Last news in Fakti

25 Август, 2023 08:21 2 207 17

Ген. Тодор Коджейков: Службите в последно време са изключително зависими

  • ген. тодор коджейков-
  • служби-
  • сигурност-
  • убийство-
  • алексей петров

Случаят с главния секретар и взаимните обвинения могат да бъдат избегнати в бъдеще. Един министър от служебното правителство има същите правомощия, като министър, който е избран през Народното събрание и избори

Ген. Тодор Коджейков: Службите в последно време са изключително зависими - 1

"Не мога да кажа на 100%, че е имал относително голямо влияние, но до известна степен това, което излиза в общественото пространство, е, че е имало някакво влияние. До 2009 година със сигурност, като съветник в ДАНС, след това не знам какви са били неговите връзки в службите. Твърди се, че е искал да се върне като председател на ДАНС. Но това, което излиза в пространството, са негови думи за неговото желание, а дали това е щяло да се случи - не мога да кажа", каза бившият началник на НСО ген. Тодор Коджейков в студиото на "Денят ON AIR" по случая с убития Алексей Петров.

Според него извършителят на убийството няма да бъде разкрит, а още по-малко поръчителят.

Но е категоричен, че първо трябва "да си оправим държавата отвътре".

"Случаят с главния секретар и взаимните обвинения могат да бъдат избегнати в бъдеще. Един министър от служебното правителство има същите правомощия, като министър, който е избран през Народното събрание и избори. Той може да назначава, може да уволнява. Министър-председателят се назначава от президента. Така че ако може да се реши този казус и служебните правителства да не могат да уволняват министрите. Тогава вече няма да има такива казуси", сподели ген. Тодор Коджейков.

Той е на мнение, че службите в последно време са изключително зависими.

"Заради това има демотивация в службите, защото професионализмът остава на последно място, а на първо място е: "Аз познавам", "Аз съм близък до този". Ако е назначен заради професионалните си услуги - прекрасно, ние сме малка държава, всеки се познава с някого. Парите също не са основния фактор, много хора през годините, които са професионалисти, са работили за минимални заплащания. Всичките ние сме били мотивирани от това, че работим за България и гражданите", призна още ген. Коджейков.

Попитан дали има как службите да стигнат до информацията, ако се готви поръчково убийство: "Едва ли службите ще знаят за убийството на даден човек и няма да вземат необходимите мерки. Службите не могат да носят отговорност за цялото състояние на държавата - имаме прокуратура, имаме съдебна власт, има още ведомства, които отговарят за сигурността на държавата. Никой не си говори с никого."


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кога

    16 0 Отговор
    не са били ?
  • 2 Сглобката

    12 2 Отговор
    С нас е така !
  • 3 3.14К

    5 1 Отговор
    Трябва да си много тъп, за да измислиш казуз: " дали служебно правителство да може или неможе да уволнява министри!
  • 4 Баба Кина

    10 0 Отговор
    Да, спомням си как по негово време като шеф натресе кортежа на Орешарски на засада от "симпатизанти" и беше принуден да подаде оставка. Това беше първия път когато ГЕРП изтърва Властта и същата се търкаляше по жълтите павета, та стигна чак до Президентството.
  • 5 Наглост по генералски

    14 0 Отговор
    Ти пък не държеше ли на Бойко подгъзницата
    и не беше ли и шеф на авиоотряда в най-интересните му времена а?
  • 6 Русофил

    6 7 Отговор
    Този генерал е яко зависим от руснаците
  • 7 брейй че прозорлив човек тоя

    10 1 Отговор
    под термина “последно време” да се разбира около 30-33години назад…
  • 8 Шемет

    7 3 Отговор
    Много точно много качествени служители напуснаха заради ниско заплащане !
  • 9 Редника

    15 0 Отговор
    В тази държава много генерали,много доценти.Кой ще работи,не е ясно.А този на кого е генерал когато войска няма?
  • 10 Перо

    12 1 Отговор
    Кога НСО е работило за България и гражданите, никога! Винаги е работила и слугувала тази служба само за държавните управници! И тоя е един случайник, не знам защо него питат за такива работи!
  • 11 Хаха

    10 2 Отговор
    Дам зависими политически, но това не е от сега. Въпреки, че уж са се политозирани, но които доиде на власт си прави кадруване, те и за това са ни толкова немошни. Колкото и да се говори лошо за комунизма, по негово време толкова НЕКЪДЪРНИци в тази система нямаше.
  • 12 Кой какво

    6 6 Отговор
    Службите винаги са били зависими и винаги на руснаците...жалки
  • 13 Кокоркиро

    6 1 Отговор
    Главен комисар ще бъде назначен директно от посланника.Вас,кой пита?
  • 14 Старите схемаджии, като не са доволни и

    2 0 Отговор
    правят нови проекти . Петров се убедил, че с флашки прави агентура и проектирал армия , като на пригожин - да печели и срещу кюрдите с турция и срещу сърбите в косово . Президента го думна . това е . Хем богат и известен хем чехльо . Асане, Асане . Не се уволни, а атакуваше с флашките и цецо крадецо те погна .
  • 15 Стилян

    4 1 Отговор
    Защо има толкова много генерали? Кому са нужни?
    90%от тях са пенсионирани по некадърност,като Радев
  • 16 м-р

    3 0 Отговор
    Де политизираната ПОЛИЦИЯ е вече политизирана сикаджииска герберска
  • 17 Бай Иван

    2 0 Отговор
    Той е на мнение, че службите в последно време са изключително зависими.
    "Заради това има демотивация в службите, защото професионализмът остава на последно място, а на първо място е: "Аз познавам", "Аз съм близък до този".

    Така е от поне 15 години.Напълно съм съгласен с неговото мнение . За това всички служители на МВР гледат в работата си да не се докосват до политически лица или ако се докосват е за да си създадат връзки и позиции за израстване нагоре. Даже съм чувал за лица в големите структури на МВР които си подбират случаите които им минават, за да създадат политически / или икономически/ връзки с разследваните лица, за да се възползват в бъдеще от тях. Второ структурата на зам. гл. секретар на МВР беше мисля създадена преди около десетина години по времето на Св.Лазаров като такъв, точно за да се заобикаля Лазаров чрез заместника му Г.Костови да го изолират. Т.е който е заместник реално се подготвя за поста след като махнат титуляра. Доколкото чета сегашният заместник Коцев е протеже на малкият генерал така ,че нещата съвсем си се връзват.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове