Last news in Fakti

6 Юли, 2021 11:42 20 565 51

Плевенска болница: Горчев привиква и заплашва лекари

  • умбал сърце и мозък-
  • плевен-
  • григор горчев

Господа министри, моля проверете търгува ли с влияние Григор Горчев като кандидат депутат, призовават от лечебното заведение

Плевенска болница: Горчев привиква и заплашва лекари - 1
Снимка: cardiacinstitute.bg

Самопровъзгласилят се за главатар на здравеопазването в гр. Плевен и даже на целия град през последните три месеца Григор Горчев привиква и заплашва лекари и хабилитирани лица, които отказват „да слушат“, търси корпоративен, академичен и всякакъв вот на зависими избиратели като водач на листа от политическа партия. Това твърдят в отворено писмо до министъра на здравеопазването и министъра на вътрешните работи от УМБАЛ "Сърце и мозък" Плевен.

Ето какво още пише в писмото:

Григор Горчев е известен със скандала за плагиатство, неуспешния опит да стане академик (сега пак е кандидат), а най-вече с дърпането на конците на новоизбрания ректор проф. Добромир Димитров, който по думите на Горчев „слушка като кукла на конци“. Димитров се е оплаквал многократно и в Плевен, и в София, че Горчев му пречи да подкрепи "Сърце и Мозък‘, за да стане университетска болница въпреки, че по общо признание е най-модерната голяма болница в Северна България с международна известност.

Димитров посочва и градът вижда как семейството на Горчев, което работи едновременно в неговата частна болница и в университета, е обсебило и царибашийски управлява държавното висше училище – от раздаването на титли и постове до корупцията в европейските програми. Възмутени сме как е възможно новоизбраният ректор проф. Димитров, за който са гласували и някои академични лица от нашия колектив, да няма никакво достойнство и срам, и да продължава да слугува на „главатаря“, който му диктува писма и дирижира всекидневно.

Господа министри, моля проверете търгува ли с влияние Григор Горчев като кандидат депутат, търси ли осигуряването на корпоративен вот, има ли и разпределя ли „черна каса“, използва ли заплахи срещу медицински и немедицински кадри в Плевен и, ако установите това, сезирайте ЦИК за анулиране на избора.

От 750-членния колектив на МБАЛ "Сърце и Мозък‘ - Плевен


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    59 5 Отговор
    Затвор за мафията в бели престилки!
  • 2 Ако

    55 1 Отговор
    не е на лов в Африка или на някая далечна прескъпа дестинация по света , търгува с какво ли не , та пушек се вдига !
  • 3 Гульо Гульо

    90 3 Отговор
    Защо не са писали, че е кандидат за депутат от листат на Герб-СДС? Едно бързо търсене в Гугъл веднага показа чий кандидат е?
    Защо има такъв робски страх и у лекарите, бе хора?
  • 4 2loop

    74 1 Отговор
    Има герп - има проблем, няма герп - няма проблем
  • 5 др Гей Билтс

    52 4 Отговор
    Този Горчо ми се види с мръсна душа. Да не говорим, че е масон трансхуманист.

    Коментиран от #7

  • 6 Заради постовете е всичко

    9 57 Отговор
    А вие драги нямате ни сърце ни мозък, щом продължавате да охулвате най-кадърните и достойни лекари на България, които са признати и по света! Престанете да се гаврите със здравеопазването, защото парите единствено не могат да ви купят ЗДРАВЕ.Нали знаете, че Стив Джобс не можа да се спаси въпреки парите, които имаше?!Малко уважение към ИСТИНСКИТЕ лекари, защото иначе ще останете да ви лекуват такива като д-р Кацаров😂😂😂😂

    Коментиран от #10

  • 7 И разчита

    33 1 Отговор

    До коментар #5 от "др Гей Билтс":

    на другарството си с мутри за помощ при нужда !
  • 8 Вяра Янева

    44 2 Отговор
    Ако се провери лесно може да се раЗбере , че Горчев се води на работа в мед университет, дори не е на щат в собствената си клиника. Краде и от собствената си осигуровка
  • 9 Тодоров

    43 2 Отговор
    Поведение на нагъл водач на листата на ГЕРБ в Плевен , пък и не само там. Развръзката все пак е близо.
  • 10 др Гей Билтс

    23 4 Отговор

    До коментар #6 от "Заради постовете е всичко":

    Масоните заслужават само презрението ни. Те са причината за сегашното ни окаяно състояние.
  • 11 Sebastian

    44 6 Отговор
    Лежах с ковид това лято в тази болница 5-6 дена и мога смело да заявя че болницата е пълен цирк а , служителите и са 90% безотговорни и неграмотни - бедна обща култура , корумпирани лицемерни и абсолютно безчувствени - за тях сме материал , достойни ученици на Боко тиквата . Примери какво имам предвид ; 2-3 през ноща в отделението няма никой , сам си сваляш температурата със студена вода , звъниш няма никой , обаждаш се на твой човек доктор от същата болница той идва да те види и недоумява защо дежурните там лекари не са взели мерки ... Санитарките ти свалят системите понеже мед.сестрите са заети да пушат или уж до тоалетна и ти не можеш да станеш чакаш си така час , два и т.н ... Много може да се пише за тази болница , пълен цирк ...

    Коментиран от #31

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Просто човек

    28 2 Отговор
    Бях сигурен,че е гербаджия... Времето ви свърши, мутри!
  • 14 Лол

    22 2 Отговор
    Те сърце и мозък са ...овчици невинни.....хахахаха....
  • 15 Доктора

    23 7 Отговор
    От край време се знае, че плевенският медицински университет е печатница на дипломи. Влизането става с пари и избутването също. Най-некадърните лекари са завършили там. То и няма как да си кадърен, като самите преподаватели там са назначени по втория начин, а титлите са им измислени. Ето примера в статията, този чрез плагиатстване иска да става академик и с цялата си наглост иска пак да става, както и депутат да бъде. Такива изроди ни управляват и лекуват...

    Коментиран от #33, #36, #50

  • 16 0lo

    19 2 Отговор
    "... Григор Горчев привиква и заплашва лекари и хабилитирани лица, които отказват „да слушат“, търси корпоративен, академичен и всякакъв вот на зависими избиратели като водач на листа от политическа партия..." ***** Не е политическа партия! !!!! Туй е Бандата на Тлъстия Бою !!!...и тоЪ --от лекар----станА салинка !:))...Путкар,даге !!!:)))))))))))
  • 17 Плевенчанин

    24 1 Отговор
    А за другия гербав боклук, директора на държавната университетска болница "Г. Странски" защо не пишете как тормози персонала да гласува за ГРОБ? И да е само това, а врътките и деленето на пари с шефката на охранителната фирма на болницата? Идва развръзката скоро!
  • 18 Хххх

    8 13 Отговор
    Трябва да си луд да мислиш че това е пуснато от персонала на сърце и мозък.Интересно каква е истинската причина за тази статия,дъно.

    Коментиран от #21, #22

  • 19 ЛЕКА ПОЛЕКА СТРАХЪТ

    14 1 Отговор
    Започва да изчезва и хората вдигат глава - браво , няма страшно , сикаджията и шайката са само жалки престъпници ! Чегърт , чегърт !
  • 20 БРАВО ФАКТИ

    14 3 Отговор
    Браво за смелостта - това е истинската журналистика , всички факти за хунтата на първа страница !
  • 21 ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА

    9 4 Отговор

    До коментар #18 от "Хххх":

    ЗА ПОБЛИКУВАНЕТО НА СТАТИЯТА Е ПРЕСТЪПНИЯ РЕКЕТ И ПОТЪПКВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ ОТ ШАЙКАТА И ЛАКЕИТЕ ИМ !

    Коментиран от #23

  • 22 Дедо

    11 3 Отговор

    До коментар #18 от "Хххх":

    Не знам от кого е пуснато, но е вярно. Там си е каца без дъно. Така си е от много дълго време.
  • 23 Ххх

    16 1 Отговор

    До коментар #21 от "ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА":

    Просто за информация...виж собственика на сърце и мозък кой е....и си направете извода..просто е сблъсък на бизнес интереси......

    Коментиран от #24

  • 24 КОЙТО Е ДА Е СОБСТВИННИКЪТ

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "Ххх":

    На болницата няма право да купува и продава гласове ! Според закона това е престъпление и трябва незабавно да бъде даден на съд ! Факт е че сигналът е подаден от 70 служители в болницата !
  • 25 Еееех

    7 0 Отговор
    Комунистическо е чедо е тоя , нищо не ги спира тия да се пребоядисват и нагаждат !
  • 26 ПЕНКО

    6 1 Отговор
    НАТИСКЪТ НЕ Е ОТ ГОРЧЕВ ---НАТИСКЪТ Е ОТ КМЕТА НА ПЛЕВЕН !!!
  • 27 гербаджийска

    8 1 Отговор
    работа. Ако няма рекет и изнудване, няма да са те!
  • 28 Упс

    7 1 Отговор
    Най-после някой да каже нещо...25 години дерибейства и безобразия все някога трябва да спрат. И колко ли още кирливи ризи има за вадене на новонатъпкалите се хора сега в университета....
  • 29 НАТО ВЕЦ

    10 0 Отговор
    Управител на "Сърце без мозък" е председателя на общинския съвет от ГЕРБ Плевен. Преди да пишете вагон глупости, проверете кой, кой е.
  • 30 българин

    7 1 Отговор
    Където и да се пипне, изплуват мръсни, алчни, корумпирани и неграмотни привърженици на толупа. Така е в цялата страна. Затова "чагъртане до дъно", без спирка, докато се появи нова, жива тъкани възможност за новото.
  • 31 Гошо

    7 6 Отговор

    До коментар #11 от "Sebastian":

    Е и ти защо стоя там 5-6 дена ,като е толкова зле Да беше си отишъл в къщи, така и така си се консултирал с познати лекари или си стоял щото в къщи нямаш студена вода с която си си свалял температурата
  • 32 Георгиев

    7 9 Отговор
    Срам и позор.няма не охулен човек. Проф.Горчев е емблема за Плевен,спасил животи,върнал радостта в очите на хиляди жени. И между другото силно се съмнявам това да излязло от персонала на Сърце и мозък.най-вероятно автора е някой злобен и завистлив човечец,дребна и жалка душица,нереализиран некадърник.Пожелавам успех на Горчев .за зависта и злобата няма почивен ден.Така е по тези земи!
  • 33 До коментар 22 Джил так

    9 7 Отговор

    До коментар #15 от "Доктора":

    Аз съм от Плевен и познавам Горчев това е един от най некадърните лекари.Осъкатил е много хора.За да завършиш в МУ.плащаш не се явяваш на лекции заверяват ти книжката и ставаш лекар.Банда некадърници.Стоиков кмет на Плевен беше голям смях един апендесит не знае да направи първи е за рошвети те и окраде общината.Банда аидуци

    Коментиран от #37

  • 34 Служител

    9 2 Отговор
    За целия период на ковид сектора в УМБАЛ СВЕТА МАРИНА, от 01.11.2021 до 02.04.2021 ,няма регистрирано или отразено по някакъв начин оплакване от лежащи пациенти ,или техни близки,ако е било така излезте с името си ,или след като сме ви помогнали зеле типично по Български,ще плюем анонимно,Да сте живи и здрави!
  • 35 Истината

    8 1 Отговор
    В болница Сърце и Мозък както и всички болници на собственика и Тихомир Каменов от 1 година насам се извършват престъпления спрямо пациентите. Имплантират се стентове без да са налични показания, пишат се фалшиви процедури и оперативни протоколи. В същото време когато пациента се нуждае от кардиохирургично лечение, то не се провежда както трябва. Хората умират до 1-2 месеца след лечението. Налице е брутално източване на здравната каса и писане на фалшиви оперативни протоколи и епикризи. Синчетата на шефовете на РЗОК в Плевен работят там и за това РЗОК Плевен не се самосезира. Тези хора са мафия със много поставени лица във висшите етажи на властта. Всички където плюете явно сте на заплата при ТК или сте овце...Тук политиката няма нищо общо.

    Коментиран от #38, #39

  • 36 По Мутафчийски

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Доктора":

    Господин ветеринар, аз съм завършил медицина в Плевен, в далечната 1996г и познавам лично всички замесени в "спора". Познавам и медицинското образование във всички настоящи ( прости ме Господи ) "университети". Ако си мислиш, че съществува и грам разлика, значи си кон с капаци. Другият вариант е целенасочено злословене, на което аз залагам. Ако бяхте Лекар, не бихте говорили ангро. В същност, моите извинения към колегите ветеринарни медици. Вие не бихте могли да се препишете към тях.
  • 37 По Мутафчийски

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "До коментар 22 Джил так":

    Извинете, на гинекологичен преглед ли сте били?! Бихте ли посочили на компетентните органи, лицата на които се заплаща, за да "завършиш МУ"? Ако не можете, сте обикновен клеветник. Не казвам, че няма корупция. Напротив, има, но нямате право да клеветите всички. Ако имате доказателства, представете ги. Ако нямате, замълчете. Но вие вероятно ще се скъсате от мазнене, пред "некадърниците", ако имате нужда от тях. Изпълнението ви е като на герберастката дружинка, която се самоизяжда с изпълнението от статията.
  • 38 Дрибитков

    0 5 Отговор

    До коментар #35 от "Истината":

    Виж какво видях Звънни ми

    Очевидно мислиш като глупавите патки от Мездра. Аз работя в Сърце и Мозък и преди да се отчете всяка манипулация и пътека минава на троен независим контрол. Ние не сме правителствена болница или тази на Горчев, където главно се краде. Много труд, но затова имаме само доволни и излекувани пациенти, много от които идват в извънредно тежко състояние.

    Коментиран от #40, #41, #43, #49

  • 39 Мелнишка

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Истината":

    Абсурдно е! То злобата почивен ден няма! А подобни глупости говорят за самотните ти мозъчни клетки. Аз лежах в тази болница! И благодарение на ЛЕКАРИТЕ там съм жива!

    Коментиран от #45

  • 40 Аз пък работя

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "Дрибитков":

    в "Света Марина" и ако имаш доблестта да излезеш с лицето си, ще ти заведа дело за клевета.
  • 41 Гробар

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Дрибитков":

    Добре че сте вие, че да рахатяса е.

    Коментиран от #46

  • 42 Жив дявол

    2 1 Отговор
    Интересно! Кой ли има сметка да скара две от големите частни болници в Плевен?!!!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Правда

    5 0 Отговор
    Към коментара на г- Себастиан: Уточнете, моля Ви кое лято сте лежал в ковид отделение в УМБАЛ Света Марина, тъй като в летен сезон открито ковид отделение в тази болница не е имало!!!
  • 45 Траурна агенция

    0 3 Отговор

    До коментар #39 от "Мелнишка":

    Ти си истинска късметлийка, че си оцеляла, колко ли още живот ти остава, след като са ти заложили бомба с часовников механизъм... Потърси второ мнение от лекар извън тази болница.
  • 46 Траурна агенция

    0 3 Отговор

    До коментар #41 от "Гробар":

    Предлагам ти да отворим погребално бюро на поляната в близост. Бизнесът ще процъфтява, а
    Дрибитков с тройния контрол ще го правим рекламно лице.
  • 47 ПЛЕВЕН е КРЕПОСТ още и от Осман паша !

    0 0 Отговор
    После Зеленогорски а сега и Горски ! Задавали се отново Ехото на Герботворски ?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Стефанова

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Дрибитков":

    Това е съвсем вярно. В Сърце и Мозък два пъти сърдечно съм оперирана. В кардиохирургията работят млади и опитни лекари и сестри. Внимателни и много отговорни. За дните, които съм лежала там не съм чула или разбрала за някои нередни манипулации. Много съм благодарна и дори след възстановяването ми ходя при тях за консулт при нужда. Благодарности и поклон най вече на д-р Олга Янева, кардиолог и на цялото кардиологическо отделение. Бъдете здрави!
  • 50 доцента

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Доктора":

    В момента нивото на МУ - Плевен е сред най-високите в България по медицинско образование, наред с МУ - Варна и СУ. Колкото до влизането с пари, мисля че сами виждате пълните общежития. Това не са студенти, които пращят от пари. Корупция има навсякъде, но когато някой говори за корупция и медицинско образование в България, веднага ми изскача една случка от МУ - София преди около 2 години. Прекалено много некомпетентни хора имат право на тъпото си мнение, но няма как, това е демокрацията. Лек и спокоен ден.
  • 51 Този

    0 0 Отговор
    ме осакати умишлено Ходил ,женен , с моя квартирантка ,аз не зная и отивам на операция ,В държавна болница ,тогава се подвизаваше там ,още не бе направил своята .
    Срещите ставаха по време на дежурството му ,за да не го усети жена му ( тогавашната ).Съответно болните в онкотделението бяха оставяни сами ,без хирург ,който да се намеси по спешност .Кой мре и кой живее не го интересуваше.
    Нощно светило .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове