Last news in Fakti

20 Май, 2021 17:14 3 052 29

Адв. Румен Чолаков: Гледат ни като губерния, външната политика на България е козируване

  • външна политика-
  • българия-
  • румен чолаков

Страната се нуждае от сериозен авторитет

Адв. Румен Чолаков: Гледат ни като губерния, външната политика на България е козируване - 1
Снимка: Фейсбук

Всички гледат на страната ни като на губерния, в която трябва да натиснеш губернатора и за една вечер може да получиш това, което искаш. Това коментира в свое участие в телевизия 7/8 адвокатът Румен Чолаков, който работи в Лондон и Ню Йорк.

"Външната политика на България е козируване. Няма как някой да има уважение към страната ни по този начин.", коментира той като подчерта, че България е претърпяла голям крах във външния си имидж през управленията на Борисов.

Според Чолаков, страната се нуждае от сериозен авторитет, който да ни даде възможността да градим приятелства съответстващи на националните ни интереси с партньори, които уважават рамките на нашите ангажименти като членове на Европейския съюз и НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Авторитет

    46 3 Отговор
    се извоюва , а не се подарява , млади господине !

    Коментиран от #12, #19

  • 2 Асен

    38 14 Отговор
    Американска губерния сме

    Коментиран от #6

  • 3 фирма

    43 9 Отговор
    До там на докара Боката. Да гледаш надолу като отидеш някъде навън. НО има хора които ще върнат доверието и самочувствието на България. Не на ъндърграунда.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Баня

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Асен":

    Корупционна сме, не няква друга. "Дай лева пък ще го направя както искаш"
  • 7 Пенчо

    34 7 Отговор
    Ам, да, прав е … сега американския посланик обикаля министерства и институции; жална картинка
  • 8 Йорго

    29 7 Отговор
    Ние сме васали на америка и бели роби на ес.лошото е че всеки го знае и живота продължава.
  • 9 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    34 7 Отговор
    ДНЕШНОТО ПОСЕЩЕНИЕ НА ХЕРО МУСТАФАТА ГО ДОКАЗА!!!СРАМ И ПОЗОР!!!ТОВА БЕШЕ УНИЖЕНИЕ КЪМ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД И ПРЕДЦИТЕ НИ!!!НЯМА ЛИ КОЙ ДА И ОБЯСНИ КАТО ПОСЛАННИК С КОГО ИМА ПРАВО ДА СЕ СРЕЩА ПО ПРОТОКОЛ И С КОГО НЕ НА ТАЯ НАХАЛНИЦА!!??НЕЩАТА ОТИВАТ КЪМ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА А НЕ КЪМ НОВИ ИЗБОРИ МАЙ!!

    Коментиран от #27

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Констатация

    20 0 Отговор
    Авторитетът се печели. трудно на бойните полета , и се парладисва лесно , за една нощ от безхаберни управници.
  • 12 Козирувай за смелостта му

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Авторитет":

    Щот в ПАРЛАМА МЕНТА ДАЖЕ НЕ И ОТВАРЯТ ДУМА НА ТАЯ ТЕМА...
  • 13 губерния

    6 16 Отговор
    Козируват на Москва
  • 14 !!!?

    9 33 Отговор
    Прав е ! При управлението на Борисов Радев козирува на Москва. Радев е единственият президент, който нахока контраразузнаването, вместо да го награди за разкриване на кремълската шпионска мрежа в министерството на отбраната и не порица неговите колеги офицери предавали секретна информация на руското посолство !!!?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тишо

    18 9 Отговор
    Платихме грешна народна пара на Москва за арбитража за Белене, За турски поток, десетки години по скъп газ в сравнение с други европейски страни...скубане без край.
  • 17 Стоян Хлебаров

    8 5 Отговор
    Много си наивен,приятелю-към всички по малки държави и народи,отношението е таков! А към такива+нестабилни,с голямо циганско население и неграмотен народ,отношението разбираемо ,е още по лошо!? Претенциите ти са неоснователни,но има опции,ако сме с изградена демокрация,да предизвикаме/а не да искаме/,друго отношение-това хще стане естествено! Твоята претенция,е ..."на гол тумбак-чифте пищови"-!?
  • 18 Петров

    13 4 Отговор
    Е Радев няма да е тоя авторитет, а ако се появи такъв ние дружно ще го смачкаме, имаме вече такъв богат исторически опит. Сега мачкаме Корнелката, а тя все намира начин да се измъкне. Хвърлихме толкова пари да я резилим, а тя все още е там. Гергата плаща всеки месец, в. Поглед е станал неговата медийна картечница срещу нея. Щом нашия девиз е:( по- добре гаден, отколкото гладен) нещата ще са все такива. Кой ти гледа, че страната нямала авторитет, важно е НПО-татата , Атлантически( морски) съвет да се захранва с долари. Пол Грек го е казал 95% от американските медии са манипулативни, нашите се изтрепват да дават снимки на Мустафата. Суверенитет ли, на овце не се полага.

    Коментиран от #29

  • 19 дааа

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Авторитет":

    Не се извоюва а се гради. Но по нашите земи е по-лесно пълзенето, навеждането и преклякването. Пример последните има няма 70-80години.
  • 20 Наблюдател

    10 4 Отговор
    Козируването и слугинажа е запазена марка на това което ни го представят за "Българска външна политика" още от времето на Първата Световна Война. Само "началниците" се сменят... За това не е никаква изненада като всеки път отнасяме "шамарите".
  • 21 Павел пенев

    5 10 Отговор
    Слушай мухльо. Ние не сме губерния и областните управители не са губернатори. Не ми е ясно ти какъв адвокат си, но опита ти да се харесаш на русофобите е глуповат. Предполагам че не си видял жив клиент в кантората си ако си адвокат. Обади ми се аз също съм адвокат.
  • 22 малко факти да си припомним

    11 4 Отговор
    За много неща може да се спори кой е реалният облагодетестващ се: златото ни на канадци, скъпия ток на американските тецове, Нефтохим на руснаци, ама НАП не прави проверки, руския газ от южен поток с турска надценка, двойно и тройно по-скъпите ф16-ки, руски газопровод с наши пари.... Във всяка една кражба нашите предатели имат дял и дивиденти. Но е безспорно, че най-голямата ни ценност и съответно най-голямата кражба са работещите българи, емигрирали на запад. Не сме руска колония, а западна колония и тиквоча дойде и управляваше с тяхна помощ и протекции. Нищо хубаво не виждам от това навеждане на западхи чренството ни в ЕС.

    Коментиран от #26, #28

  • 23 Ddsa

    7 1 Отговор
    ХМ се е пукнала от яд, че премиерът се срещна първо с посланика на Русия.
  • 24 Конник

    4 1 Отговор
    Генерал княз Александър М. Дондуков – Корсаков
    Императорски комисар в България (1878-1879).
    Кога ще махнат сменят му на улиците в България? И още много други руски губернатори - продали България на Турция и Сърбия!
  • 25 да бе що не

    2 1 Отговор
    херойката, къде не се завря и в нап и в козлодуй, слжебните министри и се ивървяват да козируват и да докладват, смях!
  • 26 Pilot

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "малко факти да си припомним":

    Браво, абсолютно си прав !!!
    И да добавя, не мисля, че в друга сърана посланика на Америка ще се разхожда по институцийте като месия !!!
    И когато има вълнения ще се стеща с Премиер и Президент .....!
  • 27 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "БУДЕН ГРАЖДАНИН":

    Ква гражданска война бе пич не разбрали че руските роби сте малко един файтон хора (това че сте по кресливи не ви прави много). Кой ще тръгне да умира заради предатели. Единствения път в историята когато ви се е получило е когато армията на господарите ви е окупирала България което вече няма да се повтори (Россия не е СССР и Путин не е Сталин).
  • 28 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "малко факти да си припомним":

    Ми тея емигранти сигурно са избягали от хубав живот в България. Да припомним фактите най - голямата емигрантска вълна е непосредствено след като България престава да бъде съветска колония (българските политици нямаха право да взимат самостоятелни решения дори за да свалят правешкото говедо трябваше да искат РАЗРЕШЕНИЕ от съветския посланник) над ДВА МИЛИОНА българи напускат родината защото тя е окрадена и разорена (стигна се до там да се въвеждат купони за храна защото нямаше нищо всичко беше разграбено) и светлина в тунела не се вижда на власт остават същите крадци които разориха държавата.
  • 29 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Петров":

    И Корнелката ли е авторитет? Ох милият той правоверен корнелкаджия. Всъщност прав си Корнелката е най - хубавото нещо случило се на България за последните 77 години тя може да унищожи раковото образование БСП което ще от полза за България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове