Last news in Fakti

29 Октомври, 2020 13:35 2 971 31

Икономист: Дупката в бюджета ще е минимум 7 милиарда, аз и децата ми ще ги плащаме

  • бюджет 2021-
  • кирил петков-
  • анализ

''Нито виждам реформи, нито виждам мерки за намаляване на корупцията. Реално преразпределят парите по един много неефикасен начин'', заяви Кирил Петков

Икономист: Дупката в бюджета ще е минимум 7 милиарда, аз и децата ми ще ги плащаме - 1
Кирил Петков, кадър: ''Честно казано с Люба Кулезич''

''Заплатите на държавните служители се покачват. Залъгваме до март пенсионерите с 50 лева, даваме на калпак на всяко дете по 40 лева, увеличаваме на държавните служители парите и взимаме от дребния бизнес и хората с най-ниски заплати''. Това каза икономистът Кирил Петков в коментар за ''Бюджет 2021'' на българското правителство, който все още не е гласуван в Народното събрание и е само проект за бюджет.

Петков бе гост в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'', което се излъчва по ТВ Евроком.

''Нито виждам реформи, нито виждам мерки за намаляване на корупцията. Реално преразпределят парите по един много неефикасен начин. Казват, че бюджетът е пандемичен, а не е заложено да се купи ваксина за всеки човек. Тук се плаща за групите хора, които правителството чака да гласуват за тях'', заяви още икономистът.

''Бюджетът ми се струва нереалистичен, залага икономиката да расте с 4,5%. Приходите в този бюджет се качват над 10 процента. Дори и данъците и ДДС-то се покачват. Това е рачешка задача. Разходите са били направени и те се качват с 9%. Те са направили нереалистични приходи, за да не изглежда дупката от 9 милиарда. Дупката в бюджета ще е минимум 7 милиарда, аз и моите деца ще ги плащаме'', добави Кирил Петков.

''Тези 50 лева се изплащат до март и спират. Това е толкова очеваден начин да се залъже част от населението с пандемични мерки. Има едни 318 млн., които са платени, залъгвайки пенсионерите. Дават се пари на калпак и на децата. 40 лева на калпак. Не се чувствам добре да ми дават по 40 лева на всяко дете, аз имам три деца'', коментира той.

''Следващата мярка е, че се увеличават разходите на държавни служители с 11%. Това са над 1 млрд. лева. А се покачва минималната работна заплата. Ние взимаме от най-бедното население и малкия бизнес и ги прехвърляме в заплати на държавни служители. Ние с над 2 млрд. ще вдигнем данъците на дребния бизнес'', продължи с анализа си икономистът.

''Сега е отминал периодът в кризата с войните. Коронавирусът се явява подходящ повод да се завъртят едни милиарди, продукти за потребление, става дума за медикаменти. Става дума за PCR тестове, маски, представете си за колко милиарди. До момента вече са поръчани ваксини, които не са произведени'', каза още Кирил Петков.

Целия разговор на Люба Кулезич с Кирил Петков можете да изгледате след 13:45 във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Киряк Бойко турския везир

    29 7 Отговор
    И в мойто чекмедже има дупка от 7 млрд.Трябва спешно да я запълня.
  • 3 Си ган

    12 19 Отговор
    Споко, ще ги плащаш ако си жив с това темпо на зараза..
  • 4 БойкоЧекмеджеto

    14 2 Отговор
    пенсионeрите гo изядoxа yа
  • 5 сергей

    26 1 Отговор
    Най си е добре на държавна хранилка.Фирмите изнемогват.Това е БГ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 🐷 Боко ТИКВАТА

    28 2 Отговор
    Ше плащате, та ушите ше ви пукат, като сте балъци и ме търпите....хахаахах.

    Коментиран от #31

  • 8 а жена ти

    7 1 Отговор
    къде я слагаш в сметката?
  • 9 Бацо

    12 4 Отговор
    Е позор да ходи в затвор, в другия парламент всички срещу гепи и бацо с пачки в затвор
  • 10 !!!?

    5 22 Отговор
    Като прочетох "Бюджетът ми се струва нереалисктичен" и спрях да тук ! Всички Бабикянски аматьори обикалят медиите да обясняват "некадърноста" на Кабинета.

    Коментиран от #12, #14

  • 11 честен ционист

    1 2 Отговор
    Ако не можете да плащате, ние приемама в натура.
  • 12 Бацо

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "!!!?":

    Ми некадърен е Витиня е строи вече 10 години
  • 13 БАБА WC

    6 14 Отговор
    ЩЕ ПЛАЩАШ Я, ЗАЩО ДА НЕ ПЛАЩАШ? НИЕ КАК ПЛАЩАХМЕ НА ЖИВКОВ И ЛУКАНОВ ДЪЛГОВЕТЕ? С 3 ДОЛАРА ПЕНСИЯ, КАК СЕ КАРА С 10 ЛВ ПЕНСИЯ И 20 ЛВ. ЗАПЛАТА НА МЕСЕЦ? ЗАВИДЯХТЕ НИ НА 50 ЛВ. ОТ ББ!

    Коментиран от #18, #20

  • 14 но за

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "!!!?":

    реалистичното чекмедже и рекорд по чупене не всички негативни калсации не спираш да ..... на бойко нали ?
  • 15 КАЗАХ

    10 0 Отговор
    ПРЕДИ СЕДМИЦА 5 000 000 000.ДЕФИЦИТ ТЕ СТАНАЛИ 10.000 000 000 МИЛИАРДА. НЯМА СПИРАЧКА БИБИТКО. ЕВАЛЛА АШКУЛСУМ И ХУН У ГАЗО ПРЕНОСТНАТА МРЕЖА....
  • 16 ТаУмВзе

    6 1 Отговор
    Няма да има оцелели, за да Платят. 2 милиона Млади, здрави и образовани другаде Няма да се върнат. Сега да се разхлаби с тая пародия вирусна още повече ще се Евакуират!
  • 17 бацо

    7 2 Отговор
    позор затвор
  • 18 Свети Петър

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "БАБА WC":

    Бабо идвай вече!
  • 19 Българка

    12 4 Отговор
    Коментарът е в десятката. Проектобюджетът на ГЕРБ е фалшив- с измислени/ изкуствено завишени приходи, за да могат безразборно да харчат.
    Препоръчвам да гледате целия коментар във видеото в интернет
  • 20 дедо

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "БАБА WC":

    Ся и на бацо от бкп шкафа ша плащаш и ти и аз и всички шкафове а за мис гащи къщи
  • 21 Мързеливи сте

    11 4 Отговор
    Мързи Ви да ходите на протест и Си заслужавате съдбата. Който не ходи на протести и не гласува, да си брой стотинките до заплата и да не реве.
  • 22 БАБА WC

    3 10 Отговор
    БОЙКО СИ ОСИГУРИ ПОНЕ 1 МИЛИОН ПЕНСИОНЕРИ, А ЗА БСП, ПИНОКИО, ФАТМАКА И СЛАВИ ОСТАВИ ДА СИ ДЕЛЯТ ПРОТЕСТЪРИТЕ, НАРКОМАНИТЕ ОТ АГИТКИТЕ И ПЕТТЕ МАЙКИ НА СИСТЕМАТА НИ УБИВА? КОЙ ЩЕ ИМ ГЛАСУВА НА БАБИКЯНОВЦИ? ОСОБЕНО В ПРОВИНЦИЯТА?

    Коментиран от #27

  • 23 ЦРУ

    3 10 Отговор
    НИКОГА до сега БГ не е била ПО-БОГАТА....и българина не е живял ПО-ДОБРЕ ( от 681-ва година ) !!!! ФАКТ НЕОСПОРИМ !!! ЗАТОВА на 3 последователни избори ГЕРБ печели с над 1 000 000 гласа . Напролет ще има " БОРИСОВ -4 "....ЗАЩОТО към тези 1 000 000 гласа ще има + 500 000 гласа на ЩАСТЛИВИ ПЕНСИОНЕРИ...на който Б.Б. ПОСТОЯННО увеличава пенсийте...ФАКТ НЕОСПОРИМ !!!.....п.с.....никой да не забравя.че при БСП на власт ...пенсийте бяха 3 долара = около 5 лв........за младите - НЕ НА ДЕН....НЕ НА ЧАС........а на месец !!! ФАКТ НЕОСПОРИМ !!!

    Коментиран от #25, #28

  • 24 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО КУКУНОМИСТИ Е ПРОИЗВЕЛ - ИНСТИТУТА "КАРЛ МАРКС" -СФ И КОЛКО КУКУНОМИСТИ Е ПРОИЗВЕЛ УНСС-СФ -ДО МОМЕНТА ....АЗ ЗНАМ !!!!!!!!!!!!!
  • 25 БОРИМЕЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "ЦРУ":

    Ми ти как преживя с 5лв./месец?Сигурно си тиква и си карал на фотосинтеза....
  • 26 Хаджиментов

    3 0 Отговор
    Ние и нашите деца все още плащаме дивотиите от социализЪма и началото на прехода, както и милионите на олигарсите, кредитните милионери и вдовиците на гръмнати "бизнесмени", "банкери" и бандити, така, че да остане нещ и за по-младите...
  • 27 NEMESIS

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "БАБА WC":

    Бабо WC, препоръчвам ти кремация - за хапчетата нямаш време, няма смисъл да се хаби ресурс за такива като теб!
  • 28 Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "ЦРУ":

    Прав си,Боко ще изнуди бизнеса за по-високи заплати,щото нема за пенсий. Ха сега познай как ще скочат още цените и дали няма да си купуват пенсионерите за 4 лв хляб и кисело мляко.
  • 29 Човек

    0 0 Отговор
    Аз пък нямам бизнес, защото "едни хора" пречат ! Даже 0пречат да живея! Пречат да имам приятелка, пречат да съм зет на "други хора" !
    Правете деца, няма значение кой ше ги гледа !
    Тва е друга тема ама добре е !

    Коментиран от #30

  • 30 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Човек":

    Да ги гледат приятелки ли, баби ли, вуйни ли, лели ли, кръсници ли, няма значение, важно е да има живот като квот !!!
    Живота е хубаво нещо !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове