Last news in Fakti

17 Август, 2021 14:37 6 986 67

Прокурорът, прекратил преписката за полицейското насилие, е вече член на Европейската прокуратура

  • полицейско насилие-
  • протести-
  • прокурор-
  • преписка-
  • вероника трифонова

Той уточни, че от самопроверката, която са извършили от СДВР, са разпознали четирима от полицаите

Прокурорът, прекратил преписката за полицейското насилие, е вече член на Европейската прокуратура - 1

Нямаме данни някой от полицаите биячи да е привлечен към наказателна отговорност, а прокурорът Вероника Трифонова, прекратил преписката за полицейското насилие, е вече член на Европейската прокуратура. Това каза министърът на вътрешните работи Бойко Рашков по време на изслушването си за полицейското насилие по време на протестите през 2020 г., съобщи Агенция "Фокус". Той заяви, че може да има някаква връзка, но той не може да твърди това.

Той уточни, че от самопроверката, която са извършили от СДВР, са разпознали четирима от полицаите. "Единият е началник на отдел, на който са наложили наказание две години лишаване от право на повишаване, друг е получил една година същото наказание и останалите двама - на порицание. Това е ефектът от дисциплинарната проверка и санкциите, които са избрали да им наложат. Единият от тях очевидно се ползва с доверието на нашия главен прокурор и в началото на годината е преминал на работа в Бюрото по защита при главния прокурор. Вероятно главният прокурор, виждайки кадрите как се справя този човек с побоищата на площада в София, е пожелал точно такъв човек да го охранява", каза още Бойко Рашков.

"До вчера нямаме данни спрямо нито един от полицаите биячи да е привлечен към наказателна отговорност. Ако такова действие е било предприето от Българската прокуратура, то по силата на чл. 149 от Закона за МВР е трябвало да бъде информиран министърът на вътрешните работи още тогава или пък ако това е направено сега, министърът на вътрешните работи в мое лице. Подобно нещо няма. Най-интересното може би. Изведнъж след като се появява вече публично този клип, Българската прокуратура се самосезира. Тя до този момент нищо не знае. Вчера обявиха, че били привлекли няколко полицая като обвиняеми, за което аз също и до момента не съм информиран.

За да се самосезира прокуратурата, ние всички с вас трябва да приемем, че тя не е знаела за случая зад колоните. Същевременно, уважаеми народни представители, преписката за полицейските действия зад колоната, са предоставени на дирекция "Вътрешна сигурност". Тази дирекция е пряко подчинена на министъра на вътрешните работи, следователно тези материали трябва да дойдат от СДВР, да преминат през министъра на вътрешните работи и той да възложи проверката на дирекция "Вътрешна сигурност". Изключвам възможността министърът на вътрешните работи към онзи момент да не е знаел за тези кадри. Какво е направила тази дирекция, извършила е проверка и е изпратила материалите на Районната прокуратура. Сега естествено възниква въпросът какво е направила прокуратурата след като вътре в тези материали е бил и дискът с тези кадри. Какво е направила според вас? Нищо не е направила, разбира се", каза още Бойко Рашков.

"Дела е нямало образувани. Дела обаче срещу пострадалите, колкото и парадоксално да е, срещу гражданите, които са протестирали мирно, има. Разбрах за едно, което продължава да е на производство. То не е приключило повече от една година и се пита защо? Можем да предположим", каза още Бойко Рашков.
По думите му в стила на сегашната прокуратура това дело не бърза за никъде.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 57 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карло

    185 3 Отговор
    Е…няма такава държава, няма!

    Коментиран от #9, #10, #14, #45

  • 2 ГешфЕтура

    110 3 Отговор
    Някои - Гешев - продължават с практиката направилите им услуга да се повишават. Но както са постъпили с теб, така и ти постъпваш с другите...
  • 3 Последния Софиянец

    138 3 Отговор
    Да я връщат и в затвора!
  • 4 Пунта Канна

    83 12 Отговор
    Кьовеши явно я е харесала.
  • 5 Гешката с каскета

    90 3 Отговор
    Ако беше направил едно кръгче с колело по велоалея, щеше да има по-голям авторитет сред нормалните хора, отколкото със Сийка да обикаля по селата и громи битовата престъпност, основно генерирана от кражбите на неговите другари
  • 6 Хахаха

    117 5 Отговор
    Приключи кратката кариера в европа !?!?
  • 7 Алооо

    130 4 Отговор
    Пълна Идиотщина, докато Каскета е главен прокурор, така ще е.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 100 ПРОЦЕНТА

    72 3 Отговор

    До коментар #1 от "Карло":

    ................А се присмиваме на ......талибаните , нали...........??????????
  • 10 ПСР

    53 5 Отговор

    До коментар #1 от "Карло":

    За съжаление-има и я виждаме и усещаме ежедневно.
    Такава оплетеност,такава наглост,такова дебелоочие-не би трябвало да има,но е факт.Хем е обективно,хем е видно,хем е свръх осезателно.
    Евала на този прокурор,заслужил си мястото в "Има Такава Прокуратура".
  • 11 ЛЕОН

    103 5 Отговор
    Сигнал до Лаура Кьовшии да я изритат обратно в РБ!
  • 12 БАЙ Х@Й ‼️

    29 3 Отговор
    Дубрутру Марийке, ама то Слънцето залязв!🇧🇬 ама нищо , хвърляйки се в дълбокото 🤔
  • 13 Дааа

    81 4 Отговор
    Изрoди, зa пoбoй нaд бeззaщитни дeцa c юмруци в бубрeцитe, ceкcуaлни cнимки, хвърлянe нa тeлaтa им кaктo в Ocвиeнцим.... eврoпeйcки прoкурoр! Ви и Eврoпaтa! Зa блaгoдaря, чe убивaш млaдoтo пoкoлeниe нa Бългaрия... eврoпeйcки прoкурoр. Кьoвeши.... cпиш!
  • 14 Раданч Татлъту

    11 78 Отговор

    До коментар #1 от "Карло":

    А къде има такава държава,която да позволява лумпени да бият полицаи?🐞

    Коментиран от #26, #63, #66

  • 15 Голям майтап...

    70 8 Отговор
    ...а накои хранеха толкова големи надежди Лаура Кьовеши да разбута прогнилата отвсякъде БГ-прокуратура и в частност Гешев...?!А тя се обгражда с...приближени на Гешев...!Смях в залата,драги зрители...😃😆😂!!!
  • 16 Тодор Живков

    66 4 Отговор
    Свинщина оправия няма няма и да има те вместо най почтените да ви управляват те най големите боклуци се настанили там,че и в съдебната система Бягайте Българи от тази държава за вас живот няма вече безнадеждно е бягайте и назад не гледайте и не казвайте в чужбина,че сте българи язък за хората дали живота си за тази държава.

    Коментиран от #22

  • 17 гадно

    64 3 Отговор
    После чакайте от такива да има осъден министър потвърждава се , че мафията си има държава.
  • 18 Въпрос

    69 5 Отговор
    Само не разбирам, защо не бъде отзована въпросната удобна?
  • 19 Гербераси долни

    59 4 Отговор
    В БГ се прикриваше доста добре една диктатура ,по нищо не си личи че сме европеиска държава ,изнудваха бизнеса ,лекари ,държавни служите ли и накрая посегнаха и на "децата" къде е сега " вожда" да ни каже как са били дядо му което в последствие се оказа че не е вярно ,дано ВСИЧКИ виновни да си понесат наказанията ,а не само дребните полицаи които предполагам са им наредили какво да правят.
  • 20 SH BG

    62 3 Отговор
    Който е разчитал че европейската прокуратура ще оправи България - да забрави...!!!

    Дааа...!!!
  • 21 Морфей

    58 4 Отговор
    Прави се една нац. подписка и се праща до Кьовеши да я освободин длъжност от Евро прокуратурата
  • 22 Име

    34 3 Отговор

    До коментар #16 от "Тодор Живков":

    Така е. Но свинщината се оправя по много лесен начин - по Коледа се слага край на едно поколение и се дава грижа на друго.
  • 23 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    24 3 Отговор
    АШКОУСУМ!!!
  • 24 Разбирач

    49 4 Отговор
    А толупа къде е? Следващия път той да е зад колоната.

    Коментиран от #37, #41

  • 25 ЗНАЕЩ

    38 4 Отговор
    ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ,ТОВА Е.
  • 26 Маршш

    49 6 Отговор

    До коментар #14 от "Раданч Татлъту":

    А да виждаш някъде да арестуват човек от групата дето запчна да хвърля по полицията. Те бяха платени провокатори за да размажат децата от бой и бързо пак се изпариха, както и се появиха. Типично за мутренско управление

    Коментиран от #33

  • 27 гост

    46 4 Отговор
    Веднага мършата да бъде отзована и в Сливенския....Жените са най-безскруполната част от нашата прокуратура.Всички в цяла БГ са в играта с евтини апартаменти на Слънчака и околностите...Това кой ще го разследва?
  • 28 Възмотен

    39 3 Отговор
    Ами да се подае сигнал и да я отзоват. Сега ще разберем, има ли все пак справедливост и в Европа. Така ще е докато такива актове нямат съдебен контрол, примерите в последните години са много. Както и стремглавото издигане на всички проверяващи, прекратили различни проверки с голям обществен отзвук. Като при мафията, явно се брои за заслуга !
  • 29 Българка

    39 3 Отговор
    Предлагам Борисов, Гешев, Маринов, Терзийски и преките побойници да бъдат вързани и да бъдат дадени на протестиращите на площада. Явно, че прокуратурата не вижда престъпление в това въоръжени да бият завързани и беззащитни хора. След като щедро им "благодарят" за охраняваните миналата година протести, може протестиращите да се извинят, че даже и сълза да пуснат. И така ще бъде наистина равнопоставено действието на биячите и поръчителите с тези на пребитите
  • 30 Чук и Гек

    34 3 Отговор
    Те повечето престъпници в Брюксел се събраха! Те държат на власт една тиква, защото всички там им харесва с 200.
  • 31 Тази

    25 3 Отговор
    Когато господ е раздавал носове се е редила два пъти.Веднага в БГ да я връщат и да я съдят затова че е прекратила производството.Такъв пинокьо като тази трябва да лежи в затвора.
  • 32 др. Иванов

    25 3 Отговор
    Всички местни прокуратури са същите като Гешефтурата. Кой си е имал работа с тях знае, че работа не може да ти свършат.
    Замитат всичко и не се занимават, пишат всичко маловажно,щом не си техен човек.
  • 33 идиот си

    11 5 Отговор

    До коментар #26 от "Маршш":

    Не дей да търсиш, тези които са хвърляли камъни по полицията, че са от преторианската гвардия "Делта гард" нА ГЕШЕВ, БОРИСОВ ГРОБ И ДПС.Да не ти платят, че да те набият накрая твойте иб рик чии.
  • 34 Владимир Кънчев

    30 3 Отговор
    Защо никой не отзовава тази "заслужила пред ГЕРБ" Трифонова отново да се върне в България но не като прокурор. На улицата - безработна! Докато това не се случи, всички останали "прокурори" ще продължат да се самопредлагат за такива услуги - я на някоя партия, я на някой олигарх - те винаги ще намерят на кого. Срам - трябва ли да ходим до Брюксел за да я научим на ум и разум?
  • 35 Ей много завистници

    29 4 Отговор
    Жената заработва. За това ли толкова кавали е издухала в съдебната с-ма. Поне една къща за гости, апартаментче. Гледа как други ПКП-ки са с пълни усти и тя иска. Само завиждате.
  • 36 XYZ

    25 3 Отговор
    Да бъде информирана Кьовеши и да бъде отзована Вероника! Стига срам с тези вредни прокурори!
  • 37 смях

    11 3 Отговор

    До коментар #24 от "Разбирач":

    Как къде?Ей сега ще го видиш по сайтовете да ни осведомява за положението в Афганистан.Виден международник.Ха,ха.
  • 38 Какво

    11 3 Отговор
    Ще работи този пинокьо в евро прокуратурата?Ще чупи к......е.Ако въобще се намери някой да и го покаже.Но изглежда в БГкаскетчето и бибитко я харесват.Срам голям Срам.
  • 39 препатил

    17 3 Отговор
    Тази гербаджийска СЛУГИНЯ - веднага на съд и в ЗАТВОРА.
    Незабавно ОТЗОВАВАНЕ от Брюксел.
  • 40 3.14К

    12 3 Отговор
    Очаквам скоро хората на Стъки и Алигбегов да провокират полицията, за да се употреби сила срещу тях. И ще настане един вой в подконтролните им централни медии за да се приравнят със случая зад колоните. В навечерието на първите избори, които следват, този сценарий ще се разиграе няколко пъти. А за прокурорката, явно е от категорията "стока с двойна употреба" съгласно наредбата за износ.
  • 41 Филип Георгиев

    13 4 Отговор

    До коментар #24 от "Разбирач":

    ДА НАИСТИНА ! КЪДЕ СЕ KPИЕ ИЗPOДA OT БAHKЯ ? TИKBATA ЗAЩO HE CE ИЗXOДИ ПO BЪПPOCA ? KPИE CE KATO ПУTKA. CИГУPHO OБИKAЛЯ ПOMAШUИTE CEЛA И OБЯCHЯBA KAK ЗA BCИЧKO Е BИHOBEH PAДEB.
  • 42 Павел Пенев

    9 3 Отговор
    Това е политиката на престъпниците Борисов и Гешев–всички употребени калинки в ЕС за награда и защита от възмездие.
  • 43 Ние бити....

    8 3 Отговор
    ГЕРБАВИТЕ още сити....
  • 44 chi

    9 2 Отговор
    Май в прокуратурата всички са червиви?
  • 45 Почтен

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Карло":

    Е, как да няма Държава. Но тя е Майка за нас избраните и Мащеха за вас. Браво на Вероника само с такива достойни дела тя се издига все повече и повече в нашата избрана достойна общност , държаща на морала ,традициите и почтенноста.
  • 46 Глас от протеста

    6 4 Отговор
    За да имаме лице !
    Да се вземем в ръце !
    Казвам го, от все сърце ❤️ !
  • 47 Кьовеши

    13 2 Отговор
    спиш! Не си ли проверяваш хората. Тутка се, тутка се, от десет утвърди петима, а сега кого си приела в "обятията" си! Язък за надеждите ни. "Не мога да се меся в работата на българската прокуратура" - врътна се и си отиде.

    Коментиран от #49

  • 48 БСП на Бунището

    3 14 Отговор
    Защото Прокуратурата не е повдигнала Обвинение срещу Организаторите на Бунт срещу Законно избрана Власт по член 95 от НПК - от 10 до 20 години ли Доживот след ТРИ уж Народни Въстания или казано според НПК - Три Бунта???Кажи бе,Рашков???Защо участвалите в Бунта не са привлечени под Отговорност???Кажи бе,червен цървул???
  • 49 Това са

    12 2 Отговор

    До коментар #47 от "Кьовеши":

    новоустановени факти, които трябва да бъдат доведени до знанието на прекия началник - г-жа Кьовеши и да и бъдат предоставени като данни с молба да бъде освободен този прокурор поради липса на качестева за заеманата длъжност - както професионални, така и етични, безпристрастността и ключова, за изпълнение на задълженията, очевидно дамата наречена прокурор е обслужила властта и е далеч от определението безпристрастност . В този смисъл българската правна общност трябва да се обедини и да излезе с публично изявление до г-жа Кьовеши. Мисля, че ще има резултат.
  • 50 Няма такава прокуратура !

    7 2 Отговор
    ....има....има....държавата на мафията е прокурорска република!
  • 51 Дядя

    6 1 Отговор
    Момата си е свършила работата! За награда е пратена по Европата! Баце може и да я е минал с 200 преди това! Т.е. бития бит е...., абе знаете го!
  • 52 гост

    6 1 Отговор
    На Бацо маймуня любимите маймунета!
  • 53 ШАЛТЕТО

    8 1 Отговор
    Оправдава си прякора "маймуната" жената.В прокуратурата е зоопарк скъпи читатели.
  • 54 гост

    6 1 Отговор
    Вън "Маймуната" от европейската прокуратура!
  • 55 Харесвам 🎃, само сготвени

    9 1 Отговор
    Тази пача е внедрена за да саботира и разследванията на европейската прокуратура. Да бъде отзована!
  • 56 Ето защо

    7 1 Отговор
    Полския Сейм, преди месеци,направи кардинални промени в закона за съдебната власт.Приеха промяна,с която съдии, прокурори,следователи,да нямат институционална " Несменяемост" - точно това,което го има у нас от 25 години.И най гадното: Европа, по точно ЕК ги притисна,като буквално ги заплаши,от " санкция( през помощта за ковид и бизнеса,и плана за Устойчивост)).И шляхтите клекнаха.Отмениха закона!Ние все още приемаме ЕК и ЕП,като Светая светих,за законност и безпристрастност.Там са по големи играчи от нашите в пъти.
  • 57 JEFF

    10 1 Отговор
    Автоматично връщане в България и на съд за прикриване на престъпни действия от изпълнителните органи.
  • 58 Мухаа,хаа!

    5 1 Отговор
    И само като си представя,как Къовеши е командирова у нас( такъв е правилника на ЕП,затова е " делегиран"),да извърши пълно разследване на някой Голям с осемцифрени сметки,направо ми остава само едно: Мухаа,ха!
  • 59 asdf

    2 1 Отговор
    Значи някой трябва да им каже, те все пак не са врачки.
  • 60 hmhmhm

    2 1 Отговор
    е не сме се съмнявали .... прокуратура ...организирана п група
  • 61 Същата

    3 1 Отговор
    кифла освободи хубиганите които нападнаха и отнеха на дете в градския транспорт суитчър и тениска, абе ставало дума за хулиганска проява, не за грабеж. От кога отнемането на чужди вещи със сила не е грабеж?!
  • 62 ежко

    4 1 Отговор
    Колкото си по сервилен и поръчков -толкова по-далече стигаш в кариерата!Затова няма измъкване от блатото!От една страна декларираш,че си против актове на полицейско насилие,а от друга-прикриваш подобни актове!
  • 63 12345

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Раданч Татлъту":

    Как точно ги бият като са с белезници. Да млатиш вързан човек е садизъм. А да имаш садисти в полицията си е тотална деградация.Стигнали се тук точно заради такива като този. Нищо чудно да е полицай.
  • 64 33940

    2 0 Отговор
    Каква тъпа физиономия, типична селска герпаджийка, върнете я да бъде съдена за престъпление по служба! Прокуратура НЯМА, това е жалката истина за безправието в БГ.
  • 65 Тази прокурорка Вероника Трифонова да

    3 0 Отговор
    Бъде Отзовава от Екипа на Кьовеши!! Пробутали сае там, Тази е за дисциплинарно уволнение!! Надявам се, че ще има кой да информира Кьовеши!!! И такава ще, брани интересите на държава и народ??
    Никога, Тази е слуга на Дявола.!! МАРИОНЕТКА, ВЪН ОТ Прокоратурата!!
  • 66 Pilot

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Раданч Татлъту":

    Ако имаше и един одраскан , щяха телевизийте на шиши да го дават денонощно! Ти не си бил на протестите тролс.капан !
  • 67 Ники

    1 0 Отговор
    Аз пък се чудя защо след всяка подобна новина има чудене и възмущение. На всички е ясно че България се управлява от Мафия , мафията е проникнала толкова дълбоко в икономичвския и социалния живот на страната , че е почти невъзможно да се отървем. Почти няма прокурор , съдия , полицейски началник , кмет , общински съветник , дори хората в общинската администрация и леките по гишетата са там заради или с помоща на някой. Корупцията е норма и начин на живот в тази държава , всеки е зависим от някой на който има да връща услуга.
    Това е провалена и изгубена държава. Аз очаквам в бъдеще България да се разпадне и изчезне.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове