Last news in Fakti

6 Април, 2021 20:14 3 327 43

Атанас Зафиров разкри къде сбърка БСП

  • атанас зафиров

Натискът върху Корнелия Нинова е неоснователен

Атанас Зафиров разкри къде сбърка БСП - 1
Снимка: БГНЕС

Ще дадем нашата оценка на изборите. Видяхме множество нарушения за пореден път. Такива са резултатите и ние трябва да ги приемем. Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„БСП претърпя тежка загуба на тези избори. Целите, които си поставихме да сме първа политическа сила, не се сбъднаха. Голямата цел, която си поставихме – да се разбие модела на ГЕРБ, е на път да се изпълни“, отчете той.

„Логично е да очакваме промяната да се случи. Ние няма да подкрепяме кабинет на ГЕРБ под никаква форма“, категорични са от левицата.

На въпрос къде сбъркахте, Зафиров отговори: „Като че ли БСП свърши цялата работа по разобличаване на модела ГЕРБ, а други партии се възползваха. Сега не е време да се търси отговорност, а да се търсят решения. Оставката на изпълнителното бюро е един морален акт. Г-жа Нинова също даде заявка, че поема отговорност. Натискът върху председателят е неоснователен. Крайно безотговорно би било да обезглавим партията, когато предстоят важни месеци. Всеки ще си понесе отговорността“, подчерта Зафиров.

„Резултатът, който БСП получи е същия както преди седем години. Сега хората, които са най-гласовити тогава бяха отговорни. Важно е по какъв път ще поеме партията. БСП може да изпадне в една ситуация в търсене на вини и реваншизъм. В самата партия няма особено напрежение. Невъзможността в БСП да обясним реформата, която проведохме за скъсване с определени зависимости, беше представена погрешно. Тази реформа не бе достатъчно добре от симпатизантите ни. Очевидно това беше грешка“.

„БПС няма проблем с президента. Няма нещо по-логично да застане зад негова кандидатура. Партията беше мобилизирана за спечелване на парламентарните избори“, каза зам.-председателят на БСП. „Разговорите за коалиция тепърва предстоят. Всички партии работят, за да сменим модела ГЕРБ. Не затваряме вратата към всички партии, различни от ГЕРБ“, обявяват от БСП.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    18 21 Отговор
    БСП ПОКАЗВА, ЧЕ Е ГОТОВА ДА РАБОТИ ЗА НАРОДА, ТРЯБВА ДА СЕ СИГНЕ ДО ПРАВИТЕЛСТВ НА ЕКСПЕРТИ ПОДКРЕПЕНО И ИЗЛЪЧЕНО НА ВСИЧКИ ПОЛУЧИЛИ ДОВЕРИЕТО Н А ХОРАТА ..СРЕЩУ ГРОП

    Коментиран от #22, #23, #37

  • 2 ТаУмВзе

    12 10 Отговор
    Голям хленч ей. Ние Българския Народ сме големите Губещи, каквото и да стане. И сега Пак милиони за Избори, че няма по належащи неща. Гласувахме, за да ви гледаме сеира и глупостите за хиляден път.

    Коментиран от #18

  • 3 Нрграмотен циган

    1 3 Отговор
    Аз пиша Згрешил, то било Сгрешил, а хта, тъи ли е

    Коментиран от #16

  • 4 FroGo

    15 15 Отговор
    Аман от анализатори. Много e просто. След като бсп бяха с герб до последно и не подкрепиха протестите - отидоха в канала. При електронно гласуване няма да вземат и процент...

    Коментиран от #27

  • 5 БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    8 14 Отговор
    НИНОВА, ДАВАЙ ОСТАВКА.............БАЦЕТО И ЧАЛГАРЯ Я ЧАКАТ.....

    Коментиран от #26

  • 6 мдаааа

    14 7 Отговор
    Къде сбъркаха ли ?!! Бяха на принципа - Не на мен да ми е добре , а на Вуте да му е зле ...😁😁
  • 7 БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    8 13 Отговор
    НИНОВА, ЧАКАМЕ ОСТАВКА.....БСП Е СОЛИДНА ПАРТИЯ, А НЕ ...ИЗБОРЕН ТУПАН
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 розово

    11 7 Отговор
    Умните хора се учат от грешките на другите а тези тридесет години само грешки правят и не се научиха на нищо.
  • 10 Снеговалеж

    6 1 Отговор
    Кой е убития в джипа на симеоновско шосе ? Случи се в 19:⁴⁵.

    Коментиран от #21

  • 11 Врачка

    17 6 Отговор
    БСП не е сбъркала никъде.Освен изборните измами,купените гласове се оказа,че хората са затъпели значително в последните 20 год.
  • 12 Гласоподавател

    4 14 Отговор
    Руска партия
  • 13 БайХай

    11 6 Отговор
    В БСП винаги е присъствало крило подлеци които са осирали партията и снабдявали други партии с ценен материал. Най-големите плювачи по БСП са бивши нейни членове изпаднали зад борда. Дори на бандата на Борисов помагаха.
  • 14 нннн

    6 7 Отговор
    Не подкрепихте веднага Радев за втори мандат, с което загубихте поне 200 хиляди гласа. И други глупости направихте...
  • 15 Анализатор

    12 4 Отговор
    Без подкрепата на Корнелия Нинова нищо няма в България да се случи.Нито Правителство нито пък Боко Тиквата ще слезе от ДЖИПКАТА нито ще бъде свален от ВЛАСТТА като ли да влезе във ЗАТВОРА? това ли иска Тошко Африкански? А? Само питам? Случайно за едни пачки взети АВАНСОВО от чекмеджето Дъ Ге? А сега дайте мандатите да видим какво следва ! Без подкрепата на БСП и Корнелия Нинова не може да се свали Тиквата Ла.няна ЛА.НОВОЗА от ДЖИПКАТА и ВЛАСТТА и вкарана в ЗАТВОРА! Анадънмо!

    Коментиран от #31

  • 16 БГ гражданин

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "Нрграмотен циган":

    Без гласовете на БСП за подкрепа на Трифонов и другите /и тобез да се влиза в коалиция/ приказките им за отстраняване на Борисов и ГЕРБ от държавната хранилка и търсене на отговорност са приказки за „лека нощ“. И пак ще напомня на г-н Трифонов да затвори устата на Хаджи Тошко Ерусалимски, неговото говорене е вредно. Да напомням ли приказката за мечката и човека!
  • 17 Пучо Капучо

    6 12 Отговор
    Пак казвам, този Зафиров говори откровени глупости - БСП-то било свършило цялата работа срещу ГЕП, а други се възползвали. Хем н**рани, хем големи...

    Коментиран от #29

  • 18 Господин

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Трифонов, пази се от хлевоустата уста на Хаджи Тошко Ерусалимски, този човек с непремерените си думи и опасно самочуствие,може да доведе партията ти само за 3 месеца до 10 % подкрепа. Мисля, че в един откровен разговор с него да го озаптите, защото на едно предложение на Нинова, без да се замисля Тошко за пореден път отговаря с „НЕ“. Вие или той ръководи партийната ви формация. Ще си изпърдите без време късмета.

    Коментиран от #20, #24

  • 19 прозорлив

    13 2 Отговор
    БСП имат поне 10% нереализиран вот. 50%от избирателите им са хора над 60 годишна възраст. Голяма част от тях заради пандемията не са стигнали до урните,къде болни, къде от страх. Не ги мислете социалистите, те са си добре и ще го видите на следващите избори. Дори и без избори те сега са в старата роля на ДПС. Никой не може нищо без тях!
  • 20 ТаУмВзе

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Господин":

    Пич! Сипи си неква ракия, щото нямам общо си тия същества. И гледай как учиндолския чалгар ще ни дозакое.
  • 21 мафиото

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Снеговалеж":

    Помислили са , че е Р.Р.
  • 22 Засега

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    от всички най адекватно се държи Корнелия Нинова всички други ги хвана ЗВЕЗДНАТА БОЛЕСТ едни ПОЛЕТЯХА в НЕБЕСАТА другите се чудят какво ОПРАВДАНИЕ да измислят и мълчат като БИТИ и -бани ..Събирайте се и решавайте „Врагът на моя враг в политиката е мой приятел „– руска народна поговорка.. Тошко Африкански тупа топката и си търси оправдание събирайте се трите партии и правете тройна коалиция Корнелия Нинова каза че ви подкрепя да се направи ревизия на РЪЧНОТО НЕКАДЪРНО УПРАВЛЕНИЕ на Бойко Борисов и да се премахне специализирания съд и Прокуратура и против оставането на Шрек с вирнатите свински уши и бръснатата кратуна Пишман прокурора Гешев на поста главен прокурор което изобщо не е малко.Не си търсете ОПРАВДАНИЕ Тошко Африкански!
  • 23 Без подкрепата

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    на Корнелия Нинова нищо няма в България да се случи.Нито Правителство нито пък Боко Тиквата ще слезе от ДЖИПКАТА нито ще бъде свален от ВЛАСТТА като ли да влезе във ЗАТВОРА? това ли иска Тошко Африкански? А? Само питам? Случайно за едни пачки взети АВАНСОВО от чекмеджето Дъ Ге? А сега дайте мандатите да видим какво следва ! Без подкрепата на БСП и Корнелия Нинова не може да се свали Тиквата от ДЖИПКАТА и ВЛАСТТА и вкарана в ЗАТВОРА!

    Коментиран от #25

  • 24 Абе , ентелегент

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Господин":

    Защо си мислиш , че тоя некъпания , го е казал на своя глава ?!
  • 25 Майна

    8 0 Отговор

    До коментар #23 от "Без подкрепата":

    И АЗ СТИГАМ ДО ТОЗИ ИЗВОД, ЗАЩОТО ВИЖДАМ ПОВЕДЕНИЕТО НА БСП...
  • 26 Жорж

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ":

    Дреме ми за проблемите на БСП, да си ги решават.

    Тук едни бивши соц герберасти бършат сополи, че ги изритали от партията.

    Мен ако питаш - дори закъсня Нинова.
  • 27 Борисов

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "FroGo":

    ще си накупува достатъчно брой пребоядисали се по няколко пъти депутати влезли в парламента от партийте на г-н Трифонов, на малката шайка на Костов, на Мая пчеличката. И отново дебилния български избирател, не казвам български народ ще духа супата. Дай боже да не съм лош пророк, но на там отиват работите. Боже пази България!
  • 28 Комунягите

    2 8 Отговор
    размазани за пореден път, Да си направят гето на Бузлуджа и да не слизат от там никога !
  • 29 Виновниците

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Пучо Капучо":

    за загубата трябваше да посочи - бок луците Гергов,Овчаров, кримигероят Кирилчо Добрев - той и велик бизнесмен с десетки фирми,старият враг и ново приятелче Гуцанов….Станишев като виден предател направи и невъзможното да съсипе БСП,изметна се и Йончева,заиграха се Миков и т.нар. опозиционери.
    Водеше се кръвопролитна война срещу Нинова, но тя устоя и е правилният водач на социалистите.

    Какво ще стане с БСП е важно според мен , защото е абсолютно необходимо да има силна опозиция, която да е коректив на управляващите
  • 30 121212

    2 3 Отговор
    БСП я чака изчезване от политическата карта на България..!!! Хората с какво добро ви помнят, че да гласуват за вас...??? Фалити,кражби,престъпност,глад и мизерия..!!! Не бъркайте БСП с бай Тошовото БКП..!!!!
  • 31 Истината2

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Анализатор":

    Анализатор,браво за добрия коментар.Същото мисля и аз,на 80г.съм.И само допълвам,че при едни нови избори ще се повтори същия ремулатор. И пак ли ще искат нови избори.Нека направят компромис в името на България,дори и само да ги подкрепя бсп ще бъде добре.Иначе при нови избори ще се мобилизират както шайката,която купи много гласове от циганите,така и патерици те им.Затова трябва да направят от ИТН компромис и да започнат работа.Още повече сме в пандемия на обстановка.доста работа ги чака. Пожелавам на новоте представители здраве и успех.Без тия от шайката.
  • 32 Истината2

    0 0 Отговор
    Да се чете резултати
  • 33 Софиянец

    1 4 Отговор
    Пълни глупости, БКП е проблема, мацква, шумкарите и чугунените глави.
  • 34 СДС импекс

    3 2 Отговор
    Седесарят си е седесар завинаги.......Макар с друга фамилия....
  • 35 БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    2 3 Отговор
    ЦЯЛАТА ВИ ПАРТИЯ Е СБЪРКАНА....МИЛИАРДЕРИ И ОБИКНОВЕНИ ХОРА ИЗПОВЯДВАТ НЕКАКВИ СОЦ ИДЕИ....СМЕХ,СМЕХ.....
  • 36 БСП....ИЗБОРНИЯТ РАЗГРОМ

    1 3 Отговор
    НИНОВА, ЧАКАМЕ ОСТАВКА..........БАЦЕТО И ЧАЛГАРА
  • 37 Или са шизофреници или лъжливи

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Лицемери. Никога повече управлявала партия или управници от последните 32 години! Място имате само в затвора.
  • 38 WCB

    0 1 Отговор
    Когато се наceреш, пътищата за обяснения са вече пуснати у кенефа. Късно е вече, дебели господине...
  • 39 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор
    Жaлнo ми cтaвa зa eлeктoрaтa нa БCП, дoбри ca кaтo хoрa, нo глупaви...COЦИAЛНИ ДEЙНOCТИ МOЖE ДA ПРOВEЖДA CAМO БOГAТAТA ДЪРЖAВA, A БOГAТA ДЪРЖAВA CE ПРAВИ OТ БOГAТИ ГРAЖДAНИ, A НE OТ ТEЗИ РAЗЧИТAЩИ НA COЦИAЛНИТE МEРOПРИЯТИЯ нa г-жa Кoрнeлия Нинoвa.
  • 40 Конфуций

    1 0 Отговор
    С подобни йезуитски разсъждения , и търсене на причините там където не са , не е учудващо , че сте загубили 5 поредни вота , напротив съвсем закономерно е , направо сте се загубили в тъмна гора , без карта и компас. Къде го чукаш , къде се пука ?
  • 41 big

    0 0 Отговор
    Реално погледнато, вътрешната опозиция в лицето на Станишев, Миков, Янков, Йончева и т.н., заедно с вече бившия член на БСП Гергов прецакаха БСП! Гласуването в ЕП за Истанбулската конвенция от техните представители начело със Станишев, също имаше негативен характер. Конгреса им реши - не на тази конвенция! Те поставиха личните си интереси над тези на БСП, "стреляха" по Нинова от медиите на ГЕРБ и като резултат симпатизантите им гласуваха за други партии или въобще не гласуваха!
  • 42 big

    0 0 Отговор
    Така с действията си Станишев, нулира всички позитива на Нинова и върна БСП в състоянието след неговото управление, около 40-45 депутата. За мен той е основната причина за загубата! На избори се ходи обединени, а не както те направиха! За мен, ако БСП иска да върви напред, Станишев и сие трябва да бъдат отстранени!
  • 43 кольо

    0 0 Отговор
    Насе Насе и ти се о.ра Велики . А наздраве
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове