Last news in Fakti

11 Юни, 2021 15:35 3 605 42

Ето каква минимална и средна заплата поискаха от КНСБ

  • заплата-
  • минимална-
  • кнсб

Данъчната система у нас е дълбоко несправедлива и подобна данъчна структура няма в нито една европейска държава, заяви Димитров

Ето каква минимална и средна заплата поискаха от КНСБ - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Минималната работна заплата за 2022 година да бъде в размер на 764 лева, а средната да стане 1729 лева. Това поискаха от КСНБ.

От синдиката за пореден път лансират визията си за промени в данъчната система, чиято цел е постигане на по-голяма справедливост.

"Темата за данъците и доходите, която вълнува огромна част от обществото, трябва да заема централно място в предизборния дебат", посочи президентът на КНСБ Пламен Димитров на пресконференция, на която бяха представени предложенията на конфедерацията за справедливи доходи и данъци.
Те са залегнали в изготвения от КНСБ Меморандум за социално-икономическо развитие на България 2021-2025 г.

Данъчната система у нас е дълбоко несправедлива и подобна данъчна структура няма в нито една европейска държава, заяви Димитров, цитиран от "Монитор".

В момента съотношението на приходите от преки и косвени данъци в общите данъчни приходи е 29 към 71%. И ако към края на април общите данъчни приходи са около 9 млрд. лв. около 5 млрд. лв. от тях са данъци, събрани от физически лица. ДДС-то е около 3 млрд. и само 500 млн. са приходите от корпоративен данък, отчете Пламен Димитров. Така на практика по-голямата част на парите в държавата са от домакинствата, а не от бизнеса.

Конфедерацията има цял пакет от мерки за реформа в данъчната система. Сред тях са: Въвеждане на необлагаем минимум, равен на МРЗ за страната; Въвеждане на 15% данък върху доходите на физическите лица; Въвеждане на 15% данък върху доходите на юридическите лица; Намаляване на общата ставка на ДДС на 15%.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    26 2 Отговор
    Бухаха! Кой ще оцелее с 259 Евро бе. Гаврата да Пребъде.
  • 2 Последния Софиянец

    49 7 Отговор
    Ние на площада се борим за 1000 лв минимална пенсия и 2000 лв минимална заплата.Който е съгласен да тури плюс.

    Коментиран от #7

  • 3 БОЛШЕВИК

    35 4 Отговор
    Плоските данъци и данъците за бедни ги въведе БСП, след това 12 години мутрите не мислеха да променят данъчната система, защото ги устройваше и тях, и така една шепа богаташи станаха по-богати а останалите бедни по-бедни.
  • 4 Гладен брокер

    22 5 Отговор
    Сега от КНСБ да кажат и как да се вдигне БВП и нещата ще станат.
  • 5 12345

    24 2 Отговор
    Заставете частния капитал за по високи заплати на служителите и, за да харчим повече и да има повече оборот в хазната.

    Коментиран от #9

  • 6 Болшевик

    17 3 Отговор
    Комунист и евреин,ПАРА НЕ ДАВА !

    Коментиран от #12

  • 7 Калитко

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ти го тура на теб.Борел се той.От къде ще дойдат парите бе бореца.

    Коментиран от #20, #23

  • 8 цербер

    13 3 Отговор
    В Женева,Швейцария минималната заплата възлиза на около 4086 швейцарски франка или около 3700 евро на месец.

    Коментиран от #11

  • 9 Калитко

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "12345":

    Това да не да обичаш мандри бре льоль.

    Коментиран от #31

  • 10 фирма

    17 2 Отговор
    Аве тия нормални ли са. Бизнеса определя заплатата а не държавата. 764лв минус 37,2% соц. и здр. осигуровки и 10 ДОД. Минималната заплата е на база обещетение. Циганите ще взимат повече а работещите по малко.
  • 11 Гладен брокер

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "цербер":

    Ходи у Женева какво чакаш.
  • 12 Баба Зоя

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Болшевик":

    В изповедалнята:
    - Съгреших,отче, много съгреших!
    - Кажи, чадо.
    - Измамих евреин, отче.
    - Това не е грях, чадо! Това е чудо!
  • 13 фирма

    13 1 Отговор
    Защо има праг на доходите за детски? Защото системата каза така. Циганите нямат пари и ще взимат " За да не крадат и убиват" Цитат на Бойко Борисов. За работещите няма защото са бели и нямат късмета да се родят в България.
  • 14 фирма

    3 1 Отговор
    Нищо не променят. За юридически лица е 10% Печалба и 5% дивидент.
    За физически лица винаги си е било така. Върнете патентния данък за зезонните фирми.
  • 15 Уса

    14 2 Отговор
    При тези данъци,събираемост и цени минималната пенсия може да е 750лв а заплата 1200лв,ако не крадат парите
  • 16 БКП наш човек

    15 1 Отговор
    Някой да каже нещо за драстичното увеличение на стоките и услугите?
    Доходите ви отдавна са потънали,другарки и другари.
  • 17 КНСБ Димитров Казионни структура!!!

    12 3 Отговор
    Тези са Никой 12год Мълчаха, и Гледаха!! След Като ГЕРБ Окрадоха и ОГЛОЗГАХА държавата сега Предлагаме високи заплати!!! Ама Държавата Окрадена, питай Женаси да ти каже!! Предлага и 15%данък за физическите лица,??? Те и сега плащат повече бруто от колкото фирмите!!! Крадливи, кожодери КНСБ!!! Казионна структора, обслужваща ГЕРБ 12год.Не случайно бяха направили жена му на тоя Борсук жеф на НОЙ!!! Защо мълча като Пън 12год??
  • 18 Шеф на НОЙ

    4 1 Отговор
    Шеф на Ной
  • 19 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    6 1 Отговор
    Тия представляват само себе си и жена му, която изритаха от НАП!🐞🐞🐞🐞🐞🐞
  • 20 елко сметката

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Калитко":

    Пуловината от гурото ти Бойко. След десет години от вече нормалната заплата.
  • 21 Един

    7 2 Отговор
    Хората с комунистическо икономическо образование са с грешна философия- искат по административен път да определят заплатите!!! Уважаеми господа , мислете в друга посока- стимулиране на реалния бизнес, а не административния държавен апарат!!!! Когато има икономически просперитет, високоефективна икономика- тогава и минималната и средната заплата и пенсиите ще са високи!!!!!!

    Коментиран от #29

  • 22 Един

    9 0 Отговор
    Прогресивен данък и необлагаем минимален доход!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Пенсионер

    4 1 Отговор
    Гласуваме за Импексова и готово.Тя неведнъж е казвала че 10 милиарда годишно се крадат.Слага другаря Гечев за финансов министър ,който като честен и мислещ за народа комунист раздава тези милиарди на хората.И тогава живот.Кеф ти Малдивите,кеф ти Бахамите и т.н.
  • 25 фф49х

    5 0 Отговор
    Ако имахме истински синдикати, МРЗ отдавна щеше да е 1000лв, обаче синдикати НЯМА. Псевдосиндикатите са в симбиоза с олигарсите Велев, Домусчиев и сие. Искаха да изравнят МРЗ с линията на бедност. Дотам бяха стигнали в алчността си бизнес и синдикати заедно.

    Коментиран от #28

  • 26 Русенец

    4 1 Отговор
    Това ще доведе до моментален скок в цените на всичко и навсякъде. Единственото, което ще се постигне с това вдигане на МРЗ, е че хората с пари в банките ще загубят голяма част от спестяванията си. Левчетата в касичката ще си загубят стойността по този начин.

    Коментиран от #33

  • 27 безпартиен

    6 0 Отговор
    Този тарикат защо не го поиска това преди година?И от къде ще дойдат парите за повишение на заплатите?Това увеличение касае единствено тези получаващи заплати от държавен или общински бюджети!За да стане това,трябва частният сектор да се изстиска максимално!А този частен сектор издържа 2.3 млн.пенсионери,750 хилади бюджетници,650 хил.малолетни и непълнолетни,1 млн.ц.игани без образование,професионална квалификация и трудови навици!Нали на международните пазари сме конкурентни единствено с износа на зърнени храни и работата на ишлеме!До сега заплатите се увеличаваха с едно решение на МС и никаква икономическа логика!Вземаха се заеми и се попълваха дупките в бюджета!Просто няма от къде да дойдат свежи пари от вън за да се повишат заплатите!Само от "работещите" около 5000 пенсионери в МВР,месечно изтичат поне 150-160 млн.лв.!Колко такива има в МО,и други министерства и общини?Такова разхищение няма в нито една държава в ЕС,САЩ и дори Русия!Ама при нас може!така със заплати от бюджета някои накупиха по 6 апартамента в София,изучиха деца в платени западни университети,повишиха стандарта на живота си!Значи единственият начин за подобряване на материалното състояние на човек у нас е заплата от бюджета!А вдигайте сега заплатите!!!!!!
  • 28 Русенец

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "фф49х":

    Каква е разликата, ако МРЗ е 500 лв, а олиото 2 лв, и ако МРЗ е 1000 лв, а олиото 4 лв? Всяко повишаване на МРЗ води до моментално повишение на цените в магазините.

    Коментиран от #30, #32

  • 29 фф49х

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Един":

    Бизнесът да не чака държавата да му налива пари. Комунизмът си отиде, отидоха си предприятията на държавна издръжка. Щом бизнесът не заплаща реално труда на хората, не заплаща извънредния труд, а само прибира печалбата, МРЗ ще се определя по административен път.
    И бизнесът да се благодари, че заплатите тук не ги вдигат, както в Румъния или Гърция.

    Коментиран от #38

  • 30 фф49х

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Русенец":

    Сега МРЗ нето е около 500 лв и олиото е около 4 лв. Та какво ме питаш??? От изброеното от теб имаме най- кофти варианта, та всякакви философствания са излишни.
    Даже да смъкнете МРЗ на 300 лв., цените пак ще растат. Цените няма да тръгнат никога надолу.

    Коментиран от #34

  • 31 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Калитко":

    Не, това е да спреш чорбаджилъка и ангарията.
  • 32 Ташо

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "Русенец":

    Цените се вдигнаха и сега,макар че МРЗ не е.Само откакто другарите взеха властта за няма и месец.И ,ако продължават с тези безпринципни уволнения ,нищо добро не ни чака занапред.

    Коментиран от #37

  • 33 фф49х

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "Русенец":

    Ти продължаваш да пишеш стари мантри- повишаването на МРЗ, щяло да повиши цените. Те цените растат и не спират.
    Цели 3 год. МРЗ беше замразена при ГЕРБ 1, цените замразени ли бяха през 3-те години? НЕ.

    Коментиран от #35, #36

  • 34 Русенец

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "фф49х":

    Цифрите бяха примерни, да си направиш извод. Така е, но и вдигането на МРЗ няма да ти вдигне стандарта. С колкото се вдигнат разходите за заплати на персонала, с толкова ще се повишат и цените на продуктите. Само паричките в банката ще се изпарят.
  • 35 Русенец

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "фф49х":

    През 2010 г МРЗ беше 270 лв. Сега е 650 лв. По-богат ли се чувстваш? Защо тогава ходи на протести? Цените през пандемията растяха, защото правителството остави търговците да спекулират. Спомни си всяко едно вдигане на МРЗ, как на сутринта в магазина всичко беше с нови цени.
  • 36 Русенец

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "фф49х":

    Съгласен съм, че при обявени извънредно положение правителството имаше право да замрази цени и заплати, но не го направи. Въпросът е защо? Отговорът за мен е ясен.
  • 37 Русенец

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ташо":

    Вдигат се и сега, без МРЗ да се вдига, защото сега сме оставени на милостта на кожодерите. Това, което искате, е МРЗ да опита да компенсира загубите ви от повишението на цените. Да опита да ги догони. Но повишаването на МРЗ абсолютно сигурно ще повиши и цените още на следващия ден. Няма отърване от ножа. Трябваше да замразят цени и заплати още в началот на извънредното положение, но при нас не е толкова лесно, защото почти всичко внасяме и зависим от цените на вносителите отвън.
  • 38 Русенец

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "фф49х":

    Ти, ако си мандраджия, и довчера си изразходвал 20 000 лв за заплати на персонал, а от утре правителството те задължи да изразходваш по 30 000 лв за заплати, няма ли да си вдигнеш цената на млякото и кашкавала? Не ми казвай, че разликата ще я платиш от твоят джоб.

    Коментиран от #39

  • 39 фф49х

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "Русенец":

    Мандраджиите вдигат цената на млякото и кашкавала даже и да не вдигат заплатите на работниците. Тая изтъркана мантра тип Велев вече не върви. Имахте на разположение 12 год. да трупате богатство безскрупулно, а работещите бяха 12 год. на ръба на оцеляването заради такива като вас.

    Коментиран от #42

  • 40 Пламен

    3 1 Отговор
    Г-н Димитров, понятие МРЗ в Европа няма. Плаща се на час. За начало, 14лв/час за България изглежда приемливо, плюс 7лв/час за нощен труд. Това след всички данъци. Тия неща ги знаете по-добре от мен. Ако бизнеса не може да плаща тия пари-да затваря! Вие сте човека, който би трябвало да работи и извоюва тези ставки! И не ми казвайте, че е невъзможно. Ще карат Дачия вместо Бентли и пак ще стане.
  • 41 Искайте като

    2 0 Отговор
    има парламент,какво хвърляте кьорфишеци ,че някой ви интересува.От бандюгата всичколог да бяхте поискали,така угоднически му се хилеше на общата снимка.Ама до тогава искахте имоти,облаги за КНСБ и вие сте в корупционните схеми.Жена ти работи в НАП и не ти дреме от проверки.ЧАКАМЕ ПРОВЕРКИ ОТ СМЕТНАТА ПАЛАТА ЗА ИМОТИТЕ И ПРИХОДИТЕ НА ВСИЧКИ СИНДИКАТИ.
  • 42 Русенец

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "фф49х":

    ИмахТЕ и ВАС ще ги разправяш у вас. Объркал си човека. Не казвам, че не бива да ти расте стандарта. Само те предупреждавам какво ще последва от апелът ти. Да не останеш изненадан. Заплатите и цените са вързани с ластик. Друго е решението, подобно на горивата. Помниш ли, как ни затвориха и спряхме да караме за известно време? Бензина падна на 1,30лв/л. Ако си понамалим потреблението на олио след няколко месеца и неговата цена ще падне от 4лв, обратно на 2 лв. Търсенето определя цената.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове