Last news in Fakti

7 Юли, 2021 14:16 2 190 14

Полицията в Сливен има много разработки, свързани с купуване на гласове

  • купуване на гласове-
  • минчо афузов-
  • сливен-
  • градец-
  • купен вот-
  • изборни нарушения-
  • избори

Областният управител на Сливен Минчо Афузов коментира акцията в село Градец

Полицията в Сливен има много разработки, свързани с купуване на гласове - 1
Снимка: БГНЕС, изображението е илюстративно

Полицията в Сливен има много разработки, свързани с купуване на гласове. Това каза пред журналисти днес областният управител на Сливен Минчо Афузов, помолен да коментира акция на полицията в село Градец и Зонално жандармерийско управление - Бургас, при която започна проверка по подозрение за купуване на гласове.

"По една или друга причина органите на реда досега не са можели да предприемат действия. Акцията в котленското село Градец е резултат от това, че полицията може да работи спокойно.", коментира Афузов, цитиран от БТА. Той подчерта, че основната цел на служебното правителство и на назначените областни управители е не да повлияят на изборите, а да спрат незаконни действия.

По думите му, от страна на окръжната прокуратура в Сливен са получили пълна подкрепа спрямо усилията в посока честни избори.

От ОД на МВР-Сливен съобщиха, че продължава полицейската операция, при която на 6 юни са извършени проверки на офиси на фирми за бързи кредити, заложни къщи и частни домове в село Градец. Служители на РУ-Котел и отдел "Разследване" са започнали проверка по материали, иззети от частен дом в селото, по подозрение за купуване на гласове.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не че незнаем

    11 2 Отговор
    ама казвайте за коя партия се купуват де

    Коментиран от #2

  • 2 хъхъ

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "не че незнаем":

    То се знае, ГРОБ-ВсеДС и МВРО купуват най-много. До там са изпаднали, че тръгнаха да купуват по местата с под 300 души, където ще се гласува на хартия.
  • 3 Анализатор

    8 2 Отговор
    Ето как може да се избегне купуването на гласове: Влиза кандидатът за гласуване. На масата пред изборната комисия има 50 картончета с написани задачи на тях. Задачите са елементарни и най-различни: ето един пример-колко трябва да се добави към 67 за да се получи 142. Картончетата са обърнати с гръб така че да не се виждат задачите. Кандидатът се тегли едно листче поглежда задачата и трябва за 30 секунди да даде отговора. Който не отговори или сбърка няма право да гласува. Естествено който не може да реши такава елементарна задача Как може да решава какво да бъде устройството на държавата кои да ни управляват какви да са законите и прочие и прочие

    Коментиран от #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 САМО ГЕРБ

    4 11 Отговор
    Да спрем изборната манипулация! Да спрем узурпирането на властта! Да спрем хунтата на резидента Радев! На 11.07 всички да гласуваме за ГЕРБ! ГЕРБ са единствената антикомунистическа партия и само ГЕРБ може да спаси демокрацията! Гласувайте с бюлетини, а не с машини! Разлейте ацетон върху екрана на машината, това ще я направи негодна за експлоатация и съответно ще се премине към гласуване с бюлетини. По този начин ще спасим демокрацията от комунистите! Да си върнем България, гласувайте за ГЕРБ!

    Коментиран от #8, #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния Софиянец

    7 3 Отговор
    В София ГЕРБ купува гласове легално.Пише ги застъпници срещу сто лева.Индийците.
  • 8 БАЙ Х@Й ‼️

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "САМО ГЕРБ":

    😀😀😀😀 В ГЕ'П има повече комунисти отколкото в БСП! - малките НЕ знаете къде са членуващи Бойко, Цецка, Менда...! Не знаете кой е дядото на Лиляна Павлова и на кого е кръстена тя!.....
  • 9 БАЙ Х@Й ‼️

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "САМО ГЕРБ":

    🤔🤔🤔🤔 Младите явно не знаете кога и къде се е зародило движението за чупене на машините !!!!
  • 10 Перо

    5 3 Отговор
    Квартал Надежда в Сливен са с тиквата! Той и местните жители имат еднакво мозък! Тиквата ще хвърля пачки там,през прозореца! Същото е в Столипиново,Факултета,Константин Величков,Филипините,Лом и т.н. Електората на толупа!
  • 11 Някой

    5 5 Отговор
    Мащабна операция на МВР, която уж да се бори с купуването на гласове, а всъщност да притиска опонентите на Румен Радев и неговото правителство ще бъде проведена в петък и събота, ден преди парламентарните избори, съобщиха информирани за Breaking.bg. Операцията е наредена от вътрешния министър Бойко Рашков, станал популярен с прозвището Дамаджаната.

    Ще бъде приложен „Смолянският метод“, за който писахме преди време. Цивилни полицаи и патрули ще разполагат на входовете и изходите на София и големите градове. Ще бъдат спирани масово автомобилите. А пътниците ще бъдат разпитвани дали им е предлагано да продадат гласа си. Или пък дали те самите не са търговци на гласове.

    Коментиран от #12

  • 12 Голям лъжец

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Целта не е борба с купуването на гласове, а насаждане на страх у избирателите в петък и в деня за размисъл. Акцията ще бъде „обслужена“ от големите медии и раздухана, за да се покаже колко голяма работа е Дамаджаната.

    До момента МВР, въпреки фойерверките на Рашков не е успяла да залови сериозна група търговци на гласове. Задържат се хора по устни сигнали и доноси, но реални резултати няма. Нищо чудно полицаите да получат отговори на въпросите си от типа: А Дамаджаната колко дава на глас ?
  • 13 бай Георги

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Анализатор":

    Достатъчно е да си напише трите имена правилно.
  • 14 незнайко

    2 0 Отговор
    Браво бе, откриха топлата вода !!! Всички цигани и голяма част от турците са с купени гласове !!! Циганина иска хляб и свобода без да работи а турците имане за сметка на държавата, но в интерес на истината те работят !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове