Last news in Fakti

5 Май, 2021 15:30 1 904 36

Комисия в НС ще разследва имало ли е полицейско насилие на протестите

  • имв-
  • николай хаджигенов

Предложението беше внесено от „Изправи се! Мутри вън!”

Комисия в НС ще разследва имало ли е полицейско насилие на протестите - 1
Снимка: БГНЕС

На първото си заседание след Великден депутатите подкрепиха създаването на временна комисия, която да разследва имало ли е полицейско насилие по време на протестите на 10 юли и 2 септември миналата година. Предложението беше прието със 126 гласа „за”, 72-ма народни представители гласуваха „против“, а 74-ма се въздържаха. Идеята за сформирането на комисията беше внесена от „Изправи се! Мутри вън!”.

„Комисията е важна по много причини. Основната от тях обаче, извън насилието, извършено спрямо българските граждани, е фактът, че правителството на ГЕРБ абдикира от разследването на това насилие, в едно с главния прокурор Гешев“, каза вносителят на предложението Николай Хаджигенов. По думите му „единствените, които са разследвани и им е повдигнато обвинение, са пострадалите от полицейското насилие”.

Комисията трябва да установи всички обстоятелства около случилото се на въпросните две дати, както и има ли укрити доказателства за извършени от служители на МВР нарушения на закона.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    55 13 Отговор
    Имаше брутално насилие лично наредено от тиквата. той сам си каза - каквото и да става аз съм го наредил. И що биха колегите студенти на 10 юли? Нямаше хулиганство , чупене , бомби , просто пречеха на духовния комфорт на мутрата от Банкя , блудстваха с момиче!!!! На студенти им блъскаха главите в стена , а разни футболни лекета дето взривиха лицето на полицайка си кръстосват улиците!!! Бойкова работа - мръсна както винаги!

    Коментиран от #24

  • 2 Мат

    17 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Предложението беше прието със 126 гласа „за”, 72-ма народни представители гласуваха „против“, а 74-ма се въздържаха НЕЩО НЕ МИ ИЗЛИЗА МАТЕМАТИКАТА!?

    Коментиран от #23

  • 3 русенец

    13 41 Отговор
    Там е работата, че нямаше полицейско насилие защото полЮцаите в Бг не знаят всъщност каква им е работата. Във всяка друга нормална страна щяха да играят и палки и сълзотворен газ и водни струи за това, че някакви д*били блокират живота в един град!

    Коментиран от #9, #16

  • 4 Чичо

    21 5 Отговор
    Лошото е, че няма време
  • 5 Asterix

    11 35 Отговор
    Някой гледа ли какво става в президентството,и как този смешник,тълкува правилата за избор на председател на ЦИК!А за махленката Мая...или Хр.Иванов....малееееееееееее....юристи ама,със страх да ги гълташ!
    Май крещеше,сякаш се намира на мегдана,а не в президентството...срамота!!!Важното е ,че те се мислят за фактор!Който е гласувал за тях,сега да си ги намаже на филия!!
  • 6 цонко

    12 9 Отговор
    Тая мутра, вън ли е или вътре?
  • 7 Някой

    10 26 Отговор
    А теб ще те разследва Гешев за оскверняване на националните символи,които ти замеряше с боя,домати,яйца и каквото се сетиш.Ти си престъпник и мястото ти е в затвора!
  • 8 БРАДЯСАЛ

    33 7 Отговор
    БРАДЯСАЛИТЕ И ТАТУИРАНИТЕ БЯХА ЛИ ПОЛИЦАИ?И С МЕТАЛНИТЕ БОКСОВЕ...ТЪРСЕТЕ ГИ У БАНДИТЕ .ОБЛЕЧЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ В УНИФОРМИ.ВСЕКИ ПОЛИЦАЙ ТРЯБВА ДА Е ПО ФОРМА В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖБНИЯ ДЪЛГ ТЕ СА РАЗМАНДЕНИ ЧОРЛАВИ БЕЗ ШАПКИ С ОЧИЛА БРАДЯСАЛИ ТАТОИРАНИ ТОВА НЕ СА ПОЛИЦАИ ТОВА СА ПРЕСТЪПНИЦИ.
  • 9 Демократ

    26 10 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    Какво бяха блокирали на 10 юли в 23часа? И ще блокират всичко ако трябва когато една мутра узурпира цяла държава и подчини правовия ред на себе си! Повече не се обаждай , не че ми пречиш , просто очерняш себе си!
  • 10 898011

    8 21 Отговор
    Имаше, аз видях как Хаджигенов прави тромпетка на един полицай в една палатка.

    Коментиран от #11, #35

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 bandita

    8 22 Отговор
    малко им беше - в ковид кризата ще протестират тия вмирисаняци. бойко трябваше да извади водните оръжия още в началото и да ги окъпе едно хубаво както направиха в берлин и тия нямаше да се покажат повече... заради тях умряха хиляди хора през втората вълна на чумата
  • 13 ГЕРБ

    7 20 Отговор
    Малко бой ядоха тъпите пучове

    Коментиран от #15

  • 14 mafiota

    3 8 Отговор

    До коментар #11 от "кикирикииии":

    сто процента е можела поне още 3.. куче със салам не се плаши
  • 15 Съдният ден

    23 6 Отговор

    До коментар #13 от "ГЕРБ":

    Като ви гледам гербавите изтъкани от злоба и агресия коментари се убеждавам за хиляден път защо герб трябва да бъде унищожен , а Борисов задължително да си понесе наказанието пред Бога и народа!

    Коментиран от #29

  • 16 Милата тя

    15 5 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    То пък един живот. Топък един град. Когато народа каже не е нужно да се криете като мишлета. Протестите си бяха мирни в сръвнение на вашите платени гербаджииски. Пак ще ги видиш ама тогава ще смениш текста на песента.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Наблюдател

    6 2 Отговор
    Основен принцип на т.н. НС - "Ако искаш даден въпрос да не се реши създай Комисия!"
  • 20 Яде той от мойта плът

    5 3 Отговор
    Имало е! Да им конфискуват всичко движимо и недвижим, трябваше да внесат днес закон за връщане на Смъртното наказание и разрешаване на Евтаназията на лежащите в МВР болница за да изкупят греховете Си.
  • 21 л дилов син

    1 2 Отговор
    Не, не е имало.При моите хора / тези на боко /, насилие върху хора не може да има!
  • 22 Авеее

    3 4 Отговор
    „Изрови се! Мутри дрън-брънвън!”. Насилието е над бедните хора в България. България с най-ниската почасова от всички европейски държави,което е срамота!
  • 23 Vladi

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мат":

    Тези 72' депутата които не искат да се разследва имало ли е полицейско насилие ? са от ГЕРБ ,щото разследването ще стигне до ръководителя на насилието в село Банкя
  • 24 Я па тоА

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Георги":

    Кво хленчиш ти, бе??? Ти на гейвечеринка ли си бил, или на въстание ... щом си тръгнал да убиваш, трябва да си готов най-малкото за здрав "кютек" ...

    Коментиран от #26

  • 25 Анонимен

    5 2 Отговор
    Словоблудци. И кога ще разследва тази комисия? В понеделник, защото във вторник разпускат НС.
  • 26 Георги

    6 3 Отговор

    До коментар #24 от "Я па тоА":

    Нито аз нито другите студенти са тръгнали да убиват , и въстанието не беше на 10 юли , а на 2 -ри септември. Писна ми от хора , които се обаждат без да знаят за какво става дума.......

    Коментиран от #31

  • 27 Рудолфина

    0 2 Отговор
    Гениалният млад мазол завършил в Англия, Данчо Арабаджиев, не успя да намери поле за заложбите си, затова Хаджигеновата комисия трябва все пак да му установи претърпяно такова, за да му утвърди валидността на предиката, защото още Бертранд Ръсел, в своята критика на феноменологията, е демонстрирал, че ако прогресивно-постъпателно се доказва, че предикатите са лишени от валидност, то и обектът може да се окаже нищожен...
  • 28 Сашо

    3 3 Отговор
    Насилие имаше от този на снимката
  • 29 Рудолфина

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Съдният ден":

    По-добре не може да се каже, но докато не видя пряко предаване на БТВ с линчуване на Тиквата и семейството му, в т.ч. Боко и Борко, няма да повярвам. А за линча как, осакатени изгорени и по уличните стълбове ама тия бетонените, че дървените са чам и са афиф, ако още са останали в България някъде от тях.
  • 30 Рудолфина

    3 2 Отговор
    Гербаджийските изруди ревът, заседанието се прекратява.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Другар

    2 1 Отговор
    Ама в следващото НС,където ти нямаш място.
  • 33 chi

    3 0 Отговор
    Видяхме ви всички-некадърници, зорът беше да си вдигнат заплатите а народа-кучета го яли!
  • 34 Водна струя

    1 2 Отговор
    Всички видяхме че "насилието" над "протестиращите" беше само театрален кьорфишек за да привлекат вниманието на европейските мисирки невиждащи по далеч от носа си. Също помним и за фалшивите снимки във фейсбук на "насилени" които се оказаха от съвсем друго място и година. Да не говорим пък за "насиления" студент който 2 дена след като беше "насилен" и беше ходил уж в Пирогов, нямаше грам синина по него. Крайно време е циркаджии като Хаджигенов да се изметат от властта - той нали и без това "не искал" ама "се жертвал за народа". По нагли, тъпи, и безхаберни "политици" като тоя не е имало в България никога!
  • 35 007

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "898011":

    А аз Манолова с трима в другата палатка.
  • 36 незнайко

    0 1 Отговор
    Престанете с това полицейско насилие !!! Никой държащ се нормално човек не е засегнат !!! Погледнете в Германия какво беше преди дни !!! С всеки ОЛИГОФРЕН трябва да се действа по този начин . ЗАЩИТАВАМ ПОЛИЦАИТЕ , ТОВА ИМ Е РАБОТАТА !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове