Last news in Fakti

11 Август, 2021 06:46 5 978 46

Кирил Петков: Надявам се да продължа да работя с част от колегите ми в служебния кабинет

  • кирил петков-
  • правителство-
  • има такъв народ-
  • министър-
  • икономика

"Има такъв народ" видяха, че не може да се сформира правителство и единственото, което могат да направят в момента, е да се оттеглят, заяви служебният министър на икономиката

Кирил Петков: Надявам се да продължа да работя с част от колегите ми в служебния кабинет - 1
Снимка: БГНЕС

"Има такъв народ" видяха, че не може да се сформира правителство и единственото, което могат да направят в момента, е да се оттеглят. Подкрепата им за президента е нещо хубаво, защото той определено заслужава. От друга страна те вероятно се готвят за предизборна кампания - виждат рейтинга на президента и казват: "Ами ние сме с него".

Това заяви служебният министър на икономиката Кирил Петков пред DW, цитиран от Епицентър.

"Но, да, ние искаме под някаква форма да продължим да бъдем най-малкото коректив на това, което се случва. Имаме енергията да продължаваме да бъдем част от промяната. Как това ще се случи - не ни е особено важно като структура. Важното е като краен резултат ние да успеем да бъдем част от него", заяви Кирил Петков.

Той се надява да продължи да работи с част от своите колеги от служебното правителство.

"Лично аз като "аз" никъде няма да отида. Защото разбрах едно: ако нещо се върши, трябва да се върши отборно. Най-малкото в един по-тесен кръг от хора, които вече сме били част от промяната. С този кръг хора ние бихме действали в синхрон: аз и Асен Василев, Ники Денков... Ето най-малкото трима души, които действат в синхрон и отборно", подчерта служебният министър.
И добави, че абсурдите, с които служебното правителство се сблъсква продължават.

"Ние поискахме оставката на изпълнителния директор на Държавната консолидационна компания, а той ни каза, че ще помисли до утре следобед /б.р. днес/. Сега, след тази новина, се надяваме, че той ще вземе това решение още днес /б.р. вчера/. За нас в момента е много важно ДКК да влезе под контрол", даде пример министърът на икономиката.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 48 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БиБи

    14 57 Отговор
    Ще те взема за министър по нещо като дойда пак на власт, споко моето момче!
  • 2 дедо Герчо

    57 18 Отговор
    КИРЧО ГИ ПОПАРИ...ХЪХЪХЪ...
  • 3 тарикати

    26 71 Отговор
    Харварда нямаше ли проспериращ частен бизнес?
    Държавната службичка много му се услади.

    Коментиран от #15

  • 4 И трябва

    74 16 Отговор
    да го направиш !!! УСПЕХ И САМО НАПРЕД !
  • 5 Дядо курти от село ПипЕрКоВо

    78 23 Отговор
    Най -достойния министър... Оставете служебното правителство..
  • 6 12345

    32 6 Отговор
    Това не е никаква държава.Ние затова ли останахме тук че да ни се подигравате?политиците трябва да са ни мноооого благодарни че се налапаха нямаш гръб.
  • 7 Сатъра на Хана

    6 27 Отговор
    Киро , Чичовата , кажи им направо на Dr.Evil + Mini-me = Слави + Тошко, че са Плъхове. Кво го замазваш като Харвардския Негър Обонго:)
  • 8 Споко

    17 39 Отговор
    Няма нужда, иди си работи своя бизнес
  • 9 Слугинажа

    14 46 Отговор
    Служебните слугини на хвърчилото,да си събират багажа и да изчезват с всичките си задокеански зависимости и фондации.
  • 10 Отговори

    13 41 Отговор
    Върви си служебен слугинаж Ревизия Докарахте България До Фалит Оставка и Ревизия
  • 11 Умник

    8 12 Отговор
    Моята фирма също иска 400 000. Сега е момента??
  • 12 Сандокан

    34 11 Отговор
    Браво Кириле! Изтискай тоя цирей герп!
  • 13 Видя се

    11 40 Отговор
    Кой стои зад славчо, че това е било един театър замислен от Радев и изигран от шоуто така че зеления чорап да продължи еднолично да си управлява поне до президентските избори. Този Киро даже вече е сигурен че ще продължи да съсипва икономиката, съсипа ББР, раздаде не обезпечени кредити на правилните фирми, сега е ред на ДКК. И да, видя се още, че "няма такъв народ", че партиите на протеста не са мнозинство, че не могат да управляват, че се изпоядоха за властта. А *суверена", кучета го яли. И само колко важно и надменно заявяват че с всички щели да преговарят, само не и с герб, нищо че суверена го постави на второ, ако не и на първо място на изборите.

    Коментиран от #14, #16

  • 14 dfu

    28 3 Отговор

    До коментар #13 от "Видя се":

    На хората на държавна служба трябва да се забрани да гласуват, защото са в конфликт на интереси - гласуват за тоя, който ги не назначил. Калинките вредят на обикновените хора.

    Коментиран от #17

  • 15 Има и то

    23 7 Отговор

    До коментар #3 от "тарикати":

    много успешен, защото е от 2007 година в България. Биотехнологиите са бизнесът на Кирил Петков, от който наистина се печели. Отказа се в името на всички нас, за да има работеща икономика и ти /който си язвителен/ и аз /който го подкрепям/ да живеем в държава, в която мафията няма почва, а доходите на всички да са достойни за живот.

    Коментиран от #46

  • 16 И понеже

    19 3 Отговор

    До коментар #13 от "Видя се":

    театърът е "замислен" от Радев, затова чалгарят оплю успешните му служебни министри, така ли. Дългото изненадващо припозна Румен Радев като Президент и се приши към него от страх. Защо каза "ще подкрепим Президента", а не каза "Отсега заявявам, че подкрепяме Президента" - Какви "анализи правиш, а - взети от жълтите вестници. нИдялко ли ти го нашепна?!
  • 17 fnbdfb

    16 5 Отговор

    До коментар #14 от "dfu":

    Държавните служители да не гласуват, а неграмотните цигани да гласуват? Ти си бил много тъпо парче бе, бастун!

    Коментиран от #35

  • 18 Ами

    8 8 Отговор
    На хората без образование и на берачите от Англия не трябва ли да се забрани да гласуват. Кво стана бе пич, нали протестърите бяхте много, нали народни революции бяха, що сега в парламента не сте толкова много че да можете да съставите правителство. Щото и тогава на протестите бяхте една шепа лумпени ама пък кресливи и подкрепени от задкулисие то заграбихте властта. Е видя се че не можете да управлявате, видя се и че "няма такъв народ".
  • 19 ФЕН

    9 11 Отговор
    Е малко ли ти беше, да раздадеш 200 000 000 лева кредити без обезпечение от ББР за един месец? Колко още искаш да "работиш"!?

    Коментиран от #21

  • 20 бясна кака

    9 22 Отговор
    Марш в Харвард! Никой не те иска освен Резидента.

    Коментиран от #28

  • 21 Ти на

    17 3 Отговор

    До коментар #19 от "ФЕН":

    кой свят живееш?! Не той раздаде кредите, а ОТКРИ, че са раздадени!
  • 22 Колев

    4 7 Отговор
    Дали може да го преживее един ден да не е министър?
  • 23 Бездарници

    5 9 Отговор
    Май иски и той да има хотелчета по морето.
  • 24 Служебният

    4 11 Отговор
    министър на икономиката продал дружество с близо 2 млн. печалба и имоти край София за 4500 лв. на ръка.

    За шокиращи данни за системно извършване на финансови, данъчни и други нарушения от Кирил Петков - служебен министър на икономиката, разкриха източници, цитирани от Tribune.bg. До 5 май 2021 г., когато става министър в кабинета на Румен Радев, Петков е собственик на 90% от дяловете на „ВЕРИТА ООД“ (ЕИК 175350802), което от своя страна е съдружник с 50 % дялово участие в „МАЙКЪЛ КИРИЛ“ ООД. Двете дружества притежават апетитни материални активи.

    Дори да се подходи от гледната точка – дяловете са негови, може да ги продаде за каквато прецени сума, остава въпросът, че по този начин е ощетен фискът.
  • 25 Запознат

    4 10 Отговор
    Служебният министър на икономиката не се интересува какво се случва в министерството, действа по изтъркани мантри и предизборни опорки на кръга „Капитал“.

    Приличащият на Джон Траволта министър Кирил Петков може и да носи в джоба си диплома от училището по бизнес в „Харвард“, но по подобие на намазания с брилянтин актьор, повече заляга на холивудското шоу, отколкото на служебните си задължения.

    За съжаление, за да угоди на довчерашните си съпартийци от „Да(Й) България“ и на предизборните игри на президента Румен Радев.

    Коментиран от #26

  • 26 Така,

    3 9 Отговор

    До коментар #25 от "Запознат":

    вместо да се погрижи икономиката на страната да върви напред, а програмите за стимулиране на бизнеса в коронакризата да не спират, новото „юпи“ реши още от първия ден в министерския стол, да започне да създава интриги и да манипулира обществото.


    Ако попитате Петков каква е структурата на повереното му министерство, колко дирекции има, какво работят хората там и какви са функциите им, едва ли ще може да ви каже.

    За сметка на това очевидно е прочел много добре няколкото „разследвания“, или по-точно пасквила, във вестник „Капитал“ през годините, отнасящи се ту до „Българска банка за развитие“ или до „Държавна консолидационна компания“, ту до друга държавна структура. Иначе няма как да се обясни пълното неглижиране на функциите на служебен министър, за сметка на телевизионните му и фейсбук напъни, в които да търси под вола теле.
  • 27 За времето,

    4 8 Отговор
    през които бе министър, Петков не направи нищо по същество, но добре обслужи предизборните напъни на Иво Прокопиев и Румен Радев.
    След като сам подпали фитила за „разкрития“, как в „Българска банка за развитие“ се раздавали на калпак кредити за стотици милиони и уж не било ясно как се харчат „парите на данъкоплатците“, оказа се, че всичко е било кьорфишек, с цел да бъде сменено ръководството на банката и отново да се нападне с фалшиви мантри така омразният на Прокопиев бивш депутат от ДПС Пеевски.

    Осемте нарочени от министъра големи дружества кредитополучатели също отказаха да бъдат привиквани като първолаци пред класен ръководител и ясно заявиха, че нямат необслужвани кредити, всички заеми са обезпечени, а платените лихви и такси на банката се измерват в десетки милиони – тоест не само, че държавата не е ощетена, но и печели крупни суми от тях.
  • 28 Иван

    13 3 Отговор

    До коментар #20 от "бясна кака":

    Я пък ти, а тебе кой ти иска мнението? Трол я марш в централата на герб може да получиш значка бибитко...
  • 29 Наистина

    5 3 Отговор
    Еквилибристики за милиони: от Харвард, през сока от моркови и кабинета „Борисов 1“, до учредител на „Да(Й) България“, протестър и човек на президента Радев.

    Петков за пръв път се появява на българския небосклон през 2008г., когато е промотиран именно от „Капитал“ на подсъдимия сега Иво Прокопиев. Тогава Петков е представен като „успешен бизнесмен“ на 27 години, завършил Харвард, но върнал се в България с проект за 60 млн. евро за изграждането на технологичен парк в покрайнините на София. Малка подробност е, че Петков всъщност не е завършил университета „Харвард“, а само двегодишна магистратура в „Харвардското бизнес училище“ към него, но не това е най-важното.

    През януари 2017г. Петков става учредител на партията „Да България“ - проект, за който медийни публикации твърдят, че е менажиран от Прокопиев. Този факт лъсна от прочутите стенограми „Арго“, в които задкулисието призна, че си прави собствен политически проект, за който „няма ляво, няма дясно“.

    При това Петков не е обикновен член на тази партия, а участва в Изпълнителния й съвет – най-висшият орган, наред с Христо Иванов, Антоанета Цонева, Иво Мирчев, Надежда Йорданова и други, общото между които е, че всички са приближени на Прокопиев.

    По думите на Трайков - бивш министър на икономиката в кабинета „Борисов 1 -още тогава той е ползвал Кирил Петков като „експерт“ към министерството.

    Тоест, оказва се на практика, че Петков е работил за първото правителство на ГЕРБ.

    Коментиран от #30

  • 30 Макар

    4 4 Отговор

    До коментар #29 от "Наистина":

    самият Борисов да разкри, че Прокопиев е инсталирал 5-6 министри в първия му кабинет (които очевидно са довели със себе си и други „експерти“ от кръга „Капитал“), този факт бизнесменът и настоящ министър предпочита да премълчава в официалната си визитка.

    Иначе трудно би обяснил редовното си маршируване през миналата година по жълтите павета, развявайки протестърски плакати с хибридни послания и фалшиви новини, насочени към Бойко Борисов.
  • 31 Дълги години

    4 3 Отговор
    Петков е любимецът на хората около Иво Прокопиев, а самият той редовно се изявява в „Капитал“ и присъдружните му медии, от позицията си на „успял“ у нас и на Запад бизнесмен.

    Статиите, интервютата и рекламните послания с негово участие са десетки, а образът му на „харвардски“ възпитаник е старателно лустросван повече от десетилетие.

    И макар, че вероятно се наложи да чака повече от предвиденото от неговите ментори, за да се сдобие с властови пост, времето за осребряване на имиджа му очевидно дойде през 2021г., заемайки креслото на служебен икономически министър.

    Коментиран от #32

  • 32 Изненадата е

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "Дълги години":

    единствено, че новото „юпи“ беше „посадено“ в служебното правителство на Радев, доминирано от генерали и хора на социалистическата партия.

    Но заявката на Прокопиев „няма ляво, няма дясно“ обяснява и този парадокс, а каква е задкулисната договорка между кръга „Капитал“ и „червеният“ президент, избран с гласовете на БСП, и най-важното - защо последният е дал стратегически за икономиката министерски кабинети на хора, близки до подсъдим за тежки финансови престъпления човек, предстои да се разбере.

    Дано само отново всичко не е за сметка на обикновените граждани, на които им омръзна „успели“ младежи с лъскав имидж и зализани бретони да богатеят на техен гръб или по-лошото, да обслужват задкулисни интереси.
  • 33 Мнение

    4 5 Отговор
    Кирчо ще го запомним само като хвалипръцко. Това което прави го видяхме при Царя ще ви оправя за 800 дни. На хвалби и празни приказки не вярваме.
  • 34 Хмммм

    2 3 Отговор
    Служебното правителство остава.. но трябва да го оглави г-н Денков.
  • 35 dfu

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "fnbdfb":

    Къде съм казал, че неграмотните цигани трябва да гласуват?! Не ми бутай в устата думи, които не съм казвал!
  • 36 Дааа

    2 3 Отговор
    ХАИДЕ ЧИБА И ТИ МАЗНИКО
  • 37 БГ гражданин

    3 3 Отговор
    Петков, Василев и Денков са министрите на кръга „Капитал“ в служебното правителство

    Според наследника на комунистическия род Бойкикеви Христо Иванов, „успешните министри“ от служебното правителство трябвало да служат като ориентир при подбора на предложения за редовния кабинет, защото министрите в едно бъдещо правителство трябвало да са хора, които носят доверие със себе си, а с работата и характера си Кирил Петков, Асен Василев и проф. Денков генерирали „огромно безпрецедентно публично доверие“.

    Така жълтопаветните „кърлежи“ от „Демократична България“ (както ги нарече преди години Бойко Борисов), и кръгът „Капитал“, отново се надяват да пробутат свои министри в управлението, без да са спечелили изборите и без да носят политическа отговорност за действията си.

    Така са свикнали от години, защото докато уж протестираха против ГЕРБ, във всяко негово правителство инсталираха по няколко министри, включително самия Христо Иванов като правосъден министър.

    Коментиран от #38, #41

  • 38 Всъщност

    5 4 Отговор

    До коментар #37 от "БГ гражданин":

    за двата си месеца в министерските кресла харвардските юпита Петков и Василев сътвориха единствено няколко грандиозни скандала и забъркаха държавата в съмнителни сделки, които тотално дискредитираха стремящия се към втори президентски мандат Румен Радев.

    Първо Василев, чиято лична фирма се оказа че е фалирала и е завлякла кредиторите в Англия с над 9 милиона паунда, назначи за директор на НАП културиста Румен Спецов.

    Впоследствие се установи, че Спецов е продал фирмата си на подставено лице, за да не плати близо един милион лева данъци.

    Търговецът на пробиотици Кирил Петков не остана по-далеч от приятеля си Василев и се забърка в скандал още преди да е встъпил в длъжност.

    Министърът на икономиката, под давлението на кръга „Капитал“, се фиксира в „Българска банка за развитие“ и нарочи 8 от големите кредитополучатели там за „съмнителни“, въпреки че кредитите им се оказаха напълно обезпечени и погасявани редовно, а от тях банката е спечелила до момента десетки милиони левове само от лихви.

    „Вината“ на фирмите беше единствено, че за повечето от тях „Капитал“ и „Дневник“ на Иво Прокопиев не са спирали от години да бълват манипулации и откровени лъжи, а действията на Петков сега не са нищо друго, освен опит да се легитимират инсинуациите.
  • 39 Петков обаче

    3 2 Отговор
    успя да врътне още няколко далавери, достойни за разследване от правоохранителните органи.

    Така например министърът шумно промотира кампания за отпускане на 2.5 милиарда лева напълно необезпечени кредити, гарантирани с държавен ресурс от Фонда на фондовете, като частните банки през които ще минават тези средства дори не знаеха какъв ще е размера на лихвата върху кредитите.

    Подозрението, че това се прави за да се осигурят свежи пари за стартъпите, близки до Прокопиев, остава, а само времето ще покаже кои точно ще са облажилите от държавната баница, разпределена от Петков по този скандален начин.

    Отделно от това, министърът на икономиката си приписа заслугите за откриване на завод за електромобили в България на „голям световен производител“, а медиите на Прокопиев представиха това като едва ли не „манна небесна“.

    Когато еуфорията премина, се оказа, че автомобилите са морално остарели, фирмата изобщо няма производство и е фалирала през миналата година в Германия.

    Коментиран от #40

  • 40 Запознат

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Петков обаче":

    В последствие "фирмата за електромобили" е изкупена от специално създадено дружество, представено в България като „нидерландски“ инвеститор, но всъщност журналистическо разследване показа, че зад нея се крие албанец от Косово, също харвардски възпитаник като Петков и забогатял - внимание, от пране на униформи на мироопазващите сили на ООН...

    Че този албанец хал хабер си няма от производство на автомобили е повече от ясно, но по-важното е, че държавата в лицето на Петков вече пое ангажимент, с който ще дофинансира начинанието му с цели 34 милиона евро народна парá...
  • 41 Кръгът

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "БГ гражданин":

    „Капитал“ няма да се откаже да пробутва протежетата си във всяко едно правителство, което управлява България.

    Така Прокопиев винаги ще има нужния му гръб във властта, за да менажира и официализира войната си с прокуратурата и с неудобните му бизнес и политически опоненти, а в допълнение – ще има и възможността, както винаги го е правил досега, да чупи от държавната трапеза тлъсти хапки.
  • 42 Сър Пичук

    4 0 Отговор
    Много съм подозрителен, когато млади, уж перспективни и успешни бизнесмени зарязват всичко, за да се хвърлят в политиката.
    Това за патриотизма не го вярвам особено.
    Тогава?
    Вариантите са два:
    1. Или им е било наредено от някой, или
    2. Политиката в България е много по-успешно място за правене на пари от техните уж успешни пизнеси.
  • 43 XYZ

    5 2 Отговор
    Масирана атака на ШИШИ в коментарите - негодници!
  • 44 краино

    2 4 Отговор
    време е тия от служебния да си вземат чукалата и дим да ги нема от там от където са дошли за 2 месеца не свършиха за пет пари работа
  • 45 незнайко

    1 0 Отговор
    Браво намери се един човек да напише доста голяма статия в постовете написани от него в които абсолютно всичко е вярно !!! Съфорумници, замислете се преди да му слагате минуси !!!
  • 46 Сар Казъм

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Има и то":

    Уверен съм, че тази прокопо-соросоидна калинка милее за българите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове