Last news in Fakti

8 Декември, 2020 15:02 6 074 85

Доц. Чорбанов: И България може да ползва руската ваксина

  • доц. андрей чорбанов-
  • спутник v-
  • ваксини

По думите му все още не може да се каже коя ваксина е най-добрата и ефективна при масова имунизация

Доц. Чорбанов: И България може да ползва руската ваксина - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Фактът, че Унгария сключва договор с Русия за руската ваксина „Спутник V“, показва, че и ние бихме могли да го направим. Това каза за „Фокус“ доц. Андрей Чорбанов, директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН.

По думите му все още не може да се каже коя ваксина е най-добрата и ефективна при масова имунизация, защото всички все още са експериментални и няма достатъчно информация.

„Най-вече страните от ЕК са избрали ваксините на Pfizer и Moderna, докато едно многомилиардно население като това на Индия, Китай и Латинска Америка, в момента закупува руската ваксина.

В никакъв случай не може да се каже, че само страни от третия свят са се спрели на нея. От ваксината поръчват и Унгария и Израел. Това, което чисто теоретично я различава от тази на AstraZeneca, е много малко.

Оттук нататък вече тестовете, начина и условията на производство са тези, които могат да направят един продукт по-качествен или по-некачествен. Но все още ние нямаме безкрайно много информация доколко това ще бъде панацеята за справяне с тази пандемия“, обясни той.

Проф. Андрей Чорбанов каза още, че след втората имунизация би следвало ваксината да е протективна.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигурно

    71 8 Отговор
    Ще ползва ако от еврогейският парламент разрешат !

    Коментиран от #28

  • 2 ха ха

    16 125 Отговор
    Този руснак като Румен Решетников Радев. Къртици в ЕС.

    Коментиран от #22, #23, #60

  • 3 Тиквата

    80 2 Отговор
    На Израел, кой им разреши да купуват от руската ваксина?!?!

    Коментиран от #56, #59, #70

  • 4 Вова император

    91 10 Отговор
    Учете руски българи, да можете поне да си прочетете инструкциите за ваксината, то е ясно, че американската е менте.
  • 5 вашето мнение

    126 13 Отговор
    Факт е, че руската ваксина е по-ефективна. Факт е, че руската ваксина се съхранява при температури от 2 до 8 градуса. Факт е обаче, че ние сме американски слуги и ще купим техните вакснини с условвието, че краварската фирма не носи отговорност за евентуални вреди в бъдеще.

    Коментиран от #14, #54

  • 6 МИУИ ВАНИУИ

    56 5 Отговор
    не може щото дебелийот ще го връткат американците ,от него нищо не зависи - полу пешка
  • 7 Бацо

    36 0 Отговор
    Може ма пачките от де?
  • 8 Ивайло

    78 5 Отговор
    Руската ваксина е нормална векторна ваксина, а не тези от сащ, дето са чисто генно инжинерство.
  • 9 Охо Бохо

    30 4 Отговор
    Ама това е абсурд! Ще вземат ваксинирани те да станат русофил! Ужас, пррставятелиси ваксинирани паск, Кънев, Ал йо с тази ваксина? Те ще заги ар ама руска? Ооо не.
  • 10 Ван Хелзинг 3

    68 2 Отговор
    Аз не желая да си поставям ваксина , но ако има руска в БГ бих я използвал , щом китайци и евреи си я поставят има далавера в тази работа!
  • 11 1520

    91 2 Отговор
    щом Израел купува руска ваксина няма глупав евреин да си харчи парите несигурно

    Коментиран от #25

  • 12 СусБе

    41 0 Отговор
    Ако квичите като недоклани гуцки че сте европейци то направете БОЙКОТ на американския мошенджилък - това поне вече кстана ясно. И ако има лековерни то да се бесят и тровят сами а не народа!
  • 13 Бае тодър

    8 45 Отговор
    За купете руската ваксина и, Доценте , ти и зеленото чорапче, първи на площада за ваксинация, и след това всички. Да ви видим колко сте мъже.
  • 14 вашето мнение

    57 2 Отговор

    До коментар #5 от "вашето мнение":

    Факт е, че под коментара ми ще се излеят слюнки от соросоидни гниди, но това не променя факта, че Русия пак е номер 1. Руската ваксина се продава в Китай, Индия и близкия изток. За хамериканците останаха трохите. Ако има още някой, който не е разбрал защо Путин властелина на света се заигра с измамата коронавирус, сега трябвало да му е светнало. С ваксините си той навъртя с 200 мечтите за огромни печалби на англосаксите.
  • 15 В.В.П.

    52 3 Отговор
    На БГ,ще пратят втора употреба.Като стоките в Лидл,Била,Кауфланд и мн.др...Менте,второ качество,скрап, шлака,боклук,..БАН ,трябва да се заеме с ваксината..
  • 16 милиционер

    24 1 Отговор
    да, ама не ! чичо Сам не дава !
  • 17 От материала

    54 2 Отговор
    Нали всички знаем, че нещо което ще се изпраща до Източна Европа, респ. България ще се различава от това, което е за нормалните държави. То с един шоколад е така, камо ли за едни ваксини! За хора,които са на дъното, където за абсолютно нищо няма контрол, какво да очакваме, ще ни пробутат някои боклуци!
  • 18 Варна

    71 0 Отговор
    Унгария купуват каквото си пожелаят защото са независима държава.
    Ние сме слуги.
  • 19 Мечо Пух

    63 2 Отговор
    Можем драги професоре, но омразата, която се насажда към Русия се пренася и върху здравето ни, а нали трябва и да дадем милиони на онези западни милиардери от фармацефтичния бизнес да богатеят още от нас дето вече и хляба ни поскъпна още и нашите управници ни докараха до скъсани гащи. Ошашавен народ, който не мисли, а камо ли да разсъждава лесно се манипулира и управлява. От медиите непрекъснато 24 часа в денонощието ни зомбират, докато окончателно ни уморят ако не от ковид, то от стрес.
  • 20 среднощен

    17 1 Отговор
    "...В никакъв случай не може да се каже, че само страни от третия свят са се спрели на нея. От ваксината поръчват и Унгария и Израел. Това, което чисто теоретично я различава от тази на AstraZeneca, е много малко...."; Има ли някъде обяснение за принципа на действие на ваксината..?

    Коментиран от #32

  • 21 Ахам

    15 0 Отговор
    Комисия на FDA: Очакваме смърт и болести от ковид ваксините

    Как презентацията на една експертна конференция, проведена от американския регулаторен орган, одобряващ ваксините, зашлеви звучен шамар с опакото на ръката през лъжливите мутри на Кунчевци, Кантарджиевци, Балтовци, Иван-Маджаровци, Коста-Костовци и прочие безотговорни особи, които гастролират в медиите повече като амбулантни търговци, отколкото като лекари

    Надзорната комисия към американската Агенция за контрол над храните и лекарствата (FDA) е провела интересна конференция. Преди да се занимаем с изнесените данни, нека поясним за незапознатите, че тази Агенция е регулаторен орган, който одобрява ваксините в САЩ и ще одобри предложените кандидати за ваксина срещу Covid-19. Мненията на FDA често се препечатват (безкритично) от регулаторните органи на Европейския съюз и на други държави, така че в известен смисъл засягат и България с нейните вече поръчани и потенциално „одобрени“ ваксини — въпрос на дни или седмици.

    Темата на видео конференцията, която се е провела на 22 октомври 2020 г., са ваксините против Covid-19, кандидатстващи за одобрение от FDA. По-специално: техните очаквани странични ефекти и методите за тяхното докладване. Тъй като FDA е американски регулаторен орган, са били обсъдени предимно подобрения на тамошната Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS; Система за докладване на страничните ефекти от ваксини), разработена съвместно със CDC (Центъра за контрол на заболява
  • 22 Сащ

    3 23 Отговор

    До коментар #2 от "ха ха":

    Истината е, че хора като тебе са точно поклонници на Радев, имайки предвид, че за щяло и нещяло гледате да ги обявите за Русофили и така да им вдигате рейтинга.

    Просто си скрита Радева къртица, която постоянно го рекламира за идващите избори на които ще се кандидатира и искаш да спечели отново, като може би ти плащат за това.

    Коментиран от #79

  • 23 Ей не спряхте

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "ха ха":

    с тези глупави опорки! Каквато и тема да има и акате по някоя простотия! Има си сайтове за това! Кеф ви блиц, кеф ви пик! Там поне всички сте с еднакво интелектуално развитие и ще си се разбирате! Тук сте само трима дето разбирате тези простотии! Какъв е смисъла да акате?
  • 24 100

    4 11 Отговор
    Руската ваксина върви с агенти.
  • 25 jorj

    3 37 Отговор

    До коментар #11 от "1520":

    Забранена в Израел!!!!!!!!!!!!! Стига русосифилищина!!!!! Идете в коми да ви натресат по една и не се връщайте, живейте в рая!!!!

    Коментиран от #34, #44

  • 26 Коко

    13 12 Отговор
    До онзи ден Чобанов казваше, че е изработена от неговия екип българска ваксина, а сега мълчи за нея, а говори за руска ваксина. Нещо не разбирам. Има ли наша ваксина или само са изядени парите на данъкоплатеца.

    Коментиран от #37

  • 27 name

    20 1 Отговор
    Много умувате. Всичко зависи от това какво ще кажат началниците на козируващия тулуп.
  • 28 един от многото

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "сигурно":

    Чехите искали ли са разрешение? Който предлага по качествено и в срок , че и по евтино , той да продава. Друго всичко се нарича ембарго.
  • 29 Мечо Пух

    29 3 Отговор
    Не знам дали има изработена българска ваксина, на знам, че в първите месеци учените от БАН срамежливо поискаха от правителството 300 хил. лв??? за производство, на управниците ни пръскат милиони в това пандемично време за какво ли не, но не и за учените ни. Народ, който не си уважава умните хора не ге заслужава. За това ще бягат по чужбина и страната ни ще губи сиво вещество.

    Коментиран от #36

  • 30 Отдавна ми

    26 6 Отговор
    просветна ,защо Путин се" подчини" на Пандемията.Беше много странно,това карантиниране, затваряне на цели региони.Цяла многомилионна Москва буквално е запечата.А то каква била крайната цел! Разработват тяхна ваксина и е вкарват там- на място.Постигна двоен успех.Не позволи на вътрешната опозиция да използва от истерията с панддмията,за да съдадат напрежение и бунтове сред Народа, от там да бъде изнудено Правителството да осъществи внос за милиарди от вън.Блокира и тайните мераци на фарма Олигарсите да осъществят вноса.Наистина е гросмайстор.Произведе,раздаде на всеки в ООН,СЗО и всички лаборатории проявили интерес данните за ваксината.Не тръгна да предлага като сергиджия на пазара.Умните к независимите разбраха кое е плюс,кое минус.С два хода, постигна бъдещи многомилиардни печалби,който буквално ще" избият" всички загуби от " затварянето" в пъти.Да не говорим за продажба на патент,или съвместно производство.Кой си го може,си го може!
  • 31 Мечо Пух

    32 0 Отговор
    Къде отиде Смолянската Даритка? Защо не отиде да помага в совид отделение? Нали е изкара болестта - една от първите от парламента. Гониха мед.сестри по парапета на за това , че искаха минимално увеличение на заплатите, а сега се тръшкат, че няма сестри. Даритчето каза, че медицинската сестра била с лабилна психика, дано тази сестра да я лекува ако се наложи. Наглеци!!!!
  • 32 Опа

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "среднощен":

    Принципа на действие не ме интересува. Важното е ефективността и липсата на странични ефекти. Лошото е че никой няма да ни предостави реална информация и възможност за наш собствен избор на ваксина. Но иначе, ваксиниране, защото благодарение на ваксинирането човечеството е забравило дори имената на някой болести
  • 33 Перо

    13 0 Отговор
    След като Израел и Унгария се спират на руската ваксина,тиквата,и Цвъки трябва първи да се изпитат!
  • 34 Ха ха ха

    25 2 Отговор

    До коментар #25 от "jorj":

    ЖОРЖИ, не се пали толко :), руски ваксини са ни слагани от деца и на теб и на майка ти и бубайка :), а русофили са били и Вазов и априлци, виж си нац. празник. Теб ако те влече да се пишеш jorj не е от руските ваксини чатнати на майка ти:), да знаеш, тези в лечения са най характерни на запад при многополовите:)

    Коментиран от #38

  • 35 Фрг

    3 15 Отговор
    Щом сме избрали ес и нато/сащ/,ще си боцкаме само техните ваксини.няма ме право да купуваме от русия.иначе санкции.
  • 36 Опа

    14 1 Отговор

    До коментар #29 от "Мечо Пух":

    Всички научни открития направени от българи са в чужди държави. Закономерност която трябва да се промени, само че с такива колорадски бръмбари (политици) няма как. За жалост
  • 37 Нищо подобно

    8 0 Отговор

    До коментар #26 от "Коко":

    Изработена е, но изпитването ше е в "Луи Пастьор" във Франция. Нашата държава не дава пари за тази наксина за евентуално производство.
  • 38 Опа

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "Ха ха ха":

    Опа, добре казано, дано поне малко да се замисли
  • 39 Защо не взеха билгейтската?

    18 0 Отговор
    Гледайте евреите какво правят и не питайте повече! Да сте видели глупав и минал се евреин?

    Коментиран от #50

  • 40 АЗ там горе

    1 5 Отговор
    Ей ти там, да мълчиш, че..... Можело и руска ваксина! Я трай , не приказвай много да не те уволня!
  • 41 Ние с гайдите

    3 0 Отговор
    Сега трябва да видим и арменците какво ще изберат!
  • 42 абг

    4 7 Отговор
    Съжалявам, че може да разочаровам някой, ама всички тия "ваксини" са еднакви. Целта на всичките тия луди надпревари на фирми и държави е колкото се може повече овце да склонят да ги надупчат.

    Коментиран от #47

  • 43 РУМЕН

    5 2 Отговор
    Госпожо Ингилизова, човека е професор, не доцент
  • 44 ГАДЕН НЕВЕРНИК

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "jorj":

    ЧУМАТА ЩЕ ТЕ ТРЪШНЕ! !
  • 45 Историк

    4 16 Отговор
    Защо в Русия умират като мухи от Кови-19, щом имат толкова качествена ваксина?????
    Ако бяха толкова напреднали, защо Русия 50 години купува от България Аналгин и хинин с тонове?

    Коментиран от #61, #64

  • 46 Да бе...

    2 13 Отговор
    Използвай я ти, те самите руснаци не я искат, ние си имаме договорена от ЕС, ти ако искаш може да се напръскаш и със светена вода от реактора на Новгородската АЕЦ.
  • 47 Опа

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "абг":

    Абеее, ние овцете може ли да те попитаме нещо???? Като дете не си Ваксиниран? Айде стига глупости! По добре се по интересува за ефективността на различните ваксини. Ще вие от полза

    Коментиран от #65

  • 48 Политолог

    2 11 Отговор
    Можем да вземем руска ваксина, ако Чегерадеф я изпита първи. Ама като го гледам как е оцапал слиповете...
  • 49 НОВАТА ВАКСИНА ВНОС

    5 1 Отговор
    ОТ САЩ. .МОДЕРНА ПФАЙФЕР. .СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ ---ПРЕВОД ОТ БЪЛГАРСКИ НА МАКЕДОНСКИ ----@@@---КЕНЗАШ ЧУГА ПИКАШ. ....ОЗНАЧАВА КАТО СЕР€Ш. .ВСЕ НОЧИ ПИКАЕШ! !!

    Коментиран от #51

  • 50 оня

    6 10 Отговор

    До коментар #39 от "Защо не взеха билгейтската?":

    ами израел каква руска ваксина ще слагат като вече сключиха договор с pfizer и вече чакат първите 200 000 другата седмица ! нещо е в грешка нашия тесен специалист

    Коментиран от #53, #58

  • 51 Политолог

    3 8 Отговор

    До коментар #49 от "НОВАТА ВАКСИНА ВНОС":

    А руската е много добра! Там сигурно като ти поставят ваксината и почваш да кендзаш АК-47...
  • 52 Нене

    4 0 Отговор
    Ваксини и от Марс да докарате- не, благодаря!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Освен това е и

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "вашето мнение":

    Наполовина по-евтина!
  • 55 Зависи от Комисиони те!! И дали дае Евро

    1 0 Отговор
    Атлантическа, или "Комунистическа, Путиновска, Сталин ска??? На вече къде има КЕЛЕПИР и от която Остане!! Така ще кажат Началниците!!!
  • 56 оня

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тиквата":

    Че евреите управляват света, кой да им разрешава. Ако не бяха се включили американците във ВСВ, може би Израел нямаше да съществува:))
  • 57 Хехехе

    7 7 Отговор
    Бих се ваксинирал с руската ваксина, но ме е страх да не стана след това русофил!

    Коментиран от #62

  • 58 оня

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "оня":

    Човек, този ник е зает. Ползвай друг:))
  • 59 Руменчо Радев

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Тиквата":

    Аз им разреших , защото Господарят Путин ми заповяда

    Коментиран от #74

  • 60 Уточнявам

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "ха ха":

    на западните ваксини пише, че фирмата производител НЕ НОСИ отговорност при евентуални увреждания от ваксината. На руската това не го пише, нещо повече - в Русия се предлагат обезщетения при такава ситуация. Помисли по този въпрос. Останалото е безмислено политиканстване.
  • 61 Погледни

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Историк":

    статистиката -най-много жертви има в САЩ. Но не е коректно , нито хуманно, да се "надцакваме" с броя на починалите.
  • 62 Няма

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "Хехехе":

    как да станеш -не ти достига интелектуален минимум. Само но Бойко Борисов е разрешено да стане доктор на науките без минимум -не и на слугинажа му.
  • 63 пророк Исай

    3 0 Отговор
    Рeклaмнaтa кaмпaния нa КOВИД19 cтaртирa в нaчaлoтo нa 2020г. В дeбютa cи , cъcтaвитeлитe нa рeклaмaтa , изнacяхa прoтивoрeчиви фaкти и дaнни зa вируca ! C тeчeниe нa врeмeтo ce oбигрaхa и пoдoбрихa рeклaмнaтa cи кaмпaния ! Вмecтo зa умрeли oт КOВИД19 , зaпoчнaхa дa пишaт зa зaрaзeни c вируcът . Рeклaмaтa , НACAДИ cтрaх и пaникa в чacт oт нaceлeниeтo нa cвeтa , кoeтo бeшe и цeлтa нa рeклaмaтa ! Eдин път , нacaдeн , cтрaхът зaпoчвa дa рacтe , пoдпoмaгaн oт мeдийнoтo инфoрмaциoннo влияниe . Ceгa вeчe идвa врeмe зa ЖЪТВA - инвecтирaнитe финaнcи , трябвa дa ce възвърнaт мнoгoкрaтнo , прoдaвaйки НAДEЖДA нa изпaднaлoтo в пaникa нaceлeниe ! В нaчaлoтo - БEЗПЛAТНO и НE ЗAДЪЛЖИТEЛНO ..............в пocлeдcтвиe - ПЛAТEНO зa вcички , БEЗ ДA E ЗAДЪЛЖИТEЛНO !!!! Плaщaнeтo щe ce нaлaгa c увeличaвaнe нa внocкитe пo ДAНЪК ЗДРAВE - Нaкрaткo , плaщaй cи , бeз знaчeниe дaли щe пoлзвaш !!!!! Caмo в Eврoпa имa нaд 700 000 000 ж. , пo мин. 2€ caмo увeличeниe нa Д.З. , тoвa ca мин. 1 400 000 000 € eжeмeceчнo . Рeклaмaтa на КОВИД19 e нaй-уcпeшнaтa , oт създаването нa първата рeклaмaтa ! Лoшoтo e , чe тeзи кoитo нe вярвaт в иcтeриятa КOВИД19 , cъщo учacтвaт в CПEКТAКЪЛЪТ , принудeни oт Влacтимaщитe !
  • 64 Защото става

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Историк":

    дума за свободна търговия. За твое сведение - аналгин-хининът е комунистически медикамент , български е И ДОКАЗАНО ЕФЕКТИВЕН.
  • 65 абг

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "Опа":

    След последната ваксина, която като овца отидох да ми бият, получих хроничен синузит и бронхит, както и синдром на Рейно заради, който сега осакатявам. Преди това такива проблеми не съм имал никога.

    Коментиран от #78, #84

  • 66 Zombita

    3 1 Отговор
    ОПАСНИ ФИРМИ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ И ЗА ЦЕЛОСТА НА ДЪРЖАВАТА Фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" е член-учредител на GAVI НАТО (Глобален алианс за ваксини и имунизации) в партньорство със Световната банка, Световната здравна организация и производителите на ваксини. Целта на GAVI - ваксинация на всяко новородено дете в развиващия се свят.

    Гейтс, посочва в затворена конференция в Лонг Бийч, Калифорния, наречен TED2010 конференция в речта си "промяна на нула!". Заедно с абсурдното от гледна точка на науката предложение за изкуствено намаляване на CO2 в света до нула до 2050 г., в около четири и половина минути от речта си Гейтс казва: "Първо, ние имаме хора. В днешния свят на Земята живеят 6.8 милиарда души. Този брой ще се увеличи на около 9 млрд. Сега, ако наистина сме свършили чудесна работа за нови ваксини, здравни грижи за репродуктивното здраве, ние трябва да го намалим, може би 10 или 15 на сто от"1". (курсивът U.E.)Казано на обикновен английски език, един от най-влиятелните хора в света, ясно заявява, че очаква ваксината да се използва за намаляване на ръста на населението.

    Коментиран от #77

  • 67 Zombita

    5 1 Отговор
    През 1985 г. Searle е закупена от химичния гигант Monsanto- АСПАРТАМ/води до тумори в мозъка диабет стимулира образуването на тумори не само в мозъка, но и в матката, яйчниците, тестисите и хипофизата.Ацесулфам употреба в различни храни и прахчета за моментални напитки, дъвки.Предизвиква тумори на белите дробове, млечните жлези, някои редки новообразувания, като например в тимусната жлеза, а също и левкемия.Основен акционер в Монсанто е БИЛ ГЕИТС/евреиче/ -ГМО семена и др. унищожаващи цялата планета Марка местни изделия “KEN” – идва от името на известната еврейска комунистическа фамилия Кенареви ГМО,Danone- марка млечни продукти/ГМО гено -модифицирано нишесте за сгъстяване на млякото наследници на Исак Данон - съдия в Първи състав на българоубийствения т. нар. „народен съд”:
    Марка хранителни изделия ”Kraft Yacob’s Suchard”ГМО;Верига магазини ”Billa”психотрони орг генератори облъчващи клиентите им на ниска честота;Марка сладкарски и месни изделия “Сами-М”;“Панхим”-израелска фирма,работеща в град Стара Загора ,Перилни препарати “Ariel”/ГМО
    “Загора чорап” -турска фирма,работещав град Стара Загора. Якоб Биджерано/евреин/ е нейн мениджър.Той участва заедно счленове на”Шалом” Стара Загора в религиозни празници Емил Кало -(БКП)–бивш офицер от ДС- Председател на еврейската организация (или масонска ложа?) “Шалом” в България;.Съюз на ресторантьорите Ст. Загора се управлява от Шарон - 2005/те фалираха по малки ресторанти и бизнес обекти Мол Галерия-Ст.Загора.Ферме

    Коментиран от #73, #75

  • 68 Zombita

    1 1 Отговор
    бизнес обекти Мол Галерия-Ст.Загора.Фермер 2000 ,Ф-а Джон Диър,“ДЮПОН/евреиски фарм. гигант ГМО ваксини за деца
  • 69 Матей

    2 0 Отговор
    И за руска ваксина ще кандисан управниците,за тях е важно принципно да склонят колкото е възможно по-голям процент от населението да се вакса.Директивата е строга и ГЕРБ все повече се разкриват,че вакса ще е платен и ЗОРНОВОЛЕН,дори гласуването в НС е било в такъв смисъл.Пропагандната машина работи на пълни обороти,забелязвате ли ,че всеки големец или доктор се изказва по темата положително и склонността си към авантюристично подлагане на вакса за К-19.това са зависими хора,които са принудени да си кривят душата,за да не загазят.
  • 70 уточнение

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тиквата":

    Израел е пресечната точка където се кръстосват интересите на руските евреи , със американските евреи . Вторият най употребяван език в Израел е руският. Нищо необичайно няма в закупуването на руска ваксина . Ония са хитри , като бременни хлебарки , ще купят от едната ваксина , ще купят от другата ваксина , ще проучат , ще сравняват , и накрая ще направят своя ваксина . Така се постига прогрес и високи технологии . Тук в България ще направим това което ни наредят от вън , за да изглежда полит-коректно, и надупено.
  • 71 GMO

    5 1 Отговор
    ГМО ваксина, без застраховка и обезщетения - при скачане от самолет без парашут - шанса ви е по голям.Ако станете инвалид от ваксината Пфаизер,нямате право да съдите Никой.От Модерна също...От тук трябва да започне да ви бие камбаната в главата.Как защо и за какво.
  • 72 уточнение

    7 0 Отговор
    По добре попитай защо сега България не произвежда Аналгин- Хинин . Колкото до СИВ , тогава всеки се беше специализирал планово в някаква област , и тогава само СССР беше 350 000 000 пазар , колкото и да произведеш все не стига
  • 73 ВСИЧКО ТОВА Е ТОЛКОВА ВЯРНО

    3 1 Отговор

    До коментар #67 от "Zombita":

    ТОВА ЕВРЕИСКО ПЛЕМЕ НИ ОТРАВЯ ВСЕКИДНЕВНО. ..БОЛНИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДАТ ПЪЛНИ НОН СТОП С РАКОВО БОЛНИ! !!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 АЗ СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ТОВА

    3 1 Отговор

    До коментар #67 от "Zombita":

    ЕВРЕИСКО ПЛЕМЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ВИРУСИ ПО ЦЯЛ СВЯТ. .И СЛЕД ТОВА ПРОДАВАТ ВАКСИНИ И ЛЕКАРСТВА ЧРЕЗ ТЯХНИТЕ ФАРМАЦЕВТИЧНИ ПРЕДПРИЯТИЯ И ХОРАТА И ДОМАШНИТЕ ЖИВОТНИ ИЗМИРАТ КАТО МУХИ
  • 76 лайно

    1 0 Отговор
    Абе модераторчето,как реши точно моя коментар да изтриеш?
  • 77 И като

    1 2 Отговор

    До коментар #66 от "Zombita":

    пишеш глупости за да манипулираш по глупавата прослойка на населението, които няма да си направят труда да прочетат, чувстваш ли се добре? Как пропусна и 5G?
  • 78 Опа

    2 0 Отговор

    До коментар #65 от "абг":

    Тука вече си идваме на въпроса за професионализма на някой лекари. Доколкото съм запознат ваксинирането се извършва при определени условия и последвало наблюдение от лекар. Но не винаги попадаме на точния човек. Дори знам за нещастен случай с дете на лекар поради лекарска грешка. Но това значи ли че ваксините са лошо нещо, не мисля.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 диЛаурс

    0 1 Отговор
    ...Индия, Китай и Латинска Америка... Ами нали чайниците искат да залеят света с ваксини ?
  • 81 смотаняк

    1 2 Отговор
    Тоя заедно с мънгъра да се гръмнат...
  • 82 Фото мексико

    0 3 Отговор
    Браво Факти! Много противна снимка сте сложели на тоя.

    Коментиран от #83

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Едно мнение

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "абг":

    Е как можахте!? Как можахте по тоя начин да изпуснете безсмъртие и вечната младост??? И си е осъдително отношението ви към овците. Те не мислят такива глупости.
  • 85 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор
    На едно място доцент, на друго професор! Мисирките така и не провериха каква точно му е титлата на човека! Но всъщност става въпрос за цената на руската и другите ваксини! Разликата е впечатляваща! И какво?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове