Last news in Fakti

20 Май, 2021 06:42 7 424 50

Д-р Стойчо Кацаров: Контролът над пандемията беше изпуснат

  • д-р стойчо кацаров-
  • здравен министър-
  • ваксини

Не съм антиваксър, увери здравният министър

Д-р Стойчо Кацаров: Контролът над пандемията беше изпуснат - 1
Снимка: БГНЕС

"Никога не съм отричал ваксините и не съм бил антиваксър. Аз твърдя, че тези, които са преболедували, могат да се ваксинират веднага. Вижда се в световен план, че при ваксинираните населения се вижда рязък спад на смъртността".

Това каза служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия Евроком".

"Контролът над пандемията беше изпуснат. Можете да видите в класациите най-ниските резултати къде са. Пандемията накрая се управляваше предизборно. Бившият министър на здравеопазването е кандидат на досегашната управляваща партия. Чърчил е казал, че най-добре се лъже преди лов и преди избори. 26 000 души повече са починали в България в последния период, отколкото през която и да е година. Това е достатъчна оценка как се управлява кризата", обясни той.

Министърът коментира, че 80% са починалите над 60-годишна възраст, а под 2% са починалите под 40-годишна възраст.

"Целта за имунизация срещу коронавирус не е да се достигнат някакви бройки, а да се предпазят колкото се може повече хора. Не може възрастните да ги караме да се редят на опашки и да чакат. Има и хора, които са неподвижни, не могат да отидат на зелени коридори. Наредил съм РЗИ-та да ходят и до места, които са трудно достъпни", каза още д-р Кацаров.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5555

    83 12 Отговор
    Ваксина създадена за няма и година се нарича експеримент

    Коментиран от #39, #40

  • 2 123

    60 8 Отговор
    И тоя е глобалистко човече.
  • 3 мислещ

    86 6 Отговор
    Абе продажник, само преди половин година разправяше, че трябва да се подхожда като при грипна епидемия (И все още е така), сега и ти запя песента, че нямало достатъчно диктатура.

    Коментиран от #24

  • 4 Пак лъжа

    49 5 Отговор
    Огромна лъжа

    Коментиран от #34

  • 5 Обърнах палачинката

    87 5 Отговор
    Еххх г-н министре, много ви е къса паметта. Друго говорихте преди назначението. Да се ваксинират преболедували е безумие. Смъртността под 60 г. е по-малко от 0.5%. Не знам, какво ви става, като докарате властта.

    Коментиран от #10, #18, #19

  • 6 Димитър

    37 48 Отговор
    В щатите умряха повече хора отколкото във всички войни в които е участвала тази жалка държава но видиш ли в България били умрели с 26000 повече от всяка друга година ти ттъъпп ли си или да нито една държава в света не се справи с короната ако бяхте на власт ти и мангъра щеше да е в пъти по зле
  • 7 Ако не го уволниш, теб ще уволним!

    30 66 Отговор
    СТОЙЧО, ДА ТЕ ПИТАМ НЕЩО: ЗАЩО ОЩЕ НЕ Е УВОЛНЕН МАНГЪРА ЗА САБОТИРАНЕ НА НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ПО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ? И НЕ САМО УВОЛНЕН, НО И ДА МУ СЕ ОТНЕМЕ ПРАВОТО ДА ПРАКТИКУВА ЛЕКАРСКА ПРОФЕСИЯ! САМО ТАКА ХОРАТА ЩЕ РАЗБЕРАТ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА СЕ ГРИЖИ ЗА ТЯХ! ИЛИ ТЕЗИ 17000 ТРУПА ТИ СЕ ВИЖДАТ МАЛКО?

    Коментиран от #32

  • 8 Поп Кръстю

    31 43 Отговор
    Тоя и Рашков да си подават оставките, позор за България. На 11 юли всичко ще си дойде на мястото, а Птеродактила ще заеме почетно място в музея на фатмаците.
  • 9 РЕСПЕКТ

    11 49 Отговор
    ТАКИВА ХОРА ТРЯБВАТ ,ОБРАЗОВАНИ И ГОВОРЯТ ИСТИНАТА
  • 10 АБВ

    20 6 Отговор

    До коментар #5 от "Обърнах палачинката":

    И той говореше като теб, когато не носише отговорност .И зелените коридори ще върне след 1-2 седмици.
  • 11 Миризлив пор

    20 13 Отговор
    То другата алтернатива беше пълно затваряне като при съседите, съвсем щяхте да оревете предизборно ако бяха затворили всичко. Мисля и тогавашната опозиция трябва да си поеме отговорността за притискането за отваряне на всичко и издигане на Мангъров за депутат.
  • 12 Майна.

    40 8 Отговор
    ЛЪЖЕЦ...ПАК ПОДТИКВАШ ХОРАТА ДА СИ ИНЖЕКТИРАТ ТИЯ ОТРОВИ АМА МАЗНО , КОТО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ...ИЗНЕСЕНО ОТ ЕВРОПЕЙСКА БАЗА ДАННИ ЗЯ 08.05.2020г :405 250 са с база тежки усложнения след ковид ,,ваксините,, , 10 570 смъртни случаи...НЕ ГО ЗНАЕШ , ЛИ ,БЕ.... И ТОВА ДОРИ Е МИНИМАЛНОТО ИЗНЕСЕНО ЩОТО Е ОФИЦИАЛНО...

    Коментиран от #20

  • 13 Майна

    24 4 Отговор
    Колко още хора трябва да се разболеят и да умрат, преди някой, който е в позиция на власт, да настъпи, за да каже достатъчно ? Ако целият смисъл на тази кампания за масова ваксинация е да спасява човешки животи, тогава защо никой не го спира сега, след като знаем, че инжекциите унищожават живота?
  • 14 1122

    38 2 Отговор
    Запомнете едно, кой и да дойде на власт, веднага му спускат указание. То държави като Германия, Италия и другите не смееят да говорят на глас, та ние ли бря, нали ще ни изпържат дърбавата.

    Коментиран от #15

  • 15 Майна

    35 4 Отговор

    До коментар #14 от "1122":

    Пътят е неподчинение и протести...НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ ВСИЧКИ ЩЕ ПОДКРЕПЯТ МЕРКИТЕ..ЛЕВИТЕ В ГЕРМАНИЯ НЕ ПОДКРЕПЯТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ВАКСИНАЦИЯ....МАНГЪРОВ, ДОРИ РУМЕН ПЕТКОВ ОТКРИТО СА ПРОТИВ ТАЗИ,,ПЛАНДЕМИЯ,,
  • 16 Майна

    32 5 Отговор
    Има изнесени клипове със засегнати от ваксините на медици, с тежки ,необратими за здравето последици, не можещи да работят, захвърлени, защото никой не носи отговорност...УЖАСЯВАЩ Е РАЗКАЗА НА ТЕЗИ МЕДИЦИ!!! ПОДДАЛИ СЕ НА ИЗНУДВАНЕТО...КАЦАРОВ, ТИ СИ ПРЕСТЪПНИК!
  • 17 реалист

    31 3 Отговор
    Да, ваксините са добро нещо, но тези материали с/у ковид не са все още ВАКСИНИ, само така пише на опаковките им. Ще станат ваксини когато не се подписва съглисие за безотговорност.
  • 18 АНОНИМЕН

    19 1 Отговор

    До коментар #5 от "Обърнах палачинката":

    Има едно забравено стихотворение от Христо Смирненски за стълбата и юношата дето драпал нагоре и на всяко стъпало се обръщал назад! То обяснява донякъде поведението на тия всичките новоназначени на високи места и прясно зацицали от вимето на властта!
  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    23 2 Отговор

    До коментар #5 от "Обърнах палачинката":

    Естественно ,че е Безумие!Да се срещнеш с Цялото НЕЩО и Да се Ваксинираш срещу една малка част от НЕЩОТО е не само медикал неграмотност,но и обща простотия!Когато лекар ви говори тези неща си помислете дали няма интерес някакъв за да ви ги говори!

    Коментиран от #22

  • 20 Майна

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Майна.":

    ДАННИТЕ СА ЗА 08.05.2021г. ,грешка в бързането...Мога да ви изнеса и разпределението по ,,ваксини,,..
  • 21 Майна

    18 1 Отговор
    АМЕРИКАНСКИ ЦЕНТРОВЕ ЗА КОНТРОЛ И ПРЕВЕНЦИЯ НА ЗАБОЛЯВАНИЯ(СДС)..ПРИЗНАВА 4434 починали след ,,ваксинация,, с ковидваксините, т.е. причинена смърт...
  • 22 АНОНИМЕН

    10 1 Отговор

    До коментар #19 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Копи-пасте от коментар под статия в друг сайт отпреди по-малко от година : "Нo нecлучaйнo eднa oт нaй-гoлeмитe фирми - "Acтрa Зeнeкa", пoлучи oт Eврoпeйcкaтa кoмиcия прaвoтo дa бъдe ocвoбoдeнa oт юридичecкa oтгoвoрнocт зa eвeнтуaлнитe вaкcини cрeщу СОVID-19, кoитo тя щe прoизвeдe." Няма повече какво да се коментира относно кой каква отговорност носи! "Отговарям" и "нося отговорност" са различни съдебни термини! Последствия има само от носенето на отговорност! Не е само Астрата освободена от юридическа отговорност! Пфайзер и Модерна също са! За други не знам! Трябваше за да правят ваксините бързо и да им се налеят едни големи пари авансово! А сега производителите на ваксини си правят "сечено" един на друг!
  • 23 Копипасте

    17 0 Отговор
    "Риба се лови в мътна вода"
    Най-много се краде с писалката през време на война, криза, "пандемия"!
    Проверете кои от известните фигури притежават верига лаборатории в които се правят и тестове за КОВИД! Чии фирми на произвеждат, внасят, продават на едро маски, дезинфектанти, cлeдвaт вaкcинитe, ръкавици.... и на какви цени и надценки се работи?! И ще разберете къде е скрит ключа от бараката!
  • 24 Пурко

    30 1 Отговор

    До коментар #3 от "мислещ":

    Вече е на хранилката! Нормално е да обърне плочата и да започне да лапа и той от бездъннат бяла каца на фармацефтиката!
  • 25 село

    28 2 Отговор
    Ами тя пандемията приключва бе докторе, май си я изпуснал само ти!
  • 26 Госあ

    8 17 Отговор
    Много адекватно изказване. Първо трябва да се ваксинират рисковите пациенти и възрастните, където смъртността е голяма. Освен това,не си струват рисковете от експеримента с РНК ваксините и шиповия протеин при младите. Ако имаше конвенционални и протеинови ваксини - да.
  • 27 Docenta

    14 3 Отговор
    Този е комунистическо изчадие
  • 28 Християнин

    19 2 Отговор
    Още един слуга на сатаната няма да стане вашия план всички хора вече сме наясно с плановете ви
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 кастроли

    11 1 Отговор
    Контролът над пандемията беше изпуснат. АМИ ХВАНЕТЕ ГО ПАК,ДЕ!
  • 31 Фери

    12 4 Отговор
    Стойчо ще унищожи българското здравеопазване,той е абсолютен некадърник в областа на медицинатс
  • 32 И ОТНОВО

    5 9 Отговор

    До коментар #7 от "Ако не го уволниш, теб ще уволним!":

    АМИ ЗАЩОТО КАЦАРОВ ИМА МНОГО ПО-ВЕЧЕ МОЗЪЧНИ ГЪНКИ ОТ ТЕБЕ.
  • 33 Майна

    12 2 Отговор
    КАЦАРОВ ДА ОБЯСНИ ЗАЩО НА ЛЕКАРИТЕ, КОИТО ОТКАЗВАТ ДА ПОСТАВЯТ ВАКСИНИ НЯМА ДА СЕ ПЛАЩАТ ДОБАВКИ ИЗПЛАЩАНИ ЗА РАБОТАТА В ИЗВЪНРЕДНИ ОТ ,,ПАНДЕМИЯТА УСЛОВИЯ ???????? ЗНАЧИ ИЛИ СТАВАШ ,,ПРЕСТЪПНИК,, ИЛИ АКО СИ ДОСТОЕН ЧОВЕК , ЧЕ НЕ ПРИЕМЕШ ДА СИ СЪУЧАСТНИК В ТОЗИ ГЕНОЦИД СИ НАКАЗАН!!!!!!
  • 34 лъжеш

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Пак лъжа":

    гледах го вчера при Колезич , няма лъжа !
  • 35 На ви сега

    9 3 Отговор
    И какво се промени?!?!?!

    Сменят се МУТРИ с ... МУТРИ!!!

    Честито!
    За б-я друг вариант вече явно е невъзможен. Образовани няма, останаха силоваците, с плоски чела, бръснати глави, с дебели бърни, набити бабаити без мозък и нищо човешко! Това е.
  • 36 Българин

    9 14 Отговор
    ВСИЧКИ АНТИВАКСЪРИ, РЕВЯЩИ ТУК И УПЛАШЕНИ ОТ ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ КОВИД19 ИМАТ ПО 8бр. ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ВАКСИНИ В ТЕЛАТА СИ!!! РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ИРНК ВАКСИНИТЕ И ВЕКТОРНИТЕ Е КАТО МЕЖДУ СМАРТФОН И ЧЕРНОБЯЛ ТЕЛЕВИЗОР!!!
  • 37 Ха ха ха

    13 5 Отговор
    Само като ви кажат
    "Не е важно дали си прекарал болестта и имаш ли антитела или не, важното е да те ваксинираме" - основната мисъл на нормалният човек е тази "Пак ме пре*бават нещо"
  • 38 Факт

    8 1 Отговор
    Дай му власт и стой му гледай сеира!
  • 39 Аман

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "5555":

    Аман от неграмотни люде. Изприщвам се като Ви чета тъпните. Големи разбирачи по всички въпроси. Толкова жалка картинка на оскотяло, бедно, ревящо население. Срам ме хваща, че съм българин от Вас. Още вярвате на баячки, екстрасенси и шамани, но не и на науката. "Лекувате" се с ракия по 500 гр. всяка вечер, цигарки по кутия на ден издърпвате, но животът Ви е много ценен и ваксината ще Ви приключи. Нямате никаква мисъл и култура за храненето си и боклуците, които ядете, но пустата ваксина много вредна. Спорт? О, майко! Спортът е по телевизията. Главно "Цар Футбол". Абсолютно нещастна работа. За да можете нещо да вденете по темата трябва като минимум да имате понятие за следните неща: какво е вирус; какво е протеин; структура на белтъците, аминокиселини; протеинов синтез; устройство на клетката; имунна система - главни и второстепенни органи на имунната система, видове клетки на имунната система, имунен отговор; ваксини - принципи на ваксинацията, видове ваксини. Дълбоко съм убеден, че на въпроса "Какво е вирус?", отговаряте "патоген". Това е невежество колкото и да си мислите, че не е. Докато сте на това ниво коментарите са Ви абсолютно кухи, безпредметни и носят единствено дезинформация.

    Коментиран от #45

  • 40 ТтТ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "5555":

    На крива-калпава ракета, космоса и пречи!
  • 41 Аз съм

    8 4 Отговор
    Контрол над разпространението над заразно заболяване, носещо се по въздушно-капков път не може и да има. Хората само наивно си мислят, че може. А батковците шизползват тази човешка наивност, като смазаха човешките права. Овцете дори не схванаха този театър.
  • 42 dfu

    7 1 Отговор
    Ех, Кацаров, Кацаров... кажи какво ти каза Англеов, че и ти си промени мнението за ворОса, както направиха висчки други преди теб?
  • 43 Ани

    6 1 Отговор
    Само преди 3 дни каза: "Знам, че мнозина се съмняват в безопасността на ваксините. Аз също съм имал своите резерви най-вече заради краткия срок и обхват на проведените клинични изпитвания. Факт е обаче, че ваксините вече са приложени на стотици милиони души по целия свят и регистрираните нежелани реакции са изключително малко. Видимо и за неспециалистите е, че ползата надвишава многократно риска." Значи преди да стане министър не е вярмал, а сега вече - вярва!!! защо не го питате дали се е ваксинирал!!
  • 44 Лина

    2 6 Отговор
    Аз се ваксинирах преди месец и свалям маската! Сега антиваксарите да си сложат маската, защото аз мога да им пренеса спокойно вирусчето! ха-ха!
  • 45 Майна

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "Аман":

    Ти мразиш хората, личи от поста ти...НЕ ТРЯБВА ДА ГУБИМ ЧОВЕШКОТО В СЕБЕ СИ....ТОВА Е ВАЖНОТО.
  • 46 Гост

    8 1 Отговор
    "Аз твърдя, че тези, които са преболедували, могат да се ваксинират веднага"
    А защо трябва преболедувалите да се ваксинираме - научна обосновка, моля?! До момента в света никой не е дал такава! Единствената "обосновка" е да се пласират ваксини, за да станат неприлично богати някои милиардери, които ако ги питаш за какво са им тези милиарди отгоре, едва ли ще дадат смислен отговор! Не съм чул и видял още някой да ги е отнесъл милиардите при Създателя или да са го направили "безсмъртен"...
  • 47 12345

    6 0 Отговор
    Aз твърдя, чe тeзи, кoитo ca прeбoлeдувaли, мoгaт дa ce вaкcинирaт вeднaгa. Виждa ce в cвeтoвeн плaн, чe при вaкcинирaнитe нaceлeния ce виждa рязък cпaд нa cмъртнocттa".
    Гнусна ЛЪЖА .
  • 48 битч

    3 1 Отговор
    Преболедувалите Ковид няма нужда да се ваксинират, защото имат достатъчно антитела!
    Този доктор е пълен нещастник.
    Всеки може да критикува и да плюе, само това правят другарите от БСП.
  • 49 А КОЙ Е ТУК

    0 0 Отговор
    КАТО Е Е ИЗПУСНАТ ТИ ГО ХВАНИ СЕГА ИМАШ ЦЯЛАТА ВЛАСТ А НЕ ТЪРСИ ОПРАВДАНИЕ
  • 50 Електра

    1 0 Отговор
    Стойчо защо не арестуват Кауна, че лъжеше бабите на Шипка, че вирус няма. Под вдигнатия юмрук на Кауна, Ян Хаджикян, Ян Бибиткян, и сегашният му резил в културата Ян Минеткян, месеци наред ръсиха вируса навред из София. Сега се прави на пръднал, и вика дръжте виновните. Сега на Мангъра и Чобана, паметници ли ще вдигаме, че искаха стадния имунитет, без оглед на броя на жертвите...