Last news in Fakti

21 Декември, 2020 14:16 4 480 17

COVID-19 погуби бургаски хирург

  • свещ-
  • медик-
  • бургас-
  • коронавирус-
  • д-р живко радев

Ръководството и целият персонал на УМБАЛ Бургас изказаха своите искрени съболезнования на семейството и близките му

COVID-19 погуби бургаски хирург - 1
Снимка: БГНЕС

Началникът на Хирургичното отделение в МБАЛ „Маджуров” в Бургас д-р Живко Радев почина от коронавирус. Д-р Радев е завършил Висш Медицински институт гр. Варна през 1986г. Придобива специалност по „Хирургия” през 1992г. във ВМИ – Варна. Притежава квалификационни курсове: „Гръдна хирургия”, „Доброкачествени злокачествени болести на хранопровода и стомаха-съвременни проблеми”, „Актуални проблеми на детската патология”.

Целият трудов стаж на д-р Радев е в Бургас, като 24 години от него са преминали в УМБАЛ-Бургас, след което става началник на Отделението по хирургия в МБАЛ „Маджуров”.

Ръководството и целият персонал на УМБАЛ Бургас изказаха своите искрени съболезнования на семейството и близките на д-р Живко Радев.

„Бургас загуби още един отличен лекар, който в своя професионален път помогна на стотици хора да запазят живота си.

Д-р Живко Радев посвети 24 години от живота си на Бургаската болница. Тук премина почти целият му професионален път. Помним го не само като блестящ хирург с точна ръка и хладнокръвен ум. Помним го като колега и приятел – верен, честен и принципен, с който заедно сме спечелили не една битка за човешкия живот. Загубихме не само близък човек. Загубихме част от себе си. Тази загуба е още по-мъчителна, когато се случва пред очите ти и ти, с уменията си и знанията на лекар, не можеш и си безсилен да помогнеш.

Почивай в мир, приятелю! Нека да е лек небесният ти път”, пише в съболезнователния адрес от колегите и приятелите в УМБАЛ Бургас.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    33 0 Отговор
    Свестните и достойните си ги прибират първи. Бог да го прости Доктора.
  • 2 еееее

    16 20 Отговор
    как ще ми разтълкувате това: 1000 лв. ви даваме в смъртния акт да запишем че е починала от ковид19. Ако не се съгласите пак ще я пишем от това но няма да вземете парите.

    Коментиран от #8, #11

  • 3 БНБ

    10 1 Отговор
    Как ги дават на ръка или по банков път?Кое е лицето, което ги дава?
  • 4 Васил

    6 8 Отговор
    Ако тъпирите от Герб бяха предприели адекватни мерки нямаше да стига до тук даже може би щяхме да имаме най малко случай ама нали решиха да слушат Мангътов и Аликбегов все капацитети ама незнайни.
  • 5 Бог да прости Доктора!Жалко за ХОРАТА!

    5 3 Отговор
    Всички знаещи и можещи ни напускат!Остава само некадърното, продажното и наглото...Това което си е продало достойнството и душата на дявола с шкафчето...
  • 6 питам си

    12 4 Отговор
    Жалко за хирурга! Бог да го прости! Но се питам - нали лекарите са с маски, защитни облекла, спазват хигиена и се дезинфекцират, както иска Ботокса, защо тогава изкуственият грип ги поваля? Значи ли това, че измислените мерки не помагат?

    Коментиран от #7

  • 7 Хубаво се питаш.

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "питам си":

    Ще ти обясня понеже и аз съм хирург. В болница има много ковид пациенти които разпростряняват вирусаи вирусния товар в единица обем е много по голям отколкото в Метро или Била. И другото е ти ходиш в магазина за 10 минути, ние имаме смени по 12 часа.
    По време на операция на двамата хирурзи които оперират главите им са на разстояние около 20 см, понеже полето е малко(разреза). Така че ако асистента или сестрата е заразен/а и ти се заразяваш.

    Коментиран от #13

  • 8 Не се спряхте с тази гнусна простотия

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "еееее":

    Защо да дават бе, кретени? От какъв зор? И без друго сме първи и по обща смъртност в Европа. То пари няма за лекарите на първа линия, а ще ги раздават на умрели. Който е имал положителен PCR се води за умрял с ковид ако почине в ковид отделение на болница. Стотици възрастни хора си умират у дома, а дали смъртта им не е била ускорена от ковид евентуално могат да знаят само близките им. Дори и те няма как да са сигурни. Моя приятелка учителка беше с ковид. Кара го леко, но за да предпази мъжа си, който е онкоболен в ремисия се карантинира при майка си, която и без друго навещаваше през ден. Апартамент 120 квадрата, отделни стаи, маски, но след 2 седмици възрастната жена почина. Без да е вдигала температура изведнъж се оплакала, че се задушава и докато се свържат с бърза помощ си умряла женицата. Дали от ковид или не Божа работа. Не е влязла в статистиките. И карантината на приятелката ми беше вече изтекла, водеше се оздравяла и поне нормално погребение имаше женицата. Тя си имаше придружаващо сърдечно заболяване и едва ли щеше да стане столетница, но не е била на легло преди това... А този лекар най-вероятно е бил на 60.Как не ви е срам да пишете подобна глупост под новина за смъртта на лекар-хирург...Със сигурност не тъне в мизерия семейството му. За да се продаде за 1000 лв... Не че някой някога ги е давал за мъртви, болни мозъци такива. Бог да го прости починалия. Спрете се малко с безумните коментари. Малко срам имайте.

    Коментиран от #9

  • 9 Опа

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Не се спряхте с тази гнусна простотия":

    Не нямат и ако ги попиташ кой им е дал пари? Отговора е /един така казал???? Не ги питай дали имат срама, те такава нямат
  • 10 Гост

    9 2 Отговор
    Аз съм 100% сигурен и вярвам, че има вирус!Мой близък почина, БЕШЕ С ОТРИЦАТЕЛЕН ТЕСТ, ибаче искаха да го пишат С КОРОНАВИРУС, разбира се не се съгласихме, каква е причината да го пишат с коронавирус така и ме разбрах, НО НИ ПРЕДЛОЖИХА, такъв вариант!!!

    Коментиран от #12

  • 11 Рошко

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "еееее":

    Напълно съм съгласен знам зс два такива случаи, и или пишем че е корона или няма да го приемем, но ковид идиот не може да го убедиш в противното
  • 12 То има хора с тежка пневмония

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    и задух, чийто PCR тест излиза отрицателен, защото коронавирусът вече не се открива в носоглътката по време на PCR теста и затова бавят приемането им в болници. А те са си с ковид и то в тежка фаза, от която спасението е трудно, дори ако вече се прилага и плазма и интубиране. И е редно да ги включват в статистиката. Без да питат близките им. А пари със сигурност не им дават. Няма и защо.

    Коментиран от #14

  • 13 питам си

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хубаво се питаш.":

    Благодаря за отговора - означава ли това, че тозисинтетичносъздаден вирус действа като лъчева болест - с натрупване??? А асистента при операция - нали и той е с маска?
    Извинявайте, но си мисля, че онкологичните заболявания, сърдечно-съдовите болести и диабетът са много, много, много по-опасни за хората и там сме пак на световно и над световно ниво!

    Коментиран от #15

  • 14 Бари

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "То има хора с тежка пневмония":

    Да не се открива в носоглътката . Отзад в тръбата се открива .
  • 15 Не се предава нито една от тези

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "питам си":

    болести по въздушно капков път. А ако вече си с такава болест гушваш много бързо букета ако лепнеш и ковид. Много по-опасен е коронавирусът точно за хората с подобни болести. А тези хора често се нуждаят от болничен престой. Всеки, който е на диализа 3-4 пъти седмично рискува много повече да бъде заразен, отколкото човек, който не стъпва в болница. Няма как да тестват ежедневно всеки лекар и медицинска сестра у нас. В някои държави ги тестват на няколко дни. Имам познат лекар работещ в чужбина, който има правени вече над 40 теста. И PCR и много антигенни. Оплаква ми се от проблеми със синусите от толкова често ровене дълбоко в носа и чака ваксинирането си с огромно нетърпение.
  • 16 Коронавирусът,

    1 0 Отговор
    като всеки друг вирус, има собствена резонансна вибрация. При Covid-19 вибрацията в затворена електромагнитна верига резонира на честота от около 5.5 Hz - 14.5 Hz. В повечето случаи се наблюдава, че при по-високите честоти вирусът не е активен. При 25.5 Hz и повече.

    За човек, който живее при високи честоти, коронавирусът не може да бъде по-опасен от острите респираторни инфекции. Причината за това е, че тялото на здрав човек вибрира на по-високи честоти. От време на време, по различни причини, тялото преминава на по-ниски вибрации и тогава човекът е по-податлив на вируси. Причините за това са отслабена имунна система, умора, емоционално или физическо изтощение, хипотермия, хронични заболявания, нервно напрежение и т.н.

    Вирусът в природата (извън тялото) не е устойчив. Средната резонансна честота на Земята сега е 27,4 Hz. Тя е разрушителна за вируса и затова той умира, след по-дълъг или по-кратък, престой извън тялото. Извън тялото, на заземени метални повърхности, където честота е по-ниска и температурата е под 10 градуса Целзий, вирусът може да се активира и след седмица. Но има публични места, където тази честота обичайно е по-ниска: болници, затвори, електропроводни линии, обществени електрически превозни средства, търговски центрове, офиси, питейни заведения и т.н. Това са местата, където вибрациите падат под 20 Hz. Там има по-големи вероятности за разболяване от коронавирус.
  • 17 Георги ТончеВ

    1 1 Отговор
    Неутрализирането на коронавирусите може да става с биорезонансни терапии. Те се реализират като към тялото на човека се подават маломощни нисковолтови импулси с честота, по-висока от 25.5 херца, включително и в извън болнични условия. Биорезонансната честотата се генерира от маломощен преносим честотен генератор. Протичащите импулсни токове през тялото са части от милиампера, а амплитудата на напрежението е няколко волта, които са напълно безопасни за хората. Съгласно изобретението, генераторът е със светоусилено сгъваемо фотоволтаично електрозахранване. Но е предвидено електрозахранване и от публична електромрежа с галванично изолиран електропребразувател. Цялата апаратура се помества в неголям куфар-чанта. Работата с нея може да става и от неспециалисти. Биорезонансът не води до странични явления, дори и при предозиране, защото напреженията и токовете от генератора са много ниски и дори не се усещат от човека.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове