Last news in Fakti

23 Октомври, 2020 20:00 3 427 15

Иван Нейков: С бюджет 2021 се прощаваме с финансовата стабилност

  • иван нейков-
  • бюджет 2021

По думите му онова, което липсва в социалната сфера на бюджета, са цели

Иван Нейков: С бюджет 2021 се прощаваме с финансовата стабилност  - 1

Новият държавен бюджет вече е на показ. Някои специалистите казват, че е щедър и социален, а някои икономисти – че е разточителен и залага бомби.

„С този бюджет вече се прощаваме с финансовата стабилност и влизаме в ситуация на сериозни дефицити“, коментира в „Лице в лице“ по бТВ Иван Нейков, бивш министър на труда и социалната политика.

Според него по време на криза се правят най-важните реформи, а в този бюджет няма нито една реформа и парите просто ще бъдат похарчени.

„Тази година в социалната сфера ще бъдат дадени повече пари, отколкото миналата година. В същото време това ще бъде продължаване на една много стара практика в България да отчиташ ефекта от социалната политика не по решените въпроси, а по похарчените пари“, каза още Иван Нейков.

По думите му онова, което липсва в социалната сфера на бюджет 2021, са цели.

„Има повече пари в социалната сфера, но в същото време през бюджета не се вижда да се решават онези проблеми, които касаят огромната част от обществото“, на мнение е той.

Нейков даде пример със сферата на образованието, където по данни на правителството 47% от всички деца над 15-годишна възраст у нас се водят функционално неграмотни и в същото време в бюджета не се вижда отговор на този проблем.

„Еднаквите детски надбавки са предвидени само за 2021 г., а след това няма. Ако целта ни е била нова демографска политика, има ли някой, който си мисли, че като дадеш по равни детски надбавки само за една година, ще оправиш демографията. Де да беше толкова лесно“, посочи бившият социален министър.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Жалко за старите кучета

    9 2 Отговор
    Има да връщаш тридесет милиарда лева суха пара чак тридесет години ще ги плащаме докато достигнем своята критична точка на невменяемост и летален край .

    Коментиран от #15

  • 3 ртфг

    14 1 Отговор
    Нямаше финансова стабилност, имаше финансова бедност.
    В Сф, Пловдив, Варна, Ст. Загора може и да сте били добре, но в провинцията хората не бяха добре.
    Стабилни финанси, беден народ!!!
  • 4 агент08

    12 5 Отговор
    Каква финансова стабилност бе, тъпако!

    Коментиран от #7

  • 5 Майна

    13 2 Отговор
    ВМЕСТО ДА ПРАВИТЕ АНАЛИЗИ И ИЗКАЗВАНИЯ , БЛОКИРАЙТЕ ДЪРЖАВАТА!БЪЛГАРИЯ Е В АГОНИЯ!
  • 6 Миновач

    12 0 Отговор
    Нищо няма да плащаме .Света върви към нова световна .И тя ще е за вода,въздух и храна .
  • 7 розово

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "агент08":

    Не съм съгласен с тъпако. Хората с ум в България са дефицит и трябва да се уважават. А той е един от експертите в тази област.

    Коментиран от #11, #12

  • 8 Врачка

    12 1 Отговор
    Кацата е празна.ПарЕ нЕма.Скоро и мутрите ще огладнеят и започват престрелките от 90те.
  • 9 Е добър ден

    13 0 Отговор
    Че то това понятие отдавна не се коментира - каква фин стабилност, като се взимат пари на заем, които ще се изплащат с години, за да се купят изборите?! И това става пред широко затворените очи на "началниците" от ЕС? И се раздават пари на поразия от Жипката? Докато шофьора на тази Жипка не се озове в Белене - тъй ще е!
  • 10 Ако това е стабилноста ни

    7 0 Отговор
    ние отдавна сме пропаднали.
  • 11 От кога следиш

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "розово":

    изказванията на този умник?
  • 12 Пинк

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "розово":

    а ти спец ли си в тази област и знаеш ли го тоя от къде и какво е говорил поне от 1989г насам?
  • 13 100 Чекмеджета

    4 0 Отговор
    "Борбата е за кокала" - в случая и в буквален и в преносен смисъл.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 волен сидеров

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Жалко за старите кучета":

    НЯМА ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАШ ИЛИ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ-ТЪМНИТЕ СИЛИ-КАБАЛА И МАСОНИ-ИСКАТ ВСИЧКИ ДА ВЛЯЗАТ В ЗАЕМИ ЧРЕЗ КОВИД19-ПОСЛЕ ЩЕ КУПЯТ ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ С НАРОДА ИМ-ЩЕ ИМ ОПРОСТЯТ ДЪЛГОВЕТЕ ЗА СМЕТКА НА ЧИПИЗАЦИЯ,ВАКСИНАЦИЯ И БЕЗ СОБСТВЕНОСТ НА ВСЕКИ ЧОВЕК-ТКА ЩЕ НИ ПОРОБЯТ-ЧЕСТИТО-АКО НЕ СЕ ОСЪЗНАЕМ- А АКО СЕ ОСЪЗНАЕМ-КАКВО ДА ВИ КАЖА-ПОПИТАЙТЕ СЪРЦЕТО СИ КАКВО ИСКАТЕ И ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ ОСОБЕНО ОТ 2025 И НАЙ ОСОБЕНО ОТ 2052ГОДИНА....ИНАЧЕ ЩЕ ИМА СМЪРТ И РОБСТВО,КАКТО И ГОСПОДАРИ ,А ТОГАВА НЯМА ДА ИМА -ВСИЧКИ ЩЕ СМЕ БРАТЯ И ЕДНО ЦЯЛО БЕЗ ГЛАД И НИЩЕТА И БИЛЕСТИ...РЕШАВАТЕ СИ САМИ В 3 ПЛЪТНОСТ ИЛИ В 5 ТА ПЛЪТНОСТ И НАГОРЕ.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове