Last news in Fakti

7 Декември, 2020 11:19 14 750 44

Илиян Василев: Ако питате Борисов - той няма нищо общо с Харизанов

  • бойко борисов-
  • георги харизанов-
  • пеевски

Те не носят отговорност за нищо. Нито Пашата, нито Маджо може да го хванете за нещо, нито Пеевски

Илиян Василев: Ако питате Борисов - той няма нищо общо с Харизанов - 1
Снимка: БГНЕС

Не зная защо се обръща толкова много внимание на "двубоя" между Цънцарова и Харизанов. По дефиниция двубой не може да има, това е част от театъра "Свободна медия в БГ" с поканата на гост, който априори е тефлонов откъм критика по най-важните въпроси на управлението на Борисов, защото е господин "обикновен" член. Не заема никакви постове, внушава че е близък, но колчем поискате от него да сподели и поеме отговорност за някакъв гаф на властта, коментира като страничен наблюдател, пише бившият дипломат Илиян Василев във "Фейсбук".

Ако затъне, бяга с дежурното "не съм част от управлението". Няколко са подобни нему типични пропагандатори на Борисов, които са неформални говорители на ГЕРБ, именно за да коментират като граждани, от трибуните, и да не носят никаква отговорност. Но оставят на всяка крачка и нарочно видими маркери на близост до Вожда. Журналистите, които търсят да си напълнят предаванията с "близост" и "ексклузивност" ги канят. Така хем Борисов в Банкя, както Ленин в Полша, хем говорят от негово име хора които не заемат пост.

Тя цялата власт около Борисов е така изградена от приятели и неформални мрежи на влияние. Нито формалните структури на ГЕРБ имат значение, нито парламентарната група. Имат значение кръгове и лица, които не са избирани, но са близки до Тялото.

Те не носят отговорност за нищо. Нито Пашата, нито Маджо може да го хванете за нещо, нито Пеевски, да не говорим за лейтенанти като Харизанов също, ако не сте подготвен за модела и неговите особености - за ролята на приятелския кръг и неформалните мрежи.
Ако питате Борисов - той няма нищо общо с Харизанов, ерго последният говори от свое име. Харизанов също поддържа, че няма общо с гафовете на властта. Медиите показват с охота театъра на свободната казионна журналистика.

Схващате ли играта?

бТВ минава за най-опозиционната телевизия, но и там журналистите, именно благодарение на годините сервилничене и "освобождаване" на стърчащите журналисти, сега публиката се опитва да натовари това момиче, които иначе е обещаващо, с нереалистични очаквания.
Както се казва - пълна свобода да им дадеш, пак ще се задушат от нея. Искат си цензурата, клетката на позволеното, на червените линии.

Харизанов нищо не рискува, направи си личния пиар, канят го, ще получи потупване по рамото от Борисов, ще получи поръчки и материални стимули.

бТВ също отчете "добронамереност" към властта с уж критичното интервю и от време на време заработва репутация с някой по критичен материал. Но всичко в рамките на позволеното, на модела.
За мен Харизанов не е особено интересен, защото не е първичен носител на отговорност, ерго не е автентичен представител на властта.

А там където е представител - на модела, на задкулисието, там пък няма подготвени журналисти. темите, които трябва да му се задават, му се спестяват.
Не критикувайте бТВ, тя толкова може.
Моделът на тази "опозиционна" телевизия не предполага крайна критичност към представителите на властта, да не говорим към приятелските кръгове на Борисов и Пеевски."


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 119 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БГ МАФИЯ В МС

    161 4 Отговор
    МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ВЯРВА НА ОСЪДЕН И ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦ???? НЕ!

    Коментиран от #9

  • 3 БГ МАФИЯ В МС

    81 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    ПО СКОРО СЛЕДЕНЕ НА ВСИЧКО. КОЙ И КАК И КАКВО.
  • 4 Маргинал

    106 2 Отговор
    Всичко е Пунта Мара.
  • 5 Глашатай

    67 7 Отговор
    Бацо шкафче няма

    Коментиран от #6

  • 6 Шкафа

    81 2 Отговор

    До коментар #5 от "Глашатай":

    Лъжи лъжи лъжи лъжи
  • 7 КОМАНДВАЩИЯТ ДЪРЖАВАТА

    7 50 Отговор
    ТАКА ТРЯБВА....КВОТО КАЖЕ БАЦЕТО, ТОВА СТАВА...НЕ ЧЕ НЕЩО ДЕ...
  • 8 КОМАНДВАЩИЯТ ДЪРЖАВАТА

    15 57 Отговор
    ПРЕМИЕРЪТ СЕГА Е ЗАЕТ С ВАЖНИ ДЪРЖАВНИ ДЕЛА.....НЕ МУ Е ДО ИЛИАН ВАСИЛЕВ

    Коментиран от #10, #11, #24

  • 9 сила

    31 1 Отговор

    До коментар #2 от "БГ МАФИЯ В МС":

    яко цензура и триене.....
  • 10 Наистина

    67 5 Отговор

    До коментар #8 от "КОМАНДВАЩИЯТ ДЪРЖАВАТА":

    Какъв командващ? Каква държава ? Та той е мутрокомунист !
  • 11 чуваш ли се

    71 7 Отговор

    До коментар #8 от "КОМАНДВАЩИЯТ ДЪРЖАВАТА":

    какви важни дела , да "инспектира" нещо от което си няма хал хабер и да обещава разни неща на изкуфели бабички от джипката ?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Дами и господа

    61 3 Отговор
    Без трепане няма да стане, разбете един път завинаги!
  • 15 плевен

    12 34 Отговор
    Ако питате Илиан Василев, всички ние сме граждани на САЩ. Второкласни.
  • 16 Жанбо

    72 5 Отговор
    ХаирЛизанов е от типа Наглец със самочувствие.
  • 17 пройчо

    53 6 Отговор
    Борисов с никоя издънка няма общо...свети Бою в бел анцунг на бял джип...

    Коментиран от #38

  • 18 Анонимен

    1 16 Отговор
    Важно е кюмюр и дърва да има за цветановите, парата прави борбата, а тя е при тези, които не са учили 3 поколения. И правулно са сторили. От очене полза няма и ми го бе казала ори живково една внучка на антиниколапетковисти. Стига с това образование, виж кви къщи комунистите издигат на село, нищо, че земята на цялото село е наша. Има добавени думи от мен, защото и до ден днешен анти ги е страх от комунистите. Те едвам дбес, брат й свързват, сега квартал на град у двата края. Всичко е много оплетено, затова всеки да гласува по съвест. Ако изобщо нещо зависи от народа. ЕС си е ок. Но да си роден там. Иначе и там смърди. Но е по добре навън, вместо в кочината комунистическа. Има ново ек
  • 19 Българка

    57 4 Отговор
    България не е парламентарна република, защото парламента е гумен печат от шайка айдуци, които приемат лобиски антибългарски закони. България е окупирана територия от задкулисието отъ ДС, предвождана от Доган и Пеевски. Правителството е от продажни слуги на социопат, който изпълнява поръчки на мафията, заобиколен от безполезни, кухи, но покорни подчинени и приятелски кръг , на които Баце се отплаща с нашите пари. Харизанов е платен лицемерен продажник
    Хора, да си отвоюваме превзетата държава.
    Оставки, съд, затвор, конфискация
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    45 4 Отговор
    Абе НАРОДЕ не го ли разбрахте 30г вече................ПРИМАТА ОТ БАНКЯ ВИ ГО КАЗА В ПРАВ ТЕКСТ................ВСИЧКО Е ПУНТА-МАРА...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Анонимен

    31 4 Отговор
    Мечката след години и вас ще заиграе, няма да ви подмине. Очевидци сме от самото раждане. Малйи сте. Но не ви е простено да грешите и колкото да ви е неприятно, по живково много по ок си бе, защото имаше много неща качествени. Сега всичко е менте. От хората, до продуктите, до пералните и сие. Не съм ляв чивек, но не може всичко да се зачерква с дебела черта. Хубав ден!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Анонимен

    6 3 Отговор
    На 1000 половината ми отговорете, колко е... Десет хихи. След години както в Македония тук. Ние не сме Българи.


    Свиквайте. Свикнахме. Кво дойде, но... Добре че изчезна народа. Прав бил началника на ДС... Те ще отмъщават и преди 30 г брои 10 хил. Евро за зелена карта и замина синчето му, а плачейки.. По точно дс не реват, а тъжейки, че е живял 50 години, фойде дъщеря им и го прибра в нейното гнездо. От сащ, дойде, продадоха ап и с доплащане при щерка им в друг голям град. За тях тъжа. Много тъжа. Защото бяха добри българи, а днес е свенщина мръсно и т. н. Много злини. Радвст се другите, на цветанов хората. Този е предател, но всичко свърши. Явно си постигнаха целта, като убият и ликвирират всичко българско, а история едва ли я знаете, вие местните от търново, от Банкя... Не знаем и не ми трябва, какво е учил цц, но бойко е с математика но не и с български приет в Симеоновата школа на мвр.
  • 29 Анонимен

    6 2 Отговор
    Прав бил моят адвокат, когато преди няколко години, не си спомням точно, кога, попитах го за Албания, Беломорието... Отговор.. Както преди 100 години. И така не разбрах, но днес връщайки лентата назад, явно е искал да ми каже, както първа, втора... Предполагам, а 1/2 не виждаш ли, хора няма...
  • 30 Анонимен

    2 7 Отговор
    Владххх децата й в сащ, добре че си продадохме ап. Преди коронавируса и парите в САЩ. На квартира. Тя учител езикова, а той бе известен в града инженер в продадена фирма. Отиваме си в отвъдното. Иде друг народ. За едни радост, за други тъга. Пука му на цц. След мен и потоп може би зове. Много мръсно човече, казваха го 50 годишният покойник от системата, почина петю. Дано не греша името му. И щял да прави партия. Поне кажи бе Цветанов, отзад те оправят, разни... Кажи си.. Аз го зная, но има наивници.... С не християнски имена ли ще са тук иставащите. Ще има ли възродителен на българите или ще кажете ачкюпеците.. Вие луди. Вренето ще покаже, кой луд. Трябва повече да влизат в НС, потомци на македонци, одринци, беломорието, а не тукашни. Предлагам Калин Станков, макар, че вече е късно за китка, Либе Цветоооооонеееее
  • 31 Тома Неверни

    32 3 Отговор
    Големи напъни са, за да излъжат стадото, но вече не им се получава . Колкото повече ровят , толкова повече мирише на чекмеджета, мръсотия и разгулен живот на гърба на народа - и замириса на батак .
    Много пари изливат пак от гърба на хората , за да пропагандират величието на " чистия и непорочен " Вожд Винету.
  • 32 Анонимен

    7 3 Отговор
    Бяха полудяли за ап преди пандемията. Сега срещу нас три ап се продават. Замълчаха на цвъки хората. Интересно. Точка.
  • 33 ПЕНКО

    2 20 Отговор
    НА КАКВО ОСНОВАНИЕ -ЛИЛИЯ ВАСИЛЕВ- Е "МЕРУДИЯ " НА ВСЯКА МАНДЖА -В ТОЗИ САЙТ !?!?!?
  • 34 Valdemar

    10 1 Отговор
    Нека вземем за пример управлението на кризата с COVID-19 ! Виждаме една безпомощна и некомпетентна власт,която си мени мнението всеки ден,издавайки все по- абсурдни постановления!
  • 35 Жулиен Гаков

    16 2 Отговор
    Харизановче и ти си жалка американска подлога!!!
  • 36 stan4o

    6 2 Отговор
    Всички политици лъжат, ако е само Борисов с мед да го намажеш. Който политик иска да ме опровергае да се подложи на детектора на лъжата при Сашо Диков. Господин Диков да покани всеки за който се сети и всеки отказал се публично да бъде оповестен. Народът трябва да знае и да не гласува за лъжци и селски хитретци. Ако на Сашо не му стиска госпожа Кулезич може да го направи. Публично и заявявала , че ненавижда лъжците. Защо да сменяме в управлението едни лъжци с други и след три години пак митинги и лозунги?

    Коментиран от #41

  • 37 Боратино

    3 7 Отговор
    И от какво още разбира този Илиян Василев, освен от - НИЩО?!!
  • 38 Болялин

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "пройчо":

    Пройчо, ти затова си само "ПРОЙЧО", защото виждаш всичко в "БЕЛО" !
    Не си забравяй "БЕЛИОТ БАСТУН", че съвсем си ЗЯН !!!
  • 39 rambaldievskievich

    1 2 Отговор
    Неясноти, несвързаности, безсмислици... Пиши по-ясно бе, Илияне!
  • 40 Баро

    1 1 Отговор
    ало авторчето я преведи и напиши на български че нищо не разбрах
  • 41 Баро

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "stan4o":

    трябва да ги сменяме защото се надяваме другите да лъжат по-малко винаги има риск и да се наденем
  • 42 възпитаник

    0 0 Отговор
    къде е тефтерчето га----
  • 43 АЛО РАДЕЕЕВ

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Ако питате Борисов - той няма нищо общо с Харизанов
    Те не носят отговорност за нищо. Нито Пашата, нито Маджо може да го хванете за нещо, нито Пеевски
  • 44 АЛО РАДЕЕЕВ

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Ако питате Борисов - той няма нищо общо с Харизанов
    Те не носят отговорност за нищо. Нито Пашата, нито Маджо може да го хванете за нещо, нито Пеевски , НИТО КУРНЕЛА НИТО ДОГАН НИТО МЕСТАН , КАРАКАЧАН
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове