Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 15:21 7 739 41

Румен Петков скочи на Георги Първанов: Доц. Мангъров е носителят на нормалност и спокойствие

  • румен петков-
  • атанас мангъров

"Искаме обществото да бъде убедено, че гласува за хора, пред които е бъдещето, а не които сме част от миналото", заяви председателят на АБВ

Румен Петков скочи на Георги Първанов: Доц. Мангъров е носителят на нормалност и спокойствие - 1

"Доц. Атанас Мангъров е носителят на нормалност и спокойствие при гражданите, такива са и доц. Георги Кючуков и д-р Емил Стоименов". Това каза председателят на АБВ Румен Петков пред "Фокус".

Припомняме, че Георги Първанов, който основа партия АБВ, заяви, че не иска в листите си Мангъров и не е съгласен да бъде предлаган за депутат.

Румен Петков обаче уточни, че партията има повече от 40 номинации от цялата страна за народни представители.

"Аз съм го казал преди 7 месеца. Няма да бъдат кандидат за депутат. Г-н Ивайло Калфин също няма да е кандидат за нищо. Г-н Георги Първанов не е кандидат за нищо. Искаме обществото да бъде убедено, че гласува за хора, пред които е бъдещето, а не които сме част от миналото", посочи Петков.

Кандидатурата на инфекциониста и върл противник на НОЩ внесе разкол в АБВ.

Бившият председател на АБВ Георги Първанов се обяви против номинацията на доц. Атанас Мангъров за участие в листите на АБВ. Настоящият лидер Румен Петков пък застана твърдо зад доцента и беше категоричен, че тя няма да бъде оттеглена.

"Доц. Мангъров е доказан професионалист с 5 партийни номинация и АБВ плътно застава зад неговата кандидатура", категоричен беше Румен Петков и обяви, че кандидатурата на Мангъров не е обсъждана с никого.

"Нямаме практики да съгласуваме кандидатури, аз мисля, че честната позиция е да обявяваме номинираните. Аз не мисля, че когато човек се аргументира публично, професионално, за свои оценки, за определени действия и бездействия, това го прави скандален.", смята още Петков.

Самият доц. Мангъров приема с усмивка неодобрението на президента Георги Първанов.
"Понеже майка ми, която е на 98 години страшно обича да чете вестници, а аз всяка вечер ѝ нося - тя като видя този коментар каза: "Виж какво, той сигурно те е проверил и е разбрал, че от теб комунист не става".

Това е може би най-големият комплимент, който съм получавал, защото искрено бих се разтревожил ако изказването беше в противната насока", пошегува се доцентът и призна, че се е доверил на партията, защото имат едни и същи възгледи.

"В партията АБВ, в ръководството и в хората в самата партия има много истински Мангъровисти. Аз съм благодарен за това, че те са от моята страна на бариерата и аз мисля, че това са едни хора, които са честни, които са почтени", добави той.

От партията пък са категорични, че номинацията на доцента няма да бъде оттеглена, а с нея ще се опитат да спечелят хората, които не вярват на "държавата на националния оперативен щаб".

"Не можем да говорим за оттеглянето на доц. Мангъров, ние искаме да кажем на обществото ясно – ние искаме да върнем нормалността", добави Петков.

"Очаквам да привлека всички хора, които разбират, че тези мерки които се провеждат не само в нашата страна, но изобщо в света са безумни", допълни Мангъров.

Бившият кандидат за президент Ивайло Калфин и един от основателите на АБВ Ивайло Калфин също се разграничи от Първанов като подчерта, че всеки, който се е изявил професионално в областта си, какъвто по думите му е и медикът, бил добре дошъл в партията и в нейните листи. "АБВ е демократична партия. А Георги Първанов има право на своето мнение. Той е заявил личната си позиция, но структурите са тези, които решават чрез своите органи", уточни още Калфин.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 47 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    57 9 Отговор
    ПО ГОЛЯМ ,,МАЗНИК,, ОТ КОМПРОМЕНТИРАНИЯ ПЪРВАНОВ НЯМА....ТРЯБВА ДА ОТСТРАНИТЕ..ГОШЕТО ЗА ДА ВИДЯТ, ЧЕ ИСКАТЕ ДА ВИ ИМАТ ДОВЕРИЕ

    Коментиран от #24

  • 2 ГЕРБ НА СЪД.Лъжат ви не вярвайте на Боко

    44 16 Отговор
    Печелят защото манипулират изборите бок@уците долни
  • 3 честен ционист

    33 13 Отговор
    Препирните между Румбата и Гоцето са все едно си мерят на кой шадраванът плиска повече.
  • 4 Леле тия ke се изтепaт заради

    20 39 Отговор
    Тираджията мангаpof!!!!
  • 5 Защото тоя

    27 51 Отговор
    Мангъров е л-уд като теб.За това се обичате.
  • 6 СМС от Ванга

    15 10 Отговор
    АБВ + Славуца = мандат
  • 7 Пичо

    26 3 Отговор
    Първанов пак го активира а и пак взе едни кинти.
  • 8 Фен

    29 0 Отговор
    Не са виновни партиите а вината за всичкото зло е в членовете им. Алчни, крадливи и уродливи. Без чест и достойнство с мисъл за хуманизъм и човечност.

    Коментиран от #39

  • 9 !!!?

    25 11 Отговор
    Румен Петков - Шиши на АБВ'то ! Той е мафиот от миналото, ама реди листите на "бъдещето" за България - Мангъров !!!?
  • 10 Христо Иванов

    52 9 Отговор
    Каквото и да си мислите , каквото и да правите .. Истината е , че България умира ! Положението е страшно .. От София до Варна , селата представляват: тук там някоя друга здрава къща населена с Българи, от които повечето пенсионери, останалото е цигански катуни ! За 25 години над 2,5 млн, Българи са напуснали Държавата и продължават да я напускат, защото на никой не му се живее в условия на мизерия, беззаконие, и безплатен труд ! Когато пенсионерите изнемогват с малките си пенсии , които пари повече от половината ги дават за лекарства и сметки .. какво остава ? Истината е тежка, но трябва да се разбере .. ! Нямаме икономика, НЯМАМЕ армия, малкия и среден бизнес е почти УНИЩОЖЕН, образованието и здравеопазването са под всякаква критика, животновъдството почти УНИЩОЖЕНО.. икономиката ни се крепи на помощи и заеми от Евро съюза и 500 мафиотски фамилии си разпределят и контролират парите в България .. за останалите хора , всеки както може така да се спасява ! Всяка година стават хиляди убийства : Днес сме Милен, утре Теодор, бяхме и Вероника .. Обществото се крепи на футболни фенове , чалгари , рапъри и тежки ''биячи'' ! Българи сме само на 3 март и Йорданов ден .. после сме егоисти , със завист и ненавист в очите ! България е разпродадена на чужди фирми, които контролират пазара и изкарват милиарди за сметка на бедния Българин ! Крадат и изнасят златото ни, дървата, водата..! А някога бяхме Горди и Велики, сега сме нищо.. хора с тела , но без души, гледаме

    Коментиран от #11, #13, #23, #29

  • 11 Майна

    25 6 Отговор

    До коментар #10 от "Христо Иванов":

    ТЪЖНО Е, БРАТ..
  • 12 Веско

    39 15 Отговор
    Мангъров е специалист от висока класа, това е факт. От началото на пандемията до сега не си е променял позицията и остоява експертно мнение по въпроса. Смятам че е достоен човек и има право да участва в обществено-политическия живот на страната.

    Коментиран от #25

  • 13 От чужбина

    17 5 Отговор

    До коментар #10 от "Христо Иванов":

    Някои сме напуснали държавата по два пъти...

    Коментиран от #38

  • 14 оня с коня

    21 13 Отговор
    Първанката го Отсвириха най-БЕЗЦЕРЕМОННО.А той ЦЕЛИ 2 МАНДАТА Президентстваше на "всички българи"?!По същия начин БСП се кани да МОНТИРА Радев за още един Мандат,ама той горкият изобщо не може да се мери с Опитния врял и кипял политически Първанов....Понеже обаче БСП са също "Хора",за тях също важи поговорката че "Надеждата умира последна":)
  • 15 !!!?

    19 27 Отговор
    "Промяната" на Фигуранта - Мая Миткалото, Пинокио, Бабикян, Хаджибабикян, Мангъров, Лупи, Иванчева, майки с увреждания, няколко г.з., ...!!!?
  • 16 Си ган

    19 28 Отговор
    От АБВ да бяха номинирали майката на Мангъров вместо този смешник!
  • 17 Пълни боклуци

    18 7 Отговор
    тия двамцата са си лика - прилика!
  • 18 Ванката

    17 9 Отговор
    Първанката създаде партията и сега му биха шута уж неговите хора ама такива са комунистите другари са ти докато имат изгода после ти забиват нож в гърба
  • 19 666

    16 25 Отговор
    Сухата съчка Мангалов бил бъдещето хаха💀💀💀💀💀
  • 20 ААААХАХААА.....РУМБАТА-ВОДНАТА ПРЪЧКА

    16 18 Отговор
    И... МАНГЪРКАТА СА..СЕРТИФИЦИРАНИ ШИЗО*ФРЕНИЦИ И СОЦИО'ПАТИ!✊😂🇸🇮ТИЯ СА готови,.. ОТДАВНА
  • 21 Анонимен

    18 7 Отговор
    АБВ са на сцената от 10-12 години. На едни от последните избори получиха 50 хиляди гласа. Дали сега ще спечелят повече, дори и с един Мангъров, който не е безспорен фаворит на всички избиратели?
  • 22 Ами сега?

    13 8 Отговор
    Стана тя, каквато стана. Накъде с номинацията Мангърова, Лафонтан? Патронът каза, ще трябва да го послушаш. Пък номинираният Мангър да си седне на задника, да отложи оправянето на здравеопазването и да се върне към лекуването на летните детски диарии.
  • 23 Ало, Маджо

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "Христо Иванов":

    Тва всичкото Канна Рачева ли ти го каза?Не й вярвай - тя лъже в ефир!
  • 24 Първанов е в пъти по-нормален

    11 13 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    от Румен Петков. Това, че те кефят изцепките на Мангъров е друг въпрос. Аз Мангъров тотално не мога да го понасям. Нищо полезно не е свършил досега. Само ви мъти плитките мозъчета. Ама гласувайте за АБВ щом ви кефи толкова. Не вярвам въобще да прескочи бариерата тази партия. Но ще се стремят към процент, който да не ги кара да връщат субсидии. Без гласовете на деб. лите за Мангъров това няма да стане.

    Коментиран от #30

  • 25 Мнението му далеч не е експертно,

    12 9 Отговор

    До коментар #12 от "Веско":

    а си е негово лично. И винаги е контра,за да се хареса на такива като теб. И не е вярно, че не го мени. Мени го постоянно това мнение и все по-големи простотии ръси.
  • 26 eeeeeee

    10 0 Отговор
    Ти престъпнико да мълчиш......
  • 27 eeeeeee

    6 3 Отговор
    От кога разбираж и от медицина?Ти си по далаверите....
  • 28 637382

    6 2 Отговор
    Вярвам само на виросолози и на имунната си система!
  • 29 Стефан

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "Христо Иванов":

    За съжаление и аз виждам така състоянието в България. Някои говорят, че ще се промени, но аз вече не вярвам в обозримо бъдеще.
  • 30 Политолог

    8 7 Отговор

    До коментар #24 от "Първанов е в пъти по-нормален":

    Така е - Първанов е единственият който става за нещо в тази 0лиг0фр€нска партия....но всичко е точно сега Мангъров ще ги дръпне като котва...😂
  • 31 ндф

    6 10 Отговор
    Ей, много са прости тия двамата ! Не говоря за Първанов.
  • 32 Оролог

    3 5 Отговор
    Руменчо пак се изпишка у фонтано
  • 33 Всъщност

    3 6 Отговор
    Румен Петков си е редово ченге от ДС, докато агент Гоце е друга бира. Факт е че има много тъпаци дето вярват в мангъра и ще го вкарат в НС от листата на АБВ.
  • 34 Анонимен

    5 2 Отговор
    Аз съм за Доктор Мангъров. Виж от какъв род е. Грижи се за 4 деца. Умни са. Гледайте не интереси, а с лупа. Положително излъчване има. Аз също страдам от задух, за Доктор Мънгъров съм, но.. Нямам мъни. На всеки кусури, а вашите са много повече. Да ходи певицата при Първанов, да го успокои. С италианеца, сега с актьора, в плевен. С големите бърни.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Хммммм

    4 0 Отговор
    Ако е нормално да пикаеш в шадраван, значи и Мангъров е нормален!
  • 37 Румен

    0 3 Отговор
    МАНГЪР ТУРИ ГО НА СУДЖУЦИТЕ ТИ МОЖЕШ
  • 38 до 13 коментар

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "От чужбина":

    ЗНАЧЕ СТЕ ПАРАЗИТИ МЬРЗЕЛИВИ ЩОМ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ НАМЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩО МЯСТО КЬДЕТО ДА ЖШВЕЕТЕ. КАКВО ВИ Е ВИНОВНА БЬЛГАРИЯ
  • 39 Едуард Петров-Едо

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Фен":

    ФЕНЧО, КАКВО КАТО СИ ФЕН? ТИ ИМЕ НЯМАШ ЛИ СИ? ДА ВИ СТАНА КРЪСТНИК НА ВСИЧКАТА БЕЗИМЕННА МИЗЕРИЯ ТУКА! ЩЕ ВИ ПОТАПЯМЕ В ЛЕДЕНИ ВОДИ ЗА ДУХОВНО И БИОЛОГИЧНО ЗДРАВЕ! НА ВСИЧКИ АНОНИМНИЦИ- ХУБАВИ И ЗВУЧНИ БЪЛГАРСКИ, ХРИСТИЯНСКИ ИМЕНА! А ПО ТЕМАТА! Нямам абсолютно никакво доверие на БЕЗБОЖНИ ФАНАТИЦИ И ЛИЦЕМЕРИ!
  • 40 Ай стига, бе!

    0 0 Отговор
    Панаири... Залагат на шоуто. А той защо участва в него? Ще се разбере по-късно, когато баща му се обърне в гроба...
  • 41 факт

    0 0 Отговор
    тоя първанов изтъргува България!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове