Last news in Fakti

15 Юни, 2021 09:12 2 733 48

Доц. Гълъбов: Машинното гласуване е опит за ценз

  • проф. мария пиргова-
  • доц. антоний гълъбов

Трябва да се научим да гласуваме с машини, защото доверието е невероятно ниско, каза проф. Пиргова

Доц. Гълъбов: Машинното гласуване е опит за ценз - 1
Кадър Bulgaria ON AIR

Разкритията на служебния кабинет ще се отразят ли на резултата от изборите?

Ще се отразят, но не фатално. Служебното правителство прави сериозни разкрития. Няма време всичко това да стигне до избирателите. Виждам резултатите доста близки до априлските. Това заяви в "Денят ON AIR" политологът проф. Мария Пиргова.

От своя страна доц. Антоний Гълъбов обясни, че служебното правителство не прави това, за което е предназначено.

"Мина един месец - то не прави това, за което е предназначено. Имаме тежко състояние в ЦИК. От един месец служебното правителство не прави това, то действа като самостоятелен център на изборите. 4-и ден в предизборна кампания и никой не говори за избори. Много моля, реформи в съдебна система и здравеопазването, не са теми на служебния кабинет", посочи той.

Политолозите в студиото коментираха и машинното гласуване.

"Ние сме в особена ситуация. От кога е законът за машинно гласуване и защо ГЕРБ не свърши никаква работа? Това е несвършената работа на ГЕРБ", каза проф. Пиргова.

"Първата работа на това правителство беше да осигури условия на ЦИК. От 3 седмици "Сиела" предупреждава, че практически невъзможно ще става. Но това правителство беше заето с друго. Въвеждането на машинното гласуване върви към компрометиране на изборите. Въвежда ценз. Това ограничава правото на вот на българските граждани. Това е опит, чрез технически средства да бъде ограничено правото на глас", категоричен е доц. Гълъбов.

"Трябва да се научим да гласуваме с машини, защото доверието е невероятно ниско", допълни проф. Пиргова.

С прогнозите за съставяне на 46-тото правителство гостите също не постигнаха съгласие.

"Най голямата опасност е правителството да не се случи. Служебното правителство не може да издържи без парламент. Трябва да вървим по някакъв начин към експертно правителство било то подкрепено от БСП И ДПС, за да може да прекрачим към друга ситуация", посочи проф. Пиргова.

Според доц. Гълъбов - "Има такъв народ" и "Демократична България" - не припознават БСП като потенциален партньор, БСП върви към втора опозиция и може би ще имаме пак една замъглена картина, подчерта той.

"Надявам се да не влезем в този свредел, г-н Радев се подготви отново да излъчи правителство в края на август. Моите очаквания са да имаме повече партии и още по-сложен модел", подчерта доц. Гълъбов.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 духайдуду

    27 8 Отговор
    Доц. Гълъбов: Машинното гласуване е опит за цензура.

    Коментиран от #39

  • 2 честен ционист

    8 20 Отговор
    Победител ще е българският Гуайдо с благословията и супервижъна на Големия брат.
  • 3 цербер

    7 21 Отговор
    "Виждам резултатите ,че ще са доста близки до априлските." Това заяви в "Денят ON AIR" политоложката проф. Мария Пиргова.
  • 4 Доцент на Хранилка!

    52 5 Отговор
    За блага дума,ШКАФЧЕТО дава!
  • 5 Избирател

    9 44 Отговор
    Не е опит за ценз,а си е жива дискриминация.А не попълването на протоколи и броене на талоните от машините,си е престъпление и манипулация.

    Коментиран от #8, #46

  • 6 Българка

    62 5 Отговор
    С отстраняването на областните управители и компроментирани шефове в силовите институции се прави подготовка за честни избори. Знаем, че до сега диларите на ГЕРБ, ДПС, ВМРО имаха съпорт от кметове, полицаи. А машините не предполагат ценз! Стига опорки от герберските слуги и хрантутници! Образованието е право, но и задължение! Не е възможно българи да не знаят български
  • 7 въпросче

    34 1 Отговор
    Кога ще се гласува за гражданските бракове ,сключени при социализма да бъдат обявени за невалидни? Само те останаха ненарязани и неразбити оттогава.

    Коментиран от #20

  • 8 БАЙ Х@Й ‼

    45 3 Отговор

    До коментар #5 от "Избирател":

    И кое му е дискриминацията ‼ Баба и дядо, че и НЕграмотното Айше си теглят доматите без проблем на машинките в големите вериги ‼

    Коментиран от #26

  • 9 Го4о

    8 37 Отговор
    Машинното гласуване изисква не само ценз, а то си е типична ЦЕНЗУРА за най-възрастните хора, които не ползват дори банкомат!

    Коментиран от #15, #37

  • 10 Загрижен

    34 7 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Много моля, реформи в съдебна система и здравеопазването, не са теми на служебния кабинет", посочи той."
    И защо така реши? Господарят ти от Банкя ти кази това, нали? За колко сребърника се продаде?
  • 11 Българин

    3 19 Отговор
    Прав е : Нито Цик може твърдо да каже, че е готова. Нито далаверите на Герб се преследват.
    Бих казал, че правителството на Радев по-скоро замазва след Герб. Но друго не може (или не иска) да направи. За да направи нещо се искат и промени в държавните медии и в правораздаване...
  • 12 28 март

    4 19 Отговор
    България е прокълната защото проведе изборите на католическия Великден и потоци начин не почете каноните на католическата църква която заедно с протестантите и православните са различни дървета в райската Европа

    Коментиран от #21

  • 13 пешо

    19 4 Отговор
    мчи, ценз не звучи толкова лошо...
    образователен, да речем. но не да се демонстирира диплома - банкянският ще бръкне в шкаВчето и ще купи на своите. а кабина за гласуване с две отделения. влизаш в първото, решаваш една задача по математика за осми клас (примерно), и ако я решиш - влизаш във второто.
    та, така. иначе имаме власт на 80-те процента.

    p.s. сега се сещам, че за някои от бацевите бариера ще бъде един прост преразказ. но... животът е куч^ка. :D
  • 14 Ало

    7 22 Отговор
    Тези,които сега взеха власта не искат редовно правителство. Точно затова се бавят. После ще кажат,че народа е виновен задето не е гласувал правилно,а и ГЕРБ ще са виновни както винаги за всичко.( според тях). И кой мислите ще плати сметката? Ами..пак ние, обикновените граждани и селяни.
  • 15 БАЙ Х@Й ‼

    16 2 Отговор

    До коментар #9 от "Го4о":

    Ами то и това, че под 18 г. НЯМАТ ПРАВО да гласуват и то е цензура 😉😉😉😉
  • 16 Иван Грозни

    27 4 Отговор
    Тоя доцент е голям ветропоказател. В утрешния ден, когато ГЕРБ загубят изборите ще каже, че не сме разбрали за какво е говорил.

    Коментиран от #27

  • 17 Иво

    26 2 Отговор
    Тезата на този господин е абсурдна!!!! В кой век живеем????
  • 18 Физик

    2 3 Отговор
    Рудиментите на социализма е време да минимизират потенциалната си енергия...
  • 19 Ох Гълъбчето ми то...

    21 2 Отговор
    ...,ох мамин сладък...,ох милият ми той...!Пак са го поканили да адвокатствуваш на отиващата си пробита лодка с надпис...-,,ГЕРБ"....!Точно така -...дерзай...,имаш да връщаш задължения на своите господари...!Но вече ставаш жалък и смешен...!Въртиш все една и съща стара Гербаджийска плоча на раздрънкания си грамофон(уста...)...
  • 20 отговорче

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "въпросче":

    Чакай някой друг да ти свърши ''мръсната'' работа.
  • 21 Уф...

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "28 март":

    ...много си облъчен от ,,радиацията"...
  • 22 Герберска

    12 2 Отговор
    подлога
  • 23 Калмук

    20 2 Отговор
    Разбирам, че Гълъбов трябва да си отработва пълните шкафчета в спалнята, но започва да говори откровени глупости.
  • 24 Реалист

    19 0 Отговор
    Хора...?!Съвземете се...?!Още самият израз-,,машинно гласуване" не е издържан...!Какво ,,машина"...- та това ,,чудо" го има всеки в ръката си в ежедневието си...!Просто това е един вид таблет...,един вид телефон...,един вид най-обикновена цифрова ,,теглилка",в големите вериги магазини за хранителни стоки...!Какъв ,,ценз" е нужен,за да гледаш в един екран и там ти да натиснеш,каквото сам си си избрал...?!?!Ай моля ви се стига сте драматизирали това толкова елементарно нещо...?!?!?!
  • 25 Justice

    25 1 Отговор
    Доц. Гълъбов, ти продажна Герберска мишка, колко ти платиха?!
  • 26 Лост

    15 1 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Щом можеха да търкат билетчета и да търсят Златни пирамиди значи разбират. Ако не искат да гласуват си е тяхна работа.
  • 27 Лост

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Иван Грозни":

    Този Гълъбов само ще смени пощенската кутия. 📫 📥🐦
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 нннн

    16 1 Отговор
    ГЕРБ много години саботираха машинното гласуване, а и още го правят. Наистина сега е трудно да се организира за два месеца. Надявам се държавата да се справи.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гост

    12 0 Отговор
    Хей, голяма "драма", че няма да могат да снимат с телефона ръчно попълнените бюлетини, за да си вземат 20 лева и тройка кИбапчИта "шведите"....
  • 32 Абе гъгъб,

    11 0 Отговор
    И какво лошо има в цензурирането? Ти съгласен ли си някой почтрн учител, лекар, доцент и т. н. който работи, осигурява се, плаща данъци да има равен глас с човек който е полуграмотен, не е внесъл и един лев данък в държавата? А за турците дето не говорят български и си имат друга Родина да не говорим. Гълъб, тпи си на хранилката не церкай защото нямаш грам акъл
  • 33 Този

    5 1 Отговор
    и той е храненик. Змията хапе наред, но и храни избрани сладкодумци.
  • 34 Възмутен

    5 0 Отговор
    Какъв ценз за какво ако някой няма ръце не може да гласува ли???
    Че с хартиени бюлетини има десетки хиляди недействителни гласове явно и с хартия не могат да гласуват да гласуваме с боб и царевица тогава.
    Правителството не работило щото не ближело подметките на монополиста Циела :))), абе откъде ви намират такива???
  • 35 Гълабов, хептем си Изперкал!! Отдавна

    5 1 Отговор
    Стана смешен, а вече и жалък!! След някой месец няма да можеш да заработиш и 5лева!!Имаш много Отчаян вид на Снимките!! Тревожиш ни!!
  • 36 Този е гад

    1 1 Отговор
    от класа, още в неделя шефът на фирмата обяви, че ще има заети и произведени до тази сряда, т.е. утре още 1500 машини. ЦИК и правителството се справят перфектно. Ще ви лъснат ос@аните задници на тези избори с лъжовните внушения.
  • 37 Най- възрастните

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Го4о":

    хора сме много по образовани от сегашните млади роми и всякаква друга неграмотна измет. Но и те могат да теглят пари от банкомати, както и да сърфират в мрежата.
  • 38 324

    2 1 Отговор
    Правилно, не е необходимо необразовани, продавайки се за 50 100лв, които един документ не могат да попълнят да определят съдбата на България. Аз дори бих сложил и възрастова граница до 65 години, защото все по малко възрастните се интересуват от политика, а дори и да се интересуват нито акалъла им, нито разбиранията им са в крак с времето. И за да не ми опонирайте за възрастните ще кажа само, че самият аз съм вече на възраст и тази година ще е последната, в която ще гласувам.
  • 39 Не си разбрал

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "духайдуду":

    Решението е правилно, защото няма малограмотници да ми определят кой да ме представлява и управлява.

    Коментиран от #41

  • 40 6778

    2 0 Отговор
    Разбира се че може да бъде ценз! Ти какво искаш, да не спазваш конституцията, законите "... образованието до 16-годишна възраст е задължитело." и после той, неграмотният, да определя бъдещето на децата ми?! Хайде, холан! И иди да се прегледаш!
  • 41 3974

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Не си разбрал":

    Да, те неграмотниците се самовъзпроизвеждат, т.е. в случая самоизбират.
  • 42 qwerty

    2 0 Отговор
    Къв опит бе, Гълъбов, образованието до 16 години е задължително!
  • 43 Чегърт чегърт

    0 1 Отговор
    "Нaдявaм ce дa нe влeзeм в тoзи cврeдeл, г-н Рaдeв ce пoдгoтви oтнoвo дa излъчи прaвитeлcтвo в крaя нa aвгуcт. Мoитe oчaквaния ca дa имaмe пoвeчe пaртии и oщe пo-cлoжeн мoдeл"
    Боже, какви доценти има!? Само на Антоний не му е ясно, че няма да се състави правителство. Ще има нови избори!
  • 44 Шшшшт

    0 0 Отговор
    Гълъбов много си хлъзгав, ценз след 30 години демокрация НЯ-МА включително и при теб. А що се отнася до технически умения мини по улиците и виж "тези без ценз", които ти визираш с какви смартфони са и как "бачкат" с приложенията им, ще ти скрият топката.
  • 45 сачева

    0 0 Отговор
    тоя Гълъбов трепери като говори за простите и крадливите от ГРОП. Този е голям лижаш на г на миризмата и крадеца Буда.
  • 46 севда

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Избирател":

    не плачи а ходи да бройш кюрчетата на боко миризливия
  • 47 МДА

    0 0 Отговор
    Гълъбе не трепери, пътници сте вие от ГЕРБ и ти и най вече ПРОСТОТО И КУЦУКАЩО КУЧЕ БОРИСОВ.
  • 48 пенсионерка

    0 0 Отговор
    аз отивам пред машината да гласувам и започвам да си търся очилата в чантата и после започвам .ми сега това копче за какво беше ,тука ли трябваше да натсна или на другото място и така половин час, а пък другите какво ме интересуват, да си чакат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове