Last news in Fakti

1 Юни, 2021 21:41 12 772 29

Бивш началник от ДАНС: Американците не ни броят за живи. Борисов употреби Георгиев като мюре

  • данс-
  • шеф-
  • асен стефанов

Прекият наследник на Пеевски остава в Агенцията

Бивш началник от ДАНС: Американците не ни броят за живи. Борисов употреби Георгиев като мюре - 1
Снимка: Архив

Прекият наследник в ДАНС –Недялко Недялков остава в ДАНС като зам.-директор. Докато е там, промяна не може да има. Бойко Борисов употреби Димитър Георгиев /бел. ред. уволненият председател на ДАНС/ като мюре. Добре, че американците не ни броят за живи, иначе със сигурност доста ще се засегнат. Това каза пред Фрог нюз бившият шеф на ДАНС-Пловдив Асен Стефанов. Ето какво обясни той за скандалите покрай Агенцията:
Г-н Стефанов, в свой пост преди няколко дни пишете: „КОЙ управлява службите, докато преуморените ръководители си почиват безпарично? Дали отпускарите не са просто мюрета, пуснати да се залисваме с тях, докато дубльорите забърсват улики и доказателства?“. Кое ви накара да зададете тези важни въпроси?

Когато ръководителят на ДАНС излиза в дълъг отпуск в последните дни на предишното правителство, въпросът наистина е „защо“. Но отговорът няма да дойде с взиране със седмици в отпускаря. Същественото е кой управлява Агенцията в негово отсъствие. И дали, след случилата се все пак вчера смяна на председателя на ДАНС, двамата му заместници ще подадат оставка, най малкото защото не са предложени за тези позиции от настоящия шеф на Агенцията (по Закона за ДАНС, председателят се назначава по предложение на Министерския съвет за срок 5 години, а двамата заместник-председатели се определят с решение на Министерския съвет за същия срок по предложение на председателя на агенцията). Ако не го направят, и то веднага, хипотезата за мюретата и дубльорите ще излезе съвсем правдоподобна.

В ДАНС има един зам.-шеф, казва се Недялко Недялков. Медийни публикации го свързват с Делян Пеевски? Вие какво знаете за него? Председателят на ДАНС беше сменен, но ако такива като него останат на постовете си, може ли да се разчита на промяна в работата на родното ФБР? Бившият вече председател на ДАНС Димитър Георгиев смята, че го махат заради разкритите руски шпиони. Вие повярвахте ли му? Кога ръководител на такъв пост си взима няколко месечен отпуск?

В края на 2013 г., пред пловдивска медия, описах профила на „подходящия“ тогава ръководен кадър в ДАНС. За да избегна автоцитиране, ще го припомня така: зле образован некадърник със съмнителен морал. По онова време начело на Агенцията беше двойката Писанчев – Недялков, които, преди позорния избор за наследник на Пеевски в ДАНС, си обещаха взаимно, че спечелилият ще назначи другия за свой заместник.

Сравнително бързо, въпреки съпротивата на задкулисието, Писанчев трябваше да си тръгне, но половинката му остана. Сега си тръгва и Димитър Георгиев, а Недялков - не. Според колеги, оперативното ръководство на Агенцията винаги е било именно в ръцете на Недялков. Той е прекия наследник на Пеевски в ДАНС. Съвсем ясно е, че докато е там, промяна не може да има.

Довчерашния председател на ДАНС Димитър Георгиев сам не вярва в обяснението си за отстраняването му, съвпадащо напълно с това на Борисов. Колкото до странната му отпуска, мисля, че му е наложена от Борисов, за да го употреби като мюре.

Между другото, „родното ФБР“ не ми звучи добре, даже и ако се влага известна доза сарказъм. Добре, че американците не ни броят за живи, иначе със сигурност доста ще се засегнат.

Като човек, който е бил в „кухнята“ на ДАНС, как гледате на скандала с подслушването на политици от т. нар. партии на протеста? Вярно ли е, че ДАНС се е превърнала в служба-бухалка на властта и в библиотека за компроматни дела срещу неудобните? Вярно ли е, че ако реши, службата може да „сготви“ всеки човек?

В „кухнята“ не съм бил – не отговарям на необходимия за там профил.

Скандалът с подслушванията ще стане истински скандал и, надявам се, с истински последствия, когато се появят доказателства. Дали ДАНС се е превърнала служба-бухалка? Докладът на един бивш щатски посланик у нас свързва доскорошния премиер и пряк надзорник на ДАНС с участие в силови групировки и организирана престъпност. Борисов е определян от „остриета“ на ГЕРБ като „карикатура на диктатор“, а обкръжението му като „шайка“ (нищо, че въпросните „остриета“ са професионални ренегати). Този човек доскоро командваше ДАНС, която пък от осем години се ръководи от наследници на Пеевски. Представете си в какво се е превърнала тази структура.

Ако това е така, то може ли да определим ДАНС като заплаха за националната сигурност на България?

България няма национална сигурност.

Интервю на Катя Илиева


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 57 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    52 6 Отговор
    Недялко Недялков е освободен вече.

    Коментиран от #9, #12, #13

  • 2 РЕалиста

    30 15 Отговор
    притоплени стари манджи, измислете нещо реално бре, дайте поне 1 факт, и аз искам политици в кауша ама то с ТраЛаЛАЛа не става
  • 3 Доцент Мангъров

    46 5 Отговор
    Най - добре ще е да дойдат танковете, ама за жалост нямаме вече нито армейски офицери-родолюбци, нито войници, които не си ходят в къщи всяка вечер.

    Коментиран от #5

  • 4 ТаУмВзе

    36 3 Отговор
    Пак Мустафата ще провежда инструктаж и калибровка. Така е на територията. И по зле ще става. Въпрос на време е някой да ни изтреска пачангата.
  • 5 Доцент Мангъров

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "Доцент Мангъров":

    Да се поправя, има грешка:войници, които не си ходят всяка вечер в къщи и не лежат до белите дупета на жените си.
  • 6 ха ха ха

    20 3 Отговор
    Щот па ние ги броим за живи... ай бегай бе 🤣🤣🤣
  • 7 Случаен

    36 1 Отговор
    Какъв ДАНС каква полиция в БГ?Всички галфони които не стават за нищо , стават милиционери.И се мислят за най-големите тарикати защото купичката с ядене им е пълна,обличат ги безплатно и чакат да си получат 20 заплати при пенсиониране.

    Коментиран от #11

  • 8 1520

    26 7 Отговор
    от америка нищо хубаво не идва
  • 9 СССР

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Аве той Георгиев и Недялков добре освободени са Но имаше още един отпускар с Георгиев пак некакъв голем шеф на служба за него нищо не се говори. Защо? да не би да си е прекратил отпуската и е на работа?
  • 10 Говорит Москва

    10 22 Отговор
    Кремъл няма интерес България да има национална сигурност.

    Коментиран от #28

  • 11 4921

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "Случаен":

    чакат да си получат 20 заплати при пенсиониране. Само да допълня-след 20 години "служба".
  • 12 Маиничка

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Всеки се прави на велик защото са освободени по некъдърност После другите са невежи Всеки бивш всичко знае
  • 13 Маиничка

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Всеки се прави на велик защото са освободени по некъдърност После другите са невежи Всеки бивш всичко знае
  • 14 РАНГО

    7 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето.
  • 15 Тая

    14 0 Отговор
    интриганска служба да се закрие .Има разузнаване и контраразузнаване ,но и там имаше един шеф,дето си пращаше голи селфита.Цялата национална сигурност е ГОЛА ПРОСТИТУЦИЯ.

    Коментиран от #18

  • 16 войводата

    8 0 Отговор
    НЕДЯЛКОВ ВЕЧЕ Е В КАНАЛА ПРИ СУДЖУЦИТЕ НАРОДА СЪТАНА СТАНИ СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИ ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ
  • 17 заката

    2 5 Отговор
    БЪЛГАРИЯ Е ТЕРИТОРИЯ НА АМЕРИКА ДЪРЖАВА НЯМА

    Коментиран от #21

  • 18 Сър Алтън Джон

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Тая":

    🤭🤭😉😉
  • 19 Ицо

    6 4 Отговор
    БОЙКО НИ ДАДЕ НА АМЕРИКАНЦИТЕ ДА НИ УПРАВЯТ С 200
  • 20 Баи

    15 0 Отговор
    Бьлгария няма национална сигурност
    Какво ли да кажем след такьв коментар

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ШЦС

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Баи":

    Ами само като видиш физиономиите на началниците на службите, чалъмите им, това, че даже не могат да говорят като вожда им ти става ясно какво и е по надолу и каква е работата им.
  • 23 Бойс

    0 0 Отговор
    Нидялков си тръгна, ама на негово място спрягат шефа на ДАНС Хасково, с когото са дупе и гащи. Е?
  • 24 румбоф

    0 3 Отговор
    Смехулко кой искаше да назначи Пеевски за шеф на ДАНС,кой бе
    нали искаш истината-в нар.събр.го предложиха БСП-Манолова,НДСВ и ДПС,За два дена му изготвиха достъп за СС,а сега само ревете и
    използвате старите трикове за "БИВШИИИ" нали сега тези които
    са назначени от шефа Р....ф,същите правеха това което им кажеха
    ДПС.Това ваше дебелоочие няма граница.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 баба ти от бг

    1 0 Отговор
    е те видяха колко ще са живи, като пуснаха дефендър, минал странно по български води и къде ли изчезна пилота там точно и уж до Одеса и после руски териториални води и уж до Грузия!!!!мръсна грозна провокация на мошенници! понеже видяха , че не можаха да ни убият 1997 г, преди не можаха да разиграят религиозната карта като в Югославия и сега тъпанари и предатели на украинския народ!
  • 27 баба ти от Пловдив

    0 0 Отговор
    хора, 1992 г Великият Ариел Шарон ни спаси от уж" натовска армия- турската!!!!!сега продължават маймуните да разиграват маймунски истории отвъд океана! ама ние българите от 6 ти век и траките от14 000 г преди1 ви век винаги ще сме живи! на нас ни казват " следите" трас, траки и други! явно за това ни завиждат, много преди Персия даже
  • 28 завътък

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Говорит Москва":

    гледай как беше опънат тиквата и мъркаше от кеф...
  • 29 Нане

    0 0 Отговор
    браво на пича за думите точно и ясно - политиците ни са продажни работят за чужди национални интереси
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове