Last news in Fakti

10 Май, 2021 20:12 4 491 56

Караници и викове в комисията на Мая Манолова по ревизия на кабинета "Борисов"

  • комисия-
  • мая манолова-
  • ревизия-
  • правителство

Днес бе изслушан министърът на регионалното развитие в оставка Петя Аврамова за управлението на дружество "Автомагистрали"

Караници и викове в комисията на Мая Манолова по ревизия на кабинета "Борисов" - 1

Викове, множество прекъсвания и караници – така премина заседанието на временната парламентарна комисия по ревизията на управлението през последните 10 години, пише "Труд".

Депутатите изслушаха регионалния министър в оставка Петя Аврамова по повод дейността на дружествата „Автомагистрали“ и „Български ВиК холдинг“, след което ще преминат към Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Най-много дебати имаше по дейността на държавната „Автомагистрали“, която за периода 2018-2019 г. е получила поръчки за 4,7 млрд. лв. Първият скандал бе за това, че изпълнителният директор на „Автомагистрали“ Стоян Беличев не е изпратил поисканата информация от комисията за договорите на държавната компания.

"Доста обемна се оказа информацията 1,2 милиона страници. Готови сме на 90% с нея, но така и не получихме указания от комисията, на кого и как и по какъв начин да предоставим тази информация", каза той пред комисията по ревизията. Това пък доведе до остри реплики от Тома Биков от ГЕРБ.

"Комисията очевидно задава глупави въпроси. Безумно е, че искате толкова много информация. Toва, че комисията е работила глупаво, не значи, че хората трябва да работят денонощно и за две седмици да дадат информация в милиони страници", каза той.

Депутатите близо час се караха и дали „са давани пари на наши фирми", тъй като държавното предприятие използвало над 400 подизпълнители. "Няма как да кажем, че всичките 400 фирми, с които работи "Автомагистрали", са наши", коментира бившият регионален министър Петя Аврамова.

Георги Свиленски от БСП се заяде именно за тези договори и факта, че фирмата имала малко техника, а изпълнявала поръчки за милиарди. „Наемът на техника е процес, всички фирми и в световен мащаб не притежават толкова много техника и използват подизпълнители, отговори Петя Аврамова.

Депутатите влязоха и в конфронтация дали има реално нарушение на закона с използваните фирми – подизпълнители за проектите или то било само „морално“, но именно тази дума успя да вдигне напрежението в залата до максимум.

Лют скандал се разрази между Румен Гечев от БСП и Георг Георгиев от ГЕРБ. Чувам как щракат белезници. Това заяви депутатът от ГЕРБ Румен Гечев към директора на ВиК холдинга. Дружествата са на загуба, защото сте ги източвали, допълни той без да представи доказателства.

Темата е свързана с отдаването на заеми към дъщерни дружества. Според Гечев средствата не са разходвани целево.

Репликата му обаче предизвика гневни реакции от страна на депутатите от ГЕРБ, които поискаха председателят на комисията Мая Манолова да не допуска народни представители „да произнасят присъди“ в изказванията си, информира БНТ.

„Стана практика да се правят внушения и да се произнасят присъди, без да се посочват никакви факти“, възрази Георг Георгиев, който поиска всеки, отправящ обвинения за злоупотреби, да предоставя конкретни факти за твърденията си.

Това присъда ли беше. Белезници трябваше да щракнат още през 97-ма година, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев, напомняйки на Гечев разорително му участие в управлението на държавата. Той нарече комисията "трибунал".

„ВиК секторът е в плачевно състояние“, включи се в спора Галя Бърдарска от „Има такъв народ“. Тя обвини присъстващият в залата министър на регионалното развитие Петя Аврамова за изградения авариен водопровод до Перник, по време на водната криза, като посочи, че той е бил незаконен и преминава през частни имоти в нарушение на закона.

От своя страна министърът в оставка отговори, че водопроводът изграден в условия на бедствено положение и неотложност, а това е било добро решение за перничани, тъй като този водопровод ще остане като резервен в бъдеще.
„Ако имате съмнения за нарушения, подайте ги до компетентните органи“, призова още регионалният министър.

"Ще предадем документите на прокуратурата и АДФИ. И на служебните министри. Хората искат да чуят как са изхарчени техните 5 млрд. лв.". Това каза пък Мая Манолова като обобщение от изслушването на министър Аврамова за "Автомагистрали" ЕАД.

В петък министърът на регионалното развитие в оставка Петя Аврамова си тръгна от заседанието на комисията, която проверява за евентуални нарушения и злоупотреби от настоящето управление, без да отговори на въпросите за дейността на държавното дружество „Автомагистрали” АД с думите: „Не желая да участвам в този предизборен пиар”.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Удри,Мая!

    67 15 Отговор
    Твоят месец е!

    Коментиран от #11, #35, #41

  • 2 Се таа

    75 11 Отговор
    И да викат, и да не викат Георг и Тома, вече е все тая. Ойде герб у ряката...

    Коментиран от #17, #45, #46

  • 3 Майна

    67 8 Отговор
    Ще започнат да излизат всички кражби , то няма нищо наред,бе...
  • 4 РЪМПЕЗИ

    66 9 Отговор
    СТРАХА ПОРАЖДА НЕАДЕКВАТНОСТ...БАРЦЕЛОНСКИ Е В НОКАУТ...САМО ГЛЕДАЙ РЕАКЦИИТЕ ОТ УТРЕ...КЪДЕ СА ПСИХИЯТРИТЕ...

    Коментиран от #47

  • 5 мачкаййййй

    56 8 Отговор
    животните от ГРОБ вият като пред заколение :)
  • 6 Анонимен

    29 4 Отговор
    Мафия!

  • 7 E cъm

    34 7 Отговор
    Ги в Мутрите да се Махат!!!
  • 8 Последния Софиянец

    50 9 Отговор
    Мачкай Мая гербавата сган!!!
  • 9 РЕСПЕКТ

    46 10 Отговор
    БРАВО МАЧКАЙ МАЯ
  • 10 пропадане

    44 16 Отговор
    Построеното от комуниста Борисов и ОПГ-ГЕРБ пропада!
    Пропадна метрото!
    Пропадна автомагистрала струма!
    Пропадат колите ни в дупките по улиците!
    Пешеходците се спъват в пропадналите плочки на тротоарите!

    Българите пропаднаха на дъното на ЕС!
    Най-бедните!
    С руска енергийна примка на шията!
  • 11 Брендица

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Удри,Мая!":

    Не е ! Мая ма е през м.11😂

    Коментиран от #26

  • 12 ГОРСКИ

    38 6 Отговор
    Ако бяхме свястна държава сега затворите щтеше да бъдат пълни със крадливи политици!!!!!!
  • 13 Сланина и Зурла

    12 23 Отговор
    Най хубавото на чалгара селски беше това че ,благодарение на него спират разследвАния комисии и прочие.Сега мутрогена ще се окопае,ще скатае,ще заплаши,ще плати и целия цирк свършва.А на изборите ще е с мнозинство.Да благодари на чалгаджийската уррва!
  • 14 избирател

    17 14 Отговор
    Aз щe глacувaм зa Хриcтo Ивaнoв!
    Само Да България нaритa Дoгaн!
    Нa чacтния му плaж нa caрaитe в Рoceнeц!
    Нaли?

    Коментиран от #22, #50

  • 15 Мая

    8 16 Отговор
    Искам и аз да удря , ама мъжете ме не щат. Казват ми че много крещя , и съм била неуравновесена . Ама като взема властта , направо ще им нареждам , да ме уважават , уважават..... Оох аиде да идват изборите , че се не издържа...
  • 16 безпартиен

    17 2 Отговор
    Въпросът е колко от тези пари са потънали в едно или друго чекмедже!Т.нар."секретни" служби би трябвало да знаят коа,колко и на кого!Ако знаят и си траят значи всички са за гонене!Ако не знаят-също!Голямо изриване на службите трябва,че друг изход няма!Все пак има светлина в тунела,но ние сме в другия!Вече сме поне 30 одини назад и 20 в страни от нормалните държави!И след като не могат да съставят работещи закони и правилници,нека да се обърнат за помощ към една нормална и развита държава за помощ-да препишат всички закони и да ги приемат за един ден!Мисля,че няма да ни откажат,след като вече им е известно нивото и умствения багаж на нашите политици!

    Коментиран от #36

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 стоян

    16 16 Отговор
    Галевица се бъзика с нас -ревизия прави на кабинета за 10 дни -и по важното е че простаците и вярват-пълно е с глупаци искат търсене - тя го знае

    Коментиран от #43

  • 19 Майна

    21 5 Отговор
    Тряба да се изкарат и а КОЛЕКТОРСКИТЕ ФИРМИ...КРАЛИ, РЕКЕТИРАЛИ ТЕЗИ ПРИМАТИ КАТО ОСВЕРИПЕЛИ, А НАТИСНАЛИ НАРОДА С ВСЕВЪЗМОЖНИ ДАНЪЦИ И УЧРЕЖДЕНИЯ, ПРИНУДЕЛИ ГИ ДА СТАНАТ ЗАЕМОПОЛУЧАТЕЛИ ОТ ТЕХНИТЕ ФИРМИ И ДА СЕ ЧУДЯТ ПОСЛЕ КАК ДА СЕ ОПРАВЯТ......МИЗЕРНИЦИ!!!ЗАТВОР ЗА ТЕЗИ ОТРЕПКИ_
  • 20 Гърню

    10 6 Отговор
    Тази мумия до Биков Даниту това партизанското име ли е Йорда ли е Юрдана ли е или микс Юрдечка ама е грозна много бе....то бацо дето ръга - погрозняват бе токсичност
  • 21 информиран

    15 9 Отговор
    Георгчо и Тома ГЕБерастите колкото и да викат или да не викат- "оно ойде коньо у реката". ГЕРБ улетеха и на изборите са в най-добрия случай 2ри, ИТН ги отнасят и задно с новите формации правят свое мнозинство и управление, а патериците ГЕРБерастки ВМРО,Марешки,Валерката и Москов остават в "Б" групада гледат състеанието по телевизора ;)
  • 22 Брендица

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "избирател":

    Шума за шикълки😂 Ицо не се коалира с Мая ма ?! Глей какъв къртач е само😂
  • 23 Показват

    6 2 Отговор
    само и единствено безсилие , изобщо не е нужно да им се обръща внимание - пълно игнориране !
  • 24 5746

    12 1 Отговор
    Винаги съм го твърдял и сега ще повторя, тази територия е пълен кенеф, населен с прости, завистливи и мързеливи твари.
  • 25 Селяк

    10 2 Отговор
    Малиий,здробия Тиквата
  • 26 Дидемунке мари!

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Брендица":

    Що дразниш собственият си Крал?! Май е месецът на Мая,ти не можеш без да си изкараш умнотията и осведомеността,сън не те хваща!Аааа..

    Коментиран от #28, #52

  • 27 ЧИЧО

    5 4 Отговор
    ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДА СЕ ЗАПОЧНАТ МАСОВИ РЕМОНТ
    1. НА МЕТРОТО МИНИМУМ ЗА 4 МЕСЕЦА
    2. ОКОЛОВРЪСТНОТО И ТО ЗА ТОЛКОВА
    3. ТРИТЕ МАГИСТРАЛИ ДО БУРГАС ТУРЦИЯ И ТАЗИ КЪМ ГЪРЦИЯ
    4. ДУНАВМОСТ 2
    ТОВА Е КРАЙНО НЕОБХОДИМО ЗАЩОТО СА ГЕРБАДЖИИСКИ СЪОТВЕТНО ЛОШИ
    ВОДАТА ЗА ПЕРНИК ДА СЕ ЗАТАПИ И ВОБЩЕ ДА СЕ СПРЕ КАКТО И АЕЦ ЗАЩОТО Е МНОГО ОПАСЕН

    Коментиран от #31

  • 28 Брендица

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Дидемунке мари!":

    Дърпам те за опашката ли ?😂 От какво си раздразнен. Тя наистина е 21.11.не 04.05.

    Коментиран от #32

  • 29 РЕКАТА

    5 2 Отговор
    Абе, колко плаща Севда за тролене? Ако е над 150лв на ден, ще се включа и аз! Ама кеш.. На севда къщата има ли мълниезащита, че идва сезона на гръмотевичните бури :) ...сега се сетих. А мен ме обрулиха едни актове, че нямам.. коги си прошлак си обречен, бате - гърмъ все тебе ше удари.
  • 30 Наблюдател

    5 1 Отговор
    Ало журналистите внимавайте ето какво сте написали


    Това заяви депутатът от ГЕРБ Румен Гечев


    Някой знае ли кога Румен Гечев стана депутат от ГЕРБ
  • 31 мислещ

    5 4 Отговор

    До коментар #27 от "ЧИЧО":

    Че те околовръстното вече от почти толкова го "ремонтират" в северната част и последно още 2 месеца щяло да отнеме. Не са им стигнали кражбите за 3 месеца явно, пък и да си кажат овцете, че без ГРОБ нищо не се прави.
  • 32 И кво?!

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Брендица":

    Стрелец.Но мама с тати са я кръстили на май,на пролетта! И все още ли си 76 кг.? Ако е така,това не ми харесва..

    Коментиран от #39

  • 33 Наблюдател

    3 3 Отговор
    НЕ СЪМ ЧУЛ НЯКОЙ ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОР ОТ ГРАФАТА ДАНАКОЗАПЛАТАДЖИИТЕ! ИМА НО СА ЕДИНИЧНИ СЛУЧЕИ ГОЛЯМА РЯТКОСТ. ЗАКОН НЕ ГИ ЛОВИ. ТЕ НИКОГА НЕ КРАДЯЛИ НЕ ПРАВЕЛИ ДАЛАВЕРИ ТЕ И НЯКОЙ ОТ ТАЯ ГРАФА И ОДГОВОРНОСТ ПО ВРЕМЕ НА РАБОТАТА СИ НЕ НОСЕЛИ! ТАКА ПИШЕЛО ПО КОНСТИТУЦИЯ БГ.! МАФИЯТА ИЗЕДНИЦИТЕ Я ТЪРСЕТЕ В ТЕЗИ СРЕДИ. РАЗНИ ДЕПУТАТИ,ПРОКУРОРИ,СЪДИИ . САМО РЕФЕРЕНДУМИ Е ПРОМЯНАТА ДРУГО НИЩО.
  • 34 Боко

    2 7 Отговор
    Вие сте прости и аз съм прост и затова се разбираме. Но на прост човек акъл не се налива забива му се отзад с 200. Ха ха ха. Пак ще ви го набия на всички дето гласувате за мен.... Щото сте прости

    Коментиран от #48

  • 35 А ДРУГИЯ МЕСЕЦ

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Удри,Мая!":

    МАЯ , ГАЛЕВАТА ЩЕ ГЛЕДА ПАРЛАМЕНТА СЪС НЕДОУТРЕПАНИТЕ МАЙКИ ПАК ОТ ПЛОЧНИКА , ПРЕД ПАРЛАМЕНТА !!!!
  • 36 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "безпартиен":

    А бе,ти НЕ ПОМНИШ ЛИ!!!!Преди 30 г дойдоха америте и ни ВРЪЧИХА,,ТУХЛАТА,,,500 закона написани от тях!!!!!!!!/не специално за нас!!!!!разбира се а ЗА ЦЕЛИЯТ,,,ДЕМОКРАТИЗИРАЩ,,се соцлагер!!!!!!Приеха го започвайки с ВНС, та до Иван КОСТОВ!!!!...ТОВА СА ТЕХНИТЕ ЗАКОНИ,....,,,ПЛАН РАН/ЪТ,,,...И ТОВА Е РЕЗУЛТАТЪТ!!!!!!!!ГЕРБ НА ВЛАСТ!!!!!
  • 37 ТОЧКАТА

    12 3 Отговор
    ГЕРБ...ПРЕГРАКНА!!!!Нужна му е голяяяяма почивка на,,топло,, с усилени грижи...
  • 38 чичо

    3 3 Отговор
    То няма как да е друго.Щом е комисия на мутрата галева,значи е под нивото дори на долнопробна чалга.
  • 39 Брендица

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "И кво?!":

    Скорпион, не стрелец. Там някъде са ми кг. И на мен не ми харесва, но това е бащиния ми ген и структура😂прасе !
  • 40 Биби Кинг

    4 4 Отговор
    У следваштио парламаменд че назначиме комисиа коиа да раследва таа комисиа дее! Маята че а викаме през два часа да се обеснява!

    Коментиран от #44

  • 41 Дадада

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Удри,Мая!":

    Гаргата Мая граче, че за нея няма парче !!!
  • 42 Последният попиканец

    4 5 Отговор
    Мачкай Мая на Баце белия смок.
  • 43 Уф.......

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "стоян":

    Тук двама ,трима ол иго френа, пълнят форума с простотии ,омраза и злоба. Дагадухат.
  • 44 Да да да...

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Биби Кинг":

    И да го цунка лигав.
  • 45 Мая

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Се таа":

    Видео се кошаревския свидетел на Майчето каде лага вчера че клипа с издевателствата в ареста бил с Миньо Стайков той отрече днес да е имало такова нещо а и по това време 2017г не е бил още арестуван пълни лъжи и измислици същата работа като с Костинброд с бюлетините тогава а те се оказаха брак кой и верва вече на тая пача само малоумниците
  • 46 Смърфиета

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Се таа":

    ГЯРБ-ДДС - ГЮРБ-ДПС
  • 47 патоанатом

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "РЪМПЕЗИ":

    Вероятно не във форум под статия доколкото познавам манталитета им, те и спирт не пият, но пък аз съм тук.
  • 48 Чикътило

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Боко":

    Давай по-бързо ьби, че да почвам да ям.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 chi

    4 3 Отговор
    Явно ГЕРБ берат душа...
  • 52 Брендица

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Дидемунке мари!":

    Мъж трудно ме лови 2004🙉 гоненица😂, ти искаш сън да ме хване ?!
  • 53 303

    0 2 Отговор
    Ако лозунга за САЩ е страна на не ограничените възможности значи много са се объркали, тук тия възможности са не на квадрат ами и на кубик има елементарни условия клякане навеждане духовити умения и кратата да са на 15:45 , за всеки случай ....
  • 54 Рен

    1 1 Отговор
    Така така във спора е истината!
  • 55 Толупа да

    1 2 Отговор
    да върне парите от заплатата си,когато 11 години ппрез работно време е играл футбол и е правил любов.
  • 56 Огнебойко Вмирисов

    0 1 Отговор
    Познавате ме! Обещавам само крадене, крадене,крадене!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове