички управляващи сте едни нефоучли мизерници, селски татикати. Съд за вад ще има! Ако преди това барода не ви подхване с роягите и камъните!
  • 6 гост

    19 5 Отговор
    Кой ходи на нощните заведения да спазва дистанция? Там ходят за да се ...... чики- рики впоследствие. Направо затваряне на всички дискотеки и подобни.Както и училищата.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ники

    0 2 Отговор
    ЗАКРИВАЙ 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 9 Здраве

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТОЙ":

    Да, изгледайте изявлението на адвокат Reiner Fuellmich в youtube и надявам се всичко ще ви се изясни. Бъдете здрави, ама то няма и причина да не сте.

    Коментиран от #11

  • 10 Супер

    13 4 Отговор
    Е, как така цяло лято нямаше болни при положение, че не носихме маски и ходихме къде ли не, срещнахме се с какви ли не от цял свят. Лятото свърши и изведнъж, хоп по 1 000 болни на ден, и хайде и навън маски трябва да носим, а в ресторанти, където е по "опасно", защото сме повече хора в затворено пространство може без маски. И в самолет с маски, но като ще се храниш без маски... .

    Коментиран от #12, #16

  • 11 Здраве

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Здраве":

    в youtube клипът се казва Fuellmich - Misdaad tegen de menselijkheid
  • 12 Здраве

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Супер":

    Виж в youtube клипът се казва Fuellmich - Misdaad tegen de menselijkheid

    Коментиран от #14

  • 13 Behemoth

    12 3 Отговор
    Затваряй чалгарниците ТИКВО!

    Коментиран от #18

  • 14 ЕТО

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Здраве":

    Приятно гледане4253

    Коментиран от #25

  • 15 Манги

    6 1 Отговор
    А на градския транспорт КОГА?
  • 16 Къде свърши лятото?

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Супер":

    Днес беше над 20С.
  • 17 По-малко опасен може да е за децата

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Ковид 20":

    , но не и за възрастните. Не че няма и починали дечица по света от ковид, но общо взето са пощадени и Слава Богу. Но определено не е по-безобиден от грип гадния ковид.Не съм чул от грип през последните 40 години поне да са умирали трима души от една фамилия лекари в България, а ковид ги уби за десетина дни в началото на септември.
  • 18 Ще има рев, че съсипва бизнеса на

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Behemoth":

    чалга певици, собственици на дискотеки и т. н. А пари за компенсиране на загуби на пострадали икономически от ковид не останаха. Все пак не ги берем по дърветата...
  • 19 Антон Пеев

    2 10 Отговор
    В заведенията средата се контролира, дезинфекцира се. Замисляте ли се какво ще стане, ако ги затворят? Може ли икономиката да издържи толкова безработни хора. Браншът доказа, че е отговорен. Не трябва да се допуснат фалити.

    Коментиран от #20, #22

  • 20 Може Може

    8 3 Отговор

    До коментар #19 от "Антон Пеев":

    Нали знаете, че маските се носят защото заразения да не предава заразата, и какво като дезинфикцирате след като хората ще са без маски. Виждам как се подават приборите с които трябва да се храним. Секунди преди това е взела пари с тези ръце и навива в салфетка приборите.
  • 21 Протести бе

    5 3 Отговор
    Така е като 'протестирате'. Бойко много добре разбира че барове, ресторанти, и училища са инкубатори за вируса, но не може да ги затвори защото лумпените веднага ще скочат подплатени от ненаялите се ресторантьори. Вместо това пускат смешни наужким мерки като 'маски на открито'.

    Коментиран от #23

  • 22 Дезинфекция ли

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "Антон Пеев":

    В затворено помещение с ниска вентилация, вируса се предава по въздуха. Нито маски, нито бърсане на маси с дезинфектанти ще предпазят някого. Айде да не се правите на толкова тъпи понеже така ви изнася на 'бизнеса'!
  • 23 Onzi

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Протести бе":

    Много елементарна манипулация, севдалинке
  • 24 Критично мислещ

    2 3 Отговор
    Това не са мерки това е симулация на някак какви мерки, които са напълно не адекватни.
    Мои коментар от още от април месец:
    Трябваше да се направи още първия ден пълно отразяване на сатаната от целия свят.
    Нито един жив човек да не влиза или излиза от страната по никакъв повод и по никакъв начин.
    Трябваше цялата страна да излезе в 28 дневна принудителна отпуска. Да не работи абсолютно нищо освен болница полиция и пожарна.
    Трябваше всеки един град да се изолира, Всеки един квартал. Всяка една жилищна сграда и апартамент да се запечата никои никъде да не излиза по никакъв повод за само 28 дни. Ако това беше направено вече тази болест нямаше да съществува в страната и щяхме да сме забравели за това. Загубите биха били много по-малки отколкото са дотук, а в момента епидемията е само в началото и ще се точи още много, ще се разболеят и ще загубят живота си още много хора. Но за съжаление никой не иска да предприеми крути мерки и да изкорени болестта, а всички искат само да управляват епидемията за да може да трупат дивиденти и да отклоняват и крадат средства, да разпределят помощи по ”целесъобразен” начин да раздават кредити на правилните през правилните банки. Да теглят международни заеми и т.н и всичко това на цената на загубени човешки животи и такива които ще бъдат загубени от огромната икономическа рецесия която вече настъпва с пална сила, на гърба всички хора които ще изтърпят последствията на икономическата рецесия и които ще изплащат пр
  • 25 Nsnnn

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "ЕТО":

    Има ли някъде превод?

    Коментиран от #26, #27

  • 26 Има

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Nsnnn":

    Има автоматичен превод, когато го отворите в youtube от настройките на субтитри. Не е перфектен, но е приличен превод
  • 27 виж

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Nsnnn":

    Адвокати от Германия завеждат колективен иск срещу „ковидгеноцида“
  • 28 Бутни колиба

    0 0 Отговор
    Оф бе хора, кое е доказано за толкоз време а.освен икономическата съсипия.я коментирайте.
  • 29 Опа

    2 0 Отговор
    Егати бисерите. Тоя министър не е калинка а направо колорадски бръмбар. Кой ще следи дали това се спазва? Наглия Алибегов ли? Това им е мисленето на гадните политици значи дискотеки може а театри не. Но да продължават така с тези темпове скоро ще ги питам къде са им клиенти
  • 30 Спас безделника

    2 0 Отговор
    Кратуна до кратуна, мила моя майно льо....
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове