Last news in Fakti

21 Април, 2021 15:42 2 112 41

Искат комисия за полицейското насилие на протестите

  • комисия-
  • имв-
  • полицейско насилие

Формацията внася и собствен проект за мораториум на назначенията на кабинета „Борисов" 3

Искат комисия за полицейското насилие на протестите  - 1
Снимка: БГНЕС

„Изправи се! Мутри вън!“ от тази сряда събират подписи за създаване на парламентарна комисия „за разследване на полицейско насилие“ по време на летните протести през 2020 г., съобщи адвокат Николай Хаджигенов на пресконференция на формацията в кулоарите на парламента, цитиран от бТВ.

По време на брифинга председателят на парламентарната група Мая Манолова обяви, че нейната политическа сила внася собствено предложение за налагане на мораториум върху сделките и назначенията на кабинета „Борисов 3“ до края на неговия мандат.

„Ние изготвихме и внасяме два законопроекта. Единият проект е за промени в Закона за лечебните заведения, които да дадат възможност съответния министър на здравеопазването да анулира публичните конкурси и да обяви нови и публично, прозрачно да назначи отговарящите на изискванията и спечелилите конкурсите на съответните длъжности. В Закона за публичните предприятия предлагаме същото за съответните министри“, съобщи Манолова.

„Крайно време е политическите трикове да спрат. Както политическия трик с мораториума, така и политическия трик на ГЕРБ с комисията за „Росенец“. Ако искаха да ревизират „Росенец“, можеха да го направят през последните четири години, през които управляваха“, заяви Манолова.

„Променихме дневния ред на правна комисия днес. Точка първа е мораториума. И утре в пленарна зала точка първа е мораториума. Ще направим нещата както трябва, а не защото политически развяваме някакъв байрак“, заяви адвокат Хаджигенов.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    21 8 Отговор
    Комисия за шкафчето няма ли да поискат?!

    Коментиран от #30

  • 2 смок

    12 9 Отговор
    Изправи се,Бай Издън!
  • 3 Гост

    25 22 Отговор
    Тези се взеха на сериозно......искаме нови избори-ВЕДНАГА и без измислените парти с шанс да влезнат отново!

    Коментиран от #6

  • 4 Гост

    2 6 Отговор
    *партии
  • 5 айдее

    21 12 Отговор
    Арестувайте тиквата, той ще ви каже за полицейското насилие. Каква комисия какви 5 лв.

    Коментиран от #12, #35

  • 6 Гост 2

    18 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Така ще стане, ама няма да е веднага, след около 3 месеца.
  • 7 оня с коня

    16 2 Отговор
    Едно е да внесеш Искане,съвсем друго е то да се утвърди след Гласуване!
  • 8 Професора

    20 10 Отговор
    България почва да ми харесва за живеене ако нещата продължат в този дух!

    Коментиран от #29

  • 9 Лилява

    17 8 Отговор
    А кой ще иска комисия за поругаване на държавните институции,бе мутри?

    Коментиран от #14

  • 10 Аха

    15 14 Отговор
    А комисия за полицейското насилие при Орешарски където имаше много кръв и разбити глави ще има ли. И идеолог на това полицейско насилие беше мутрата Мая Манолова.

    Коментиран от #19

  • 11 Офффф

    9 1 Отговор
    Ох, първо зрее война и трябват реферундуми за НАТО, за ЕС, за субсидии, за еврозона и БГ лев., за чужди бази, за Белене.
    И Референдум "за" Реферндума, защото не може да има изискване на Референдума да са гласували повече от последни избори, или решенията на народа да се променят от НС.
    Едва тогава за субсидии, ядрена енергетика-за 3-ти път, мажоритарни и т.н.
    Всички партии като влязат в Парламента, изведнъж забравят какво са обещавали.
    За мораториума, добре, за Изборен кодекс и мъртви души, добре.
    За Референдумите обаче, трябва да се приеме текст: независимо от брой гласували, реф. е валиден ако е над 50% от гласувалите, без да минава през НС за дебати.
    И тогава ще видите как на следващият Референдум българинът масово ще излезе да гласува.
  • 12 антигерб

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "айдее":

    Първо трябва да му спрат охраната. После го оставят да избяга в Дубай...
    После няма нужда да правят комисия за спецназовското насилие. Не ни е толкова важно да знаем как точно е свършил :))
  • 13 Законност и отговпрност за стореното

    13 5 Отговор
    Време е след политиците от гроб да се съдят и наказват полицаи и лекари - техните слуги, които престъпват законите и убиват хора, криейки се зад постовете и връзките си с гробарите.
  • 14 Перо

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Лилява":

    Бай Ставри!
  • 15 Патерицата

    12 2 Отговор
    Да видим кой бие студенти
  • 16 Милиционерите

    10 3 Отговор
    От клипа с бацо в една килия
  • 17 ГЕРБ=БСП=ДПС

    16 5 Отговор
    Трабва милиционерите побойниците и шефа, който им е наредил да бият, да бъдат веднага уволнени от новия министър на МВР. Трябва да им се отнеме привилегията за ранно пенсиониране. Защото това не са полицаи, това са престъпници внедрени в полицията. Които не заслужават полицейски привилегии.
  • 18 ПЕНКО

    8 9 Отговор
    МЯУАЙА И ТЯ ТЯ ТЯНА + ХАДЖИЩКЕМБЬО ИМАТ ЕДНА СЕДМИЦА ЗА " ДРЪВЧЕНЕ " - ПОСЛЕ ВСИЧКО СВЪРШВА --- НОВИ ИЗБОРИ - ПЪЛЕН ФАЛИТ - МЪНИЧКО МЯСТО В ИСТОРИЯТА И БАМБУКЯНОВ ХРАСТ НАД ГРОБА !!!!!!!!!!!!!!!
  • 19 ще ще

    10 5 Отговор

    До коментар #10 от "Аха":

    При Орешарски се мазахте с червена боя и всички ви видяха на другия ден. Но дано тоя път, като ви юрнат пак да връщате Борисов, вече наистина да има разбити глави на гербери...
  • 20 ГЕРБ=БСП=ДПС

    13 6 Отговор
    Онези полицаи, които биеха с палка и ритаха вързания с белезници хулиган също трябва да бъдат уволнени. А колегите им които гледаха без да се намесят трябва да бъдат най-малка глобени.

    Коментиран от #33

  • 21 За протокола

    7 4 Отговор
    Моля добавете терора от Пернишката секта с участието на полицаи!
  • 22 bbb

    12 8 Отговор
    Какво насилие бе коалиция Кречетало.Полицията трябваше да ви смачка и измете.
  • 23 Чичо

    9 7 Отговор
    Да разследват и терористката с маската, дето газеше хората на Румънското
  • 24 От къв зор

    3 3 Отговор
    Той баце че ги оправи сега полицаите. Ще ги изправи в равен бой срещу Чакалите. Кой ще победи?
  • 25 Дебилчев

    3 3 Отговор
    Еднопосочно ли е насилието
  • 26 Питам се

    12 6 Отговор
    "Изправи се! Мутри вън!“ от тази сряда събират подписи за създаване на парламентарна комисия „за разследване на полицейско насилие“ по време на летните протести през 2020 "

    Тези дали си дават ясна сметка, че на протестите имаше малцинство?
    А осъзнават ли, че замеряха и провокираха полицията???
    А наясно ли са, че с тези глупости ако предизвикат гражданска война, може те да са тези, които няма да оцелеят???
  • 27 юрист

    7 3 Отговор
    ХаджигеЙов- вече си депутат от НС, аз съм ти противник, защото съм биологична семейна хетерожена. Кажи сега- кога ще идваш у дома, да ме принуждаваш да встъпвам в еднополов брак, м... Кажи ве, де999ил- кажи си....Кажи и откога в Р.България има корпоративни и съдебни адвокати, м.... Като хвана една гьостерица, много бързо ще ти избия всички глбти-ейщини от кухата тиква... Впрочем- цивилист съм и от времето на влизането си като студентка по право в СУ в 1ви курс, не ми е известно делене на адвокатите в България на съдебни и корпоративни. То такова делене НЯМА в България, главанак непоръбен, и НЕ МОЖЕ И ДА ИМА, защото сме в романогерманската пандектна правна система, континенталното право, а не сме продукт на комън лоу...От колко години СРАМИШ АК Монтана , като НЕ предоставяш качеството правно обслужване на региона на Монтана, м...

    Коментиран от #28

  • 28 юрист

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "юрист":

    качеството - т.е. качествено
  • 29 Хаааха

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Професора":

    ВСИЧКИТЕ НИ ПРУФЕСОРЕ СА КАТО ВАС - НЯКАКВИ ИЗМИСЛЕНИ... И КОЕ ТОЧНО ВИ ХАРЕСВА?!? ЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА /И НЕ САМО/ ПРО**ИТУТКА, ЕДИН С ЛЯВО НАВИВАНЕ, СЦЕНАРИСТ И ИЗГОНЕНА ЗА КОРУПЦИЯ... ААА, ЗА МАЛКО ДА ЗАБРАВЯ ЧАЛГАРЯ... ЕЕЕ, НА МЕН ИЗОБЩО ВЕЧЕ НЕ МИ ХАРЕСВА КАКВО СЕ СЛУЧВА В БЪЛГАРИЯ... НЕ СЪМ ПРОФЕСОР...

    Коментиран от #36

  • 30 Проницателен

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "въпросче":

    Хаджи генчо много умислен ми се види. Май няма да стане интифата на тяхната групировка с ИТН.
  • 31 Само да попитам

    7 2 Отговор
    ЗА НАСИЛИЕТО СРЕЩУ, ПОВТАРЯМ СРЕЩУ ПОЛИЦАИТЕ ЛИ ЩЕ БЪДЕ??!! ЗАЩОТО ОНОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ БАХУРЯН, СЕ ИЗПРАВИ И ЗАЯВИ, ЧЕ ЗАПОЧВАТ АГРЕСИВНО ДА ПОКАЗВАТ, ЧЕ СА НА УЛИЦАТА... ВЕЧЕРТА СТРЕЛЯХА С ПИРАТКИ СРЕЩУ ПОЛИЦАИТЕ, РАЗНИ МАЙМУНИ ПОДСКАЧАХА И ХВЪРЛЯХА ПАВЕТА... И СЕГА БИЛИ ГИ НАСИЛВАЛИ... ХАААХАА.. НА ХАНДЖИГЕЙЧО И МАЙЧЕТО МНОООГО ИМ СЕ ИСКАШЕ... АМА НЕ СТАНА И СЕГА КОМИСИЯ... А КОМИСИЯ, КОЯТО ДА РАЗСЛЕДВА КОЙ ПОЛУЧАВАШЕ ПАРИТЕ, КОИТО СЕ РАЗДАВАХА НА "ПРОТЕСТА" ЩЕ ИМА ЛИ??!! МАЯ МАНОЛОВА Е КАТО ОТ ВЪРЗАНА... ЛАЕ, ВРЕЩИ, ПЛЮЕ... ТАЗ СРАМ НЯМА ЛИ??!! ТЯ ПРЕДЛОЖИ И ПЕЕВСКИ... И СЕГА ЩЕ НИ ВРЪЩА ДЕМОКРАЦИЯТА... ПАТКА...

    Коментиран от #37

  • 32 юрист

    4 1 Отговор
    Да се знае ясно и безапелационно- в Р.България НЕ съществуват категориите ''корпоративен'' и ''съдебен'' адвокат. Тук всеки адвокат, който има правен интерес, може да инициира започването на съдебен процес с цел съдебна защита на спорните си / нарушени права и притезания. Всеки адвокат, вписан напр. в АК Монтана, може да поеме процесуално представителство на физическо или юридическо лице, което е с адресна регистрация в което и да е друго населено място в Р.България. Нека хаджигеЙов да оспори това, ако може и да каже - ако твърдението ми е невярно, той самият как е осъществявал процесуална защита в законно съдилище в гр. София, след като е вписан в АК Монтана...ВЪН КАЛИНКИТЕ КАТО ХАДЖИГЕЙОВ ОТ АДВОКАТУРАТА.
  • 33 Хахаха

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    ДА НЕ СТАВА ДУМА ЗА ОНЗИ ДЕТО УЖ БЕШЕ ПРЕБИТ, БЕШЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗЛЕ И СЛЕД ДВА ЧАСА СЕ ПОДПИСА И СИ ТРЪГНА САМ... ИЛИ ЗА ОНЕЗИ, ДЕТО ХВЪРЛЯХА КЕНЧЕТА СРЕЩУ ПОЛИЦАИТЕ... ТО И ГЛАДА СТАЧКА ИМАШЕ... СПОМНЯТЕ ЛИ СИ МАМИН САШКО ДЕТО ЩЕШЕ ДА СТАЧКУВА И ИЗДЪРЖА ДОКАТО ОГЛАДНЯ, ИЗВИКА БЪРЗА ПОМОЩ И СЕ ОКАЗА, ЧЕ НЕ Е ЗДРАВНО ОСИГУРЕН... СМЕШНИЦИ НЕ РЕАЛИЗИРАНИ...
  • 34 Мнение

    3 1 Отговор
    Следващите четири години ще разследват предните четири години. Да кажат нещо за бъдещето , да дадат идеи за просперитета. Едни и същи лафове, изтъркани от употреба.
  • 35 Новини

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "айдее":

    Протестите бяха НЕ ЗАКОННИ!!!
  • 36 Професора

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "Хаааха":

    Явно си фен на подлия лъжец еднокнижник който върна Републиката в първи клас!! Дийде видов ден попарата е доста солена сега ше я сърбате!
  • 37 TroLiLo

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Само да попитам":

    Сачева, ти ли си?
  • 38 32134

    0 1 Отговор
    Къв протест...къде това?
  • 39 Хаджиментов

    2 4 Отговор
    Това е върха на нахалството. Тези, които са в Парламента, вместо в затвора, да искат такава комисия.
    Аз искам комисия за:
    - хвърлянето на яйца и всякакви боклуци по изторически сгради в София
    - Ваденето на жълти павета и хвърлянето им по полицаи.
    - Изпозването на спрейове с неизвестни вещества срещу полицията.
    - Опитите за подпаване на полицаите
    - Блокирането на ключови кръстовища в София.
    - Подстрекателите и подбудителина на нарушаването на законите и обществения ред в София.
    - Разпространението на фалшиви новини свързани с пандемията и саботажа на мерките на правителството.
  • 40 кикирикиии

    1 1 Отговор
    И комисия против кретените в парламента трябва да има.

    Коментиран от #41

  • 41 8899

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "кикирикиии":

    Да минаван на психотест и тест за интелигентност.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове