Last news in Fakti

23 Април, 2021 21:42 2 623 21

Пореден безплоден разговор между България и Северна Македония на тема "История"

  • история-
  • република северна македония-
  • северна македония-
  • съвместна комисия

Без резултат е завършило и 13-ото заседание на съвместната комисия по историческите и образователни въпроси

Пореден безплоден разговор между България и Северна Македония на тема "История" - 1
Снимка: БГНЕС

Без резултат е завършило и 13-ото заседание на комисията по историческите и образователни въпроси между България и Република Северна Македония.

"Нашите двудневни разговори, номерирани с този номер 13, не доведоха до нищо, което заслужава внимание. През вчерашния ден започнахме с темата за края на Първото българско царство, за неговите владетели, за цар Самуил. Спокойно мога да кажа, че разговорът беше абсолютно безплоден и безпредметен". посочи на брифинг в Министерството на външните работи след края на двудневната видеоконферентна среща съпредседателят на комисията проф. Ангел Димитров, цитиран от БНР.

Единствената тема, по която двете страни са постигнали съгласие, е да завършат протокола от 11-ото заседание на комисията, стана ясно от думите на проф. Димитров: "Тук нашите колеги, въпреки сложните ни разговори, имат известен интерес, преди всичко свързан с политическото желание на ръководството Република Северна Македония да се стигне до някакви срещи на политическо ниво".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choki

    45 2 Отговор
    Какво става, когато македонец се изкъпе?
    - Чист българин! :)
  • 2 честен ционист

    4 10 Отговор
    Македончовците ще влязат в ЕС като наследник на историята на Ганчовците и византийците като изпукат в скоро време.
  • 3 Гост

    20 1 Отговор
    Ако Самуил е маке, защото бил на тяхна територия, то и Василий е нашенец, защото е бил на наша територия. Не е техен царят ни. Наша е територията им.

    Коментиран от #4

  • 4 честен ционист

    2 24 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Давид, Мойсей, Арон и Самуил са били евреи, тоест наши момчета. Или си представяш, че Ганчовците имат такива имена?

    Коментиран от #10, #14

  • 5 абе

    11 3 Отговор
    не разбрахте ли такава нация македонци няма. Това са били български територии. След като няма такава нация защо искате да признават, че са българи. Вие сте напълно малоумни. Като не се признават за българи си е тяхна работа оставете хората на мира. Нека се мислят за каквито си искат.
  • 6 Суеко

    19 3 Отговор
    Аз не знам защо бадева трошите народна пара. Пълен игнор. И като са узрели за идеята да влязат в ЕС -да заповядат. Ама след 1, или 100 години- когато-тогава.
  • 7 Безплодна

    20 1 Отговор
    Тая комисия е неефективна, безсмислена и трябва да се ЗАКРИЕ и България да отстоява историческата истина в пълен обем, без уговорки, компромиси, пазарлъци и пр.

    Коментиран от #16

  • 8 юрист

    21 1 Отговор
    Защо изобщо се провеждат тези заседания.... България трябва да отстоява държавните си интереси и да не отстъпва микрон от позицията ни. Всяка отстъпка на макетата означава директно предателство на българският национален интерес, който е и държавен интерес.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Това, че ти се казваш Луренцу, не те прави американец и не променя факта, че си от Сусурлево.
  • 11 гражданин

    11 0 Отговор
    от самото начало се знаеше каква ще е тактиката на севернокорейците македонци, да шиканират, да отлагат, да правят незначителни отстъпки, които после да оттеглят, и така да бутат напред докато започнат и завършат преговорите и България е поставена пред свършен факт, изпълнението на договора за добросъседство е равно на една нула, това са едни хлъзгави и подли същества, които са способни на всякаква лъжа и измама, ако България е убивала евреи, Германия, основния стълб и спонсор на съюза в който искат да влизат, е убила сто пъти повече евреи, плюенето по България, е плюене по съюза като цяло, варварското отношение към една държава от съюза, е отношение към всички държави в съюза
  • 12 Мисирка от 112 етаж

    19 0 Отговор
    Абе стига с тези комисии бе, само харчите парите на народа. Северномарсианците са подписали договор през 2017г., при положение че не се спазва - чао и Европа само през гугъл. То целия свят се чуди на България за меката ѝ позиция, ние се изкарахме по католици и от папата. Като не става с 🥕, тогава с тоягата. Айде гръцкия вариант, че ни писна на всички вече. Един единствен път съм стъпвал в това Скопие, определено ще е за последен. То са комплекси отвсякъде, то са чудесии, центърът им като Джурасик парк, статуи: гръцки, български, албански, лодки, арфи-марфи. То не е майка Тереза (албанка), то не е Александър Македонски (елин), Цар Самуил (българин). Че и музей имат, обаче не можеш да влезеш сам... смех. Не ни трябват тези, там си застрашен ако се наречеш българин. Все едно да отида във Варна и да крия, че съм българин. Цирк Балкански...
  • 13 бай Даньо

    13 0 Отговор
    Нашата позиция трябва да бъде студено игнориране. България няма никаква драма че македония искала в ЕС. България също иска на Бяло Море но се отказа дори да повдига въпроса за правата на българското малцинство в Северна Гърция. Мънкитата не са наясно как работи ЕС и има да патят. Положението на мънкитат е като в игра на дженга ( махане на дървени блокчета докато не се срути цялата конструкция) . Стигнали са до там че един ход още и всичко ще на парчета от измислената им "държава" останала фундамета си - антиноста, езика, история ... Игнорирай, България няма проблем. Минкедонците с близостта със сърби ( и руси ) сами се поставят в положение на парии да си берат последствията.
  • 14 Шумадийски северномарсианец

    18 0 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Вземи прочети за потеклото на изброените от теб, най-вече за баща им Никола - управител на Софийска област по онова време - българин. И моите предци: бабите ми, дядовците ми, прадядовците ми и т.н. са от Струмица, те са били българи. Аз също съм българин, но живея в България. Имам и братовчеди, които живеят там, българи са и не го крият. На всички ни е ясно как е формирана северномарсианската идентичност след 1945г. Няма какво да се говори повече, игнор е най-доброто за тези там.
  • 15 Унизително

    8 0 Отговор
    Унизително е че изобщо водим подобни разговори с макетата.
    Те имат ли такава комисия със сърбите ? А с албанците ? А с гърците ?
    След като са тук "от хилядолетия " не е ли логично да имат спорни исторически въпроси с всички съседи ?
    Как така само с българите нещата са спорни ?
    Тази комисия не историческа , а политическа. Срещу нашите историци не стоят други историци а "историчари ", демек - партийни секретари.
    Тъй като поради договора не можем да закрием комисията, то на место историци нека и ние изпратим партийни секретари и тогава да си дърдорят с макетата до безкрай.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Комита

    6 1 Отговор
    Макетата не са виновни, проблема е в нашия тулуп еднокнижник, когото Заев завъртя на малкия си пръст! Прост тулуп!

    Коментиран от #20

  • 20 дааа

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Комита":

    Така е но от много тарикатлъци никой не печели включително и Заев.
    Те реално не желаят влизане в ЕС, защото са зависима държава, от Сърбия и Русия.
  • 21 Да им дойде акъла

    3 0 Отговор
    Да затворим границата с РСМ и да я отворим след края на албанско - сръбската война.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове