Last news in Fakti

18 Юни, 2021 21:08 4 856 16

Проговори мъжът на починалата в Благоевград родилка

  • родилка-
  • дете

Вместо да се радва на втората си рожба днес съпругът на починалата родилка се оказва единствен родител на 3-годишния им син

Проговори мъжът на починалата в Благоевград родилка - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Мъжът на починалата в благоевградската болница родилка Крум Златарски даде интервю за БТВ. Той настоя за незавсима експертиза, която да установи причината за фаталния край и обяви, че завежда граждански иск.

Жената почина преди планирано секция в болницата в Благоевград след поставянето на упойка. Резултатите от направената в болницата аутопсия ще станат ясни най-рано след седмица.

Вместо да се радва на втората си рожба днес съпругът на починалата родилка се оказва единствен родител на 3-годишния им син. С Евгения очаквали момиченце, щяло да се казва Рая.

„Отиде на планувано секцио и така...не се върнаха. Второ раждане от същия екип. Просто ми казаха, че се е случило най-лошото, без да ми дават повече информация, просто са стигнали до етапа упойка и до там приключили“, казва опечаленият съпруг.

Младата жена била здрава, нямала никакви оплаквания, детето трябвало да се роди с операция заради дребния ѝ ръст и защото и първото е родено с операция.

„Прекара много лек COVID-19 в същото отделение, под наблюдение от същите доктори и аз мислих, че те са наясно, че тя е прекарала коронавирус и може би ще вземат някакви други такива по-специални мерки“, казва още Златарски.

От болницата няма да коментират повече темата, докато не станат ясни причините за смъртта на майката и на бебето, както и резултата от Медицинския одит.

През март в болницата в Благоевград почина 42-годишна бременна жена с COVID-19.

В справка, поискана от БТВ, от Агенция „Медицински надзор“ казаха, че инспекторите са проверили МБАЛ-Благоевград и личния лекар на пациентката и не са установили нарушения.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъжно

    36 8 Отговор
    Светла памет на жената и детето. Младите обаче крайно време е да не се подават на модата секцио.Дс не ги боли ама ето какви сакатлъжи стават с упойките.Господ така е създал женските хуманоиди, а и животни да раждат по естествен път.Разбира се, ако има медицински причини да ражда със секцио е друго.Жслло за младите животи отишли си без време!

    Коментиран от #8

  • 2 Некадърни Доктори

    57 6 Отговор
    В 21 век,една бъдеща Майка не може да си роди нормално детето.Колко станаха смъртните случаи на родилките,бе докторите? Избери си екип за раждане,носи си куп неща,И ДАЙ ПАРИ- ЗА ДА ТИ ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ!!! Не сте за разследване,а за РАЗТРЕЛ!!!

    Коментиран от #7

  • 3 баба ти от Пловдив

    9 4 Отговор
    е като се обърне плацентата на 180 градуса, така става ! явно там няма специалисти !!!!!!!
  • 4 АлЙо

    20 1 Отговор
    Преди всяко използвне на упойка се прави тест за алергия конкретно към съответния препарат. Драсва се на ръката с писец и се поставя от препарата. До 5 минути организма реагира и по вида на резките се разбира има ли алергична реакция или не. В диалог се сваля и анамнеза за пнредишни алергични инциденти. Едва сред писменото потвърждение / в попълнената анкета /на пациента се пристъпва към прилагане.
  • 5 Анонимен

    13 1 Отговор
    Стига преди упойка се прави тест, жалко за жената, а за нероденото дете още по жалко, но такива неща са се случвали и преди, но по естествен път,...
  • 6 ккк

    25 3 Отговор
    Жалко за жената и нероденото и детенце. За съжаление в България всичко е търговия и здравеопазването не прави изключение. Не мога да разбера каква е причината масово млади жени без проблеми да раждат със секцио. Та тази интервенция колкото и да не е тежка си е операция с всичките опасности които крие за здравето и на родилка и на детето. В Дания където живея в момента нямаш право на секцио освен ако не е доказано необходимо от консилиум от лекари или ако не е спешен случай.
  • 7 Моше 8848

    14 13 Отговор

    До коментар #2 от "Некадърни Доктори":

    Хайде по-кротко. Стани лекар итогава ще сипеш глупости. Къде не умират родилки. Векове са умирали, умират и ще умират. Бременността и раждането са рискови процеси за женския организъм. Рискът расте с възрастта. Цезаровото сечение обаче е доброволен акт. Всяка родилка, която по немедицински причини избере безболезненото, оперативно раждане под пълна или местна упойка и на дата по желание, си носи отговорността. Веднъж отслабена коремната стена и още куп органи води до следващо оперативно раждане и порочния кръг се затваря. Следва имплантилане на платна, шевове и подсилване. А природата е измислила лесно и бързо освобождаване. Костната структора на жената е способна на неподозирани промени. Всеки, който се е опитал да хитрее спрямо природата, си е плащал. Много по-дребни жени са износвали едър плод и са раждали естественно, с известна помощ и незначителни щети. Съжалявам жената. Не е случила на обигран медицински екип. Поне детето можеше да е живо.
  • 8 ама прочети

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Тъжно":

    статията. Написано е защо и двете раждания са със секцио. Докога ще коментирате без да четете.

    Коментиран от #13

  • 9 Да,бе

    9 0 Отговор
    Тъй ли се пита лекар в кочината.Я иди като електората на Онуй с родата,брадви вили и квот има и който оцелее ще разказва.Това е начина.За съжаление,но това Е.
  • 10 Перо

    18 1 Отговор
    Как е възможно докторите да не направят проба за алергичност на бременна жена? Това е задължително на всякъде по света!

    Коментиран от #11

  • 11 Европеец

    0 7 Отговор

    До коментар #10 от "Перо":

    Е тия работи в руските учебници по който са учили не ги пише
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "ама прочети":

    В статията е дадена не причина, а извинение за глупостта на родилката и мъжът ѝ, която глупост се заплаща рано, или късно.

    Коментиран от #16

  • 14 Ковид

    1 0 Отговор
    Пост-ковид синдром. Горката сигурно е получила тромб по време на операцията. "Лек ковид" просто няма. Уврежда тялото за десетилетия напред.
  • 15 Приятел

    0 0 Отговор
    Лошо за докторите като познавам човека са мъртви до няколко месеца при Крумката комбинацията е лоша Бивша барета луд до мозъка на костите горко на лекарите
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове