Last news in Fakti

16 Август, 2021 15:16 5 675 99

Протест на "БОЕЦ" ще поиска съд за всички отговорни за полицейското насилие. Адв. Камен Добрев за ФАКТИ

  • адв. камен добрев-
  • камен добрев-
  • боец-
  • протест-
  • полицейско насилие

"Младен Маринов, Ивайло Иванов, Христо Терзийски, Георги Хаджиев и Радослав Сотиров - това са основните виновници, които изпълняваха указанията на #КОЙ", посочи адв. Добрев

Протест на "БОЕЦ" ще поиска съд за всички отговорни за полицейското насилие. Адв. Камен Добрев за ФАКТИ - 1
Адв. Камен Добрев; Снимка: ФАКТИ

Протест с искане за съдебни процеси срещу всички лица, отговорни за полицейското насилие на протестите миналото лято организира гражданско сдружение „БОЕЦ“. Протестът ще се проведе на 17 август при Народното събрание и ще започне в 09:30 часа.

След като в петък временната парламентарната Комисия за разследване на полицейското насилие показа кадри, на които се вижда как полицейски служители бият, ритат, влачат и унижават протестиращи български граждани на 10 юли 2020 година, беше свикано извънредно заседание на Народното събрание, което ще започне утре – 17 август, в 10:00 часа и на което народните представители ще изслушват вътрешния министър Бойко Рашков с данни по казуса.

Протестът на „БОЕЦ“ ще посрещне народните представители утре, като протестиращите ще се съберат в 09:30 часа в градинката срещу служебния вход на Парламента.

„Кадрите на зверски пребитите от полицията мирно протестиращи млади хора зад колоните на Министерски съвет, които станаха публични, ни задължават да продължим битката за истината, както и да потърсим отговорност на всички по веригата — от мутрите в униформи, които ритаха и биеха беззащитните граждани, през техните преки ръководители, до Младен Маринов, Христо Терзийски и Бойко Борисов!“, пишат от „БОЕЦ“

„Маринов и Терзийски трябва позорно да бъдат изхвърлени от парламента, а Борисов обвинен и всички те да носят персонална отговорност за тази мерзост“, допълват те.

От ФАКТИ разговаряхме по темата с адв. Камен Добрев от гражданско сдружение „БОЕЦ“.

Вчера от прокуратура разпространиха информация, от която става ясно, че е разполагала с показания запис отдавна и че са повдигнати обвинения на четирима души. Въпросът обаче е доколко разследването е било ефективно, след като единствените последствия са административни наказания. „Това говори за лично укривателство“, коментира адв. Добрев факта, че прокуратурата през цялото време е разполагала с видеото. „Година след случката ние не знаем има ли откази за образуване на досъдебни производства от страна на прокуратурата. Вчера разбрахме, че тя се е самосезирала. Това говори за тежка липса на прозрачност, на публичност“, допълни той.

Припомняме, че в последните дни стана ясно, че имената на полицаите във видеото са били известни както на МВР, така и на прокуратурата още от миналата година. По случая от 10 юли беше направена вътрешната проверка и бяха наказани четирима души. Най-тежкото наказание едва сега стана ясно, че е две години забрана за повишаване в длъжност.

„Тези хора първо са изпрани от дисциплинарните състави в Инспектората към МВР (б.р. Дирекция "Инспекторат"). На следващо ниво прокуратурата е прикрила както записите, така и извършените деяния, така и самите лица. Една година по-късно от ръководството на Министерството на вътрешните работи с недомлъвки и без конкретика се говори, че има наказани. Видяхме какви са наказанията – забрана за повишаване в длъжност за две години. Това наказание се намира някъде по средата от всички общо шест предвидени наказания в Закона за МВР. Тежестта на наказанието по никакъв начин не отговаря на кадрите, които ние виждаме и то на лице на ръководна длъжност – говоря за Андон Андонов.

Вещите лица в дисциплинарното производство установяват, че той носи лична пряка отговорност не само за своите действия – вижда се как млати в палката вързани и отдавна обезвредени лица, които не показват по никакъв начин агресия и не могат да бъдат заплаха за полицейските служители, но и за това, че той лично е разпоредил тези лица да бъдат отвеждани зад колоните“, обясни адв. Добрев.

Непълно ненужна агресия и саморазправа“, категоричен беше той. „И това се случва на прага на Министерски съвет. Можем само да си представим какво се случва по бусовете и в полицейските управления“, допълни адв. Добрев.

Припомняме, че към 10 юли 2020 година Андон Андонов е на ръководна позиция в СДВР. Към настоящия момент, според думите на вътрешния министър Бойко Рашков, е служител на Бюрото за защита на свидетели към главния прокурор.

„Да не се досетиш, че на прага на една от най-важните институции има камери и всичко се записва, значи, че си в тежко състояние на афект. Не зная как тези хора са минали психотест. Действията им не са в отговор на нападение към някой от тях. От кадрите не става ясно задържаните лица да са проявили агресия към конкретен служител. Дори и да са проявили такава агресия, след като са неутрализирани, не разбирам защо трябва да продължава не само саморазправата, но и унижението към тях“, каза още адв. Камен Добрев.

На въпроса какви щяха да бъдат наказанията за такива действия в една правова държава, адв. Добрев отговори: „Щяха да са най-тежките наказания, но уволнението щеше да е най-малкият проблем с тези хора. Щяха да бъдат освен оповестени публично, защото те влияят пряко на Министерството на вътрешните работи. В момента МВР е с около 7-8% доверие сред обществото и това пряко влияе на репутацията на всички служители. Непосредствена отговорност за това има цялото ръководство. Забележете кои са най-големите защитници на биячите от онзи ден – това е ръководството на ГЕРБ, което означава тотално политизиране на МВР. След като двама министри на вътрешните работи станаха депутатите от ГЕРБ, за какъв професионализъм можем да говорим? Те продължават да защитава биячите, като правят някаква аналогия, че имало хулигани. Да, имаше хулигани и провокатори, никой не им потърси отговорност, те не бяха задържани“.

„Вижда се, че всички данни, които бяха изнесени от самите потърпевши, се потвърждават едно към едно от тези записи. Разголената гръд, снимките, всичко е едно към едно, както го казват и се вижда, че е било така“, допълни той.

„Дисциплинарните състави към Инспектората към МВР при такава бруталност заявяват, че виновникът е извършил неправомерно действие, но има издадена заповед, с която ограничават и самият съд. Самият съд – визирам решението на Административен съд – София град, обективно и всестранно изследва случилото се. Само че той е ограничен дотам, където е заповедта, а заповедта е издадена от ръководството на МВР. Там се посочва, че те по вътрешна преценка са счели, че това нарушение е за такова наказание. Не зная какво трябва да стане, за да накажат някого с уволнение и по-тежко наказание – може би убийство“, каза още адв. Камен Добрев.

„До края на деня ще разберем имената на тримата младши-инспектори, които бяха посочени само с инициали. Аз мисля, че отговорните лица са много повече от тези трима и техния началник. И от видеозаписите се вижда, че отговорните са доста повече. Отговорността на МВР обаче е много по-голяма и тя не е само до този побой. Проблемът датира още от 2019 година. Разбира се, във времето много преди това, но през 2019 година на протестите, които от Инициатива „Правосъдие за всеки“ и „БОЕЦ“ организирахме срещу номинацията и избора на Гешев за главен прокурор, си спомняме как десетки непоканени лица се сляха с нас и провокираха. Бяха изключително агресивни, немалка част от тях бяха в нетрезво състояние. Тези хора търсеха конфликт. Има кадри как представителите на СДВР и жандармерията отказват да ги отстранят. Доводът им беше, че това е открит протест и всеки може да дойде. Тези хора нито знаеха кой е Иван Гешев, нито какви са исканията. Тогава само нашата гражданска мъдрост не ни докара до саморазправа.

Същото се случи и на 24 октомври 2019 година (б.р. при избора на Гешев, когато гражданите, протестиращи срещу него, не бяха допуснати до пространството пред сградата на ВСС, където имаше акция в подкрепа). Тогава СДВР обслужи Недялко, организира се едно абсолютно незаконно събитие пред ВСС от търговско лице – „Пик Нюз“, гражданите бяхме изтикани и отново проявихме мъдрост и не влязохме в конфликт с тези хора, които бяха охранявани от плътни кордони.

Същото се случи и на 11 юли 2020 година на „Росенец“. Тогава бяха застрашени не само здравето и живота на хората, а според мен беше застрашен и етническият мир. ОДМВР Бургас и ръководството на МВР тогава позволиха, при заявено от по-рано събитие, в петък вечерта – на 10 юли, на място да бъдат допуснати симпатизанти на ДПС и то съвсем умишлено. Да не се сетиш какво може да стане, да не допускаш какво би могло да стане… Едно посягане или нагрубяване щеше да доведе до последствия, които не мога да си представя. Етническият мир беше умишлено поставен под въпрос. Карадайъ няколко пъти се обръщаше към симпатизантите да се спрат агресорите, визирайки нас“, припомни адв. Камен Добрев от „БОЕЦ“.

За всички тези действия – и от 2019, и от 2020 година, отговорност носи цялото ръководство на МВР: тогавашният министър на вътрешните работи Младен Маринов, главният секретар на МВР Ивайло Иванов, директорът на ГДНП Христо Терзийски, директорът на СДВР Георги Хаджиев и на ОДМВР Бургас Радослав Сотиров. Това са основните виновници, които изпълняваха указанията на #КОЙ“, категоричен беше адв. Добрев.

Не само не виждаме да са понесли отговорност, но и тези хора са депутати и продължават със същата настоятелност да защитават действията на тези полицейските служители. Не искам да обобщаваме, сигурен съм, че в системата има хора, които също осъждат тези действия. МВР обаче е като гробище. Няма как помощ отвътре да се очаква. Самият Бойко Рашков заявява, че трудно му се оказва съдействие, че тези записи никой не му ги е предоставил. Съставена е била комисия, за да отиде и да ги вземе”, допълни Камен Добрев.

„Всичко това е плод на години наред отрицателен подбор и политизиране на самата система. Послушковците и сега продължават да са там и то на възлови места и не съдействат на ръководството на МВР. Заради тези години отрицателен подбор трябва да минат години, за да бъде изчистена системата и хората, които са заемали ключови места и са били лоялни към ГЕРБ, просто да бъдат отстранени“, смята адв. Добрев.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аре бре аман

    16 34 Отговор
    От вас.
  • 2 Бай Ставро

    26 4 Отговор
    Докарайте ми русото Геро да ме рита в южното крило

    Коментиран от #57, #66

  • 3 Последния Софиянец

    49 13 Отговор
    Утре сутринта всички пред Народното събрание!Да изгоним кървавите сатрапи Терзийски и Маринов от парламента!

    Коментиран от #41

  • 4 Пореден лъжец

    23 52 Отговор
    Абе кой го интересува кой са били и защо са го били, мен ме интересува цената на тока,на храната на мизерията.

    Коментиран от #5, #14, #58

  • 5 Последния Софиянец

    42 16 Отговор

    До коментар #4 от "Пореден лъжец":

    Щото си поредния ратай!Нищожество!

    Коментиран от #8, #13

  • 6 Българка

    45 16 Отговор
    "Млaдeн Мaринoв, Ивaйлo Ивaнoв, Хриcтo Тeрзийcки, Cтeфaн Хaджиeв и Рaдocлaв Coтирoв - тoвa ca ocнoвнитe винoвници, кoитo изпълнявaхa укaзaниятa нa #КOЙ", пocoчи aдв. Дoбрeв"
    Подкрепям исканията на БОЕЦ!
  • 7 БАЙ Х@Й ‼️

    17 3 Отговор
    Само не гледайте рибата , а стълбището 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    Коментиран от #9

  • 8 Пореден лъжец

    15 37 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Отивай на протест и дано ти набият канчето. Платен трол.

    Коментиран от #11

  • 9 БАЙ Х@Й ‼️

    34 1 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Дядо ми казваше ::: " Рибата се вмирисва откъм главата, ама се чисти откъм опашката !" /// "Стълбище се чисти отгоре надолу!" 🇧🇬🇧🇬🇧🇬 умен беше дядо 🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 10 От БОЕЦ

    11 10 Отговор
    Май забравиха за своите действия, миналото лято?
  • 11 Последния Софиянец

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "Пореден лъжец":

    Няма да ми е сефте!
  • 12 оня с коня

    16 32 Отговор
    На тоя Пишман-адвокат май не му е известно че с Протести НЕ МОЖЕ да се влияе на Законовите разпоредби в Държавата.А е просто:Имат някакви Проблеми "Възраждане" с полицията,следва да подадат Жалба В СЪДА!А иначе има Примери Бол за безсилието на Протестите- Нито ББ си подаде Оставката,нито пък Гешев.Е да,ама Прост адвокат и Силен вятър НИЩО не може да ги спре!

    Коментиран от #20, #97

  • 13 Точно

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Говориш за себеси. Точно си се описал
  • 14 Хаха хаха ха

    20 8 Отговор

    До коментар #4 от "Пореден лъжец":

    Ами те цените на всичко завият от бияча Борисов с пачките в спалнята му!
  • 15 Българка

    19 8 Отговор
    "Cлeд кaтo двaмa миниcтри нa вътрeшнитe рaбoти cтaнaхa дeпутaтитe oт ГEРБ, зa кaкъв прoфecиoнaлизъм мoжeм дa гoвoрим? Тe прoдължaвaт дa зaщитaвa биячитe..."Нe caмo нe виждaмe дa ca пoнecли oтгoвoрнocт, нo и тeзи хoрa ca дeпутaти и прoдължaвaт cъc cъщaтa нacтoятeлнocт дa зaщитaвaт дeйcтвиятa нa тeзи пoлицeйcкитe cлужитeли. "
    В синхрон с мутрите биячи и техните началници за потушаване по престъпен начин на протестите действаше и прокуратурата, начело с Гешев. Стотици са подслушвани незаконно със СРС
    "Вчeрa oт прoкурaтурa рaзпрocтрaнихa инфoрмaция, oт кoятo cтaвa яcнo, чe e рaзпoлaгaлa c пoкaзaния зaпиc oтдaвнa и чe ca пoвдигнaти oбвинeния нa чeтиримa души. Въпрocът oбaчe e дoкoлкo рaзcлeдвaнeтo e билo eфeктивнo, cлeд кaтo eдинcтвeнитe пocлeдcтвия ca aдминиcтрaтивни нaкaзaния. „Тoвa гoвoри зa личнo укривaтeлcтвo“
    Съд за всички виновници и незабавна оставка на Гешев!!!!!!!!!!!!
  • 16 Раданч Татлъту

    22 9 Отговор
    Много се изкефих на една статия от днес в Оффнюз! След като миналата година излязоха любителски кадри за насилие над протестиращи , прокуратурата обяви че е започнало разследване срещу 4-ма служители за превишаване на правата им и побои! След това излязоха със становище че са наказани. И лека полека случая утихна и се забрави ! Сега за един от наказаните - Андон Андонов началника на СПС(Специализираните полицейски сили). Андонов бе един от наказаните издал заповедите за побоя над младежите и жените. До тук прекрасно. А след това?!??! За благодарност Иван Стоименов Гешев го назначава за ръководител на "Бюрото за защита на главния прокурор". За благодарност че е пребивал протестиращите срещу него и Борисов. И ако заплатата му като ръководител на СПС основната е била 3250 лв. Сега като ръководител на бюрото към главния прокурор е 6800 лв. Как се чувствате Българи а? Боли нали?

    Коментиран от #23, #85

  • 17 Значи

    15 7 Отговор
    Съд за опг бацо шкафския
  • 18 Адвокат

    14 9 Отговор
    Тези би трябвало да се съдят по параграф за престъпления срещу деца.
  • 19 Започнаха да ги разкриват

    18 7 Отговор
    Последни новини! От фейсбук групите "Обществен контрол", "Референдуми за справедливост" ,"Каузата е България", са успели да идентифицират самоличността на повечето лица участвали в полицейското насилие и гавра над протестиращите Български граждани. Още снощи стана известна самоличността на Андон Андонов ръководител на СПС( Специализираните полицейски сили). Според членове на групите след падането на Борисов се е срещал с протестиращи и е уверявал колко е бил за тях и ги е подкрепял. На кадрите се вижда че същото лице не рита Българските граждани но ги удря и дава заповеди на подчинените си. Разкрита е самоличността и на русата полицайка с особена жестокост малтретирала гражданите. Издирват се и още няколко лица. От фейсбук групите апелират към xилядите си членове да не упражняват саморазправа с въпросните лица а да бъдат предадени на правосъдието. В интерес на истината от снимките на фейсбук профила на тази руса полицайка Gergana е наистина красива млада дама. Ще напиша и линк към профила й но без ком защото тук не се толерират линкове към сайтове. Ето поста на групата "Обществен контрол" - Преди малко я получихме на редакционната поща. Казва се Гергана Сотирова. Линк към личния ѝ профил:
    gergana.sotirova.946

    Коментиран от #60

  • 20 Без оставка

    17 8 Отговор

    До коментар #12 от "оня с коня":

    Гешев ще бъде най-желаната булка при Бай Ставри, нали?

    Коментиран от #28

  • 21 От МВР-то

    15 19 Отговор
    А ние ще покажем и клиповете с паветата, който хвърляха по нас и ранените колеги.Тогава за насилие ще говорим ли? Засрамете се.

    Коментиран от #34, #62, #72

  • 22 въпросче

    6 8 Отговор
    А нещо друго "Боец" няма ли да поиска? Актуализация на бюджета,например.
  • 23 УжАсен

    18 5 Отговор

    До коментар #16 от "Раданч Татлъту":

    И аз искам такова наказание...Да ме повишат с двойна заплата. Ей хора, граждани , сънародници...Този каскет направо се гаври с над и ни се присмива директно в лицата и очите. Казва ни директно - вие сте никой и нищо не зависи от вас а аз съм вашия бог
  • 24 Дария

    11 15 Отговор
    В Испани, Англия, Германия и др. полицаите ги прибиват и никой не гъква....тея ултаси и хаджигенчовци ги палиха, риба им хвърляха и т.н
    Луда държава сме....
  • 25 Добре де

    10 14 Отговор
    Вярно прекалили са полицаите заслужават наказания. Но защо никои не коментира каква канонада бомби камъни бутилки и какво ли още не срещо тях.Това не бяха мирни протест.Воина.А на война се дават жертви.
  • 26 песимист

    8 0 Отговор
    Какво да каже човек не знам!
    Много хора са пострадали в тая нещастна страна!
    И много са загинали!
    И всеки се е борил за някаква своя правда!
    И за всеки някой иска възмездие!
    А ние сме разпокъсани политически, икономически и социално заради вътрешни проблеми!
    Сега и външните са доста страшни!
    Изобщо, най-лошото тепърва предстои!

    И все сме си на едно дередже
  • 27 оня

    12 5 Отговор
    А за кюлчета, евраци, барцелони кога???:))

    Коментиран от #32

  • 28 предвиждане

    5 8 Отговор

    До коментар #20 от "Без оставка":

    На бай ти Ставри също може да се намери майстора!
  • 29 неразбрал

    5 12 Отговор
    Адвокате, ти как мислиш, че Рашков е нещо по-читав от Андонов ли?
  • 30 А,онази

    15 2 Отговор
    Блондинката,която раздаваше ритници,директно върху лежащия на земята човек? Съдейки по отл.знаци,най вероятно е някоя " калинка" назначена за мл. районен инспектор ,към някое РПУ в столицата.Защо за нея се премълчава във всички медии! На кадрите не са Четирима,а със нея- Пет униформени.Тя се включва накрая,с ритници,за да изкара яда си навярно.Че работи извънредно,а не е във офисчето на кварталния.От 9-до 17 часа.С приемно време за гражданите- 3 часа. Почива събота, неделя и всички национални празници.На края на месеца над два бона в картата.А може и нагоре.В зависимост от стажа! Ако и тя е от " административно наказаните" ще и пръцнат на ...По закон, не може да расте повече от мл.инспектор.Иначе,ще бъде със звезди на пагоните.Тоест- проформа наказание.Дисциплинарно, и навън.Да види как се изкарва хляба с работа.А не,ако и писне след време,да подаде рапорт,и Държавата- тоест ние битите,да и изръсим накуп над 3,5 бона за всяка прослужена година.Накуп,и без да плати лев данъци.Защото обезщетение при напускане се изчислява по брутната заплата за 12 м назад.При тях брутната е сериозна- порцион,осигуровки,извъ.труд,за звание,клас прослужени до 40% върху основна плюс звание.При двадесет заплати( пенсиониране) обикновен редови полицай,към днешна дата би получил между 67-70 хиляди накуп.Без да му удържат един лев данъци.Не им завиждам.И тяхната не е лесна.Има хиляди читави и възпитани между тях.Но тази гнилоч трябва да се премахне.

    Коментиран от #98

  • 31 БОЕЦ

    5 7 Отговор
    И НИЕ ИСКАМЕ БАНИЦА,КОЛКО ЯЙЦА СЧУПИХМЕ ПО ГЛАВИТЕ НА МИЛИЦИОНЕРИТЕ
  • 32 Стига бе

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "оня":

    Ти много си наивен бе.Толкова години видя ли осъден политик.Гарван гарвано око не вади.
  • 33 ТЕЛ ИЗМАМНИК

    7 6 Отговор
    ПРАВОСЪДИЕ ЗА ВСЕКИ ИСКА БОЕЦА,АМИ ТО АКО ИМАШЕ ПРАВОСЪДИЕ ВИЕ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СТЕ В ЗАТВОРА
  • 34 овен

    7 5 Отговор

    До коментар #21 от "От МВР-то":

    ще покажете ами покажете и поставените ваши хора-провокатори
  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 3 Отговор
    полицѝмутри на БМБ
  • 36 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 3 Отговор
    оная руса психопатка садистка полицайка съд СЛИВЕНСКИЯ затвор
    от нея не става жена съпруга родител майка

    Коментиран от #42

  • 37 Отмъщението е НЕИЗБЕЖНО !!!

    9 1 Отговор
    Страшно ще стане !
  • 38 Снайперчо

    9 2 Отговор
    Да внимават някои герберасти.....
  • 39 Arcadium

    8 11 Отговор
    Eй,гoлям шум,гoлямo вaйкaнe,чe прeбили чeтиримa пикльoвци! Тe трябвaшe дa прeбият Хaджигeнoв, Минeкoв и Бaбикян,a нe тeзи дрипльoвци. Нo и зa тях щe имa възмeздиe.

    Коментиран от #63

  • 40 Левскарче

    9 1 Отговор
    Само да хвана таз Гергана....
  • 41 XAAXAAAXA

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Малко ги биха черепарските подлоги от агитките!Трябваше да има и водни оръдия, и гумени куршуми ...
  • 42 Бат Валъо

    3 9 Отговор

    До коментар #36 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ама искаш да я опънеш а девствен? Пращаш я в затвора , но ако ти ставаше би мacтyрбирал като я видиш? Нали дърт пиргишино???

    Коментиран от #47, #67

  • 43 УЛИЧЕН БОЕЦ

    7 1 Отговор
    Око за око зъб за зъб
  • 44 Светослав

    4 9 Отговор
    Аз предлагам да отидем пред дома на някой от тези протестъри, да зямярвяме с бомби, да хвърляме слама и да палим. Надявам се да ни посрещнат с шопска салата, ракия, мешена скара.
  • 45 В тъмни доби....

    10 2 Отговор
    Някои герберуги да внимават къде ходят !
    Случайно да не се спънат,де !!!

    Коментиран от #48

  • 46 Победа

    5 3 Отговор
    Сега разбрахте ли защо едно време е имало НАРОДЕН СЪД.
  • 47 Алфа Вълкът

    5 7 Отговор

    До коментар #42 от "Бат Валъо":

    Хахахаа, искрено ме разсмя колега?!! Къде го слагаш и него в А група? Русата фурия Гергана взема над 3 бондака + извънредни за смазване на протестите, а този пиргишин както го нарече няма и 300 лева инвалидна пенсия...Къде го слагаш?

    Коментиран от #74, #76

  • 48 Светослав

    3 9 Отговор

    До коментар #45 от "В тъмни доби....":

    Хем заплашвал, а се чудиш защо са те били. Ако бе мирно стояли, не бе чудо видяло!!
  • 49 Ловец на гербави глави

    7 1 Отговор
    Отваря ми се работа !
    Работа Работа Работа !
  • 50 Светославе,Светославе !

    5 1 Отговор
    Не ме карай !!!
  • 51 Бойко

    3 9 Отговор
    Мачкай Баце!

    Абе БОЕЦ, що не поискаш по високо пенсии и заплати? Или по-ниски цени на тока, парното и водата?
  • 52 Въпрос

    6 11 Отговор
    А Боец ще поиска ли, съд за метежниците, които замеряха с павета полицаите, за метежниците, които донесоха слама за да подпалят полицаите?!!! Боец, ще поискат ли съд за Христо Иванов, Бабекян, които замеряха с яйца герба и държавни сгради?!! Ще поискат ли съд за Радев, който излезе и призова платените протестиращи да пребият други българи, само и само Радев да изпълни мечтания си преврат?!!!! Щепоискат ли съд за хорат, които искат да премахнат специализираните съдилища, за да пуснат на свобода, доказани престъпници, като Бобокови, Арабаджиеви, преватизирали и окрали стотици предприятия и оставили хиляди българи без работа и храна за децата им?!!!
  • 53 Защо не излязат лице в лице ?!

    11 1 Отговор
    А бият вързани младежи ! Гадове мръсни !
    И ние можем да се бием !!!
  • 54 cpv

    3 9 Отговор
    Навъдиха се с десетки адвокати да защитават гамените,които хвърляха камъни,павета и метални тръби!Ако това се случеше в друга страна тези снимки щяха да покажат,че в държавата трябва да има ред!Ако същите бяха нападнали президента отзвука щеше да се обърне на 180 градуса и тогава нямаше да има снимки!
  • 55 Стоянов

    7 2 Отговор
    Колкото повече време минава от Изборите, толкова повече лъсва коалцията ГЕРБ-ДПС-ИТН. Те всъщност имат един и същ режисьор - ДС. Иначе сценаристчетата на учиндолския сел як са си просто изпълнители, какъвто е и банкянския нарцистичен крадец.Целта е да се саботира Служебното правителство, което за малко време затвори доста кранчета, от които 12 години се смучеха милиарди.
  • 56 Цонев

    6 2 Отговор
    Колкото повече време минава от Изборите, толкова повече лъсва коалцията ГЕРБ-ДПС-ИТН. Те всъщност имат един и същ режисьор - ДС. Иначе сценаристчетата на учиндолския сел як са си просто изпълнители, какъвто е и банкянския нарцистичен крадец.Целта е да се саботира Служебното правителство, което за малко време затвори доста кранчета, от които 12 години се смучеха милиарди.
  • 57 Тази мутреса

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Ставро":

    е мл. инспектор Дани Д. и е полицай в сектор С2 при СПСОВОР.
  • 58 Броиш си

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Пореден лъжец":

    стотинките, така ли! Ами стой безучастен тогава! На село си произвеждане повечето зимнина и те интересува само цената на тока и хляба. Стой си там или замълчи.
  • 59 Като не

    4 0 Отговор
    щеш мира, на ти секира. И протест, и съд. Крайно време е тази държава да започне на чисто.
  • 60 Мутрата

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Започнаха да ги разкриват":

    полицайка е мл. инспектор Дани Д., полицай в сектор С2 при СПСОВОР. Върви да ѝ видиш физиономията в лупа.
  • 61 РЕКЛАМЕН АГЕНТ НА ,,АРИЕЛ"...!

    5 0 Отговор
    „Тези хора първо са ИЗПРАНИ от дисциплинарните състави в Инспектората към МВР (б.р. Дирекция "Инспекторат")."
    Бих го преглътнал,ако са ...- ,,ИЗПРАНИ" само с наши продукти- на ,,Ариел"...😔🙄😔!!!
  • 62 Изчезни бе

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "От МВР-то":

    паляк. Видял си хвърляне на яйца през крив макарон. МВР бил смешникът! Разкарай се.
  • 63 Нещо

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Arcadium":

    си просиш ли?! То идва неизбежно отгоре.
  • 64 фдзж ьтъиц

    7 1 Отговор
    Доживотен затвор за Бойко Борисов и Иван Гешев. Те са врагове на държавата и българския народ. По-долни са дори и от ислямска държава и талибаните. Президента да вдига армията и да ги извлекат с парцалите от дупките дето са се завряли. После военен трибунал и в затвора.
  • 65 УРКО

    4 1 Отговор
    ВСИЧКИ ПОСЛУШНИ ЧИНГЕТА СТАВАТ ДЕПУТАТИ.......А СТИГА.НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА. ............ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ..................................
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 МАФИЯ

    8 1 Отговор

    До коментар #42 от "Бат Валъо":

    полицай садисти психопати уроди

    Коментиран от #75

  • 68 МАФИЯ

    4 1 Отговор
    мутрите на кевр мафията наБОЙКО БОРИСОВ наИВАН ГЕШЕВ наДС убиват самоубиват неудобни ХОРА
  • 69 МАФИЯ

    3 1 Отговор
    полицай мутри респектираха преди време БАБА СТОЙНА ИСТИНСКА БЛГАРКА мутри психопате садисти
  • 70 МАФИЯ

    4 1 Отговор
    според психиятрите всеки полицай е потенциален прстъпник
  • 71 Браво бе

    1 4 Отговор
    Що за наглост точно от Боец да имат претенции срещу насилието? Не бяха ли точно от Боец тези, които причакваха участниците в Панорама и извършваха погроми върху тях. Тарторът им извърши насилие срещу журналист. Ако имаше качествени съдии в България тези от Боец отдавна щяха да са по затворите.

    Коментиран от #73

  • 72 Гражданин на РБ!

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "От МВР-то":

    Всеки си избира професията...!Като си си избрал да станеш полицай,а не манекенка,трябвало е да знаеш,че ще има и такива моменти...!Или само си гледал,че ще бъдеш Първа категория труд- ще се пенсионираш млад...,ще дремеше в патрулката-имитирайки заетост и заплатката ще върви...!ДА...,ама...НЕ...!!!
  • 73 Е чак...

    4 0 Отговор

    До коментар #71 от "Браво бе":

    ...не са млатили с палки,завързан с белезници и проснат на земята човек...

    Коментиран от #94

  • 74 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор

    До коментар #47 от "Алфа Вълкът":

    АЛФА много си курназ зад безжичния нет
    но колелото на живота се върти нико не знае как ще стигне в живота
    а ти изглжда ненавиждаш мразиш ХАРА ХОРА в нееравнодтойно положение но всичко се връща малкия всичко в живота безплатен обяд няма а сиренето е с пари
  • 75 Бат Валъо

    1 5 Отговор

    До коментар #67 от "МАФИЯ":

    Ти сигурно си Козлодуйския с друг ник? А ако не си да те питам? Не съм ли прав? Тоз Козлодуйския скъсан цървyл , с 140 евро пенсия а нашата полицайка с 1700 евро. Козлодуйския може само да мечтае и да се тръшка от яд и завист!

    Коментиран от #79

  • 76 Субару ФМ

    1 4 Отговор

    До коментар #47 от "Алфа Вълкът":

    АЛФА колега от Герб! Тоз чyкан Козлодуйския твърдеше че имал 2 Аудита. Явно с пенсийката е спестил да си ги купи хахахаа. Умира от Глад горкия , Бойко добре подреди такива като него.

    Коментиран от #77

  • 77 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #76 от "Субару ФМ":

    нито съм чукан нито съм обърнал рзбата имам дв АУДИТА кара ги брат чето ми АНАТОЛИ АНГЕЛОВ културиста от групата на КВИЬ НА главестия пенсията съм си я изработил плащав си всички сметки на МАЙКАТА МАЩЕХА ДЪЖва
    у нас 31 години воче нв на власт са мафиа мутри олигаси ИВАН КОСТОВ СДС съсипа БГ
    ИКОНОМИКА
    А БМБ е крадец мутра сикаджия двуличник лиемр бандит лъжец

    БМБсамоуби много неудобни ФХОРА
    ХОРА
  • 78 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    мафията у нас си има ДЪРЖАВА
  • 79 МАФИЯ

    4 2 Отговор

    До коментар #75 от "Бат Валъо":

    КОЗЛОДУЙСКИЯ Е брат на АНАТОЛИАНГЛОВ култуиста пазят го лошите МОМЧЕТА

    Коментиран от #87

  • 80 идетрибунал

    1 2 Отговор
    Дледаш тоз авокат боец и ти става смешно!Нещасник,побоят е само следстие на организираната от Тиквата и гешеф разработка срещу граждани ЗА ОПИТ ЗА ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ,ТОВА ДЕТО И ОТ ДС И ШЕСТО НЕ СА СЪТВОРИЛИ!Трябва да се установи по какви доноси е открита разработката,кой е разрешил СРС,участието на всички служби от МВР!Да те светнем авокате-кой е координирал действията?В архива на GSM операторите има компресиран запис на всички разговори от площада и около него!Единия бияч на кого докладваше също и другите!Кои осъществяваха видео контрол на площада и подстъпите към него и още и още!И пак кой е координирал действията по разработката за държавен преврат?Като ще протестираш питай тези в НС за това!Кой стои на върха?СЛЕДИТЕ ОСТАВАТ!НЯМА ЛИ ДОБЛЕСТЕН ПОЛИЦАЙ ДА ПОКАЖЕ ГЛАВАТАРИТЕ?
  • 81 Мармалад

    1 2 Отговор
    Господин адвокат.Бойко Рашков изнесе лекция в парламента че всичко в досъдебното производство по начало е тайно и не се разгласява.Това бяха аргументите срещу действията на Гешев.Публични са съдебните заседания и присъдите.Другото не е и всичко което говори има почва в ленинизма сталинизма и публичните процеси но не и съдебен процес в държава член на ЕС.Това сега е политика в интерес на някой.Тези ще бъдат осъдени най вероятно ще се признаят за виновни и ще сключат споразумение и ще има най много пробация или условно.Парламента не съд и шоу а законодателен орган.
  • 82 Ама как така утре в 9.30...?!

    3 1 Отговор
    Та аз съм на работа...?!Освен и аз като Боко ,да късам менискус...😛!
  • 83 Да, правилно

    1 6 Отговор
    Правете протести, правете се на бойци, и после пак ще ревете като ви наритат ченгетата.

    Коментиран от #84

  • 84 Да,неправилно

    2 2 Отговор

    До коментар #83 от "Да, правилно":

    А ти си трай,като тъпа овчица в къщи пред монитора и чакай да падне от небето някое чекмедже и за теб...!!!
  • 85 Тираджия

    1 5 Отговор

    До коментар #16 от "Раданч Татлъту":

    А за битите и ранени полицаи , които ти пазят за***ка кво ще кажеш?

    Коментиран от #86

  • 86 Ами да са станали тираджии...

    3 1 Отговор

    До коментар #85 от "Тираджия":

    ...като тебе...!Кой ги е карал да стават полицаи...?!
  • 87 Бат Вальо

    1 4 Отговор

    До коментар #79 от "МАФИЯ":

    Ти луд ли си!? Аз съм съдебен заседател от ГЕРБ. Анатоли Ангелов заедно с Милен с прякор бижуто съм ги вкарал лично в затвора и съм прочел присъдите им. Ние разбихме групата им за лихварство? Кви аудита да има Ангелов като го занулих след присъдата. Идвам в Козлодуй , хващам го за врата и да ме запознае с брат си козлодуйския. Сега ще проверя дали е още в затвора или е излязъл

    Коментиран от #91

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    тая полицайкаа не е ЧОВЕК
  • 90 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    полицай побойници мутри психопати садисти
  • 91 МАФИЯ

    3 1 Отговор

    До коментар #87 от "Бат Вальо":

    АНАТОЛИ си излежа присъдата във ВРАЧАНСКИЯ затвор свободен ЧОВЕК Е СЕМЕЕН С ДВЕ ДЩЕРИ работи в АЕР КОЗЛОДУЙ а ти не си съдебен испълнетел не лжи недей лъга
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Ммдааа

    1 2 Отговор

    До коментар #73 от "Е чак...":

    Но и тези, които са "млатени" преди това са безчинствали, докато на участниците в Панорама единствия им "грях" е, че са изразили мнения и анализирали събитията по начин нехаресван от хулиганчетата от Боец.
  • 95 Познат сценарий

    1 2 Отговор
    Пак ще буистват, пак ще ги бият и накрая пак ще се оплакват на арменския поп. А резултата пак ще е нулев.

    Коментиран от #96

  • 96 Пецата

    0 3 Отговор

    До коментар #95 от "Познат сценарий":

    Защо да е нулев резултата? Ще гледаме сеир и ще се кефим.
  • 97 Бойко

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "оня с коня":

    Добре мойто момче.Така те учих
  • 98 Един от МВР

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "А,онази":

    Не е младши районен инспектор .От същото подразделение е е сектор С2 на СПСВОР.
    Няма заплата 2 к на полицай дори и с 40% при основна 1126 лв.
    Обещетението при напускане / пенсиониране е основна заплата и прослужено време , няма порцион и нищо друго , тоест 3000 - 3500 няма как да вземе и началник сектор.
    Не е наказана си мисля .Това , което се вижда на записа , тоест че рита някого , въобще не значи ,че ще бъде осъдена , но дори да бъде при лека телесна повреда от длъжностно лице при изпълнение на служебните си задължения е до 3 години затвор.
    При чисто съдебно минало , тоест всички от записа , присъдата е от 1000- 5000лв. глоба и оставаш на работа.
    Ако се мъчат нещо по Етичния кодекс може и до дисциплинарно уволнение да докарат нещата.
    Това че Министъра на МВР възобновява проверката е нищо,защото няма как да наложат по-тежко наказание .
  • 99 Адв. Ивайло Юруков

    1 0 Отговор
    Пропуснали сте този, когото охраняваха - Бойко Борисов и този, който 1 година не е проконтролирал разследванията по случая - Иван Гешев.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове