Last news in Fakti

29 Юни, 2021 10:36 4 935 29

МОН не знае на какво се дължат високите оценки след 7-ми клас

  • евгения костадинова-
  • мон-
  • нво

Последната година преминала по-плавно в електронна среда

МОН не знае на какво се дължат високите оценки след 7-ми клас - 1
Снимка: бТВ

„Трудно е да се каже на какво се дължат високите оценки на външното оценяване след седми клас“, каза Евгения Костадинова, директор на Дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в МОН.

По думите ѝ последната година е преминала по-плавно в електронна среда и вероятно по-добрата организация на учители и ученици е спомогнала за по-високите оценки.

„Затваря се ножицата между оценките по БЕЛ и математика, което също е добра новина“, смята Костадинова.

Пълни отличници и по двата предмета са само трима в цялата страна, като за сравнение на оценяването след 10. клас няма нито един пълен отличник.

„Това, което показват резултатите е по отношение на ориентирането в текст и извличането на информация. Там учениците са се справили успешно, но само около една четвърт са се справили без грешки на задачите, свързани с правопис и пунктуация“, каза още Костадинова.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На какво се дължи?

    48 3 Отговор
    Завишените оценки, идват, благодарение на занижения стандарт!

    Коментиран от #21

  • 2 "мистика"

    23 5 Отговор
    Преписване и изкуствено завишаване!
  • 3 Резултатите

    33 2 Отговор
    са предрешени според инструкцията да се покаже висока успеваемост на целогодишно седящите си в къщи ученици.

    Иначе трябва да ви пенсионират скоропостижно всичките стотици МОН-ски нищонеправци.

    Никой не вярва в тези измислени резултати, защото нивото на учениците е повече от показателно.

    Бомбата разбира се ще гръмне в следващите класове, когато даскалите ще си чукат главите с поредните кухи лейки.
  • 4 Ние пък

    30 1 Отговор
    изобщо не знаем как постигнахте тия "високи резултати" без учене цяла година.
  • 5 Чук и Гек

    11 2 Отговор
    Дължи се на машинното гласуване! Значи, на училище по интернет може и успеха расте, а на избори не може!? Така ли?
  • 6 Проверката

    14 1 Отговор
    на резултатите на която и да е система следва задължително да се извършва по ясни, обективни и неизменни критерии, и то - от външна, НЕЗАВИСИМА институция.

    Начинът, по който се провеждат НВО и матурите в България е пълен НОНСЕНС.
  • 7 Родител

    22 1 Отговор
    Не знам как става това вълшебство? Вълшебства има само в приказките, но тук при нас в България, вълшебствата са само думи по медиите. Думи от хора на хранилка, разбирай хора, получаващи заплати от държавата. А те са много, рояци. Аз, като родител виждам, че ако детето ми не посещава частни уроци е обречено. Единици са тези деца, които имат високи резултати от матурите без частен урок и подсказване. Така че, всеки ден четем и слушаме, приказки от под шипковия храст, но действителността е друга.
  • 8 Муха без глава

    13 2 Отговор
    Дължат се на "компетентното" управление на образованието през последните години. "Винету" да стане настолна книга на всички чиновници в МОН.
  • 9 Хахаха

    21 1 Отговор
    Щерката е 8ми клас и всички миналата година се оплакваха, че задачите били мега трудни. Сега казват, че са били мега лесни, дори едната задача се повтаря от миналата година, дето всички се подготвят на минали матури. А министърката не знаела. СМЯХ СМЯХ СМЯХ
  • 10 7576

    14 7 Отговор
    Има само три пълни шетици по двата предмета в цяла България и нито една (!!!) пълна шестица след десети клас. За какви точно завишени оценки бълнувате?

    Коментиран от #11

  • 11 става дума

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "7576":

    за ВО след 7-ми клас.
  • 12 няма лошо

    18 1 Отговор
    Ами, тенденцията е до 10 години, ( почти :-) всички да са отличници. Теста ще е, да си напишат ( без грешка :-) цялото име и да го прочетат.
  • 13 Обяснимо

    14 3 Отговор
    На домашен контрол. Родителите се наложи да контролират и обучават децата си и заложиха на тестовете нон стоп. Домашният " тормоз" винаги води до високи резултати. А учителите не заслужават и половината си заплата.
  • 14 Явно не си разбират от

    12 0 Отговор
    работата. Правят нещо, ама не знаят защо резултатът е еди си какъв. Да работят в животновъдството: и без това считат децата за скотове, а и Миро Найденов е казал, че ще внася работници за фермите. Онлайнът е пълен ужас и децата сами си преподаваха чрез презентации, а изпитването беше с готови тестове, които се въртят в нета и някои даже не са по учебния материал.
  • 15 Чук и Гек

    10 0 Отговор
    Пак сте невежи! В изборната комисия половината и председателя бяха даскалици! Как няма да има успех партията! Доктори в комисията липсваха! Те имаха пандемия!
  • 16 МИМИ

    11 0 Отговор
    МОН не знаело за високите оценки. Ами не е от учене и мерак за учене. Технологиите напреднаха и сред учениците. Камерите ви не стряскват вече никой.
  • 17 Госあ

    11 2 Отговор
    Явно домашното обучение от родителите дава по добри резултати от даскалите, които вземат по висока заплата от професор във ВУЗ.
  • 18 Българина

    8 2 Отговор
    Вие разберете зашо в Шумен са най лоши?????? Сетете се сами и ще става по зле, от Родината не искат да говорят български, фъфлят нешо си. За това гражданството до 7 клас трябва да е временно, не издържиш теста по български и се отнема!

    Коментиран от #22

  • 19 Covid

    5 5 Отговор
    В класа на мето дете има само две ромчета- момичета
    Оказа се че и двете имат едни от най високите оценки на матурите ...

    Коментиран от #26

  • 20 Учениците станаха по громотни

    5 1 Отговор
    Технически от Учителите и малко Бонус и това прави високите оценки!!
  • 21 Образованието

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "На какво се дължи?":

    в България е само имитация. Реално такова няма. Всичко е "мижи да те лажем."

    Коментиран от #27

  • 22 То тъй, ама...

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Българина":

    Не виждам как, ще става това с отнемането на гражданство ?! Вариантът е с двойките и повтарянето на класа. Инак си прав. Водят ги в детската градина, без нито една дума на български / да се чудят възпитателките, как да го успокоят когато плаче/. Избутват ги до първи клас - да му мислят там. А от училището, до гимназията и института - нищо по различно.
  • 23 аааа

    5 2 Отговор
    Дължат се на pyшвeти
  • 24 Ние

    7 2 Отговор
    Нашето образование е пародия,масово учителите не преподават както трябва и децата нищо не знаят и отиват в другия клас неграмотни...единици са децата,което учат много,и то е от семействата им,не заради учителите.Не знаем защо ромчетата ги пускат тотално необразовани в следващ клас,докото те вземат заветната шофьорска книжка...докога ще е това,иначе кючеците ги знаят,ама Левски и Ботев-не
  • 25 Пълни глупости

    6 1 Отговор
    Това си е чиста стъкмистика. Оправдават дистанционното обучение. Децата на богатите учат само по стария, класически метод. Защо ли? Просто те получават истински знания, а другите трябва да са невежи, за да могат по - лесно да бъдат манипулирани и мачкани. Всичкиса виновни за това, но най вече родителите.
  • 26 Това е за

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Covid":

    деца в предучилищна въраст, другите не ще повярват.
  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "Образованието":

    Поклон пред Българските учители, за мъжеството което проявяват в името на България!
  • 28 Точен

    3 0 Отговор
    Дължи се на страха на МОН, че дават все по-лесни тестове и текстове. Питайте учители с 20-30 г стаж.
  • 29 Майка

    1 0 Отговор
    Питайте родителите на децата с високите оценки как са ги изкарали. Безсрамници сте вие! "Давали по- лесни тестове!" Тези учители с 20-30 годишен стаж сега се разприказваха, а цяла учебна година мълчаха пред компютрите си, защото не можеха да си ги пуснат. Не ми се говори за така или иначе обърканата ни образователна система. Съсипаха децата! Ограбиха ги! Пълно е с хора, които само се подпират и взимат пари . И то чии? Тези от нашите данъци. Така ме е яд на всички ви, че ... Вместо да се радваме на децата си ние ще ги обезкуражаваме. Пълни идиоти сте!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове