Last news in Fakti

15 Ноември, 2020 14:05 2 914 40

Марешки иска образователен ценз за детските надбавки

  • веселин марешки-
  • детски надбавки

Хората, които не са си направили труда да ходят на училище, да нямат право на детски надбавки, смята лидерът на "Воля"

Марешки иска образователен ценз за детските надбавки - 1
Снимка: БГНЕС

"Няма недостиг на голям брой медикаменти в системата. Ако има недостиг, той е за ограничени видове лекарства, а не е масово", каза пред БНР лидерът на "Воля" Веселин Марешки, заместник-председател на Народното събрание. В качеството на крупен бизнесмен в сферата на фармацията той заяви, че фармацевтичната индустрия е реагирала достатъчно бързо, за да навакса появилите се липси на медикаменти.

Той подчерта, че не трябва да се насочва агресия срещу лекарите и фармацевтите. Във връзка с мерките за овладяване на пандемията Марешки подчерта, че т.нар. зелени коридори за пазаруване на възрастни хора са неработещи в този вид, в който са наложени от властта.

"Тази мярка бих я окачествил като имитиране на дейност, но останалите са работещи. Не трябва да позволяваме затварянето на държавата, защото се нанася голяма вреда на бизнеса. По-добре е да се вземат каквито и да е мерки, но да не се затваря държавата". Лидерът на "Воля" определи оттеглянето на предложението на ГЕРБ за детски надбавки за всяко дете като игра, в която другата част от управляващите да изиграят пиар ход и да се "направят на корави" и благодарение на техния натиск това да се върне пак като предложение:

"Не подоходният критерий трябва да е факт, а да се направи образователен критерий. Хората, които не са си направили труда да ходят на училище, да нямат право на детски надбавки, да нямат право да гласуват и на много други неща. Те са престъпници, защото нарушават закона. Не могат да черпят права от закононарушение". По думите му хазната се пълни и ще има пари и за полицаите, и за лекарите. От "Воля" ще настояват в Бюджет 2021 да има средства за помощ при раждане на всяко дете и за увеличаване на пенсиите. Марешки припомни, че те настояват за премахване на партийните субсидии.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойкот аптеки и бензиностанции

    38 19 Отговор
    Тоя кога ще влиза в затвора да изтърпява ефективна присъда ?

    Коментиран от #5, #22, #24

  • 2 Магарешки

    44 12 Отговор
    един път да измисли нещо разумно.

    Коментиран от #20

  • 3 Българка

    26 15 Отговор
    Магарешки да се спре с магариите и да гласи багаж за затвора. Явно, че не е чел не само проектът на ГРОБ, който подписа срещу концесии за плаж, но не е чел и действащата Конституция. Стига с популистични напъни, най-много да се на@ка
    Марш към затвора!
  • 4 Майна

    29 11 Отговор
    ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК ИСКА... КАКВО ПРАВИ ОЩЕ В ПАРЛАМЕНТА?! ТОВА Е ПАРОДИЯ НА ПАРЛАМЕНТ И ДЪРЖАВА
  • 5 Москвич

    22 5 Отговор

    До коментар #1 от "Бойкот аптеки и бензиностанции":

    Докато ни управлява шайката мафиози в НС скоро няма да е!
  • 6 Много

    40 2 Отговор
    добре знаеш , че няма как да стане , но го играеш "добър" за пред улавите !
  • 7 Хахаха

    25 11 Отговор
    Хoрaтa, кoитo нe ca cи нaпрaвили трудa дa хoдят нa училищe, дa нямaт прaвo нa дeтcки нaдбaвки, дa нямaт прaвo дa глacувaт и нa мнoгo други нeщa. Тe ca прecтъпници, зaщoтo нaрушaвaт зaкoнa...каза осъдения за рекет Марешки. Да идва по скоро март и тоя заедно с много други да поемат към затвора.
  • 8 Грейс

    18 3 Отговор
    Защо всички партии не престанат да си чешат езиците? Да не мислят, че ще привлекат вниманието на избирателите. Те са достатъчно интелигентни, за да знаят че това, както и гласуването само на образовани няма как да стане! Самият марешки знае кои ще го изядат със се парцали те.
  • 9 1122

    31 2 Отговор
    Правилно иска,защото простаците правят деца,а искат държавата да им ги гледа.Като ще правиш деца,първо трябва да помислиш как ще го отглеждаш,на какво ще го научиш....Глупака не се интересува от такива неща,за това такива трябва да се кастрират.

    Коментиран от #19

  • 10 Тошко

    10 7 Отговор
    Прост комплексиран човечец.
  • 11 Hoho Boho

    10 22 Отговор
    Какво са виновни децата на необразовани родители?

    Коментиран от #18

  • 12 Популизъм

    9 7 Отговор
    От един затворник.
  • 13 7777

    15 7 Отговор
    НЕ образователен ценз от хората да искате, а оставките си да подадете трябва.
    БСП ще изпрати лекари в Свищов и Шумен, а ГЕРБ и Воля се занимават с Македония и парите за детски надбавки.
    В този критичен момент с какво се занимават???!!!
  • 14 Учуден

    21 10 Отговор
    Има ли друга държава в света, в която всеки ден да се публикуват изказвания на ефективно осъдени престъпници като Марешки и рецидивисти като Стъки?

    Коментиран от #33

  • 15 7777

    23 3 Отговор
    Предизборен пиар на ВОЛЯ.
  • 16 Фактолог

    19 1 Отговор
    Цената на дипломи отдавна падна, за начално е около 20-30 лева, за средно окол сто, а за висше 200-300 лева. Нищо чудно да видим циганче на 10-12 години с висше образование. А циганката да вика: Бате Бойко да дава пари, Асан и аз даваме пет сеца с по три най-големи ценза, правим още...
  • 17 Манги

    6 3 Отговор
    Фа иска образователен ценз от тез дето си пълнят бензина от бензиностанциите. Червей гнусен
  • 18 Venturа

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Hoho Boho":

    Плода не пада по-далече от дървото. Та за това.
  • 19 Българка

    26 0 Отговор

    До коментар #9 от "1122":

    От морална гледна точка е така. И аз не искам да ми определят живота и да издържам неграмотници и децата им, но по действащата Конституция това няма как да стане. И Марешки го знае, но омайва предизборно ноивници
  • 20 Зелен си

    9 7 Отговор

    До коментар #2 от "Магарешки":

    Кое му е разумното ,детето е дете, да не би да е искало , само да се роди точно там?
    Това са не цивилизовани форми на общуване в медиите ,но какво да очакваш от Магарешки , това му е напъна, пр-дня в океана.

    Коментиран от #31

  • 21 Правилно

    11 4 Отговор
    Тук го подкрепям напълно без да съм му фен.
  • 22 Бойкот

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бойкот аптеки и бензиностанции":

    Никога, няма да пазарувам от този, или от Бизнеса му гнусен!
    Бойкот, да си зарежда сам, и да си пие хапчетата за износ!
    И да си завре далаверата от ДДС -то , В ОНАЯ ДУПКА.

    Коментиран от #29

  • 23 Анарх

    17 1 Отговор
    Абсолютна палячовщина! Вместо да дрънка глупости, да постави въпроса, а и ние трябва да го изискваме и той е :Защо хора, които нямат средства и възможност да отглеждат едно дете като Човешко същество, отглеждат 5-6.А от нашите пари, които вместо да отиват за достойни пенсии отиват за издръжка на антисоциални племена,. Кой друг ако не държавата трябва да се занимава с това?

    Коментиран от #27

  • 24 Ха сега дий

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бойкот аптеки и бензиностанции":

    Много иска, да прилича на тъпия Валери Симеонов...
    Каква мечта си има Магарешки?
    Парти- идиота от Варня.
  • 25 Няма как

    8 1 Отговор
    Няма как да тествате цялото население за грамотност. Необходимо е наистина да има образователен ценз за избори, помощи . Но няма как да стане на практика . Неграмотника например ще си купи диплома ако се продават. Или ще се направи на луд че не разбира за какво става дума и пак ще си вземе парите за помощи. Не може да има справедливост за всички. Хората са различни.
  • 26 Хасан

    4 3 Отговор
    Бойкот на аптеките Магарешки за фашистки расистки ограничения ..ромите пращат много повече пари от Европа отколкото Марешки изнася лекарства
  • 27 РЕАЛИСТ

    4 3 Отговор

    До коментар #23 от "Анарх":

    Ами има виц, който ще ти отговори на въпроса. Питали един от махалата" Абе защо имаш толкова деца, като трудно ги издържаш?" Оня рекъл" Ами технологията на правене на деца ми харесва бе, бате" А иначе изказването на Марешки си е чист популизъм, който за жалост хваща декиш сред избирателите му. В много мента в който го обяви Европа ще го навре в кучи г_з. Да лишиш деца от издръжка , заради образование на родителите е нечовешко.

    Коментиран от #34

  • 28 Тъполунгери

    6 1 Отговор
    Всеки който се осигурява като родител би трябвало да ги получава и то не 50 а мимимум 150 лв , олигфренията е пълна
  • 29 айде сега

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Бойкот":

    ти ще пазариш тайно
  • 30 То хубаво

    13 0 Отговор
    Но да се въведе и ценз за депутатите, че НС се напълни с всякакви и от всякъде - високоинтелигентни и морални, та чак с присъди.
  • 31 зелена си ти

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "Зелен си":

    Те парите не отиват за дете.....ех че хубаво звучи ...дете , отива за пияните роми , които правят деца после ги дават на бледоликия да ги гледа. Парите отиват за цигари и алкохол , зелена си ти.
  • 32 Стамат

    8 0 Отговор
    Стига глупости и популизъм, решението е едно и всички го знаят включително и политиците, нарича се семейно подоходно облагане, който плаща осигуровки, получава облекчения.
  • 33 Бклнжйй

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Учуден":

    Стъки от кога е рц? Хабер имаш ли какво е рецидивист?
  • 34 Анарх

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "РЕАЛИСТ":

    Напълно съм съгласен, най-вече за технологията. Ясно е, че марешки пробутва от най-евтиния популизъм, сякаш за бавноразвиващи се. Въпросът е че държавата трябва да има механизми за контрол на създаването на полухора, без това да противоречи на хуманни и европейски норми, а точно обратното. Трябва да ги задължат да отглеждат едно дете, като човешко същество, а не десет незнайно като какви. Деца дето би трябвало да са първи клас, карат каруци и минават през кръстовища, на които някои шофьори се затрудняват за предимството. До кога псевдодържавата ще бездейства?
  • 35 Гост

    8 2 Отговор
    Звучи добре. Превърнахме се в държава-център за издръжка на необразован, мързелив и престъпен електорат.
  • 36 Марешки, осъден, ЗАМ председател

    8 0 Отговор
    На Парламента!!! Каква държава сме? Никаква, ОКРАДЕНА начело с Престъпници!!
  • 37 Оня с рикията

    3 2 Отговор
    Най накрая магарето да предложи нещо умно...
  • 38 варненец

    4 0 Отговор
    Защо този човек не е вече в затвора....
  • 39 любопитен

    0 0 Отговор
    Цели се в циганските надбавки !
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове