Last news in Fakti

15 Юни, 2021 18:12 3 673 51

Лъчезар Борисов: ДП „Управление и стопанисване на язовирите“ изпуска водоемите, но не знам кой нарежда

  • язовир-
  • лъчезар борисов

Според него някой подвежда Кирил Петков

Лъчезар Борисов: ДП „Управление и стопанисване на язовирите“ изпуска водоемите, но не знам кой нарежда - 1

Историята с ремонтираните, но празни язовири, продължава. Вчера служебният икономически министър Кирил Петков показа още два такива язовира. Днес с право на отговор в студиото на "Лице в лице" по бТВ беше бившият икономически министър Лъчезар Борисов.

Той заяви, че язовирите се източват и то в нарушение на законодателството.

Освен това Борисов обясни, че собствеността е прехвърлена за показаните язовири: „Тя е прехвърлена до Държавното предприятие "Управление и стопанисване на язовирите" и то е собственик, а принципал е министърът икономиката. Може би имат предвид, че финансово между ДКК и това предприятие не е изчистен въпросът.“

Според Кирил Петков всички пари по ремонтите на язовирите са платени, но още не са влезли в експлоатация. Министърът на икономиката обяви вчера, че и трите язовира - „Пазар дере“, „Злати войвода 3“ и „Злати войвода 4“, са завършени и предадени на Държавната консолидационна компания в 31 декември 2020 г. Тогава е било и платено за работата. Шест месеца по-късно те така и не са предадени на държавната компания, стопанисваща язовирите и те никога не са били завирявани, каза още Петков.

Лъчезар Борисов обясни пък, че са предадени пълни, а сега се изпускат незаконосъобразно.

„Може би съветниците на Кирил Петков го подвеждат, Държавното предприятие по стопанисване на язовирите изпуска тези язовири, но не знам кой им нарежда“, каза Борисов в „Лице в лице“.

Той допълни още, че това е така, защото при предадената работа са били пълни и показа снимка, с която аргументира своите твърдения за „Пазар дере“, който по думите му е изпуснат на 31 май.

Според него се случват странни неща. Той представи и фактури за цената на бетона и превоза.

„90 лв. на куб м и 95. на куб. м. Около 90 и 95 лв. варира цената на места и по-ниска“, заяви бившият икономически министър.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 разсмя ме

    72 9 Отговор
    Много тъп коментар на Лъчезар Борисов - били предадени пълни.
    А колко време след изпразване трябва на един водоем за да затреви дъното?

    Коментиран от #21

  • 2 БОЛШЕВИК

    62 9 Отговор
    На 11-ти народа ще нареди, герберасти никога повече да не помиришат власт!
  • 3 Врачка

    37 1 Отговор
    Който плаща,той поръчва музиката.Идват фермери от Турция или Гърция в БГ с две чекмеджета с пари и си поръчват вода за напояване.В друг случай частен ВЕЦ поръчва вода за турбините и хоп,водата идва на талази и прави ток .Шмекерии —бол.
  • 4 Бой по тиквата...

    44 7 Отговор
    Ще ви ,,изпуснем" в канала на 11 юли...и то завинаги...!!!
  • 5 :))

    9 1 Отговор
    ЛАДИСЛЬЯУЛЮС ДРАКУЛЯ , приятно ми е ! :))
  • 6 30470

    52 4 Отговор
    Лазаре пропаднал ГРОБАР и купена коза от Пеевски вие май не разбирате не ви искаме, вие съсипахте всичко, крадяхте и лъжехте ежедневно, хранихте Българският народ с боклуци, вие сте престъпници! Лазаре отвратителен си на гледане и слушане и миришеш на корупция, да те няма!
  • 7 ейййй

    50 3 Отговор
    Ееей много лъжат тези гербери бре. По гръб не падат. Изпуснати били язовирите. До вчера лъгаха, че министър Кирил Петков бил наредил да ги изпуснат. Той им каза подигравателно:" Мдааа, даже съм ги и затревил". Видно е от обраслата трева в тях, че изопщо не са били пълни. Големи лъжци и манипулатори герберерите. Хааахаа. А днес вече твърдят, че не знаят кой бил наредил да се изпуснат язовирите и някой бил подвеждал министър Петков. Абе вий хората за глупави ли ги имате бе, как не ви е срам. Служебното правителство ви разкри престъпното бездействие и раздаваните безконтролно милиони и продължавате да лъжете и мажете. Докога???
  • 8 ХАН КРУМ

    41 2 Отговор
    НЕ Е СТРАШНО ,ЧЕ ТОЗИ Е НЕАДЕКВАТЕН И ЧЕ НЕ . ЗНАЕ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ. ТОЙ ПРОСТО Е БУШОНА , КОЙТО ЩЕ ГРЪМНЕ.ЛОШОТО Е ,ЧЕ ПОВЕЧЕТО МИНИСТРИ НЕ ЗНАЯТ ЗА КАКВО СА БИЛИ ЖИВИ И ПРОСТО СА ИЗПЪЛНИТЕ ЛИ НА СХЕМИТЕ.ОНАЗИ В МРРБ НЕ МОЖЕШЕ ДА ОТГОВОРИ НА ЕДИН ВЪПРОС, А Т. ПЕТКОВА ЛЪЖЕ НАЙ – БЕЗСРАМНО.
  • 9 Мда

    30 2 Отговор
    К'во се правят на ударени всичките? Има си програми със сателитни снимки, на които спокойно може да се види какво е било състоянието на язовирите.

    Коментиран от #25

  • 10 Абе тъпако

    31 2 Отговор
    спри да плюеш и лъжеш,за затвора со отвсякъде.Пускани ,непускани тези гьолове са ремонтирани за небивали пари.Не измествай фокуса мутро корумпирана.ЗАСРАМИ СЕ И СЕ МАХНИ ОТ ОЧИТЕ.ВСИЧКАТА ПАПЛАЧ ГЕРБЕРСКА СЕ ПРАВЯТ НА НЕНОРМАЛНИ,защото сега разбраха ,че има закони все пак,правила и морал.
  • 11 Цветко Христов

    4 8 Отговор
    Чух, че тя е завършил в Хасково а не в харвард, ВЕРНО ли е?

    Коментиран от #41

  • 12 Факти Факти

    12 3 Отговор
    Къде е видеото с покупката на коняка и пурите в плика.
    Свободните медий, вече го разпространиха.
    Ако аз не съм го видял, тогава извинявайте, но ако не сте го отразили, значи сте си на Кошлука братчеди
  • 13 Гост

    21 3 Отговор
    Тая маймуна излъга на всички въпроси, зададени от кака Цветанка, а на половината въобще не отговори. Плямпаше си некви неща, дето си ги беше заучил и искаше да си ги каже. Много голяма противелка!

    Коментиран от #19

  • 14 джаба

    16 2 Отговор
    МУХЛЬ00000 А ПО ТЪМНА ДОБА САДЯТ БУРЕНИ И ТРЕВА ТАКА ЛИ ... МААТИ
  • 15 Едно момче

    19 3 Отговор
    Обработвам земя в село Злати войвода и съм бил свидетел на тези "мащабни строежи" по язовири " Злати войвода 3" и " Злати войвода 4". Единия е 10 дка. другия 14, локви сами по себе си. Каквото и да говори Лъчезар Борисов измамата е грандиозна.
  • 16 ГОЛ ГОР

    14 2 Отговор
    ГОТОВ СЪМ ДА ГО АНАЛИЗИРАМ НА СУХО, ЩЕ ЦВИЛИ КАТО ПРЕЯЛ КОН
  • 17 А бе тоя...

    19 3 Отговор
    ...зъбат Квазимодо вече не се ли усеща,че само като си отвори миризливата уста и никой не му вярва...!Как можа да каже свещената глупост в стил ,,Борисов",че Петков умишлено изпущал язовир,за да се снима...?!Да ама Петков с усмивка му отговори в стил ,,Харвард"-,,Разбира се...,изпуснах го за да се снимам,че даже и затревих дъното..."...😂😂😂🤣🤣🤣😉😉😉😆😆😆...!!!
  • 18 ЯСНО

    14 2 Отговор
    Гробаджиите нарочно държат язовирите празни след "ремонтите" защото ако ги напълнят, ще протекат и ще лъсне истината за фиктивно извършените ремонти.

    Коментиран от #24

  • 19 NeXu s

    5 19 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Въобще не лъже, а говори с факти и числа! Лъжете комуноидите - това е ваш специалитет!

    Коментиран от #26, #33

  • 20 Лов и риболов

    13 3 Отговор
    Какви снимки показва от преди ремонта когато е пълен язовира. подариха 550 милиона на Амед и Гайтански за ремонта на 450 язовира, а те си купиха първо скъпи джипки в тая фирма!
  • 21 АлаБала

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "разсмя ме":

    Ами според този министер около 2 - 3 дни! И да избуи до височина за косене! Абе тва герберастите ептен за шарани ни зеха...Па и не се научиха да лъжат изкусно, макар че имат шеф майстор на спорта в тая дисциплина...
  • 22 Б.Борисов

    5 2 Отговор
    Борисов да пита Борисов.
  • 23 Лейка

    11 3 Отговор
    Герберска Мумия, заради вас България остана без вода и съсипахте язовири и всичко. Ще лежите в затворите за това!!!
  • 24 Е как така?!

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "ЯСНО":

    Ще протекат язовирите след като се напълнят...?!Та нали язовирните стени са строени със супер качествен бетон...?!Струваш 5(пет...) Пъти по-скъп от стандартният за тази цел...🙄😔🙄...?!
  • 25 Инженер

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Мда":

    Ти нормален ли си кой сателит снима нон стоп някакъв си язовир, това е поредното мало... е. Иначе на графиките които показва този паляче се вижда от 345м на 343.5м.това е надморска височина. Тоест там където е нивомера е тя е една дупка в язовира промяна от 1.5 метра. Тоест в язовира сигурно е имало максимум половин метър вода и то след някой проливен дъжд. Най ме е яд на Ризова че не вземе пък да погледне какво и дават иначе графиките ги има в нета вижте ги и после коментирайте.
  • 26 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "NeXu s":

    Братиньо, няма как да обиждаш на комунист, при положение, че си гербераст! Няма как! Апропо, дреме ми шнура за комунистите....

    Коментиран от #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Jjj

    3 3 Отговор
    Ей Гаргамел грозен, само да те срещна някъде....
  • 29 Пешо от блока

    4 4 Отговор
    На гербаджии все някой друг се " изпуска" в гащите. Шампиони са в това отношение.
  • 30 NeXu s

    5 4 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Предлагам ти да наричаш "братиньо" съселяните си. На тях ще им хареса. Да, привърженик на ГЕРБ съм и не обичам крадците от БКП-БСП. Нещо друго неясно имаш ли, да ти го обясня, понеже виждам, че имаш проблеми с обработването на информация?

    Коментиран от #43

  • 31 MGewehr

    4 1 Отговор
    Лъчезар Борисов:... "но не знам кой нарежда"

    Ми като незеш, махнисе БЕ!
  • 32 иванчо

    4 1 Отговор
    Лъчко, всички знаят, че вождът е един, само ти не знаеш .....
  • 33 LeXus

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "NeXu s":

    А бе братиньо...!Комунде и то дърто Комунде...-от старото матриал...е твоят вожд-члена на БКП-Другаря Бойко Методиев Борисов...!!!

    Коментиран от #34, #35, #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 NeXu s

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "LeXus":

    Тогава защо ти, като ш.и.б._а.н комунист, не го харесваш? Май-май той не е комунист?

    Коментиран от #37

  • 37 LeXus

    2 3 Отговор

    До коментар #36 от "NeXu s":

    Никога не съм харесвал комунистите,особено пребоядисани те като твоят нискообразован вожд,завършил за пожарникар милиционерската комунистическа школа в Симеоново...!Няма бивши и настоящи комунисти...!Комуниста си остава комунист до...разстрела драги...нима не си го разбрал,или акълеца ти е колкото на човек прочел една книга през живота си и тя е...-,,Винету"...

    Коментиран от #38

  • 38 NeXu s

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "LeXus":

    Сподели тогава какъв си?
    Че си от ниската класа на обществото - това е ясно. Но ми е любопитно едно, от коя партия си?

    Коментиран от #39

  • 39 LeXus

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "NeXu s":

    Давам отчет само на...жена си,не и на изтрещели герберасти...😆🤣😂

    Коментиран от #40, #42

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 бай кръстан

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Цветко Христов":

    Цветко,първо това е той,а не тя и второ,ти гламав или гламурес си?В Хасково какво да завърши?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "NeXu s":

    Няма нужда да се нервиш! БКП има две отрочета и ти много добре знаеш това! И не е лошо, вие герберастите, да разберете, че има хора, които еднакво мразят и двете отрочета!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Алеко

    1 1 Отговор
    Добре де вали като из ведро месеци наред,всекидневни порои и се изтъпанчва някой и казва язовирите били празни...Нещо май някой се опитва да прави мазало и да маскари,е "Бай Ганьо прави избори " Алеко Константинов
  • 46 Боко

    0 0 Отговор
    Дарт Вейдър!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 М Константинов

    1 0 Отговор
    Какво управление и разцвет на държавата да очакваме от прости, нагли и крадливи, завършили посредствени училища и станали "професори" в библиотекарското - РАЗРУХА. С прост гербер, тъща и радио се не спори - остави ги да бръмчат и си гледай работата Петков.
  • 49 Цецка Ц

    0 0 Отговор
    Този кон пак цвили и прикрива далаверите. Ще има място и за него при бай Ставри в СЦЗ.
  • 50 демократ

    1 0 Отговор
    Като не знаеш подай си оставката!Егати
    некомпетентния министър.Само обвнения
    и нищо не знае.То и другите са същите.
    Продукт на клюкарката баба Мая.
  • 51 Гост

    0 0 Отговор
    Половина от сегашното правителство са БСП ние сме с много къса памет
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове