Last news in Fakti

13 Ноември, 2020 13:41 2 284 19

Софиянци на протест заради план за превръщане на улици в пешеходни

  • протест-
  • софиянци-
  • улици-
  • пешеходна зона

Протестиращите са против широчината на велоалеите и необходимостта от бус лента

Софиянци на протест заради план за превръщане на улици в пешеходни - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС
Жители на София излизат на протест пред Общината, предава NOVA. Те са недоволни от това, че централни софийски улици ще станат пешеходни и няма да могат да стигат до вкъщи с автомобилите си. Става въпрос за живущите на улиците „Съборна” и „Патриарх Евтимий”.
Протестиращите са против широчината на велоалеите и необходимостта от бус лента. Те смятат, че няма нужда да се премахват паркоместата и движението на автомобили. Един от общинските съветници, вносители на идеята, е Борис Бонев от „Спаси София”.
„Улица „Съборна” е липсващата между другите пешеходни улици. При „Патриарха” става въпрос за нефункционално използване на пространството, което да бъде разпределено между всички участници в движението - за това там ще се изградят бус лента и велоалея.
За сметка на това се увеличават паркоместата по бул. „Витоша” и „Г.С.Раковски”. София е един от най-замърсените градове в Европа. Сигурен съм, че ще има аргументи, че живущите или преминаващите с автомобили са лишавани от някакви права. Най-важното ни право е това на живот и то в чиста градска среда”, обясни той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сър

    26 18 Отговор
    Борис Бонев е добро момче, кадърно. Но не усеща как да си лансира идеите, с много опорки ще се сблъска с овчето племе, което иска да кара 30 годишен пушещ разпадащ се дизел и иска да си го паркира пред входа, да си го гледа някой да не му открадне чистачките.

    Коментиран от #16, #17

  • 2 асад123

    16 15 Отговор
    "София е един от най-замърсените градове в Европа." по това си личи, че Борко не е излизал от София. Париж, Рим, Берлин, Барселона са стотици пъти по-мръсни градове
  • 3 коло

    7 3 Отговор
    Столичани от северна македония ли са?
  • 4 Ахахахха

    20 5 Отговор
    Ами логично е, там са наредени хипер скъпарски бутици и мутрата+мутресата няма да годят пеш до входа! Кифлата трябва да слезне от батмобила и директно в бутика! А тая кокошка Бонев предлага да ходят с колела... наджвакала се е от рано с някакви гъби явно!
  • 5 Анонимен

    17 3 Отговор
    София е замърсена, защото само в България няма филтри на комините в ТеЦовете и промишлени предприятия. Ако един комин има филтри, от него трябва да е почти безцветен дима, като пара, а Аз от ТеЦа в Надежда сам виждам какъв черен дим се вдига.

    Коментиран от #11

  • 6 Killer

    26 7 Отговор
    Допускам, че тези..."софиянци" идват от село в София, за да се правят на "голямата работа", да
    "джиткат" по улиците софийски с 100 км/ч с +20-годишните си таратайки, да мутреят, когато някой им направи забележка за неправилно каране и по този начин да станат "велики".
  • 7 MGewehr

    13 0 Отговор
    "Софиянци на протест заради план за превръщане на улици в пешеходни".... а за тротоарите превърнати на пакоместа?
  • 8 Да еааа!

    12 0 Отговор
    40% от т.н. идеален център е закупен или даден под наем на цървули. Софиянци отдавна са го напуснали и живеят извън пушилката. Лесно може да се провери!
  • 9 Не знам как но онова гейче трябва да му

    5 3 Отговор
    се счупи тиквата но таке че никога да
    Не тормози софиянци!!! Колкото по-рано по-добре. Дойдат от прованса и се мислят за великани.
  • 10 Anon

    14 1 Отговор
    "Жители на София излизат на протест пред Общината,"
    Жители на София, ама от кога? В всеки развит западно европейски град има лента за автобуси и велоалеи. Ама Ганьо обича да пали колата за 500 метра.
  • 11 сила

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    в надежда от миналата година теца гори боклук тайно смърди на изгоряла пластмаса зверски ....допреди година нямаше такова нещо...някой прибира едни дебели кинти
  • 12 бончо

    2 9 Отговор
    На тоя боклук бонев му затворете улицата да не може да се прибира и да го питам тогава каква песен ще запее
  • 13 Тази " улица"

    18 2 Отговор
    Съборна е три педи дължина.Протестират онези- със офисите,и магазините.Свикнал от вкъщи пред офиса,от офиса в къщи- винаги с кола.Ако могат и в кенефа с колата ще отиват.Сиромашко- невидяло! Това сме всички ние.Дъргелите на половин Европа у нас.Добре- но по един дъргел на фамилия.Селската маратонка довлякъл цялата фамилия в някой панел- комплекс и пред блока минимум два дъргела! Япония ,и по точно в Токио,знаете ли какъв е закона на общинските власти? Купуваш автомобил,с изричното услововие : точен ,постоянен адрес.Имаш ли подсигурен паркинг- платен,или пред къщата,или кооперацията.И този официален документ го представяш пред съответната автокъща.Без него е невъзможно покупка.Немислимо е по нашенски- по" втория начин".Хващат те( а няма начин да скриеш) и освен огромна санкция за теб,следва директна глоба за фирмата- продавач.Това е! Иначе,ако е карат по Ганъовски маниер,да са запълнили с коли чак до върха на Фуджиама.Вземете и Лондон.В Топ- център само да влезеш- яко плащане.Тук в ценгъра пълзят като костенурки,но да е в колата.Живее на 15-20 мин с метро,автобус,тролей- но с колата.Ако може на 5 метра от магазин или офис да паркира.Затова- такса Център. Електронна винетка за ден-20 лв..Синя зона- център-5 лв на час.И преминаване на 24 часов режим за таксуване.След месец,улиците ще светнат,а трафика ще намалее драстично.От там и въздуха ще се изчисти.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 сила

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "Тази " улица"":

    рядко чета големите чаршафи но си прав във всяка дума подкрепям те напълно
  • 15 ЯЯяяя

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Тази " улица"":

    Нищо не казвате за малоумието магистрала Тракия да мине през центъра и да се свърже с Люлин? Това е основен проблем.
  • 16 Шоп от дефилето,Перник,Дупница.....

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сър":

    Аз съм шоп,и то от най-шопите.Сега да се разберем,искам цяла България да знае,че квото ние кажем това става,ако решим утре ще ходим пеша по АМ Тракия до Пловдив да се сбием с майните.Ние сме шопи,и се съобразявайте с нас,ние сме центъра на вселената!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Доган

    0 0 Отговор
    Това са последиците от въведената в София КАРУЦАРСКА ВАКХАНАЛИЯ от банкянския селендур-кapyцap, сърбомански шоп и наследствен МатаХари-кypвap БОКо тиквата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове