Last news in Fakti

13 Ноември, 2020 08:47 2 222 33

Дончо Барбалов: Мерките в София дават положителни резултати

  • дончо барбалов-
  • софия-
  • противоепидемични мерки-
  • заразени-
  • зелени коридори

За втори ден имаме спад на заразените с коронавирус, отчита заместник-кметът на столицата

Дончо Барбалов: Мерките в София дават положителни резултати - 1
Снимка: БГНЕС

За втори ден имаме спад на заразените с коронавирус в София. Броят им е под 1000. Мерките започват да показват положителни резултати. Надяваме се чрез диагностично-консултативните центрове да намалим натиска към болниците. Това заяви в сутрешния блок на БНТ Дончо Барбалов, зам.-кмет на София.

"Вчера има 195 прегледани. Очакваме да има хора, но с помощта на медициниския персонал от ДКЦ-тата да намалим натиска към болниците. Нашата цел е да създадем отделни кабинети, където пациентите да бъдат диагностицирани. 120 пациенти ежедневно се лекуват в общинските болници в София. Всички болници са се включили в лечение на болни от COVID-19", обясни зам.-кметът на София.

Вчера Общинският съвет даде възможност на родителите по своя преценка да не пращат децата си в детските заведения.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барбалу

    6 2 Отговор
    Кенев.
  • 2 CoV TV

    8 4 Отговор
    Ако всеки ползваше маски със поне 99% защита резултатите ще са още по-добри!

    Коментиран от #7

  • 3 др Гай Билтс

    9 11 Отговор
    Демек циркът е на привършване. Посна продукция, другия път измислете вирус, при който на човек му изкачат очите, червата и и други органи.
  • 4 подозрителен

    14 0 Отговор
    Тия мерки все повече започват да приличат на приказката за моркова и магарето.
  • 5 Васил

    16 3 Отговор
    Спад има в Чехия за една седмица от 10000 вече имат 2000 тука бройката се движи плюс минус 100 Мерките са ви смехотворни
  • 6 Българка

    9 1 Отговор
    Престанете с популизъм. Вместо да се казват абсолютни числа, да се съобщава процента положителни проби, ако, че и той е със съмнителна достоверност. Сутринта съобщиха, че близо 40% са положителните проби
  • 7 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "CoV TV":

    Така е но маски тип FFP3 или P100 почти няма на пазара в България в момента
  • 8 като преди

    5 0 Отговор
    Майка ми ме успокояваше така , когато имах температура и доктора го нямаше още. Шегаджия.
  • 9 Doni Brasko

    13 2 Отговор
    Това абсолютно не е вярно. Хората спират да се тестват, а и много хора го изкарват в момента този грип. Хора това не е чума, просто като се заразите следвайте лечението и след 14 дни ще сте здрави. Да при някои се усложнява, но това са 280 човека в интензивните отделения. Насади се психоза. Спокойно.

    Коментиран от #13

  • 10 Мислещ

    2 3 Отговор
    Глупости, мерки - има спад, защото просто няма кой толкова да се заразява вече. В Швеция заради мерки ли имат минимален брой случаи, или тъкмо напротив?
  • 11 Леле,леле

    5 2 Отговор
    Какви мерки бе,овчи пастет ? Не виждам,никой да спазва и елементарното носене на маска,покриваща носа и устата ! Мерки !?!?!
  • 12 5454

    5 3 Отговор
    Кои мерки дават резултати? Гоненето на пенсионери от магазини ли? Защо не публикувате новината, че вече е започнали гоненето на възрастни хора от магазините? Вчера много бяхте загрижени, че младите не можели да пазаруват 2 часа, а не бяхте загрижени, че тези над 65 год. НЕ могат да пазаруват 22 часа в денонощието.

    Коментиран от #14

  • 13 Миризлив пор

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "Doni Brasko":

    Дори и великия Мангъров го каза, около 80% го изкарват леко, почти на крак, проблема е при останалите 20%. Най-големия проблем е, че са много болните нуждаещи се от болнична помощ и блокирането на здравеопазването от това. Като ти блокира здравеопазване вече жертвите са много.
  • 14 Миризлив пор

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "5454":

    Е, па при положение че имат коридор за пазаруване защо ми се бутат по цял ден из магазините? Влизаш и вътре има 15 човека, които просто се размотават. Въпрос на време е да въведат като пролетта бройка хора вътре, много голям кеф е кога вътре се напълни с такива, отвън 50 човека стоят с колички и никой не влиза и не излиза...

    Коментиран от #24

  • 15 старец

    4 1 Отговор
    Това, че ни управляват прости и глупави кретени е отдавна известно, но с безумната заповед на здравния министър, тези престъпни безхаберници надминаха всички очаквания, да ми кажат тези мародери кога и как аз, които съм над 65 и съпругата ми, която е под 65 можем да пазаруваме заедно, на нашата възраст единия носи парите, другия списъка, а двамата заедно пазаруваме и мъкнем торбите, на времето нацистите сътвориха "еврейската звезда", днес нашите тъпи комунисти ще ни докарат до "червената петолъчка с възрастта", спрете се бе абдали, спрете, помислете и след туй подобни скудоумия не творете! Ако искате да разделите потоци на млади и стари дайте интервали с приоритет на едните и другите, но не карайте половината от пазаруващото население да пазарува в 2 часа и то не до там подходящи за всички възрастни, които са бавноподвижни, немощни и трябва да правят график магазин, аптека и още нещо, било доктор, изследвания или други неизбежни ангажименти. КОЙ направи анализ кога магазинната мрежа е най-натоварена и какви възрастови групи преобладават, ами направете го бе "професорчета" и професионално и разумно определете препоръчителните интервали за отделните възрасти без да правите опашки и митинги от старци в 2-та часа дадени от министърчето, а да оставяте празни магазините в повечето време. Малко акъл, ама навреме да ви идва некадърни дебили.
  • 16 Мазньо

    2 0 Отговор
    Заболеваемостта следва естествения си ход,въпреки вашите политически съобразени мерки
  • 17 Гост

    2 0 Отговор
    Кой мерки ? Тези които не вземате ли ?
  • 18 Гост

    1 0 Отговор
    "Ето и най- новите противоепидемиологични мерки. Спазвайте ги!
    Маските от полунощ са задължителни за деви, везни и водолей, както и за шофьори на "Волво",с изключение на тези, които носят зелени чорапи.
    Това важи за часовете 18.00 до 21.30 с изключение на хората с "Ауди" и регистрация завършваща на 17.
    Ако къщата ви е в жълт цвят - нямате право да излизате освен, ако не се намира от дясната страна на улицата.Тази забрана отпада, ако има паркинг отпред. Ако, има повече парко-места забраната отпада освен, ако мястото за паркиране не е предвидено за инвалиди.
    Жените имат право да напускат домовете си само, ако са омъжени и в делнични дни, ако нямат деца. А, ако имат такива - поне две от един и същи пол и разликата в годините на децата не е повече от две години.
    Това правило не засяга деца между 4 и 10год.
    Това беше първата част на взетите мерки.
    За да не се объркате - втората част със забраните и препоръките ще излъчим след празниците през следващите два дни.
    Гореспоменатото важи за хора между 18 и 60 годишна възраст, с ръст от 1.60 до 1.75.
    В противен случай важи точно обратното освен, ако не сте руси."

    Коментиран от #20

  • 19 Дед

    2 0 Отговор
    Пълна глупост.
  • 20 Doni Brasko

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Браво човече. Твоите мерки са по ясни от крадците и джипкаджията. Смях се през сълзи
  • 21 ?????

    1 0 Отговор
    Вярва ли си тоз човек на приказките!
    Що не се чуе какви ги говори , пък и на кой ли говори!
  • 22 Ей Толуп

    2 0 Отговор
    имаш всеки ден 40%заразени бе глупакооооо!!!
  • 23 валерия

    1 1 Отговор
    ААА, да си дойдем надумата - училищата и детските градини като развъдници на вируса. За огромно съжаление!
  • 24 5454

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Миризлив пор":

    Магазинът е обществено място, където има право да влиза всеки. Какъв си ти, че ще държиш сметка кой влизал в магазина и колко стоял в магазина? Някъде пише ли колко време трябва да се стои в магазин? На вас все някой и нещо ви пречи. На работа колегите ви пречат, в училище учителите ви пречат, на пътя пешеходците и другите коли ви пречат, в магазина хората ви пречат, в блока съседите ви пречат...
    Пий си хапчетата и няма да си толкова нервен/а!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Мазньо

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Бай курти 45 год.ерген - 20 г. Ваш Лидер":

    Ужасяващо е ,ако се тестват хора на случаен признак.А като се тестват само хора със симптоми 40% си е направо нищо,като сложиш и 70-80% точност на тестовете.....
  • 27 възмутен

    1 0 Отговор
    СТАКМИСТИКАТА Е В ДЕЙСТВИЕ!
  • 28 Стефан

    0 0 Отговор
    Дончо Барбалов, още една кука на софрата на държавата.
  • 29 Пфу

    0 0 Отговор
    Ах мазниик
  • 30 Антон

    0 0 Отговор
    Ще намалите "натиска към болниците", след като спрете да дрънкате единствено и само за КОВИД-а!
  • 31 Васил

    0 0 Отговор
    Как дават резултат вие тъпи ли сте всеки ден по 4000 заразени а в Япония има по 100 на ден.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове