Last news in Fakti

26 Декември, 2020 13:56 2 889 59

Увеличават се желаещите за ваксина

  • ваксини-
  • проф. костадин ангелов-
  • рзи-пловдив

Ангелов изтъкна, че дозите от ваксината в РЗИ–Пловдив ще се съхраняват в хладилник, на температура от 2 до 8 градуса, което е допустимо за следващите пет дни, в рамките на които ваксините ще бъдат използвани

Увеличават се желаещите за ваксина - 1
Снимки: Пресцентър

Общо 180 млн. лв. е отпуснало правителството до този момент за закупуването на ваксини срещу COVID-19, подготвят се и допълнителни 50 млн. лв. Увеличава се броят на желаещите да се ваксинират, което е радостно и оптимистично, докладва министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът и здравният министър посетиха РЗИ-Пловдив, където по-рано днес пристигна първата пратка ваксини срещу COVID-19. Логистиката по разпределението на дозите ваксини за шестте региона в страната е вече в ход. С първия лъч днес ваксини се доставят в София, Пловдив, Бургас и Варна, а през следващите дни и в останалите региони.

Министър-председателят Бойко Борисов изрази специално благодарност към Европейската комисия и председателя ѝ Урсула фон дер Лайен за добрата организация и синхронната логистика по доставката на ваксините за всички страни от Европейския съюз.

„Сигурен съм, че с помощта на ваксините българските и другите европейските граждани ще можем да преодолеем пандемията“, добави Борисов.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов изтъкна, че дозите от ваксината в РЗИ–Пловдив ще се съхраняват в хладилник, на температура от 2 до 8 градуса, което е допустимо за следващите пет дни, в рамките на които ваксините ще бъдат използвани. „Готови са пакетите за всяка болница и информационните материали, отбеляза Ангелов.

Той изтъкна, че на всеки пациент следва да се поставят две дози от ваксината, след което информационната система, която е подготвена, може да издаде удостоверение на всеки ваксиниран. Министърът на здравеопазването напомни, че ваксинирането е безплатно и доброволно.

Министър Ангелов посочи още, че до този момент отпуснатите от правителството средства за Ремдесивир са около 35 млн. лв. Същевременно на месец се отпускат по 83 млн. лв. в подкрепа на работещите на първа линия. Наред с това по линия на НЗОК средствата за първа линия за месец за общопрактикуващите лекари са 5 млн. лв. и 1,2 млн. лв. за сестрите при общопрактикуващите лекари. Министърът на здравеопазването напомни още, че правителството отпусна над 22 млн. лв. за дейности на БулБИО.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който също беше на място в РЗИ-Пловдив, заяви, че лекарите и медицинските служители от армията също са включени в първата фаза от процеса на ваксиниране.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карикатури

    40 5 Отговор
    Коциту нещо зле изглажда , да ни съ е ваксинирал ?
  • 2 мислещ

    49 7 Отговор
    От къде знаете, че ще бъдат използвани в рамките на 5 дни? Да не се окаже, че и за толкова няма да се намерят будали?
  • 3 Бай Ганьо

    41 5 Отговор
    К'ви са тия туфлеци, 'дето сте ги изтипосали на първата снимка,бре?!
  • 4 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    5 32 Отговор
    ЯВНО БЕЗ БАЩИЦАТА НЕ МОЖЕ В САЙТА...А НИНОВА И РАДЕВ КЪДЕ СА ??????

    Коментиран от #30, #49, #56

  • 5 По селата

    31 3 Отговор
    Ще ги карат с каруци.....и там има зилове ама не палят...
  • 6 Последния Софиянец

    42 3 Отговор
    180 млн,а карат ваксините с бусове на кренвирши Леки и ги държат в хладилник ЗИЛ на 50 години.
  • 7 ТаУмВзе

    34 4 Отговор
    ПОСЛЕДНИЯТ ОЦЕЛЯЛ ДА ВЗЕМЕ ЗНАМЕТО!
  • 8 Бой-COVID-59

    28 3 Отговор
    Зеленчукът пак с ръце в джобовете, като пехливанин.

    Коментиран от #13, #24

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 въпросче

    28 4 Отговор
    Увеличават се желаещите за ваксина. С КАКВО ГИ ПРИТИСКАТ,ЧЕ СА СЕ СЪГЛАСИЛИ тези "желаещи"?

    Коментиран от #38, #57

  • 11 ха ха ха

    20 2 Отговор
    Даааа и аз ви "повярвах" 🤣🤣🤣
  • 12 ВАКСИНИТЕ....УЖАСЪТ ЗА БСП КОМУНОИДИТЕ

    3 21 Отговор
    ТО УЖАС ОТ ВАКСИНИ, УЖАС ОТ ИЗБОРИ.......ТО УЖАСЪТ НЕ ГИ НАПУСКА ДРУГАРИТЕ........
  • 13 да ама

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Бой-COVID-59":

    Скиф ме обаче чупката в крачето , уникален.
  • 14 мъкаааа

    14 2 Отговор
    Със салам и суджуци,с какво друго?!
  • 15 Ихи ихи

    23 2 Отговор
    Кои желаещи се увеличават за кренвиршите или за ваксините Мога да кажа че всичко това е пунта мара как даим вярват хората
  • 16 Дельо Хайдутин

    22 2 Отговор
    На снимката зад гърба на Баце е хладилника ЗИЛ на 50 години.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ЩАБНИЯ ГЕНЕРАЛ....ЛЮБИМЕЦЪТ НА БСП

    4 11 Отговор
    ЩАБНИЯ КАЗА...ТОВА Е ВАКСИНА ПРОТИВ КОВИ...НЕ Е ВАКСИНА ЗА ОПРАВЯНЕ НА ПРОМИТИ МОЗЪЦИ.....
  • 19 БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    7 12 Отговор

    До коментар #17 от "123":

    А ДА ТИ КОЗИРУВАМ НЕ ИСКАШ ЛИ....
  • 20 цербер

    19 2 Отговор
    ваксинирането е безплатно и доброволно. КАТО ДОБРОВОЛНАТА КАЗАРМА НА КАРАКАЧАНОВ ,ЛИ?
  • 21 tost

    18 2 Отговор
    Ей да пазите БиБитко, строителя на българската демокрация 🤭........ и 40 разбойници покрай него............. Щото както са я подкарали, ще им останат само ваксините ☹️и🎃.
  • 22 Centurion

    14 2 Отговор
    И с глупаците е същото,увеличават се, един умира пет с раждат!!!Нали това е задачата ,да са тъпи,да не задават неудобни въпроси,да бъдат лесни за управляване и маниполаця!!!Е да де,ама това не са хора,или граждани,това са роботи!
  • 23 ЩАБНИЯ ГЕНЕРАЛ....ЛЮБИМЕЦЪТ НА БСП

    3 11 Отговор
    ПЪРВИЯТ ВАКСИНИРАЛ СЕ....ГО ПРАЙМ ПИОНЕРЧЕ В БОРБАТА С КОВИТО.......
  • 24 оня с коня

    2 16 Отговор

    До коментар #8 от "Бой-COVID-59":

    Нормално и логично е да завиждаш на хора с пъхнати ръце в Джобовете,след като ти си си ЗАШИЛ твоите за да не бъркаш и да харчиш на Гьотере Стинките в тях:)
  • 25 Петьо Петров

    24 3 Отговор
    Здравейте! Завиждам на оптимизмът на министъра. Но се питам нещо. Тези ваксини нали трайността им е максимум 5 дни?. Щом има толкова желаещи и им ударят първата доза,няма как в рамките на 5 дни да им ударят и втора.А кой си си сложил едната ваксина без да е сигурен дали ще получи и втората в срок.Посоченият срок за следващата доставка е доста разт5егливо понятие. Но да сме живи и здрави,а всеки си носи глава на раменете и може да мисли. Който не може,да се навежда...за ваксинация де:)
  • 26 Матей

    8 2 Отговор
    Не ,той е притеснен,ко ши стане сега,капълдЪ,какво друго,мОртос.Щели да се разболеят,от заплес,е сега ще видите от какво ще се разболеете.който нема пари,без пари,голям келепир,юруш на маслините!И всичко документирано,и отказ от претенции и удостоверение,демек може и да не е ваксиниран,ама да има китап,взет с рушвет,и всички врати му се отварят.
  • 27 ЩАБНИЯ ГЕНЕРАЛ....ЛЮБИМЕЦЪТ НА БСП

    2 13 Отговор
    МОЖЕТЕ ДА НЕ СЕ ВАКСИНИРАМЕ...АМА ПОСЛЕ ДА НЕ ИСКАТЕ ДА ВИ СПАСЯВАМЕ...КАТО ГОШО ТЪПОТО
  • 28 ЩАБНИЯ ГЕНЕРАЛ....ЛЮБИМЕЦЪТ НА БСП

    2 12 Отговор
    СЛУШАЙТЕ ЩАБНИЯ....ДА НЕ ОСТАНЕТЕ БЕЗ ИЗБИРАТЕЛИ....ДРУГАРИ
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Да не те дебнат

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Изгаси компа, погледни в гардероба, виж и по леглата и много внимавай!
  • 31 Този който пита

    16 4 Отговор
    Това ли е "великият" имунизационен план? Това ли е " капацитета" , та разнасят ваксините с бус за колбаси след което ги съхраняват в ЗИЛ. Това е абсурдни! Засрамете се! Искам да знам този велик " имунизационен" план кога ще ваксинира всеки желаещ? Май месец ли? Когато няма да е грипният период! Ще се ваксинираме лятото ли? При положение, че най-вероятно не се изгражда траен имунитет. Тоест ако до края на януари не се ваксинира населението е безмислено. И защо ваксини предназначени за български граждани без тяхно съгласие се даряват на Македония? Това си е подсъдимо най- малко по две линии. Въпросът ми е - къде ми е ваксината и кога ще ме ваксинирате, но с ваксина правилно съхранявана както е по предписание на производител. И вземете купете 5 буса за пренос на ваксини. Пореден провал! Засрамете се!
  • 32 Психиатър

    2 8 Отговор

    До коментар #9 от "ВАКСИНИТЕ....УЖАСЪТ ЗА БСП КОМУНОИДИТЕ":

    Чипирани са с руската отдавна
  • 33 Егати късмета

    14 3 Отговор
    Не ми се мисли за късметлиите, които ще се ваксинират с ваксините на снимката. Като знам колко се държи всички журналисти да дойдат и да снимат може ваксините да са стояли няколко часа на масата на стайна температура. Добре че все пак имат хладилник ЗиЛ, за да не ги държат в мазето на хладно и проветриво. И най важното: Дали на някой немец би му се случило да види как на Коледа госпожа Меркел инспектира доставката на ваксините от камион за кренвирши в хладилник ЗиЛ на около 50 години, докато му обяснява, че това е пътя да се върне към нормалния му начин на живот?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ЩАБНИЯ ГЕНЕРАЛ....ЛЮБИМЕЦЪТ НА БСП

    2 9 Отговор
    ЩАБНИЯ ВИ ПРЕДУПРЕЖДАВА...ИЗПЪЛНЯВАЙТЕ ЗАПОВЕДИТЕ НА МИНИСТЪРА ДРУГАРИ....НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ГЕРОЙ....ТЕ СА ЛЮБИМЦИТЕ НА КОВИТО...СПРАВКА...ГОШО ТЪПОТО
  • 36 ЩАБНИЯ ГЕНЕРАЛ....ЛЮБИМЕЦЪТ НА БСП

    3 7 Отговор
    МЕРКИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ ДОКАТО ИМА КОВИ...ЧЕ ТО ЛЕСНО СЕ НЕ ДАВА....КАТО ПАДАНЕТО НА КОМУНИЗМА ОТ ВЛАСТ....
  • 37 87412

    8 2 Отговор

    До коментар #34 от "12345":

    Да пачките на Боко Тиквата пътуват към мисирките и те се стараят и трият!
  • 38 Centurion

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "въпросче":

    То сега няма количество,но ще намерят косвен начин и повод да принудят доста хора да се Ваксинират ,ще стане доброзорно,въпроса е да се лавира и да се отложи колкото се може по напред във времето,за да има яснота за скритите негативни и странични действия.Съвсем е възможно ваксината да причини повече поразии от болестта заради която е създадена! Всъщност болест е създадена ,а ваксината Следствие,което затваря кръга на финансовата верига. И така имам вирус "съвсем случайно" появил се и големи екипи от учени- търговци ,които са толкова "добри "и; скат да ни" спасят".И съвсем случайно собствениците на тези фирми,са Евреи,ама свсем случайно.

    Коментиран от #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 БСП КОМУНОИДИТЕ.......ПРОМИТИТЕ МОЗЪЦИ

    3 5 Отговор

    До коментар #38 от "Centurion":

    НА РАБОТНОТО МЯСТО ВСИЧКИ СА ВАКСИНИРАНИ, А ТИ НЕ СИ...МОЖЕ И ДА ТЕ ИЗХВЪРЛЯТ....СТАДЕН ИМУНИТЕТ ...В ДЕЙСТВИЕ....

    Коментиран от #55

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 787

    9 1 Отговор
    Факти къде е обективната журналистика в шкафа на Боко Тиквата ли?

    Коментиран от #50

  • 45 Аз40

    7 2 Отговор
    Следваща стъпка отваряне на лагери за отказалите. Докато в цяла Европа правят тестовете и дават маските безплатно то тука хем ги закупиха с наши пари, хем ни ги продаваха цяла година за капак. Да не говорим, че задължаваха хората в повечето случаи. Сега пак същата схема. Стрували милиони, но било "доброволно и безплатно", обаче ги регистрирали ваксинираните. Говори се вече и за официално прокарване на цензура в нета. Смърди много яко на Гестапо!
  • 46 Охо Бохо

    11 1 Отговор
    Много ви е тъпа пропагандата!!! В понеделник сигурно и опашки пред контейнера за отрови ще изимитирате, а? След това може да ги покажете и в къщи за по голяма достоверност! Егати тъпизмите.
  • 47 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "123":

    Тези с големите букви ги прескачам и изобщо не им обръщам внимание.

    Коментиран от #52

  • 48 Гениално

    7 1 Отговор
    Борисов инспектира ваксините.
  • 49 Нинова

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    и Радев не ви принуждават да се ваксинирате.

    Тези на снимката и всички гробари да се ваксинират и всичко ще си дойде на мястото.

    Освен това, какво ги интересуват проблемите при пътуванена гражданите?! Те нали нямат проблем.
  • 50 Боко 🎃

    1 3 Отговор

    До коментар #44 от "787":

    Лек сърдечен арест или сърдечна недостатъчност и удвояване на сърдечната дейност и избягването на диагностични грешки при бъбречни и сърдечносъдови заболявания и епилептични припадъци и алергични реакции с летален изход и колапс постоянни паник атаки и халюцинации с постоянни паник атаки и халюцинации с постоянни паник атаки и халюцинации с параноя и дезориентация леки странични ефекти колики разстройство обезводняване и газове в огромни количества и обеми и с неприятна задушлива миризма полова немощ и слабост импотентност неспособност за задържане на ерекция състояние на полова неудовлетвореност и студенина състояние на афект леки и продължителни колики косопад .
  • 51 Лек недостатък на ваксините

    5 3 Отговор
    Лек сърдечен арест или сърдечна недостатъчност и удвояване на сърдечната дейност и избягването на диагностични грешки при бъбречни и сърдечносъдови заболявания и епилептични припадъци и алергични реакции с летален изход и колапс постоянни паник атаки и халюцинации с параноя и дезориентация леки странични ефекти колики разстройство обезводняване и газове в огромни количества и обеми и с неприятна задушлива миризма полова немощ и слабост импотентност неспособност за задържане на ерекция състояние на полова неудовлетвореност и студенина състояние на афект леки и продължителни колики и косопад и акне и фригидност. Фригидност с просторната физиономия на невменяем и вирусоносител на свински грип с
  • 52 Охо Бохо

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    И много от форумците така като теб, но са по досадни и от конски мухи. Дори имам предположение дали не са от някоя психо болница дала им ПК "гутка" телефони 3 употреба, те да няма да си ги изхвърлят, я!
  • 53 Арто

    3 1 Отговор
    Как са сигурни,че се увеличават желаещите за ваксинация,като дори много от тези,които са в списъците няма да се ваксинират сега.
  • 54 Оги

    3 2 Отговор
    Яко кинти падат покрай тия ваксини. За по сигурно, Боко ще отдели още милиони да купи още различни ваксини от всички амерски фирми и ще изпонабоцка стадото за по-сигурно. Всяка брава от стадото ще бъде боцната с по 3-4 различни ваксини. Всичко това Боко го прави от грижа за стадото. Няма да се притеснявате, овце. Далавера няма.
  • 55 Парцал

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "БСП КОМУНОИДИТЕ.......ПРОМИТИТЕ МОЗЪЦИ":

    ...погледни, се! ...погледни се,бе!
  • 56 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "БАЩИЦАТА.....КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА":

    Нинова бърршеее коридорите на военно медицинска с Швабрааа и се държи плътно до щаба....Президента е пич и както за мен и повечето Българи,това Нещо е ХУ......вина!Честито Рождество!
  • 57 ТРОПЧО

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "въпросче":

    ТОВА СА ЛЪЖИ НА ГЕРБАДЖИИ НЯМА ТАКОВА НЕЩО 3 ПРОУЧВАНИЯ ДА ПОКАЗВАТ ТОВА СА ЛЪЖИ6254
  • 58 незнайко

    0 1 Отговор
    С каква температура е ваксината в момента на инжектирането ? Не ми е ясно как се инжектира серум с температура 5 градуса при 35 градуса на човешкото тяло ??? Защо не ни обяснят малко по въпроса ??? Другото обяснение, тази ваксина при -70 градуса защо не ЗАМРЪЗВА ? Толкова ли силен АНТИФРИЗ Е ?
  • 59 незнайко

    0 0 Отговор
    ЗАЩО НЯМА СТАТИЯ КОЛКО СА ВАКСИНИРАНИТЕ ЗА 24 ЧАСА ??? Това трябва да е новата насока на новините !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове