Last news in Fakti

30 Юли, 2021 11:40 6 905 60

Евгений Дайнов: Трифонов и хората около него не са излезли от 90-те години

  • слави трифонов правителство-
  • итн кабинет-
  • евгений дайнов

Вижте колко прилича поведението им на това на Бойко Борисов

Евгений Дайнов: Трифонов и хората около него не са излезли от 90-те години - 1
Снимка: БГНЕС

Вместо да увеличават подкрепата за себе си, от Има такъв народ (ИТН) отварят фронтове навсякъде. Това смята политологът Евгений Дайнов. Според него партията на Слави Трифонов "доста грозно" се е изпокарала с естествените си поддръжници в парламента.

Дайнов видя и проблем в сблъсъка със служебното правителство в лицето на двама министри. Определи всичко това като "много тежка стратегическа грешка“.

"Изводът е, че ГЕРБ и ДПС са много доволни от вчерашния ден, защото рязко намаляха шансовете да се направи правителство, което да направи това, което Слави Трифонов нарече „изчегъртване“, тоест да премахне всичките гнездовища, корупционни, на двете партии, които са разхвърляне навсякъде. Затова ръкопляскаха", коментира пред БНР политологът.

Дайнов е категоричен, че при Слави Трифонов и хората му е налице „много тежко противоречие и културно ненапасване с времето“.

"Слави Трифонов и хората покрай него обаче не са излезли от 90-те години. Вижте колко прилича поведението им на това на Бойко Борисов. Това е културна бомба, заложена от самото начало под проекта „ИТН“ и тя се гръмна. Припървата политическа трудност, на която се натъкнаха, те отговориха с арсенала на 90-те години - с грубо говорене и с доноси“.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо курти от село ПипЕрКоВо

    62 6 Отговор
    ГЛАСУВАШ ЗА ИТН,И ПОЛУЧАВАШ ГЕРБ И ДПС...

    Коментиран от #4, #10, #24, #28, #42

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 честен ционист

    43 5 Отговор
    Ако питате мен България още е в 1991г с инфраструктура от 85-та

    Коментиран от #36

  • 4 Гого

    58 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо курти от село ПипЕрКоВо":

    Чалгаря си е мутрафон слуга на сарайте
  • 5 Ю.Кортес

    53 1 Отговор
    Ние сме си същите балъци и кълвем на всеки шарлатанин за месия дето ще ни оправи.
  • 6 ИТН

    35 0 Отговор
    Искат сами да управляват държавата само че не им достигат много депутати за да го направят
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Q2z

    5 11 Отговор
    Българинът никога не харесва друг такъв...абе хора огледала има ползваите ги.
  • 9 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    31 3 Отговор
    Че им и личи даже!
    Да връщат мандата!
  • 10 Дидо

    33 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо курти от село ПипЕрКоВо":

    Славушата днес е получил инструкции от сарайте кой да ни бъде натресен за министър председател..

    Коментиран от #55

  • 11 dfu

    28 1 Отговор
    ИТН просто се опитват да минат по-назад в класацията, какъвто и е първоначалния замисъл да бъде патерица. Затова гледат да си намалят подкрепата с издънки.

    Коментиран от #30

  • 12 Генчото позна този път

    28 1 Отговор
    Славчо все иска 90-те,да напълни един стадион хора,да превалява дъжд па той да реве като лъв.Стар крадец си татииии.. Той Тончо я врякаше де..Ама то едно и също..

    Коментиран от #35

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 chi

    30 1 Отговор
    Какво се чудите, ИТН е проект на Доган.
  • 15 Черен Петър

    29 1 Отговор
    Да повторим очевидното - с тези си действия ИТН ще докарат плодовия зеленчук отново на власт! Мислят се за безпогрешни, за всезнайковци и са добили едно самочувствие сякаш са хванали Господ за шлифера! На учиндолския цигулар и тайфата му трябва веднъж завинаги да им стане ясно, че така държава не се управлява! Имаме вече горчивия опит от десетгодишно "управление" на един зайчар-пожарникар от Банкя, второ подобие на неговото изобщо не е нужно...Пък и рискуват да бъдат замеряни с камъни заради глупостите, които правят през последните дни...
  • 16 българка

    27 1 Отговор
    Когато някой е неопитен, но има хъс да направи нещо, има идеи и желание, обикновено се консултира с някого, който има опит.
    Интересно с кого са се консултирали ИТН, наистина нещата звучат като Бойко Борисов и сие.
    Ако пък не са се консултирали - това е още по-притеснително, защото излиза че имаме автентичен "Бойко Борисов" в по-съвременен вариант!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Биби Еврокюлчев

    2 9 Отговор
    Дановче закасне баце шес месеци с теа умоизлеаниа! Джугай, новата парцуца е заложена у бидонете, че има за оспокоение на бурно развиваштите ти се оксфортски умствени изхождениа!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Shponka

    5 16 Отговор
    Дайнов, престани да ни натрапваш безмислиците си!

    Коментиран от #37

  • 21 1618

    27 1 Отговор
    Станислав Трифонов и ИТН предадоха доверието и надеждите на протестиращите хора!Станислав Трифонов показа , че не е по- различен от Борисов! ИТН показаха пълна недалновидност, нисък морал и лошо политическо мислене, което е в пълен разрив и ущърб на всички протестиращи хора!
  • 22 Гай Турий

    31 3 Отговор
    Cлeд цaлaтa дaндaния oт двa пъти избoри, вce oщe ce чудя, нaиcтинa ли имa тoлкoвa мнoгo прocт и нaивeн нaрoд в тaя cтрaнa?!Зaщo хoрaтa вярвaт кaтo упoeни нa eдни прaзнoдумци и нa тeхния нaрциc фaрфaрoн, бaш чaлгaр, чe тe имaт кaчecтвa и миcлeнe, кaк дa oпрaвят тoлкoвa мнoгo cмaчкaнa държaвa, oгрaбeнa дo шушкa oт мутрoгeнитe нa бaнкянcкия мaкaк. Тoвa пoкoлeниe нa 30-40 гoдишнитe e нaпълнo дрoгирaнo oт чaлгa и пoшлa културa, мaтeриaлнa и пoвърхнocтнa, зa дa нe зaбeлeжи, чe тия зa нищo нe cтaвaт, ocвeн дa крякaт в микрoфoнитe и изкълчвaт хубaвaтa бългaрcкa пeceн в цигaнcки кючeци. Дa ръcиш пceвдo миcли и пceвдoбиceри в шoу, нe oзнaчaвa чe cи oпитeн държaвник. Дa нe кoмуникирaш c хoрa, oт кoитo oчaквaш пoдкрeпa, дa ги бaлaмocвaш, чe им миcли хубaвoтo и щe им дaдe нaй-дoбрoтo бeз дa му пoкaзвaш мocтрaтa и oригинaлa, тa тoвa e идиoтизъм и нaивнocт. Тoвa нe ти e пaлaтa в Рaдoмирcкo, a държaвa бe, пъпеш!!? Нa cлeдвaщитe избoри тaя пa-плaч дa cи cъбeрe умa и пoвeчe изoбщo дa нe пoглeждa дългия и нeгoвитe рoшльoвци, чe тe мoжe дa ca cпacитeлитe нa държaвaтa. Пo-наceркoвци ca! Шут в зaбвeниeтo! Зa кoй ли път тaкивa измисленици щe ни хвърлят oт трън тa нa глoг!

    Коментиран от #48

  • 23 Някоя

    19 1 Отговор
    И къде бяхте всички вие: анализатори, политолози, психолози и най-вече журналисти!???
    Нищо за Славчо, ама нищо - нито за връзките му в миналото с мутрите, нищо за финансите му, нищо за финансирането на 7/8, нищо за монолозите му, нищо за партията му, която е лидерска и за голямото му его, нищо за бруталния му език и още и още...

    Коментиран от #52

  • 24 1618

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо курти от село ПипЕрКоВо":

    Точно това излезе! Станислав Трифонов и ИТН са най- големите предатели в мирно време предали надеждите на хилядите протестиращи хора! Преговаряйки с ДПС и нападайки Служебното правителство ,както и другите две протестиращи партии те сами се саботираха! После Станислав Трифонов се опита да се изкара жертва и да прехвърли вината върху Демократична България типично в стила на Борисов!Няма да съставят правителство! Отиваме към нови избори! Трифонов и ИМТ отиват при НДСВ!

    Коментиран от #32

  • 25 Много ми харесва ситуацията....

    8 2 Отговор
    Едните се карат,спорят...а гроб отстрани,
    гледат като насрано сираче, което плаче !

    Коментиран от #56

  • 26 ПЕНКО

    5 3 Отговор
    СПОМНЕТЕ СЕРИАЛА -"ПЛОДЧЕТАТА " !!! Е - ТОЗИ Е "ЧЕРВЕНО ДОМАТЧЕ "---НА БКП !!!!!!!!!!!!
  • 27 ПОМПЕЙ

    6 4 Отговор
    По важно е,че Гроб ги няма в спора !
    Готвят се за затвора !
  • 28 пешо

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо курти от село ПипЕрКоВо":

    гласуваш за ристю иванов, получаваш... херо.

    Коментиран от #31

  • 29 Сатана

    4 8 Отговор
    Цялата уйдурма е да оставят служебното проамериканско правителство на Радев като редовно до изборите за президент за да е сигурен ,че ще вземе втори мандат.Няма нищо лошо да се изчегъртват и лустрират крадците ,затова гласуваха младите.Те искат възмездие за пропилените години и се надявам да го получат.

    Коментиран от #38, #57

  • 30 LOSHIA

    2 9 Отговор

    До коментар #11 от "dfu":

    Христо Иванов и Мая Манолова искат да вкарат мафията в управлението,а Дайнов им приглася,като че ли не се знае пребоядисаните кои са.Те злоупотребиха с доверието на протеста и ще имат наказателен вот
  • 31 име

    4 5 Отговор

    До коментар #28 от "пешо":

    гласуваш за христо иванов, получаваш... истанбулска конвенция.
  • 32 Ха ха ха

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "1618":

    Нищо не ти е предавал Слави, той за нищо не е протестирал!
  • 33 Ало

    6 2 Отговор
    Не харесвам Слави, но той ще се провали не защото е проект на ДПС , а защото иска да ги заобиколи и ги натика в ъгъла . Това няма му се позволи.

    Коментиран от #58

  • 34 Ха ха ха

    3 7 Отговор
    Дайнов , казал съм ти първо да минаваш през изтрезвителя преди да бръщолевиш безпризорно ....
  • 35 Подкрепа за Борисов

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "Генчото позна този път":

    Може и Така да е Но този Дайнов още живее по Тошево Време ЛАЛУГЕРИ знай ни и незнайни Това лиса Българите Злобари Мразещи Жлъчни Алчни
  • 36 Руски трол

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    85-та къде беше.....?
  • 37 LOSHIA

    3 7 Отговор

    До коментар #20 от "Shponka":

    ДАЙНОВ,ИТН Е ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА И ТЯ ОПРЕДЕЛЯ ПРАВИЛАТА ,А НЕ ПРЕБОЯДИСАНИТЕ ВИ ОСТАТЪЦИ ОТ ВРЕМЕТО НА КОСТОВ,А ПРКАЗКИТЕ ЗА "НЕ НАПАСВАНЕ С ВРЕМЕТО" ИДИ ГИ РАЗПРАВЯЙ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ!!!!!!
  • 38 Бай...

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Сатана":

    Много си умник! Браво! Борисов веднага трябва да те включ в,, интелектуалния" си щаб!
  • 39 вили

    2 0 Отговор
    ще има ли ичегъртване или ни лъжете другия път няма да гласуваме за вас ако сега няма изчегърване
  • 40 БАЙ СПАС

    5 0 Отговор
    ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ А РАЗБЕРЕТЕ ГО НАЙ ПОСЛЕ
  • 41 Стаменов

    5 0 Отговор
    Според изследване за мнението на хората за положението в страната след изборите. То е най-високо за президента и служебния кабинет.От години това е свързано с големия авторитет, почтеност и разума на президента. Той се заклева в Конституцията, че ще бъде верен на народа, ще го пази и защитава от вътрешните и външни врагове. Вече има някой, който да мисли за него и страната. Затова одобрението нараства, заради успокояването на гражданите. Личното доверие в Радев е 64,3%, а за служебния кабинет 60%. 22,2% неодобрение единствено от привържениците на ГЕРБ, които са бесни и пълни със злоба и омраза срещу Радев и неговото правителство. Борисов и ГЕРБ никога повече няма да бъдат на власт. Няма кой да им плаща големи заплати и да им осигурява добър и удобен живот. Оруел пише. Който контролира миналото, контролира бъдещето.Който контролира настоящето, контролира миналото. През техните уста говори не само Задкулисието и мафията, на които Борисов продаде страната, но и неумиращата ДС
  • 42 LOSHIA

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо курти от село ПипЕрКоВо":

    ОДИ ДА ТЕ ПРОВЕРЯТ ДОКТОРИТЕ ЗА ДИМЕНЦИЯ
  • 43 Анджело

    5 0 Отговор
    Генералният извод е - от всеки шоумен и от всеки сценарист политик не става.

    Коментиран от #50

  • 44 четящ

    3 0 Отговор
    точно така е.. Дайнов прави много точни коментари! Слави и сие ще се катурнат в пропастта мас по-скоро, освен ако не си променят отношението към техните естествени партньори, но много се съмнявам, че това ще стане, защото лошото отношение и глупостта им е заложена по рождение в техните глави! така, че напред Демократична България, разчитаме само на вас!

    Коментиран от #45

  • 45 Анджело

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "четящ":

    Браво! Аз гласувах за ДБ. И в тях е бъдещето.

    Коментиран от #49

  • 46 Гуня

    4 0 Отговор
    Никакъв Слави,никакви чалгари,никакъв Бойко.След два или три месеца,отново на избори за парламент.

    Коментиран от #53

  • 47 много са

    0 0 Отговор
    си наред с ГЕРБ и без ДПС ИТН -"нтн" печели МАФИЯТА и започваме от 90-те г. пак рестарт с децата на мафията . Власта си е Власт ":(
  • 48 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Гай Турий":

    Много си прав,братко,ама само в умозаключението.Нататък може да помогне само Философът на хилядолетието-К.Маркс :"Сега не е достатъчно светът да бъде обяснен,задачата е той да бъде променен."т.е.-нужна ни е и организация да ги пометем,и лидери,които да поведат хората на Майдана,и не на последно място-самосвали с едър чакъл.
  • 49 Моряка

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Анджело":

    Да ,но тези Костовисти са малко и ги упралява Херо Мустафата от онова непристъпно посолство.Както и Чалгарите,така и уж демократите ще вкарат джендърството през парадния вход на Колонията.Така че,като гласувате,помислете и за дупетата на децата и внуците си.И тогава естествено ще гласувате за Възраждане,без кавички.
  • 50 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Анджело":

    По точно,от нито един такъв не става.Освен примера със Зеленски,но той е карикатурен и печален,възможен само във фашизирана територия ,като Украйна.Дано да не изпаднем до там.
  • 51 Чичо

    0 0 Отговор
    Ми и бацо е от 90 те и костовистите на ристе са от там, май само бат Коце предлага нещо разумно референдум за натю
  • 52 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Някоя":

    Как къде-тази пасмина е винаги на яслата на силния или бъдещия.Я вижте оялите се водещи,начело с такива,като Б.Василев,Цветанка,Полито и сутрешния блок колко са агресивни към падналите,които до вчера защитаваха с душите и телесата си.
  • 53 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Гуня":

    ЛЕСНО СЕ ГОВОРИ И ПИШЕ , НО КОЙ ДА ГЛАСУВАМЕ . ТИКВАТА ЩЕ ВЪРНЕТЕ НА ВЛАСТ . ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ Е ПОД ЧЕХЪЛА НА КОСТОВ И СЕ ЗНАЕ , ХРИСТО ИВАНОВ Е ОТ ГЕРБ И ДПС . ОТКЪДЕ СЕ ВРЪЦНА . МАЙЧЕТО СИ Е ВЪЛК , КОЙТО СИ ВЪЛК С ДРИГА КОЗИНА , НО СИ Е БСП- КОМ . ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ НОВА Е НА ИТН . ЗАЩО ИСКАТЕ ДА ВЪРНЕТЕ НА ВЛАСТ ТИКВАТА ЗА ДА СИ ПЪЛНИ ПАК ЧЕКМЕДЖЕТАТА И ГАРДЕРОБИТЕ . КОЙ ДА ВЪРНЕТЕ ШКЕМБЕ ВОЙВОДА ИЛИ ВАЛЕРИ . ДАЙТЕ ШЕНС НА ПОБЕДИТЕЛЯ , ЛЕСНО Е ДА ГЛАСУВАТЕ ПРОТИВ В ПАРЛАМЕНТА АКО НЕ ВОДИ ДЪРЖАВАТА НАПРЕД . НОВИ ИЗБОРИ ОЗНАЧАВАТ БОЙКО ДА СЕ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ . ПОМИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ . ГЕРБ НА ВЛАСТ НИКОГА ПОВЕЧЕ , В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ СИ ВЪРНЕМ МУТРЕНСКИТЕ ДИКТАТОСКИ ПОДХВАТИ И ФАЛИРАЛАТА НИ ДЪРЖАВА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ .
  • 54 Едно

    1 0 Отговор
    към едно са. Като започнеш от лъжите, преминеш през изборите, че стигнеш до болниците в "правилния" момент.
  • 55 Не е днес

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дидо":

    Отдавна е. Още като се отказа от Малкия Мук!
  • 56 Изобщо те

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Много ми харесва ситуацията....":

    плачат, а потриват доволно ръце.
  • 57 Така

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Сатана":

    трябва да стане , но не е уйдурма. Това беше директна атака срещу Президента от онова дребно човече Тошко.
  • 58 Напротив

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Ало":

    Проект на ДПС е от много години. Слуша ли го пред студентите в Пловдив!
  • 59 Трифонув

    0 0 Отговор
    СИЧКО ЙЕ ДъПъСъ..ай да вий честита подмяната. Цаливайте рЪка и кой от къде е . Па ний почваме с Ташко на Славиту да командариме. Нал'тъй ва, кукер?
  • 60 124

    0 0 Отговор
    Чалгарят е неподготвен страхливец и избяга ... Това не е партия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове