Last news in Fakti

29 Октомври, 2020 13:18 8 974 6

Пазарджик върви към "червената" зона

  • пазарджик-
  • заразени-
  • епидемия-
  • коронавирус

При това положение има заповед на министъра на здравеопазването, с която се преустановява освен плановата оперативна дейност и провеждането на планов прием от болниците

Пазарджик върви към "червената" зона - 1
Снимка: БГНЕС

Област Пазарджик е напът да премине в червената COVID-19 зона със заболяемост над 120 души на 100 000 население. За това предупреди пред Българското национално радио директорът на здравната инспекция в града д-р Фани Петрова.

„Въпрос на часове и дни е да минем в т.нар. "червена" зона. При това положение има заповед на министъра на здравеопазването, с която се преустановява освен плановата оперативна дейност и провеждането на планов прием от болниците. Броят на леглата, която се заделят за лечение на COVID-19 болни от 5 ще нарасне на 10%. Те ще се увеличат на 164. Имаме възможност и за включване на друга болница – във Велинград, разкриване на още 14 легла. Към момента недостиг на лекари няма“, каза д-р Петрова.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    20 1 Отговор
    Пред лабораторията в квартала вече няколко дни има опашки от лилави.Никой не кашля .
  • 2 6то чувство

    13 2 Отговор
    май коментар 1 ще бъде изтрит поради яката цензура тук
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 то е ясно че

    12 5 Отговор
    всичко ще затворят докато не ви психясат та сами да си пожелаете ваксините(covid 19 i covid 21-защо две ще попита някой, много просто змията чрез двата си зъба инжектира отровата си). та оцелелите след ваксините след това ще загинат от глад...все пак ви дават право на избор. Ако пуснеш жаба във вряла вода ще изкочи изведнъж а ако постепенно загряваш водата ще успееш да я свариш, та на същия принцип се действа по малко и на парче,използват момента че хората не са единни,защото само единството прави силата. Май наистина НЯМА ТАКЪВ НАРОД (съвсем скоро)
  • 5 Пенсионер

    8 7 Отговор
    Вече почти цяла България е в червено. Само в главите на продажните управляващи още не е светнала червена лампа. Затворете поне училищата. Те не са икономически субект
  • 6 Пазарджиклия

    10 0 Отговор
    ЛЪЖА