Last news in Fakti

10 Юли, 2021 18:39 6 447 41

Ванга отправила важна заръка за жените политици у нас

  • ванга-
  • деси бакърджиева

Деси Бакърджиева е имала редкия шанс два пъти да се срещне с пророчицата от Рупите

Завет за жените в българската политика е оставила петричката пророчица баба Ванга. Това разказа за първи път публично актрисата Деси Бакърджиева в емоционално интервю за bTV.

Тя е имала редкия шанс да бъде два пъти при леля Ванга.

"При второто ми посещение при нея тя каза, че трябва да вярваме на жените в политиката и да залагаме повече на женското начало, защото жената е не само майка, но и много силен закрилник", сподели Деси.

И продължи: "Надявам се България да осъмне в нов, хубав век от политическа и от икономическа гледна точка, да дойде това време, в което децата ни няма повече да отиват в чужбина".

Обичаната актриса, на която коронавирусът отне наскоро съпруга, заяви, че иска двете ѝ дъщери Ана-Мария и Вивиан да останат тук.

"Искам децата ни да се развиват в чужбина, но да се връщат, тук и да имат вяра, сигурност, развитие, да бъдат щастливи тук, да се гордеят, че са българи", заяви още Бакърджиева.

Малцина знаят, че нейната пра-пра баба по бащина линия Тодора Бакърджиева е била съратница на Левски и е била куриер на Централния революционен комитет.

Крила е посланията в косите, в пазвата си и в роклята си. За нея Захарий Стоянов разказва в „Записки по българските въстания”.

"За мен е най-важно да помним историята, да не забравяне хората, заради които имаме свободата си", каза Деси Бакърджиева и сподели, че Тодора Бакърджиева е първата жена у нас, която като актриса се качва на сцената.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бабата

    6 17 Отговор
    на ДС - единствена с благословията им !

    Коментиран от #12

  • 2 Фред

    12 31 Отговор
    Хайде стига сте ни занимавали с тази вещица

    Коментиран от #13, #16

  • 3 То няма един човек ,

    20 7 Отговор
    Който да не оплюете ,и за който да нямате "информация ".Само специалисти.Само Слави Чалгаря е Вашият идол!
  • 4 бати

    5 5 Отговор
    аман бе.

    Коментиран от #15

  • 5 Грую

    12 12 Отговор
    Феминистките кат започнат да лъжат нямат спирачки Ванга казала това и онова българските жени никога не са участвали в освобождението на България те са си лягали с турците затова мъжете са бягали в гората и са хайдутствали ще им се да имат участие в освобождението и просперитета на държавата

    Коментиран от #21, #22, #25, #41

  • 6 Божко гела

    8 8 Отговор
    Жените нямат работа в политиката и в други изцяло мъжки професии, но реалността е друга. Защо пуснаха жени в полицията, във военните и др. ? Защо няма жени миньори, общи работници и хамали жени? Като искат пълно правноправие!

    Коментиран от #26

  • 7 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    3 3 Отговор
    ПРЕДНАТА ЗАРЪКА КОЯТО ИЗКАРАХА ШАРЛАТАНИТЕ ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ БЕШЕ/ОТ ОГЪНЯ КЕ ДОЙДЕ И КЕ НИ ОПРАВИ/!!!!!СЕГА ТАЗИ ЗАРЪКА ЗА КВО Е??
  • 8 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    7 3 Отговор
    ЯВНО ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ГЛАСЯТ НЯКОЯ ЖЕНА ЗА ПРЕМИЕР-ТЕХЕН КАДЪР!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 хмм

    8 3 Отговор
    Абе Ива Митева премиер ме устройва

    Коментиран от #14

  • 11 Счупи тъпомера

    9 8 Отговор
    Не съм женомразец, но жените нямат никаква ориентация, нито за ляво и дясно нито за габарити, точно затова, като видиш кола, веднага разбираш, че е женска :) Какво да очакваш от жена, която не може една кола да управлява, да управлява държава :)

    Коментиран от #20, #24

  • 12 Ей такива

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бабата":

    глупости Ванга не е приказвала !
  • 13 Centurion

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "Фред":

    Вещица идва от вещ или знаещ.Женицата е Обикновена шарлатанка,или наивна и проста до степен да си повярва,но още по прости са тези които вярват в някакви способности които тя не е притежавала.Гледал съм достатъчен филмов материал с нея за да съм категоричен че налучква,напипва,хваща се за казано и научено в разговора,а удавника и за сламка се хваща и е склонен да интерпретира и да наглася към неговия проблем казаното.И казва позна ми!!!И така.аЛошото е ,че ооределени хитреци и по времето на соца и след това гравитираха около нея и я ползваха за да популизират себе си и да се правят на важни.И Светлин Русев ,и Робева,която не спира да се излага и до днес с изишльотини за Ванга.Даже и за Короната предсказала.Глупости на търкала .Мислете и не се хващайте на такива въдици щото е лош атестат.
  • 14 dadada

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "хмм":

    Ивето Митова е класи над ТКП , и всички от зайчарника събрани заедно дори!
  • 15 Дори

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "бати":

    и жените не желаем жени да управляват. Нагледахме се. Достатъчно !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Onq s konq

    3 4 Отговор
    Аз затуй обичам мама Цецка Цачева. Велик жена польотичка

    Коментиран от #39

  • 18 Вангела не каза ли нещо за доган

    4 0 Отговор
    Кога ше се спомине
  • 19 така така

    3 3 Отговор
    Жени ще оправят България!! Слава на баба Ванга!
  • 20 Брендица

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Счупи тъпомера":

    Мир на душата й ! Жената в политиката, за която е говорила е българка, но се води родена бошнячка и живее в Босна и Херцеговина. Там е на висок пост, а как се справя не мога да кажа. Определено е различна от нашите тук в политиката
  • 21 Не си добре !

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Грую":

    Много ти се иска,,НО НЕ Е така !!! Благодарение на жените, България ще я има и я има днес !!! Има такива предсказания,че жена ще издигне България нагоре !!!

    Коментиран от #23

  • 22 Научи се:

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Грую":

    Първо се научи да пишеш правилно !!! Ами то се видя,че мъжете не могат да управляват правилно !!! Жените са по-интуитивни и по големи патриотки,мислещи за семейството и родината !!!
  • 23 Брендица

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Не си добре !":

    Да, вярно е! Но как ще дойде да управлява тук като по документ е бошнячка?! Иначе е дъщеря на Георги Георгиев - Индианеца, родена 1967 година.

    Коментиран от #27

  • 24 Не е вярно :

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Счупи тъпомера":

    От човек до човек има разлика !!! Има мъже, които за нищо не стават ! И жени, които са умни, работливи и практични !! Всеки човек,ако е съвестен,умен,практичен, морален и родолюбив,тогава всичко ще е наред !! Но защо има толкова лоши,прости и глупави хора ???
  • 25 Кънчев

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Грую":

    На Грую баба му била кадън-ефенди (за справка проверете думата в гугъл), а дядо му бил гювендия. И ей го сега Грую, пише срещу българите. Жив да го ожали човек!
  • 26 Не е вярно :

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Божко гела":

    Има жени работещи тежка работа по заводи и фабрики !!!! Ти не си ли работил,че не знаеш ??? Има жени цял живот са работили тежка работа и са гледали и възпитавали деца !!! Това са нашите баби и майки !!! И сега получават минимални пенсии !!! Теб кой те е гледал,че не знаеш ????
  • 27 Защо ???

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Брендица":

    Защо да е точно тя ?? Аз не знам за коя жена или жени точно ,става въпрос !!!

    Коментиран от #29

  • 28 БАБА ВАНГА КАЗА ХРИСТО Иванов ПРЕМИЕР

    2 3 Отговор
    ВАНГА бе велик човек

    Коментиран от #30

  • 29 Брендица

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Защо ???":

    Жена - 1 е! Дъщеря на барета Георги Георгиев Индианеца и моя полусестра. Била е Премиерка, сега е Президентка на Република Сръбска вътрешна на Босна и Херцеговина. За нея е говорила Ванга, че ще спаси България. Ами реално БиХерцеговина е единствената на Балканите може би, Република с подписано в САЩ - Дейтън споразумение. Политиката се променя. За съжаление България губи позиции за сметка на Западни Балкани, които и Руската Федерация ще подкрепи. ЕСъюз знаеш също оказва натиск да бъдат приети. Лошото управление ни струва много скъпо, от която и гледна точка да го разглеждам!

    Коментиран от #31

  • 30 ФАКТ !

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "БАБА ВАНГА КАЗА ХРИСТО Иванов ПРЕМИЕР":

    Жена ще е ПРЕМИЕР !!! Повече жени в политиката трябва да има !!! Но да са умни, работливи, практични,справедливи,морални и отговорни !!!
  • 31 Коя е тази жена ?

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Брендица":

    Може ли да ми кажеш коя е тази жена ? Как се казва ?

    Коментиран от #32, #34

  • 32 Брендица

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Коя е тази жена ?":

    Желка й е името.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Брендица

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Коя е тази жена ?":

    Месец 02.1996 бях на екскурзия в Рупите. Ванга е заръчала веднага!!! да ме заведат при нея като е дала точното ми описание и с какво съм облечена даже. Някои гадове, които цял живот ме спъват не позволиха да отида при нея. Както и да е. Ще си получат гадовете това, което си търсят?! Понеже ДЖУНА (приятелка с Ванга) ми се пада баба явно имам наследени способности

    Коментиран от #36

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Не си прави майтап:

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Брендица":

    Не си прави майтап с тия неща !!!!

    Коментиран от #38

  • 37 Брендица

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "маргинал":

    Не бих си позволила да се майтапя. Само истина пиша. И друго ще ти разкажа. След това някъде 2000-2001 сънувах Ванга на плаж под жълт чадър на морето. Тя ми каза имената на една бизнесдама, която познавам, да отида при нея да ми помогне за по-добре платена работа. Направих го, а бизнесдамата ми отказа. Както и да е. Справих се някак. 2008 година бях вече охранителка в банка и хоп онази идва там. Отказали й кредит. Разплака се и ме помоли да й простя. Разказа, че имала огромни загуби. Та така
  • 38 Брендица

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Не си прави майтап:":

    И коментар 37 е за теб. Нали правиш разлика между Република Сърбия и Сръбска Република в Босна и Херцеговина? Не е едно и също! Има и още важни неща, но тук не мога да пиша, защото не трябва
  • 39 маргинал

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Onq s konq":

    "+" от мене ,защото и аз съм ...ездач(въпреки ,че още събирам кинти да си платя ГО, свинетката и ГТП по новите ЕКО изисквания )
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Буха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Грую":

    Не забравяй че думите хайдутин и (х)айдук имат един и същи корен. Това са мъже-мързеливци, които цяла зима ядат и пият, но когато пукне пролетта и предстои тежък полски и домашен труд предпочитат да хванат Балкана, цяло лято айляк, грабят къде какво заварят и вече като свърши работата по полето се прибират вкъщи с плячката и цяла зима пият бира, гледат мачове по телевизията или висят в чатовете на интернета. На другата пролет пак така, но сега изкарват тези хаирсъзи че били борци за освобождение на България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове