Last news in Fakti

20 Февруари, 2021 10:09 5 422 31

Медицинска "Черна дупка" в правителствената болница "Лозенец"

  • правителствена болница-
  • разследване

Разследване на Миролюба Бенатова за Правителствена болница

Медицинска "Черна дупка" в правителствената болница "Лозенец" - 1
Снимка: БГНЕС

"На 26 ноември бяхме извикани на организиран профилактичен преглед в болница "Лозенец" по линия на допълнителното здравно осигурянаве, което имаме". Това заяви в ефира на "ЕвроДикоФ" Боян Бакърджие - пациент, който е изненадан от документите, които вижда с описаните изследвания, които са отчетени като извършени, както и поставената диагноза. Разследването е направено от Миролюба Бенатова.

"Прегледът беше сутринта в 9. Пълна кръвна картина, PCR тест и Доплер изследване на кръвоносните пътища на краката", допълни още той.

"На 14 януари ми се обадиха от здравната каса", сподели гражданинът.

"Аз бях на 27 ноември на същите прегледи пак чрез допълнителното ми здравно осигуряване, което имам", твърди друга пациентка в същата ситуация - Гергана Христова.

"На 14 януари получил обаждане по телефона от една дама, която се представи от НЗОК с въпроса дали на 26 ноември съм бил хоспитализиран в болница "Лозенец"", изрази своето учудване Боян Бакърджиев.

"Тя ме запита дали съм склонен да попълня декларация, в която да декларирам, че не съм бил лежащ в тази болница на тази дата. Те взеха адреса на работното ми място, разбрахме се да дойдат на другия ден и повече никой не ми се обади", сподели пациентът.

"Аз като един разсеян човек, не им се обадих. Докато не попаднах на материала на Миролюба Бенатова и видях разследването. Писах коментар във фейсбук под публикацията, тя се свърза с мен" , разказа Бакърджиев.

"Аз се съгласих да застана пред камера. В това време се обадих на НЗОК. Напомних им, че сме имали уговорка. Те видимо се ошашкаха", припомни гражданинът.

"При мен нещата стоят по същия начин. Само имаме разминавания в датите", коментира Гергана Христова.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼

    51 3 Отговор
    След десет дни тази новина най-после и тук ‼

    Коментиран от #11

  • 2 Що се казва

    41 2 Отговор
    " правителствена"???
  • 3 д р Щросмайер

    32 1 Отговор
    Само Правителствената ли е или има и други?

    Коментиран от #4

  • 4 Само

    28 3 Отговор

    До коментар #3 от "д р Щросмайер":

    Правителствена е, други няма.
    В другите болници директорите получават огромни заплати щото са изключителни здравни мениджъри.

    Коментиран от #28

  • 5 А,не думайте

    12 2 Отговор
    Не вярвам.хаахах
  • 6 Един

    6 21 Отговор
    От 2 години не е правителствена. Към Софийският университет е. Но да се знае , че и тук Боко е виновен. Хайде по активно с плювните.

    Коментиран от #22

  • 7 Лекари=корупция

    39 2 Отговор
    Лекарите се чувстват някакси защитени и никой не им държи сметка за корупция,а има такава във всяка болница.
  • 8 ПСР

    42 2 Отговор
    Типична и кошмарна история.
    КРАЖБА на обществен ресурс в особено големи размери се нарича това.Плюс,че не се прави от един човек,а е организирана схема,т.е.,ОПГ.Съвсем друг аспект е,че това е т.нар."Правителствена болница".Има множество сигнали до НЗОК.Реакция-зиро.Гешефтурата отдавна би трябвало да се е самосезирала-отново зиро.Защото е....т.нар."Правителствена болница".И това е само единичен осветлен случай.Един Бог знае,още колко са такива.Плащайте си здравния данък-имате вече представа,КОЙ и КАК ви усвоява правилно паричките.
  • 9 Поредното

    35 1 Отговор
    Поредното потвърждение защо държавно-общинските болници в никакъв случай не трябва да са търговски дружества.
  • 10 шефа

    27 1 Отговор
    Цялото това престъпление за тези хиляди левове е само в Правителствена ,само за месец и само за една клинична пътека,а представяте ли си какво става по всички болници за една година като се знае колко кл.пътеки има,милиони кражби в джобовете на Ботокса и докторите под формата на бонуси.
  • 11 Това е

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼":

    По-лошото е, че няма болница в която да не е точно като в тая. Надписват прегледи и манипулации и никой не може да ги хване и така цели 20 години. А иначе парите от касата не стигат, ами няма да стигнат никога в каца без дъно!

    Коментиран от #13

  • 12 Гост 8

    17 2 Отговор
    Докато болниците са търговски дружества,не очаквайте добро здравеопазване.Не може и не трябва да има норма за болни хора!Когато количеството е определящо за финансиране,нищо добро не очаква злочестия български пациент.Но не са виновни лекарите,питайте хората,създали този модел,питайте управляващите защо не променят тази доказано неефективна система!А иначе сме на първо място по заболяваемост-поне на хартия!Колко са реално болните-казва ли ти някой!
  • 13 БАЙ Х@Й ‼

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "Това е":

    Ами не оправдавам лекарите, ама "вързаха им краката" и им казаха "тичайте"! Направиха ги търговски дружества , ама за слабоалкохолните напитки без осигуровки стоварени от линейките ЗК не иска да плаща сметката ‼
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 БАЙ Х@Й ‼

    11 1 Отговор
    А щом един лекар ( трябва да е и търговец) и като може да те лекува по една пътека за 4100лв или по друга за 210лв коя би избрал търговеца ( който трябва да е лекар)⁉️
  • 16 Аз40🏴‍☠️

    10 1 Отговор
    Ето ви ги "статистиките" за ковид19. Сега е редно да се запита всеки сам:
    – Трябва ли е да се ваксинирам?
    Цялата "пандемия" е една голяма измама, за да накарат хората да приемат ваксинацията за "последното спасение". Мислете.
  • 17 Зайко Байко многознайко

    19 3 Отговор
    Гледах теэи млади хора на които са иэполэвани данните. Гледах как Министърът на эдравеокрадването беэпомощно въртеше очички , като прасе хванато в чужди тикви, гледах как и оня с голата глава Мутафчийски се опита да помогне , но се получи много конфуэна ситуация! Във всички болници "търговски дружества се краде эдраво"! Крадците в бели престилки от " Трета Градска " само и само да вэемат пари по клинична пътека направиха ненужна и непокаэана открита сърдечна операция на 83 годишната ми майка . Эа един месец я умориха. Клетата ми майка отиде там эа регулация на пейс мейкър, който и беше поставен в Италия. Теэи "хора" са беэсърдечни, хладнокръвни убийци! След, като обещаха, че регулацията е минимална оперативна инваэия и няма да отварят гръдния кош го направиха. В Италия просто повдигаха рамене и се чудеха , как може това да бъде допуснато! Цялата система на эдравеопаэването , както и всичко друго в държавата ни се ръководи от една върховна Органиэирана Престъпна Група на която всички други ОПГ от раэличните сектори в държавата се отчитат! Иэводът какъв е? На эло куче , эли тояги! Теэи с добро няма да си идат помнете ми думите!
  • 18 мишо

    6 1 Отговор
    Извършени измами от тези с белите престилки, хванати на място и случаите са огласени, а прокурорът Гешев пак нищо не е чул. Да се сезира, че нещата са катастрофални. Дали пък Кьовеши няма да се намеси. А дано.
  • 19 Матей

    7 0 Отговор
    А може би така е навсякъде,фиктивни прегледи,ненужни операции,изписани лекарства,болнични.Здравната система затъна в корупция и мошенически схеми.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Стига!

    5 2 Отговор
    Правителствената болница трябва да се закрие! Властта и роднините им да се лекуват като всички нас от системата, която са създали!
  • 22 Борис

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Един":

    А КОЙ ? Да не би аз да съм назначавал здравния министър , или пък прокурора ? Или пък всички които са отговорни това да не се случва ? Не бе баце е от друга планета и изобщо не знае какво се случва в подопечната му територия .
  • 23 Павел Пенев

    2 0 Отговор
    От кога измамите и кражбите у нас се квалифицират като "черна дупка" ? Това означава ли че трябва отговорността на крадците да бъде изпратена някъде в галактиката. Този проблем е системен и се отнася за всички болници. За съжаление НАП е политическа поръчкова структура. Това не са лекари.Това са търговци кожодери.
  • 24 Павел Пенев

    3 0 Отговор
    От кога измамите и кражбите у нас се квалифицират като "черна дупка" ? Това означава ли че трябва отговорността на крадците да бъде изпратена някъде в галактиката. Този проблем е системен и се отнася за всички болници. За съжаление НАП е политическа поръчкова структура. Това не са лекари.Това са търговци кожодери с положена Хипократова клетва.
  • 25 АМОН

    3 0 Отговор
    КОЛКО МНОГО СТЕ ЗАКЪСНЕЛИ С ПОДНАСЯНЕТО НА НОВИНАТА ЗА ИЗВЪРШЕНИ В ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СВЪРЗАНИ С ИЗГОТВЯНЕ НА ДОКУМЕНТИ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ КОИТО СА ПОДСЪДНИ ПО ЧЛ. 311 ОТ НК!!

    КАТО СТЕ ТОЛКОВА "НЕЗАВИСИМИ" МЕДИИ, ПОСТАВЕТЕ ВЪПРОСА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКАТА - как върви разследването и има ли вече задържани за кражбата на 240 000 лева от Здравната каса?!!

    И това е сума събрана за месец само по тази пътека и от тези хора?!!

    Къде са тези от НЗОК и за какво получават пари?!!
    Това е грабеж на МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ събрани от бюджета на НЗОК , които ни ощетяват и правят здравеопазването ни в една СТРУКТУРА ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ постъпващи от 5 милиардния бюджет на НЗОК в болници като ПРАВИТЕЛСТВЕНА!!
  • 26 българка

    5 0 Отговор
    Омаскариха хуманната професия! Ако има останали истински лекари, извинявайте! Сигурно и вие сте гневни!
    Нали помните иранския лекар, на когото наскоро дадоха българско гражданство по настояване на неговите пациенти - това е истински лекар, останалите са търгаши с диплома!
    Сигурно помните и песента на Лили Иванова - "Не всичко е пари приятелю!" Оказа се че всичко е пари, включително и животът ни!
  • 27 chi

    1 0 Отговор
    От правителството най-яко грабят...
  • 28 Лекар от Александровска болница

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Само":

    Директорите са изключителни здравни КРАДЦИ!! Схващаш ли бе тикво??
  • 29 българин

    3 0 Отговор
    " медицинска черна дупка" е цялата здравна система у нас.
  • 30 ДОКО

    0 0 Отговор
    АБЕ КВО ТИ ПУКА...ТИ КАКВО ПЕЧЕЛИШ..НАЛИ ЗНАЕШ ПЕЧЕЛИ САМО ГЕНЕРАЛА БОКО ОТ ПОЖАРНАТА..ИДИ ПИЙНИ СИ ЕДНО КАФЕ УСМИХНИ СЕ И СИ ГЛЕДКАЙ КЕФА..
  • 31 незнайко

    0 0 Отговор
    Нищо не разбрах от статията ! За какво нарушение или провинение става дума ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове