Last news in Fakti

2 Март, 2021 16:34 9 466 61

Мая Манолова: Премахваме всички гишета в администрацията

  • мая манолова-
  • besco-
  • гишета

Ще махнем 10 % данък върху доходите до 650 лв., заяви Манолова

Мая Манолова: Премахваме всички гишета в администрацията - 1
Снимка: Изправи се.БГ

Премахване на всички гишета в администрацията е сред заложените законодателни промени на „Изправи се.БГ“. Електронизацията на администрацията би намалила възможностите за корупция. Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова по време на онлайн среща с Българската стартъп асоциация BESCO.

Относно данъчното законодателство „Изправи се.БГ“ настоява да отпадне 10 % данък върху доходите до 650 лв., допълни тя.

Манолова подчерта, че в следващия парламент „Изправи се.БГ“ ще предприеме незабавни действия за закриване на държавни дружества, в които се изливат средства, като държавния ВиК-холдинг, „Автомагистрали“, ДКК, „Монтажи“, Държавното предприятие за управление на язовирите. Над 6 млрд. лв. публични пари са излети в тези предприятия, заяви тя.

Между 8 и 10 млрд. лв. потъват заради корупция. Във връзка с това е задължителна електронната свързаност на ведомствата, допълни Манолова. Въвеждането на електронното управление по модела на Естония е задължително, добави икономистът Бисер Манолов.

За събираемостта на данъците и спирането на корупцията е ключово да се опростят условията в обществените поръчки – цена, срокове, доказателства, че фирмата може да изпълни поръчката. В Столична община и кламер не може да се купи и достави, ако уговорката не е с правилните лица, допълни Манолова.

Тя заяви, че е необходима публичност и проверка на управлението на пенсионните дружества.

Манолова е категорична, че трябва да се увеличат разходите за образование и да достигнат 4,5 % от БВП.

Важно е как ще се използват средствата по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ в размер на 1,2 млрд. лв. Около 100 млн. лв. би струвало детските градини и яслите да бъдат безплатни. Следва да се обсъди дали схемата „парите следват ученика“ да бъде запазена в средното образование, тъй като тя не помага за качеството на образованието. Ключов е равният достъп до образование в дигитална среда – не е нормално при онлайн обучение да няма безплатен интернет и устройства за учениците, заяви председателят на „Изправи се.БГ“.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иван иванов

    53 57 Отговор
    С тези думи се самоубиха .
  • 2 Си ган

    67 54 Отговор
    Никой не ви бръсне за нищо вас от "Изпъ*рди се БГ"...
  • 3 провинциалист

    82 15 Отговор
    Силно одобрявам всичко предложено. Когато го изпълнят, ще гласувам за тях.
  • 4 гост

    56 39 Отговор
    Майче а коги тебе ще премахнем ?

    Коментиран от #52

  • 5 Annonimus

    63 26 Отговор
    Майчее, с тези думи загуби гласовете на администрацията
    Тъй то, човек като е npo¢т, е завинаги
  • 6 сигурно

    58 28 Отговор
    Ами ако махнеш гишетата кой ще гласува за тиквата !!Тогава и за селски кметт няма да го изберат

    Коментиран от #10

  • 7 Галева

    30 18 Отговор
    чиновниците прави ли ще стоят? ПКП!
  • 8 Смешничка

    53 20 Отговор
    Рибата не се е родила, тя вече нагрява олиото. Много си вярва Галева, а то е видно, че ще настъпи мотиката.
  • 9 Цецууу

    26 8 Отговор
    Чиновниците сме за Буци,ахмак с ахмак!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    53 7 Отговор
    Пример: работник ,съкратен или с изтекъл срочен договор и имащ право на парично обезщетение за безработица.За какъв трибуквеник ,веднъж трябва да се регистрира в измислените бюра по труда, после отива и мъкне документи в НОИ да се регистрира и там.След като НОИ и НАП са свързани системи и има всички данни от последния трудов договор за лицето Х ,кога е започначло,кога е съкратено/ напуснало/ ,по кой чл.алинея и пр. За какво хората трябва да обикалят и да се редят по опашки, след като едно просто заявление онлайн,би свършило същата работаНе нужно никаъв е. подпис и др. дивотии. Един ПИК от НАП ще свърши работа. Или да намираме работа на един куп държавни хрантутници.

    Коментиран от #15, #17

  • 12 Майна

    25 48 Отговор
    ВДЪХВАТЕ МИ НАДЕЖДА!МАЯ Е БОРЕЦ И СЪМ УБЕДЕН, ЧЕ ЩЕ СЕ БОРИ ЗА ХОРАТА ОТ НАРОДА!

    Коментиран от #19, #61

  • 13 Х ха ха хаа

    47 8 Отговор
    Въвеждането на електронно управление трябваше отдавна да бъде осъществено. Но всеки, който в момента е на власт, добре си прави сметката, че ако заложи такова намерение в програмата си и го обяви в навечерието на избори, ще загуби стотици хиляди гласове - гласовете на безбройната армия от дребни чиновници, която затормозява изваждането на какъвто и да е документ и ни къса нервите всеки път, когато се нуждаем от нейните услуги. Ще загуби гласовете и на семействата им. Та така.
  • 14 Тома Неверни

    34 7 Отговор
    Да премахнат някакъв данък ли?!
    Трай коньо до зелена трева!
  • 15 Ало примера

    39 5 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    А като 50% народа не знае какво е туй интернет и как се пише НОИ как ще го намери! От ФЕЙСБУК не става, от БГ МАйкатиМА пак не става! А като 60% са фукционално неграмотни (чете ама не разбира какво чете), ко праим аааааааааааааааааааааа!
  • 16 Ще помогнете много на хората,

    26 5 Отговор
    ако вземете да им се махните от живота престъпници !
  • 17 Запознат

    13 10 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Божичкооо, ако знаеш какви глупости си написал тук, в едно елементарно изказване, просто в интернет сайтовете на институциите не те виждам как ще се оправиш! Затова, че си толкова неадекватен и неплатежоспособен ще ти се наложи да плащаш на някой счетоводител да ти свърши тия неща вместо да отидеш в тия институции и да ти бъде всичко безплатно!

    Коментиран от #25, #40

  • 18 Бабо Мая

    31 6 Отговор
    хайде първо,да се преместиш от жълтите павета заедно със слугините си "отровените"отсреща..което няма да се случи,и после да премахваш каквото,и да било!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Тази да си

    27 6 Отговор
    търси някаква работа,че след изборите и за чистачка никой няма да я наеме.
  • 21 Сър Пичук

    30 8 Отговор
    Ще, ще, ще...
    Типично по комунистически. Дават, раздават, разпределят, хвърлят щедро пари насам-натам. И нито думичка откъде и как ще дойдат тези пари.
    Мажоретката пред пенсия нищо старо не е забравила и нищо ново не е научила.
  • 22 Лилана

    12 33 Отговор
    Гласувайте за изправи се .бг защото те ще извършат най-необходимите реформи за доброто бъдеще на българите. Номер 18 е бюлетината която трябва да пуснете в кутията. Мая е честен и амбициозен човек и ще ви поведе в правилната посока.

    Коментиран от #46

  • 23 Ян Бибиян

    21 2 Отговор
    Никой не може да изпълни това, което аз ще ви обещая.
  • 24 Орел

    10 32 Отговор
    Браво мая! Разчитаме на твоята енергичност и смелост. Предлаганите обещания ще изкоренят корупцията и мафиоткия модел на сегашното управление. Победа !!!!

    Коментиран от #27, #45

  • 25 Друг път

    15 1 Отговор

    До коментар #17 от "Запознат":

    Запознат, ама друг път. Човека е прав. Не знам дали си обърнал внимание. Живеем в 2021 година. И не знам също дали си забелязал, но времето върви напред.

    Коментиран от #31

  • 26 Кириакис

    7 28 Отговор
    Номера на партията " изправи се бг" е 18
    . Събираме цифрата 1 и цифрата 8 и се получава сбора 9. В азбуката под номер 9 е буквата . И . Това е началната буква на изправи се бг. Това е някакво съвпадение което предсказва че партията ще влезе в парламента.

    Коментиран от #57

  • 27 Хахахахаха

    28 6 Отговор

    До коментар #24 от "Орел":

    Дума дупка не прави.
    Ако с обещания се правеше държава, сега да сме на светлинни години пред целия свят.
  • 28 Олена

    8 9 Отговор
    Като гадател с картите таро предсказвам че 7 партии ще влязат в парламента. Герб и бсп са с 0,5 % разлика. Следват дпс и има такъв народ. Следващите са демокр.българия и изправи се бг. С 4,1 % са вмро. Залагам на 98% достоверност.
  • 29 Коректор

    7 11 Отговор
    До 27 ха ха ха. Зависи от обещанията. Мая не предлага космически неизпълними а в рамките на бюджета от 1, 2 млрд.лева плюс 30 млрд.които ще отпусне евр.съюз за иновации дегетилизация и образование плюс нови технологии. Напълно възможно. Тя не обещава заплати от 5000 лв. И пенсии от 1500 лв.

    Коментиран от #34

  • 30 Възмутена

    25 7 Отговор
    Май че,кажи с колко ще увеличили данъците,защото идеите ти искат много пари.не ми обяснявай,,че като съкратим администрацията ще стане.ами бабата и дядото,които не работят и не разбират от компютри какво ще ги правиш,сигурно ти ще ги обслужващ.глупачка нагла
  • 31 Запознат

    15 3 Отговор

    До коментар #25 от "Друг път":

    а случайно да си забелязал колко неграмотен народ има, особено журналисти и в този сайт?!
  • 32 Задколисна агентура на ДС

    25 6 Отговор
    Стига лъга народа, що не го направи га беше ОМБУДСМАН, а избяга защото и другите ти обещания бяха лъжливи.
  • 33 СЕСТРА ГАЛЕВА

    23 4 Отговор
    ОСВЕН КРАЖБИ И ЛЪЖИ ДРУГО НЕ МОЖЕТЕ.
  • 34 Другия с коня

    18 7 Отговор

    До коментар #29 от "Коректор":

    А споменава ли Мая,уволнените от гишетата какво ще правят....Колко Безработни ще остави на Тротоара и как ,но и Колко ще струва това на Държавата...Питам за Балдъзата,че тва работи,а Баджанака каза,че ще те намери Мая Манолова.....Вярвам му....Ще те намери да си приказвате нещо.....
  • 35 На тая мутракеса

    20 5 Отговор
    Само милиарди са и в главата, а това е много стресиращо за народа, защото никой не и вярва на тая. Историята и говори сама за себе си тя до сега не е постигнала едно нищо в личен и служебен план. Само лъжи и интриги.

    Коментиран от #48

  • 36 Велико народно събрание

    23 4 Отговор
    ДА ДА ДА, ПО СКОРО МЕЧКА ЩЕ ДОНЕСЕ МЕД, ОТКОЛКОТО МАЯ МАНОЛОВА ДА ИЗПЪЛНИ ОБЕЩАНОТО. БЛАЖЕНИ СА ВЯРВАЩИТЕ.
  • 37 МАЯ МАНОЛОВА

    19 6 Отговор
    НЕ СЕЗАХВАЩА ЗА НЕЩО АКО НЕ Е СХЕМА ЗА ПАРИ, ИНАЧЕ НЕ Я ТЪРСИ. ХИТРАТА ЛИСАНА ПАК ЗА КИНТИТЕ СЕ ХВАНА.
  • 38 БСП най крадливата партия

    17 5 Отговор
    КЪДЕ СЕ Е ЧУЛО И ВИДЯЛО МУТРА ДА РАБОТИ, ТА ТЯ Е СВИКНАЛА ДА БРЪМЧИ НА СХЕМИ И ДАЛАВЕРИ. ЦЯЛ ЖИВОТ ЖИВЕЕ НА ГЪРБА НА НАРОДА СЕГА ЛИ ЩЕ СЕ РАЗРАБОТИ, ГЛУПОСТИ.
  • 39 Протестър

    14 5 Отговор
    С ТОЗИ ЛИ ЛАПТОП ЩЕ РАБОТИ, ДОБРЕ ПОЗИРА СИГУРНО ГО ПОЛЗВА САМО ЗА ФЕЙС БУК И ЮТЮП. ДОБРЕ ЛЪЖЕ АМА НАРОДА НЕ Е ОТ ЛЕВУНОВО.
  • 40 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "Запознат":

    Мислех да не ти отговарям,не си струва да се занимава човек с такива ,,запознати" екперти . Обикаляй опашките,те са за такива умници като теб.
  • 41 Стефанова

    6 9 Отговор
    Хитрия лшсан е сикаджията.Няма по нещастен и глупав народ от нас.Кжйто е живял в държава от западна Европа знае за какво става въпрос.Гласувайте за този който ни.докара до последните места по.всичко.8
  • 42 Употребените хора на протеста

    6 2 Отговор
    Кой кой излъга хората. content://com.android.chrome.FileProvider/images/screenshot/161471324594437512145.jpg за пореден път.
  • 43 sbs

    1 6 Отговор
    УТОЧНЕНИ ОТ МАЙЯ ---

    ГИШЕТАТАЕ ЩЕ ГИ ПРЕМЕСТИМ НА БОЙКОВИТЕ МАГИСТРАЛИ ---

    И НИЙ СМЕ ДАЛИ НЕЩО НА СВЕТА
  • 44 Болярин

    6 7 Отговор
    Няма ли някой добър човек, който да заведе мая Пчеличката в комуна за хора с тежка зависимост ?!!
    Дано Бойко прочете този призив и хване мая за ръчичка ...
  • 45 Аз, бе... Аз...

    7 4 Отговор

    До коментар #24 от "Орел":

    Не те знам какъв орел си (с ориз или без ... ), ама аплодирай Мая само на Околовръстното, където някой може да й се "върже" !
  • 46 Барборино

    4 7 Отговор

    До коментар #22 от "Лилана":

    Накъде ще ни поведе Мая - към конопените плантации на Бойко ли ? А може би ще ни покани при Галеви, на кафенце ?!! Уточни, моля, че да се съберем повече ...

    Коментиран от #55

  • 47 питанка

    7 6 Отговор
    не думай бе Мая, това нали габровеца дончев трябваше да го направи под формата на "електронно правителство" за 10 години и с предоставени много милиони ?
  • 48 И аз да кажа

    10 5 Отговор

    До коментар #35 от "На тая мутракеса":

    Абе доста лек животец си е осигурила, за доста време, и дъщеря си и зета намърдала на държавната софра чрез Калфин по време на кабинета Орешарски. А Боко нали е добряк и кавалер, хем й помогна да се излекува, хем я направи омбудсман (който е коректно да не е от управляващата партия), хем повече от пет години е мишена на климактериалните й бесове. Аз обаче съм вярващ човек и смятам, че накрая ще си получи каквото заслужава по пълната програма!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 РЕАЛИСТ

    2 6 Отговор
    Много хрантутници разплака Майче.Определено спечели работливите и умни Българи.Но не забравяй,че са 5%.УСПЕХ!

    Коментиран от #53

  • 51 Дедовия

    2 5 Отговор
    Боката няма така лесно да даде власта.Майчето иначе ми изглежда активен политик от майка БКП.хаха.Най големият хитряга е сокола и разпределя паричките миличките на който му е кеф.Не съм му фен но,това е положението.
  • 52 Дааааа

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    И АЗ ТОВА СЕ ПИТАМ - КОГА ЩЕ ПРЕМАХНЕМ ТАЗИ И ДРУГИТЕ КАТО НЕЯ, КОИТО СМЕНИХА ЦВЕТОВЕ, ИДЕИ САМО ДА СЕ ДОКОПАТ ДО ВЛАСТТА... ТЯ ПРЕДЛОЖИ ПЕЕВСКИ, ЗВЪНЕШЕ НА ФИГУРАНТА ЛЬОТЧИК НА ЛИЧЕН НОМЕР ПОСРЕДНОЩ... И СЕГА ЩЕ ПРЕМАХВА ГИШЕТА... МИСЛЯ, ЧЕ СМЕНЯ МЪЖЕТЕ В ЖИВОТА СИ, НООО... ТОВА Е ДРУГА ТЕМА
  • 53 Хаааха

    6 3 Отговор

    До коментар #50 от "РЕАЛИСТ":

    УМНИ ГЛАСУВАЩИ ЗА МАНОЛОВА... ХААААХАААА... РАЗСМЯ МЕ... САМО НЕ МИСЛЕЩИ МОГАТ ДА СЕ ХВАНАТ НА ВЪДИЦАТА НА ТАЗИ КУХА ЛЕЙКА... ЗА ЩАСТИЕ СА САМО 5 %. МИСЛЕЩИ И МАНОЛОВА... ХААААХАААА...
  • 54 Ацо

    5 1 Отговор
    Гишето и чиновника зад него са свещената и неприкосновена крава от памтивека във нашата държава,Алелуя!
  • 55 777

    1 3 Отговор

    До коментар #46 от "Барборино":

    Нали всички знаете, че за Боко гласуват само простите и неграмотни чиновници, а такива са 99процента от администрацията и циганите в България и мързелите пенсионери които да с минимална пенсия.. С ако знаете колко много чиновници са назначени последните 1-2 месеца от герберските прости и неграмотни директори, кметове, разни там началници ...пълни калинки и прости КПП...
  • 56 Антикомунист

    2 2 Отговор
    На Галева акъла и стига само да си махне вълната от някои специални места.
  • 57 Хахаха

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Кириакис":

    Мн.забавен коментар. Дано не си прав за кафявото трио и комунистката, че само искат да лапат на едро
  • 58 Манолова? ЧСИ и Колектори вилнеят

    0 1 Отговор
    Като Башибозук из Държавата, те са над Всичко, те са Закона, кой държи Чадър над тези О ПГ та??
  • 59 Ivan zavet albena 2011g

    0 1 Отговор
    Браво даиии мацааа канара ела сфееетт.
  • 60 Ivan zavet albena 2011g

    0 1 Отговор
    Партииии бегааиииии земтрес кво праяяяттт хййй хооо хааа ер гледали сфетаа зууллеее
  • 61 ТЯ Е

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Майна":

    ДАА ТЯ И СЕГА СЕ БОРИ ДА СЕ СЪБИРАТ ЧИННО ПАРИТЕ НА ПРОШЛЯЦИТЕ ОТ ЧСИ ТАТА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове