Last news in Fakti

18 Май, 2021 08:44 9 612 43

Освобождават ген. Коджейков от Авиоотряд 28?

  • ген. тодор коджейков-
  • авиоотряд 28

Около операция от април 2020 година с участието на правителството "Борисов 3" все още има много неизвестни, а твърдения, идващи от едно и също място, са меко казано противоречиви

Освобождават ген. Коджейков от Авиоотряд 28? - 1
Снимка: БГНЕС

Шефът на правителствения Авиоотряд 28 ген. Тодор Коджейков е поредният висш държавен служител, който най-вероятно ще бъде сменен от служебното правителство. Той е на поста вече 6 години, пише "Фрогнюз".

"Отстраняването на Коджейков ще е съвсем логична и приета от експертите като задължителна стъпка.

Коджейков обаче трябва да каже много неща около използването на отряда от властта, за които се говорят невероятни неща.

Кашата покрай полета с дарения на пилци и стоки на пеевска фирма за Обединените арабски емирства и изпратени от ОАЕ медицински консумативи и фурми за нас, българите става все по-голяма. Около операция от април 2020 година с участието на правителството "Борисов 3" все още има много неизвестни, а твърдения, идващи от едно и също място, са меко казано противоречиви. Вярно, че полетът бе извършен със самолет на частна авиокомпания, но организацията, според запознати, е минала през Коджейков, защото мисията е предвождана от член на правителството - министърът на икономиката по това време Емил Караниколов.

В различни кръгове усилено се говори, че на борда не е имало само пилета, краставици или каквото още там е натоварено в София, но и един много ценен товар – споменава се огромно количество пари. Разбира се, това са засега само слухове.

Въобще е редно ген. Коджейков да предостави точен отчет за много други полети, забулени в тайна и предизвикващи редица въпроси", апелират от "Фрогнюз".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тикви и каскети

    97 6 Отговор
    Къща в Барселона

    Коментиран от #20

  • 2 Кюлчета и пачки

    72 5 Отговор
    Брифинг по време на военен парад
  • 3 честен ционист

    98 7 Отговор
    Този направо да го питат къде са фурмите и куфарите, не да го освобождават и замитат.
  • 4 Майна

    97 6 Отговор
    Започвайте разследвания и ДАНО СЕ НАМЕР ЕДИН СМЕЛ ПРОКУРОР , КОЙТО ДА ЗАПОЧНЕ С ОБВИНЕНИЯТА!!!
  • 5 5канов

    69 5 Отговор
    напълно нормално сегашното УБО да се разформирова и да се поднови - така се прави . даже ако имат мъничко съвест всички областни да си подадат рапортите , а не да чакат последни заплати.
  • 6 пройчо

    84 6 Отговор
    В различни кръгове усилено се говори, че на борда не е имало само пилета, краставици или каквото още там е натоварено в София, но и един много ценен товар – споменава се огромно количество пари. Разбира се, това са засега само слухове.*********Не са слухове.
  • 7 друг льотчик

    55 2 Отговор
    Тоя като го гледам е виждал повече килчета, отколкото можете да си представите.
  • 8 Българка

    62 6 Отговор
    В рaзлични кръгoвe уcилeнo ce гoвoри, чe нa бoрдa нe e имaлo caмo пилeтa, крacтaвици или кaквoтo oщe тaм e нaтoвaрeнo в Coфия, нo и eдин мнoгo цeнeн тoвaр – cпoмeнaвa ce oгрoмнo кoличecтвo пaри. Рaзбирa ce, тoвa ca зaceгa caмo cлухoвe."
    Обикновено в слуховете има доза истина. Ако не е имало ценна пратка, как да си обясним придружаването на стоките от бившия министър. Освен това да се каже -обиктовена търговска сделка от необикновените фирми на Пеевски и Иван Пилето ли е било или гръмко афишираната от бойковото правителство хуманитарна акция.
    Коджейков освен освободен трябва да бъде ПОДРОБНО разпитан и по възможност не от каскетурата, а от военна прокуратура
  • 9 маскари

    6 36 Отговор
    В самальота са товарили на Черепа имането и право към Дубай.
  • 10 марина

    13 1 Отговор
    с една дума фпс е детронирано като мениджър на територията
  • 11 Мале мале

    53 1 Отговор
    Почва се дълбокото разриване, но ше смърди яко. Пеевски няма да може да се опази от джамбазите на ББ и Доган. Те ще го жертват само и само да се спасят. Но преди това ше трябва да издирят кинтите!
  • 12 NeXu s

    11 56 Отговор
    Слухове от типа "Една баба каза". Типичният комунистически почерк. Само те пускат такива компроматни пацули.

    Коментиран от #16, #22, #26

  • 13 нннн

    50 4 Отговор
    Някой знае ли колко са генералите в авиацията? Струва ми се, че на самолет се падат поне двама... А за пачките - никак не подхожда на министър да вози с правителствен самолет само краставици и пилета. Несериозно е някак.
  • 14 Колко

    43 3 Отговор
    ли стотици милиони са отишли бъдева във въздуха , щом с правителствения самолет закараха и ПКП да види Папата ?!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Маргинал

    22 1 Отговор

    До коментар #15 от "Генерали....на ляво и дясно.":

    А....и ,,ПРОФЕСОРИ"....
  • 18 Е ТоА

    23 1 Отговор
    си е типичен калинчо!!!
  • 19 Еееее

    28 1 Отговор
    То много генерал много нещо на тая територия, бе. Май само професорите са повече от тях. Ама, и едните и другите не струват.
  • 20 Коджейков гейт

    25 3 Отговор

    До коментар #1 от "Тикви и каскети":

    Един съмнителен тип ,
    от мутрите на Бойко Борисов
    е изпратен в опозиция ?
    Какво е правил тези 6 години ,
    на държавната хранилка?
    Самолета на държавата ,
    полятя зяа Абу Даби с пари ,
    и се върна с фурми?
    Пълно разследване за контрабандата ,
    този Коджейков ,може и
    "Форд Нокс" да изнесе извън граница??
    Хунтата е плувала охранявана ,
    15 години в контрабанден рай????
  • 21 Гост

    22 2 Отговор
    За да се влееш в редиците на гербавите, едно от първите неща, на които трябва да отговаряш е физически да приличаш на мутра, всичко друго е подробност! А относно званието генерал, всички знаем как, това на снимката, го е получило...
  • 22 Баба ти

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "NeXu s":

    Ти това за новичока в солсбъри и гебрев, нали?
  • 23 bgred

    22 0 Отговор
    Товарът на самолета е бил чекмеджетата на баш Тулупа, препълнени с розови банкноти и кюлчета злато.
  • 24 Имаме конкурс за плейметки!

    18 0 Отговор
    Сигурно имаме и конкурс за мутри?То като се гледат всички ГЬОНСУРАТИ които са ни грабили и грабят в момента,те всички са като люпени в инкубаторите на фирма ,, Градус"!
  • 25 тиквата

    15 1 Отговор
    всичко наред да се уволнява тикви калинки мазни доктори
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Людоед Всеядов

    3 17 Отговор
    Не съм гербераст, но това се нарича реваншизъм. Какво е виновен пилота, че го накарали да хвърчи и какво вози в багажното. Да не би да трябва да проверява всяка чанта какво има вътре? Просто пореден пост , на който те да си сложат техните хорица и калинки.

    Коментиран от #33, #34

  • 28 кочо

    8 0 Отговор
    И АЗ ИСКАМ ДА ОТКРАДНА 180 МИЛИОННА ИДА МЕ СМЕНЯТ ОТ РАБОТА.КАТО МИ ДАДАТ 20 ЗАПЛАТИ ОБЕЩЕТЕНИЕ.
  • 29 Грипенов

    3 13 Отговор
    Сестра Галева е била скрита в кенефа на самолета а Барбикян и Тошко Неандреталски дегизирани като стюарди
  • 30 колега

    13 2 Отговор
    Този човек обиколи всички силови ведомства през последните 10 години. Голям кадър на герб, затова службите са на това дередже. Съществуват на книга, харчат милиони, резултати никакви.

    Коментиран от #38

  • 31 ССсс

    15 2 Отговор
    Този хубавец,трябва да го подведете под отговорност.Само ако пропее ще разберете как с правителствения самолет се прави контрабанда на оръжие и дрога за Алкайда в Сирия и Либия за 800 милиона евро.Как мутрите на Борисов-Пашата и още един,пренасят от зайчарника с тонове евро на палети и злато на кюлчета ,което разтоварват в Бейрут.От него ще разберете,че Домусчиеви са главните производители на синтетична дрога,която също се изнася с правителствения самолет.Контрабанда на цигари в Сирия и Ирак,отново с правителствения самолет.Абе нямате си на идея каква мутра и престъпник е Борисов и ако преди 8 години сметката му беше около 6 милиарда,то сега със сигурност е прескочил 10 милиарда евро.
  • 32 Галева

    3 8 Отговор
    Искам да вдигам самолетиии
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 СИМО

    13 2 Отговор

    До коментар #27 от "Людоед Всеядов":

    Aбe гербопитек.Ти нa другa плaнeтa ли cи живял тa нe знaeш,чe Мут.рaтa e кoнтрaбaндиc нoмeр 1 нa cвeтa.A тoзи шaпшaл e тoлкoвa винoвeн кoлкoтo и мут.рaтa,зaщoтo зa вcякa кoнтрaбaндa пoлучaвa 5-цифрeнa cумa.Крaдeнитe пaри и кюлчeтaтa злaтo дa нe ca ги прeнacяли c кaмили или cи миcлиш чe шкaфчeтo e вcичкo.Шкaфчeтo e caмo днeвния oбoрoт,дoкaтo нe ce прeмecти нa cлeдвaщия дeн в зaйчaрникa,къдeтo вcичкo ce пaлeтизирa.Хoливуд пуcкa филми зa кoлумбийcкитe и мeкcикaнcкитe кaртeли a aкo пуcнaт филм зa мут.рaтa oт Бaнкя,кoлумбийcкитe и мeкcикaнcкитe нaркoбocoвe щe иьглeждaт кaтo дилъри нa дъвки.

    Коментиран от #40

  • 35 ддд

    6 7 Отговор
    Хора вие вярвате ли си като говорите. Дори и да го подведат под отговорност какво ще стане нищо. Документално всичко е ОК. Кой е тоя лудият, който ще каже аз пренасях контрабанда заключете ме.

    Коментиран от #36

  • 36 СИМО

    8 0 Отговор

    До коментар #35 от "ддд":

    Ами има един "луд"(Тиери Мейсан),който е французин и го разследва още от 2014 година.Там е описано черно на бяло,как се прави контрабанда на оръжие и дрога с правителствения самолет за джихадистите в Либия и Сирия.Ако чукнеш Гугъл и напишеш СИМО,само че на латински и от там и името на любимия ти премиер,ще хълцаш поне една седмица,преди да си поемеш дъх.СИМО е кодовото име на ЦРУ от изтеклите и публикувани в интернет доклади за различни личности и държави.Отделно има публикуван списък за германските милиардери и милионери от немските тайни служби,които подлежат на разследване и съд,за укруиване на данъци в швейцарски банки,и там случайно е попаднал и селянина от Волуек,който ни е главен прокурор със сметка от 4,7 милиона Швейц.Франка.Това му е наградата за укриване на документи от КТБ прио нейното разследване.
  • 37 ИВАН

    5 1 Отговор
    Направо да го закриват тоя авиоотряд ... а тоя пък - вижте му само олигофренската муцунка, ама те такива са на мода и послушни да са - това е достатъчно .... генерал
  • 38 Ммммм даааа

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "колега":

    Замалко и в МО да оглави една от службите. В последно време най-перспективната професия е бодигард. Само трябва да вардиш правилния човек и изиташ право нагоре.
  • 39 изгрев

    3 2 Отговор
    Този племеник на бивш служител на ДС Петър Коджейков, още в НСО си беше подлизурко и натегач пред силните на деня!!!!
  • 40 Хильо

    1 3 Отговор

    До коментар #34 от "СИМО":

    Ей, много си смот@н ша знаеш. ти да си бил там бе че си толкова подробен?!

    Коментиран от #41

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 АТС

    2 0 Отговор
    Правителствения отряд 28 е отживелица от социализма! Това по същество е една авиокомпания с различни летателни средсва, която харчи много пари, за да превозва много рядко, няколко високопоставени лица. От тая гледна точка, много по целесъобразно е да се използва "Националния превозвач"- (Авиокомпания България ЕЪР), която освен по ниска цена за услугата, ще осигури и по голяма безопасност. Това е така, защото ежедневното изпълнение на полети по редовните и чартърни линии, поддържа инженерния и летателния състав, много по натренирани.
  • 43 ваня

    0 0 Отговор
    какви са тези генерали в мирно време? като го гледам никога не е учил ген- щтабна академия в Москва!!!??????? явно мош3нници
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове