Last news in Fakti

29 Октомври, 2020 17:25 5 353 18

Потрес: Младо момче е преживяло ампутация заради спирането на контролните прегледи

  • ампутация-
  • контролни прегледи-
  • планови операции-
  • димитър каменов-
  • студио хъ

Ходенето по мъките в българското здравеопазване е истински кошмар

Потрес: Младо момче е преживяло ампутация заради спирането на контролните прегледи - 1
Г-н Димитър Каменов, кадър: ''Студио Хъ''

''Синът ми имаше запушени артерии на левия крак. Наложи се в Трета градска болница да бъдат отпушени. В същия момент се образува раничка на малкия му пръст, или кутрето, както му казват. Тази раничка би трябвало да заздравее, по мнението и на доцент, и на лекари. Осъществиха се два безплатни контролни прегледа през месец ноември, защото това беше октомври месец, и трябваше да има трети контролен преглед след три месеца с направление. Точно в този момент съвпадна с разпоредбата (б.р. за временно спиране на контролните прегледи и плановите операции като противоепидемична мярка) на не знам кой, едва ли да е на министъра, някой друг според мен се разпорежда, това е мое мнение, то си остава за мен. Обаждам се на доцента да определим деня, той казва: ''Има ли проблеми''? Казвам: ''Раната не заздравява, не се увеличава, но не заздравява'', а той отговори: ''Забранени са контролни прегледи и планови операции. Така че ще изчакаме, щом няма проблем''''. Това сподели в ''Студио Хъ'' по 7/8 TV г-н Димитър Каменов от Монтана, чийто син е трябвало да преживее ампутация заради временното спиране контролните прегледи и плановите операции

На 8 април тази година Димитър Каменов прави нов опит да осигури преглед на сина си, но отново удря на камък заради продължаващата тогава забрана да се осъществяват контролни прегледи. На 25 април обаче синът му се оплаква, че като че ли и другите пръсти започват да се възпаляват.

''Мой приятел ми казва, че в Берковица има лекар, няма да цитирам имена, който сполучливо, с мазила в комбинация, трудно заздравяващи рани се възстановяват. Отидохме при човека, това беше някъде вече към май месец, 2-ри, 3-ти, той го прегледа и каза: ''Не е за мен, няма да ви заблуждавам. Търсете начин да се оправяте, че нещата вървят зле, инфекцията се увеличава'', допълни разказа си Димитър Каменов.

''На 6 май вземам направление от личната лекарка, тя е в Монтана, и се обаждам на доцента, че нещата се влошават и трябва да минем.'', добави г-н Каменов. Доцентът обаче му казва да се запише за 11 май, защото чак тогава ще са позволени прегледите. Те няма какво да направят и се съгласяват с това, като на 11-ти отиват и друг доцент казва на момчето, че трябва да отиде в ''Пирогов'' за ампутация.

Ходенето по мъките продължава с това, че поради най-различни спънки Димитър Каменов трудно се сдобива с направление за ''Пирогов'', а когато идва денят за операцията, лекар на място ги посреща с думите: ''Вие защо идвате тук, бе, нямате ли си болница в Монтана''? ''Ето защо ги бият, г-н Йорданов, но аз се въздържах и никога няма да го направя това. Аз съм възпитан човек'', разказа потресеният гражданин.

Все пак, доколкото може да се каже, че има положителна развръзка в този случай, мъките приключват с човешкото отношение на проф. Иван Поромански, който оперира сина на г-н Димитър Каменов.

Края на тази шокираща история, предизвикана от безхаберието на властите, можете да видите във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    52 4 Отговор
    90% от лекарите не стават-те са бялата мафия а поповете са черната/жалко за останалите 10-има и истински духовници както и лекари

    Коментиран от #16, #17

  • 2 ъфтф

    43 0 Отговор
    Така си заминаха дядовците ми, от противоепидемични мерки целящо опазването на пенсионерите и хората с разклатено здраве.
  • 3 Си ган

    26 1 Отговор
    Когато нещата отиват по дяволите няма какво да чакаш, а отиваш в частана болница и плащаш като поп...
  • 4 сила

    54 0 Отговор
    на мой приятел баща му почина през април заради отложени химиотерапии колко са починали реално от вируса и колко от неоказана медицинска помощ заради безумията на нощ и плешивото човече
  • 5 ФЕН

    44 2 Отговор
    Вчера го гледах и ми се напълниха очите ....за детето .Срам ме ,че живея в тази държава и ще си пратя детето далече от тука ....

    Коментиран от #8

  • 6 Лески съм

    12 13 Отговор
    Аз съм виновен че скачах против изконната султанска власт и ви докарах тая чума беге робство

    Коментиран от #11

  • 7 !!!?

    13 0 Отговор
    Видно е, как чрез факти доброто е приватизирано благодарение на "човешкото отношение на проф. Иван Поромански", а лошото е институциализирано с "безхаберието на властите" ?
    Иначе съчувствие на детето и бързо оздравяване.
  • 8 Мислещ

    20 0 Отговор

    До коментар #5 от "ФЕН":

    За съжаление няма къде да се избяга баш от безумието с коронавируса - това с недостъпността на болниците е масово явление, имам близки зад граница - всичко се е покрило, не може да отидеш и на кардиолог, ако не умираш (Достатъчно бързо). Затова като видя и чуя лицемерите да ме обвиняват, че не ми пука за другите, понеже съм против мерките, нсправо ми иде да им извия врата. Идиоти, мисля за околните (И за себе си, интересите ни са едни и същи, просто невсички имат мозък да го разберат), точно затова съм до дупка против всякакви истерии и ограничения.

    А без съмнение тепърва постоянно ще чуваме подобни истории, са съжсление и сами ще ги преживяваме.
  • 9 Ventura

    15 2 Отговор
    Съдете ги бе, съдете. В закона за здравеопазването е записано, че никоя болница, лекар нямат правото да отказват болнична помощ,независимо дали е осигурен или не.
  • 10 Гост

    17 1 Отговор
    Тепърва бай Шиле и компания от НОЩ ще отговарят за множество такива престъпления по НК! Заедно с тях и безкнижния, отделно и за шкафчето си!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пострадал

    3 0 Отговор
    Това е Бехтерев,за съжаление тези рани не заздравяват,но заради този несъществуващ вирус много хора страдат с много по лоши болести и раково болни,за които операциите са неотложни.Трябва да се изкорени невежеството на хората овци,които се връзват на всяка приказка.Излиза,че някакъв вирус е по страшен от по страшните болести.Къде е логиката?И аз медицина учих,но не го работя,отвратих се от лекарите,които ми откраднаха близначките и убиха майка ми.

    Коментиран от #15

  • 13 барчо

    6 0 Отговор
    Така е при капитализма. По времето на Тато подобно нещо не можеше да се случи. И да не ви притеснявам, но гледайте документалния филм "Недъзи" на Майкъл Мур. Това, което се случва там ни чака и нас тепърва. Което значи, че за в бъдеще при подобна ситуация ще му ампутират двата крака и да заплати за услугата ще трябва да си продаде къщата в която живее....
  • 14 Surg

    0 2 Отговор
    Като съдов хирург от 35 години, казвам че историята е драстично изкривена, и направо е лъжа, освен това от сега казвам че вероятно това момче няма да доживее. 35 щото му е лоша болестта, пак ли сме виновни, и кога един онко болен почине седмици след уж прескочена химиотерапия това значи че е бил смъртник до дни и е неспасяем, даже е глупаво да се прави химиотерапия изобщо в този стадий, а не пропуска е бил виновен, разберете смъртни сме....
  • 15 Surg

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пострадал":

    Бюргер или ендартериит знайко
  • 16 Surg

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Ми не ходи по доктори, но не ги цапай
  • 17 Консерватор

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Това важи за всички професии и специалности и за целия народ! И само една корекция – 95 % не стават!
  • 18 ЕХХХ

    1 0 Отговор
    ИСПАНИЯ ВЗЕМЕТЕ ОПИТ ОТ ТЯХ ПЕРФЕКТНИ ЛЕКУВАТ ТЕ БЕЗ ДА ТИ ГЛЕДАТ В РЪЦЕТЕ А ОТНОШЕНИЕТО Е ПОВЕЧЕ ОТ ДОБРО ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ ИМАТ ЕЛЕКТРОНА РЕЦЕПТА ИЗДАВА СЕ ЯНУАРИ ВАЖИ ЗА ЦЯЛАТА ГОДИНА И ПРЕД КАБИНЕТИТЕ НЯМА ХОРА А ТУК КОГА ЩЕ СТАНЕ ТАКА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове