Last news in Fakti

20 Ноември, 2020 09:00 3 187 24

Синът на починалия пловдивчанин Любчо Лалев: Оставиха го да умре като куче

  • пловдивчанин-
  • смърт-
  • коронавирус

Трябва да се видят, кои хора са виновни за това нещо

Синът на починалия пловдивчанин Любчо Лалев: Оставиха го да умре като куче - 1
Снимка: БГНЕС

Любчо Лалев е един от пациентите, които умират, след като е оставен да лежи с часове на стълбите пред входа на COVID отделението в пловдивската университетска болница "Св. Георги“ . За нелепата смърт, близките му разбират случайно - от съпругата на другия починал, която снимала с телефона си.

Страхуваше се от докторите, казваше “те ще ме уморят", и го умориха. Трябва да има наказани в този случай.

Това заяви синът на един от починалите на стълбите на болница в Пловдив, по Нова ТВ.

“Като куче, точно като куче. Аз като го видях тоя клип, бях потресен. Разтрепериха ми се краката. Видях го случайно това клипче. На стълбите, От опечалената жена. Иначе аз просто си мислих, че баща ми, просто си е починал от COVID-19, че COVID-19 го е уморил. Не мисля, че трябва да се зареже един човек, български гражданин, да лежи на стълбите в лечебното заведение и да няма кой да го приеме", разказва Иван Лалев, син на починалия Любчо Лалев.

"Просто останах потресена. Гледах и не вярвах на очите си, какво виждам. Значи, когато видим един паднал човек на пътя, всеки би се навел и би му подал ръка", заяви Радка Лалева, снаха на починалия Любчо Лалев.

Седемдесетгодишният мъж е оставен на студа, по пижама, с висока температура и без кислородна маска, въпреки че е приет в болницата, точно защото не можел да диша.

"Моят свекър е останал без въздух. Нямам обяснение, защо един човек е изкаран от болничното си легло и от болничната си стая, по пижама, по чехли, по къси панталони- от 30 градусова затоплена стая и провеждащо се лечение, на студа, на пътя, на стълбите, с торби около него, като някакъв клошар. Как е нямало човешко отношение- едно одеяло да им бъде сложено на тези хора", заяви Радка Лалева, снаха на починалия Любчо Лалев.

"И седи в безпомощно състояние. Не може да гледа. Едва, едвам се обръща. Не знам дали забелязахте реакцията му", посочва синът на починалия.

" Другото, което ме озадачава е как може тези хора да бъдат разтоварени в държавна болница на "Васил Априлов" и кой ги е приел. Значи, някой трябва да се е подписал, за да освободят линейката и, за да ги разтоварят на пътя, в това състояние. Защо са останали тези хора без въздух", посочва снахата на починалия.

Съпругата на другия починал видяла как сестра от отделението кара възрастния мъж да изкачи етажите, заедно с торбите, в които носил багажа си.

"Не може един човек, с температура, да мръзне скован на пътя и да слезе медицински работник, да му вземе торбите и да каже, айде качвай се, какво се моташ. При условие, че няма осигурен въздух, че няма кой да го подпре", посочва Радка Лалева.

След като починал, никой от персонала не обяснил нищо на близките.

"Причина за смъртта- сърдечен арест и бъбречна недостатъчност. А той никога не е имал проблеми с бъбреците. Не е влизал в болница досега човека. Човекът беше добре. Оплакванията беше- температура и схващане, болки в мускулите, в ставите. Нямаше придружаващи заболявания, нямаше кръвно. Кръвното му беше по-добре от моето. 120/ 80 беше като го приеха в Инфекциозна болница", заяви Иван Лалев.

Близките му се надяват виновните да бъдат наказани.

"Трябва да има наказани в този случай, защото те ще продължават по тоя начин, да тормозят и да умират хора. Страхуваше се от докторите и казваше, те ще ме уморят и го умориха", разказва Иван Лалев.

"Трябва да се видят, кои хора са виновни за това нещо. Не може да остане безнаказано", посочва и снахата Радка Лалева.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    51 0 Отговор
    Така измират хората вече от 20г......Просто сега излиза всичко наяве и се дава.......ГЕНОЦИД.
  • 3 Ежко Бежко

    33 4 Отговор
    ГЕРБ са виновни за положението ни. Но защо загубихме човечното отношение между нас. Това ме мъчи повече от всичко.

    Коментиран от #9

  • 4 Наркос

    10 0 Отговор
    Ей предатели дойде и моя ред да ви гледам сеира ,)
  • 5 яко ни лъжат

    23 3 Отговор

    До коментар #1 от "Така ше измирате като стане война":

    РАЗБОЙКО ЗАЩО МАКРОН ПРЕГОВАРЯ ЗА РУСКА ВАКСИНА И НЕ ИСКА ЗАПАДНА???? ПРЕГОВАРЯ ВЪВ ФРАНЦИЯ ДА СЕ ПРОИЗВЕЖДА РУСКА ВАКСИНА. РАЗБОЙКО ТИ СИ НАЙ- ГОЛЕМИЯ БЪЛГАРОУБИЕЦ.
  • 6 здравевзимане

    32 0 Отговор
    Бялата мафия преди по-малко от година умъртви майка ми. Конската лекарка от бърза помощ не можа да познае симптомите на настъпващ инсулт. После дежурната лекарка от нощна смяна не искаше да я приеме в интензивно отделение, защото нищо и нямало и сме и нарушили спокойствието.
  • 7 4268

    18 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Страхуваше се от докторите, казваше “те ще ме уморят", така ще затрият българите.
  • 8 Консерватор

    9 22 Отговор
    Този разпад започна на 09.09.1945 г. и вече е фатално късно, защото е стъгнал до всяко българско сърце и го е увреди необратимо! Никакво съчувствие, никакво човешко отношение, САМО ОМРАЗА И БЕЗРАЗЛИЧИЕ – ние прескачаме падналия човек и се обръщаме на другата страна! Омразата в тази страна е първо право на всеки и първо и единствено отношение към всеки!
    НАЙ-ТЕЖКИЯ ГРЯХ НА БЪЛГАРИНА Е, ЧЕ ПРЕХВЪРЛЯ ВИНАТА НА ПОЛИТИЦИТЕ И ВСЕКИ ДРУГ Е ВИНОВЕН, НО НЕ И "НЕВИННИТЕ БЪЛГАРИ!
  • 9 9984

    23 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ежко Бежко":

    Защото така настроиха обществото. Даже и сега, млади срещу стари за тези зелени коридори.Бях свидетел на скандал между млад човек и стара жена, луди ни направиха. И още повече ще ни настройват. Всичко , което се прави в света не е за добро.
  • 10 Я ...Я

    15 0 Отговор
    НЯМА УПРАВИЯ. САМО БЛА БЛА. БОГ ДА ПРОСТИ МЕЖЕТЕ. ТЕ БЯХА ДВАМА. В ПЛОВДИВ ВЧЕРА Е ИМАЛО И МАЛКО ДЕТЕНЦЕ СЪС КОВИТ ЧАКАЛО 4 ЧАСА.
  • 11 следващата

    18 2 Отговор
    Има и хора с добри сърца сред лекарите. Но повечето се оправдават със системата. Каква е системата. Само да получават огромни пари и човешкия живот е едно нищо за тях ? А може би и знанията има са такива ?
  • 12 Факт

    20 1 Отговор
    Намери виновните и ги пребии като кучета,справедливост от съда няма да получиш, действай...
  • 13 1234

    17 1 Отговор
    Съдиите и лекарите се превърнаха в най големите гешефтари. Само за пари мислят, ненаситни са.
  • 14 Българка

    17 3 Отговор
    Главните виновници са смъртта/ убийството на човека са Бойко Борисов и здравният министър Ангелов. Този случай не е единичен, а се повтаря и е резултат от умишлено действие/ бездействие на тези, които са длъжни по време на пандемия да организират здравната система. Носят наказателна отговорност по НК. След това вече с по-малка вина са от самата болница

    Коментиран от #17

  • 15 Гербераси долни

    16 1 Отговор
    Спомнете си преди време Дянков как пренасочи едни милиарди от здравната каса с думите че това няма да се отрази на нещата ,сега в повечето отрасли работят хора в намален състав за почти минимална заплата (случаино разбрах от позната санитарка че я накарали да подпише съгласие че ще работи с болни с Ковид мна същата заплата минималната с удръжките чисто взима около 600 лева,а отговаря за 20-40 човека зависи от случая.)А някъде в страни едни хора от здравната каса си карат лъскавите коли и взимат 10 пъти в повече.
  • 16 Пацо

    5 1 Отговор
    На тези хора трагедията трябва да е наша трагедия.
  • 17 Абе

    3 9 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    И ти носиш наказателна отговорност по НК за това, което пишеш. В случая за набедяване ако не се докаже, че лицата, които сочиш са виновни за това конкретно нещо. За всеки случай спестявай парите от троленето за адвокат.

    Коментиран от #19, #21, #22

  • 18 Е дин

    6 14 Отговор
    Ми той генералът напролет ви каза, че ще се мре яко, защото знаеше добре как стоят нещата, ама вие му се подигравахте, викахте му годжи и го засипахте с л@**а и омраза и не спазвахте и продължавате да не спазвате и елементарните мерки. И ето, дойде времето да се мре яко. Сега пак някой друг ви е виновен. Кой и къде зарази този възрастен човек с ковид? Бойко Борисов и Ангелов ли дойдоха у тях да го заразят. Продължавайте така и ще се мре още по-яко, защото няма кой да се грижи за вас освен вие самите.

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Митко

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Е дин":

    Точно в десятката!
    Ама, те не... Маските са за да мълчат
  • 21 Да бе

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Абе":

    Просто всички ковистерици сте избирани малоумници,сляпоизпълняващи заповедите на прехваленит вожд и по този начин помагате на политиците да поставят всички нас в сегашната ситуация!!!!! И е много жалко,че все още намирате себеподобни!!!!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КЪДЕ СИ ВИЖДАЛ УМРЯЛО КУЧЕ -ТАПАНАРИНО !?!?!? И МОИТЕ
    РОДИТЕЛИ УМРЯХА СЛЕД БОЛЕДУВАНИЯ - НЕ СЪМ И ШУКНАЛ СРЕЩУ ВЕЛИКИТЕ НИ ЛЕКАРИ И СЕСТРИ - И СВРЪХ КВАЛИФИЦИРАНИ САНИТАРКИ ;ФЕЛДШЕРИ И ШОФЬОРИ НА ЛИНЕЙКИ --САМО ИМ СЕ ПОКЛАНЯМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 24 Шамара

    0 0 Отговор
    И после питат: нищо не сме направили пък те ни биха , ама що на бият?