Last news in Fakti

9 Юли, 2021 10:55 2 204 21

Министерството на здравеопазването представи националния план за справяне с пандемията

  • национален план за справяне с пандемията-
  • национален план-
  • здравеопазване-
  • министерство на здравеопазването

От ведомството публикуваха финалния вариант на документа

Министерството на здравеопазването представи националния план за справяне с пандемията - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването публикува финалния вариант на Националния план за справяне с пандемията от COVID-19.

Ден по-рано здравните власти обявиха основните насоки в него, а по-късно публикуваха заложените ограничителни мерки при влизане на България в някоя от четирите цветови зони на заболеваемост: зелена, жълта, червена и тъмночервена.

Най-песимистичният вариант при висока заболеваемост предвижда редица ограничения, сред които забрана за пътуване, за канене на гости, затваряне на редица бизнеси и други.

Финалният вариант на документа регламентира прилагането на всички необходими мерки за справяне с пандемията. В него се съдържа и отчет на постигнатото до момента в битката с коронавируса.

Целият документ можете да откриете ТУК.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    26 2 Отговор
    Планът не се отваря дава "problem loading page" ясно е, че никой няма да го спазва. Така и трябва, пълен бойкот!

    Коментиран от #5

  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    24 0 Отговор
    Писан 2006г. / сменени няколко думи/
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 антиваксър

    36 2 Отговор
    Стр. 9 "При това положение, може да се изчисли, че при постигнатия досега ваксинационен обхват сред цялото население и ако приемем, че поне 30% са вече преболедували, засега не повече от 45-46% от хората са защитени от следваща инфекция".
    Защо тогава притискате преболедувалите да се ваксинират бре? Серсеми ниедни..
  • 5 истината

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    При мен се отваря веднага. Проблема е в теб явно.
  • 6 boiko

    32 2 Отговор
    Излизане по площадите и трошене на глави на политици трябва.

    Коментиран от #15

  • 7 вархайт

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "А ПЛАН ЗА ЦЕНИТЕ И ДОХОДИТЕ":

    Много бързаш бре, те служебното правителство от месец, кое по-напред да свършат. Онея заспалите калинки 10 години пита ли ги или се спотайваше тогава. а? Освен това служебното правителство даже много работа свърши за това кратко време, защото работата им преди всичко беше да организират честни избори, а ти искаш и живота ти да оправят, не си ли малко нахален. Редовно правителство се занимава с това, затова отивай и гласувай за промяната, чом искаш по-добър живот. Да го махнем този простя пожарникар и да поставим добри и образовани специалисти, като тези в служебното правителство.
  • 8 художник

    17 1 Отговор
    Предатели добри, мили и чевръсти черз криви пръсти да ни вкарат във времена на хаос и мизерия са готови по чужда повеля, за да се нагуш от тази мизерия! Бравос на нашите загрижени политици, медици, медии безчет, на сатаната новия световен ред! Браво и на наивните душици, готово пред страха нарисуван да преклонят главици и да дадат ръчици за вакси изродски да се чипират и да хвърлят топа! Браво на всички съгласни и несъгласни!
  • 9 нннн

    24 1 Отговор
    Каква пандемия?
  • 10 хбхйбйб

    5 18 Отговор
    Най-после образовани хора да направят план и да го представят на населението открито. Ония дебелия в Банкя само ни плашеше с неговото протеже Мутафчиев, че "яко ще се мряло" и тем подобни глупости. Това служебно правителство подходи държавнически и нормалността в държавата се завърна. Докато Тиквата ни управляваше със заплахи и страх, сега имаме реален план и уравновесеност, увереност че ще се справим. Никога повече прости Тикви на власт!!!
  • 11 Българин

    11 0 Отговор
    Отново ни очаква геноцид, носене на безсмислени парцали на устите /по точно на вратовете, защото вече никой освен хипохондриците не си ги слага на устата и носа/ и домашен арест! Време е за масови протести срещу мерките и планедемията иначе ни чака само робство!!! П.П. Така ли не се намери поне един министър с "топки", който да си държи на думата, дойде ли на власт забравя какво е приказвал преди месец и разтваря бузки
  • 12 Реалност

    8 1 Отговор
    При положение, че от гонина и половина на грипа, настинката и пневмонията им казваме по модерно Ковид и при положение, че всяка зима при грипна епидемия заболеваемостта е над 500 души на 100 000, още от сега мога да ви кажа, че ще сме в мътно червената зона и затворени под ключ. Ако продължаваме да търпим малоумните мерки на здравните фашисти ще станем като най овчия народ в света - германците, които 1/2 година бяха затворени и нямаха никакви права, но така и не се вдигнаха да си извоюват свободата.

    Коментиран от #16

  • 13 ДОКОГА ЩЕ МЪЛЧИТЕ

    7 0 Отговор
    Ивермектин има peer-reviewed study в American Journal of Therapeutics, 61 проучвания, половината от които RCT. По-ясно казано - най-високите критерии за ефективност са покрити. I-MASS протокол за превенция е добър. Но понеже е старо, без патент, изключително ефективно и един вид действащо и като ваксина лекарство когато се пие профилактично, би подкопало напълно бизнеса с ваксини и разработката на нови патентовани медикаменти. Хора, споделяйте на ваши близки и познати, в източна България се пие това яко.
  • 14 123

    9 1 Отговор
    Ако им хвърлим един пердах на щабаджиите и пандемията ще изчезне. Единствената цел на тея гадове е да ни набоцкат с неизвестна субстанция, която само световните кукловоди знаят какво съдържа.
  • 15 ...

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "boiko":

    На гербави с лопати по главите
  • 16 Майна

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Реалност":

    Напротив, имаше много протести, бойкоти на родители пред училища, много бяха, не се показваха или се омаловажавала с няколко думи в новините, германците ,мислещите се бориха и на последния протест в Берлин полицията беше агресивна като в София миналата година..В края на август се готви голям протест , тук полицията репресира и следи всички ,,инакомислещи,, , Меркел ги обяви за екстремисти..... ТРЯБВА ДА НЕ СЕ ПОДЧИНИМ НА ТОЗИ ГЕНОЦИД!
  • 17 Anonymous

    12 1 Отговор
    Айде спрете с вашите пропагандски глупости. Нито глупавия вирус, нито ваксините ви не интересуват народа. За по - малко от 3% смъртност, не ваксина, а даже и внимание не заслужавате.
  • 18 Майна

    6 0 Отговор
    Кацаров ти излезна най-голямата глобалистична гнида, защото се излюпи когато седна на този пост...И срещу ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ ЩЕ СЕ ВДИГНА АКО ОСТАВИ ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ ТОЗИ ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИТЕ!!!МНОГО БЪРЗО ЗАБРАВИХТЕ ПОДКРЕПАТА НИ И СЕ ЗАТИЧАХТЕ ПО СТЪЛБИЧКИТЕ НА ВЛАСТТА , КОИТО ВОДЯТ КЪМ САТАНИСТИТЕ...ОПОМНЕТЕ СЕ!
  • 19 Опа

    3 0 Отговор
    Кацаров направо размина ботокса по предателство спрямо българския народ.
  • 20 Др. Хаус

    0 0 Отговор
    Махайте онзи некадърник ,,шефо,, на срзи
  • 21 Верно ли

    0 0 Отговор
    Някой чете ли го??? Въпросът явно е риторичен :)))
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове