Last news in Fakti

6 Април, 2021 18:40 2 025 35

Иво Инджов: Печелят партиите на протеста, загуби статуквото

  • иво инджов-
  • избори-
  • парламент

Формалният победител ГЕРБ има повече от 300 000 гласа по-малко от предните избори

Иво Инджов: Печелят партиите на протеста, загуби статуквото - 1

На тези избори има загубили и това са партиите на статуквото, коментира пред Радио София Иво Инджов, специалист по политически комуникации.

Формалният победител ГЕРБ има повече от 300 000 гласа по-малко от предните избори. Въпреки първото място, това е впечатляваща загуба на електорално доверие.

Губещи са и националистическите формации, които бяха в управлението. Въпреки че беше опозиция и антиправителствените настроения в обществото, БСП се срина с близо половин милион гласа. Донякъде това се дължи на несъпричастието към протестите, с това, че партията не излезе от парламента и позволи да станем свидетели на агонията на ГЕРБ, вместо да се предизвикат предсрочни избори.

Според Инджов проектът на Слави Трифонов („Има такъв народ“) тепърва „ще се развива и доказва, и то в условията на парламент, не в условията на концерти“. Членовете на тази нова политическа сила са имали капитала от моралната победа на проведения по тяхна инициатива референдум. Допълнителен плюс е, че досега те не са участвали в управлението, отбеляза специалистът по политически комуникации.

Успехът на „Демократична България“ се дължи на ювелирната пиар акция на плажа „Росенец“ на „Да, България“ (Христо Иванов), на протестите и на градската либерална общност, както и на ясно заявените намерения за реформи. Не е възможно сформиране на правителство на малцинството от ГЕРБ, защото бяха начертани много червени разделителни линии, смята още Инджов. От „Има такъв народ“ е вероятен експертен кабинет, но той ще бъде с кратка програма и недълъг хоризонт, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил ... Ъъъ

    8 12 Отговор
    Най спечелиха лилиПУТИНиcтитe - нaй после се прeбрoихa . Мноооого били ?!:))) Cбoрa нa Кocтя Кoпeйкин , Мaлинoв и aгeнт Гoцe нямa и 4% oт глacувaлитe, пoд 2% oт вcички :))))) Народът вярва на заветите на Раковски, Левски, Ботев, Захари Стоянов, Стамболов, а не на рубладжии шарлатани. Московските продажници могат да станат управляваща партия у нас само със силата на руския ботуш и шмайзер.

    Коментиран от #16

  • 2 не не

    13 6 Отговор
    Печелят партиите на мутрите, губи статуковото.
  • 3 дедо Герчо

    10 6 Отговор
    БОРИСОВ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПУСКАН В ПРЕЗИДЕНСТВОТО !!!.ТОТАЛЕН ПРОТЕСТ ! ИНАЧЕ,ВСИЧКИ УСИЛИЯ НА ХОРАТА ПРОПАДАТ !..

    Коментиран от #10, #35

  • 4 Тиква

    7 2 Отговор
    Какво ново казваш Инджев? Даже и не знаеш какво следва и как бързо се развиват нещата. По-добре не се излагай и замълчи.
  • 5 ААААХАХААА.... ДАЛИ??✊😂

    7 10 Отговор
    САМО РАЗЛИКАТА МЕЖДУ БОЙКО И ЧАЛГАРА Е...ПО-ГОЛЯМА ОТ...ВСИЧКИ ИЗБИРАТЕЛИ НА .... БОЙ'КИКИ'Н СМУКАЧА,РАДКА ДЪЛБОКАТА И КОМПАНИЯ!!! САМО.. РАЗЛИКАТА!!✊✊🇻🇳
    А.. ПАРТИЯТА НА ФАТМАКА ,..ИМА ЗОРЛЕМ...4 % !!
    ..... ПОБЕДИТЕЛЯТ ВИНАГИ Е САМО ЕДИН----- БОЙКО!!!!
    ФАКТ✊😂🇻🇳🇸🇮
  • 6 gEPP

    8 5 Отговор
    Много е прав човекът. Щом герб троловете почнаха да цвилят яко...
  • 7 Я па тоА

    7 1 Отговор
    Пълни глупости след повече от десет години управление след всичките интриги протести и какво ли не Ако този резултат е загуба не знам какво да кажа а може би резултата на протестиращите на Дб и Мая Манолова е много впечатляващ в кавички Трифонов не го споменавам защото той се дистанцира и нито е инициатор нито е участник в протестите
  • 8 Майна

    5 4 Отговор
    ДОБЪР ПОЗНАТ МИ Е И Е ЕРУДИРАНА ЛИЧНОСТ. БЕШЕ ГОСТ НА СЛАВИ ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТИТЕ ,И ЧАК ГО ИЗКАРА ИЗВЪН НЕРВИ С ВЪПРОСА ДАЛИ ЩЕ ПОДКРЕПИ ПРАВИТЕЛСТВО НА СПЕЦИАЛИСТИ...ТОГАВА ,ТРИФОНОВ КАТЕГОРИЧНО ОТГОВОРИ- НЕ... БЕШЕ СЕ ЗАМАЯЛ, ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИ....КАК МОЖЕ ДА ТЕ ЗАМАЯ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ИМАШ ВЛАСТ...ВЛАСТТА Е МЕРИЛО ЗА ЛИЧНОСТТА...ЩЕ ВИДИМ
  • 9 Лейка

    8 2 Отговор
    Да не са ти объркали снимката с другия Дърварин Иво Инджев? И двамата явно сте с много акъл за Коша.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 XxxL

    4 3 Отговор
    Тоя да си премери температурата и д и о т.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 МАЛО'УМНИКО

    9 4 Отговор
    Интересна "логика"!
    Тогава,... ЛУДОГОРЕЦ ,..НЕ Е НИКАКЪВ ШАМПИОН,..защото имат 4 точки по-малко от миналата година!
    Шампион е...АРДА КЪРДЖАЛИ,.. защото тази година са 6- то място и по-добро класиране от миналата година!!
    ХА ХА ХА ХА ХА.....
    Т 'Ъ'П СИ КАТО...Г' Ъ'З
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мустафа

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил ... Ъъъ":

    Както винаги спечели Доган баши и Пеефски.Те ще управляват раят с прокси партията на Трифонов.Там е инвестирано а не е ПатрЕотите както на предишните избори.Пак го ядохте!

    Коментиран от #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 пройчо

    1 3 Отговор
    ".... партията не излезе от парламента и позволи да станем свидетели на агонията на ГЕРБ, вместо да се предизвикат предсрочни избори...."******Преди 2г. ,когато напусна НС никой не ги подкрепи!!!!....то да не-"рък-брък" ;"иди ми-дойди ми"!?...Що мълчахте тогава,Слави в т.ч. ???!
  • 19 Врачка

    4 2 Отговор
    Новият проект на Доган се нарича Слави Трифонов. Няляха му повече гласове от необходимите и сега се чудят как да замажат гафа в ЦИК.
    Презастраховане ама се оляха тотално по начина да копират едно към едно изборите в УСА
  • 20 gEPP

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Мустафа":

    Прокси, казваш за намсикой път навсякъде по статите. Поне да знаеше какво точно е това. Пей си, герб троле, кой ли те слуша...

    Коментиран от #22

  • 21 Пръц

    8 4 Отговор
    Много удобно новият фюрер се скри с КОВИД диагноза.Вероятно чака инструкции от Козяк?

    Коментиран от #30

  • 22 Мустафа

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "gEPP":

    Аз не съм трол,това първо.Второ,прокси звучи по—модерно от марионетка.Трето,Слави Т. го е страх от това,което се случи.Разбира се,че Доган е кукловода на учиндолеца,няма и грам съмнение.

    Коментиран от #23, #28

  • 23 gEPP

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Мустафа":

    Остава да докажеш. че Слави е марионетка на Доган. Но времето ще покаже, засега няма такива индикации.
  • 24 Васил

    2 4 Отговор
    Точно и кратко диктатора е чао
  • 25 Матей

    3 6 Отговор
    Сега ,очаквам още на първото заседание на НС да се изпокарат,да си хвърлят един-другиму ръкавиците и да поставят жалоните за нови избори.Това би бил оптималния вариант,за народа.Служебно правителство,назначено от Радев ще изцеди силите на герб и те ще се представят льохави и в упадъчна форма,разбити авари.От там нататък започват борбите между новите котерии,създава се възможност за националистическия вот да се наложи като единствено обединителен и спасителен.
  • 26 Йоско

    3 3 Отговор
    Защо се приема за нормалност Лъжата ? Това е нашата воля!!! Защо е нормално ГЕРБ да печели с Измами? Защо?
  • 27 ПОЛИТИЦИ...ИЗПЪЛНЯВАЙТЕ НАРОДНАТА ВОЛЯ

    2 1 Отговор
    ГЕРБ, БСП И ДПС ПРАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО В ПАРЛАМЕНТА ОТ....ЕКСПЕРТИ....И МУ ОСИГУРЯВАТ ПАРЛАМЕНТАРНА ПОДКРЕПА...И ПРОТЕСТНИЯТ ВОТ ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ, А ДРУГАРЮ ИНДЖОВ...
  • 28 zlobarq

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Мустафа":

    Големи капацитети се извъдихте... то всеки може да изръси някаква простотия... ама без доказателства си е шитня...
  • 29 Аззззз

    4 1 Отговор
    Партиите на този цветен протест са антибългарски . Много малоумници се излъгаха и гласуваха за тях .

    Коментиран от #31

  • 30 Некой си

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Пръц":

    И да спамите и да не спамите, промяната ще дойде, проумейте го, царството ви е към края си!
  • 31 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Аззззз":

    Не че нещо, но досегашната която ни ръководеше, каква беше?
  • 32 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Цял ЛЕГИОН лаладжии дават акъл след изборите...
  • 33 Минимум АйКю

    1 0 Отговор
    На Инджов му е увредена главата и си мисли че като каже една глупост и я повтаря до втръсване, тя ще стане реалност. Не сме слепи и видяхме кой пак е номер 1 на изборите, но според Инджов той бил загубил а другите спечелили МУАХАХАХАХ
  • 34 Иванов

    1 0 Отговор
    Прав е, печелят безработни като Мая Манолова, Христо Иванов и онзи Хаджигенов - те до вчера нямаха работа, а сега вече ще прибират тлъсти депутатски заплати, пък баламите да си протестират!
  • 35 Внук

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "дедо Герчо":

    Борисов никога няма да се пренизи да иде при радев за мандат На него народа му го дава А радев чака дпс да го назначат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове