Last news in Fakti

19 Август, 2021 11:32 3 724 56

Манолова: Каква опозиция са ИТН, като председателстват най-много комисии?

  • мая манолова-
  • итн-
  • итн кабинет

Ние не сме фейсбук република, а парламентарна република

Манолова: Каква опозиция са ИТН, като председателстват най-много комисии? - 1
Снимка: БГНЕС

Неоснователни са твърденията на "Има такъв народ" че се намират в опозиция. Това е така поради факта, че именно от ИТН имат най-много председатели на парламентарни комисии.

Тази позиция изрази пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова. Това бе първият ѝ коментар след вчерашната фейсбук публикация на лидера на ИТН Слави Трифонов, който заяви, че партията му вече е в опозиция и като такава няма как да подкрепи съставянето на правителство с третия връчен от президента мандат.

"Ние не сме фейсбук република, а парламентарна република. 8 от председателите на парламентарни комисии са на "Има такъв народ". ГЕРБ държат комисията по медии, комисията по правата на човека и то след сцените на полицейско насилие. ДСП има две ключови комисии - икономическата и тази по регионална политика. Така че всеки български гражданин може да прецени кой е в опозиция", остро започна изказването си Манолова.

По думите ѝ е крайно време да се спре с политическите игри, а да се обърне внимание на истинските проблеми - пожарите, скока на цените, идващата нова ковид вълна. Именно затова от ИСБНИ ще инициират разговори с останалите политически сили, които ще засегнат именно тези проблеми. Не е ясно обаче дали и кой ще се яви на въпросните разговори, които ще започнат идната седмица.

Макар и запитана многократно, Манолова не отговори очаква ли предсрочни избори. А отново и отново преповтори тезата си, че има много по-важни проблеми и е нужен кабинет, който да управлява поне до пролетта.

От ИСБНИ нямат претенции на кого президентът Радев ще връчи третият мандат, като са готови на градивни разговори с всички без ГЕРБ и ДПС. Държавният глава не следвало да бърза и с връчването на втория мандат, макар да е ясно, че ГЕРБ веднага ще го върнат. Причината - трябвало да има повече време за актуализирането на бюджета и решаването на другите важни проблеми.

Манолова и нейни съпартийци още днес напускат парламента, но не за постоянно. Временно обаче те ще сменят попрището си и ще се въплътят в ролята на доброволци и ще помагат за гасенето на пожарите около родопското село Югово. Това не било популизъм и предизборна кампания, а реалните проблеми на хората, категорична бе председателят на ПГ на ИСБНИ.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 42 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат Галев

    29 17 Отговор
    Майчето нали щеше да осветява, какво стана?

    Коментиран от #22

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Оставка

    52 22 Отговор
    В такъв случай Ива Митева ако е принципна трябва да си подаде оставката!!! Не може опозицията да е начело на парламента!!!!
    Госпожа Митева чакаме оставката ви!!!

    Коментиран от #54

  • 4 Електра

    14 44 Отговор
    Голям праз, по важно е, болшевиките крадци от четворната Кауно-Чалгарска - Импексово - Галевска и Дай БГ, коалиция да се разберат, за да може Кауна Радеф, да усвои едни милиарди, като купи още 8 самолета Ф-16, но на двойно по скъпа цена. Пък болните и пенсионерите, КОВИД ги ял...

    Коментиран от #21

  • 5 гледамлошо

    31 8 Отговор
    Жив популизъм, май и те бягат от отговорност.
  • 6 Електра

    21 31 Отговор
    Тая опулена скумрия има десет пъти повече любовници отколкото депутате, но иска да командва парада. Навремето Италианския парламент си имаха Чичолина, ние си имаме сестра Галева.

    Коментиран от #23

  • 7 Мими

    18 20 Отговор
    Хахаха спри се кукло , най-големите играчи ма игрички вдигат врява, а най -лошото е че всички вие нямате срам и не се гнусите от най-гнусните!!!!!
  • 8 Пич

    23 15 Отговор
    ИТН са опозиция , колкото вие сте нови... Концентрация на толкова дърти комунисти и агенти , колкото във вашата партия , няма в никоя друга процентно... Само при вас всички са такива... И има шарани , които ви вярват... Егати...
  • 9 XAAXAAAXA

    18 15 Отговор
    Направо да ви дават мандата и без гласуване Хаджигенов Премиер! И поне 10 министерства, ако бяхте 20 човека в парламента можеше и повече, но нищо другия път
  • 10 оня с коня

    17 25 Отговор
    Фрапиращо е че точно Хора като Мая,Хаджигенов и Дончева които със Злоба наричаха Борисов "Пожарникар",сега напират усърдно да се правят и те на Пожарникари.Да,ама Народа е казал,че от Всяко дърво Свирка не става!:)

    Коментиран от #24

  • 11 3.14К

    19 5 Отговор
    Пешките на сиво-синята холограма итн, викат министъра на енергетиката за изслушване, и не не му задават нито един от възможните два въпроса. Това е някаква форма на шизофрения и вече без фотофиниш, се вижда че достигат по неадекватност толупа и неговите хора.
  • 12 Българка

    39 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Манолова: Каква опозиция са ИТН, като председателстват най-много комисии?
    Ние не сме фейсбук република, а парламентарна република"
    Слави ще е опозиция на самия себе си. ИТН са поне последователни в шизофреничните си твърдения.
    Подкрепят Румен Радев на думи, но са най-върл негов враг на дело с омаскаряването, оклеветяването и атакуването на правителството му.
    Държат се авторитарно и диктаторски, защото са първа сила, но са в опозиция....
    Е наистина няма такиви идиоти!!!!!.....
    Всъщност явно има- това са тези, които ги въздигнаха на първото място ..............
  • 13 Тъй де!

    30 3 Отговор
    ИТН са опозиция сами на себе си!Славчу има добър учител - Доганя!ДПС се държи по този начин откакто съществува,дори когато бяха във властта в Тройната коалиция!
  • 14 olo

    15 4 Отговор
    "... "Ние не сме фейсбук република, а парламентарна република.." **** Сте,сте!....Другата Мутра-Тлъстата,и тя оттам се изявява само!
  • 15 Еми

    8 8 Отговор
    Тъй ами, всичките на теб трябва да ти ги дадат !
  • 16 ФАЛШ

    9 12 Отговор
    Нужен е парламент до пролетта, за да може Радиев да се кандидатира пак.
    Тази не мисли за народа, а за схемите на комунистите и Радиев

    Коментиран от #27

  • 17 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    19 4 Отговор
    НИКАКВА ОПОЗИЦИЯ НЕ СА ТЕЗ ПРОДАЖНИЦИ!!ТЕ СА ПИЛОТНА ПАРТИЯ НА ДПС!!!ЩОМ ЩЕ СА ОПОЗИЦИЯ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ЗАПЛАТИТЕ СИ!!А НЕ ДА КИБИЧАТ ТАМ,ДА ЛАПАТ ДЕПУТАТСКИ КЮФТЕТА А ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ДЕБЕЛИТЕ ЗАПЛАТИ!!!
  • 18 Хич не си

    18 3 Отговор
    струва коментарите вече за този чалгар. Унизително е някак си! Че отиваме пак на избори, отиваме, така че актуализирайте бюджета и пълен игнор на този, че още фейсбук-тинтири - минтири ще слушаме от това нещо.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 МнениЕ

    8 12 Отговор
    Лельо, вземи се разкарай и вземи със себе си кесията с ЛЪЖИТЕ!

    Коментиран от #41

  • 21 Хайде да

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Електра":

    спрем с евтините подхвърляния и да говорим сериозно - това за самолетите и открита простащина -довчера обвинявахте Президента, не не искал Ф-16 , а други самолети, днес твърдите точно обратното; опитът ви да обедините чрез "духовити" идентификатори различни политически сили е неособено успешен и абсолютно немотивиран; и не се заигравайте с пенсионерите и с болните от ковид - неморално е.

    Коментиран от #29, #50

  • 22 Какво

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Брат Галев":

    според теб трябва да "осветява" /само за сведение - има семантични различия между "осветява" и "осветЛява"/. Не беше ли достатъчно показването на насилията зад колоните на МС?

    Коментиран от #28

  • 23 КОГАТО ЕДНА

    9 5 Отговор

    До коментар #6 от "Електра":

    жена има проблеми с личния си живот, започва да обвинява другите жени, че те са виновни за собствената й несрета. А когато една жена започне да сплетничи по адрес на друга, значи завистта е взела особено големи размери.

    Коментиран от #31

  • 24 Защо със злоба

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    за го наричат "пожарникар" - това не е обидна характеристика. Но когато един простак /сам се идентифицира като такъв/ ,клеветник и лъжац /с присъди! е министър-председател, е обида за тези, които са го сложили там.
  • 25 Бай Шили

    1 9 Отговор
    Тая може би е на хранилка при ТИМ
  • 26 Гърчев

    4 6 Отговор
    на мапма й дай комисии и интервюта да дава... ще дигнат пенсиите с 20 лв и тва ше е ... оттам насетне - каквото кажат от Козяк
  • 27 До пролетта

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "ФАЛШ":

    изборите за Президент ще са минали; до вчера Борисов и гирбирчетата ревяха против служебно правителство, защото щяло да бъда "на Радев", днес са против резовно ... ама хайде разберете се помежду си. Впрочем - " Ще има пак звезди. И кучета ще има/лаещи към тях..." - знаете ли кой е авторът?
  • 28 Брат Галев

    9 3 Отговор

    До коментар #22 от "Какво":

    Осветлява. Добре, приемам критиката.

    Ония двама с фуража и пилетата, какво стана с тях?
    Булгартрансгаз и стотиците страници?
    Щеше, да изкарва на яве. Далавери, корупция?

    Коментиран от #32

  • 29 Какъв морал

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "Хайде да":

    В Тия Предатели???

    Коментиран от #48

  • 30 бай Пешо

    9 5 Отговор
    Най-добре би било, ако партията на Манолова за следващите избори е: "Изправи се БГ! Ние си отиваме"!
  • 31 ТОЗИ

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "КОГАТО ЕДНА":

    не е жена! Мъж е, уж! Защо се представя по всички форуми с това женско име питай него. Сбърканяк някакъв.
  • 32 Тя тая ги прави тия

    5 5 Отговор

    До коментар #28 от "Брат Галев":

    Фитилджийски истории за рейтингЪ ама вече тоз номер на Китаеца е невървежен!!! А пчеличката вече медец няма да събира!
  • 33 деб.Илчев

    6 1 Отговор
    Тия не са мислили да управляват, искат да лаят отстрани, ако са искали щяха да се договорят с приемливи отстъпки, искат да лаят, това могат, ама берачите на ягоди с една гьостерица да ги подбера, съсипват държавата и.т.н.
  • 34 МУТРАТА

    7 5 Отговор
    МАЯ ТРЯБВА ДА СИ СПАЗИ ОБЕЩАНИЯТА КЪМ БОЖКОВ И ПЕЕВСКИ ИНАЧЕ ЩЕ Я ЗАЛИЧАТ, ТАКАВА Е ИГРАТА. ЩЕ ИМА НОВИ ЗАПИСИ ОТ ДУБАЙ. НЯМА ДА ИМА ПРОШКА ТОЗИ ПЪТ.
  • 35 Turchin

    8 9 Отговор
    Долу фашиста радев!!!
  • 36 Умник

    6 6 Отговор
    Мая, не се ли изхаби вече?? Оттегли се, не си полезна.
  • 37 ОППАЛА

    6 5 Отговор
    КАРАДАЙЪ ХУБАВО И КАЗА,,, НЕ ЗАБРАВЯЙ ОТ КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛА В ПОЛИТИКА МАЯ, ДЕМЕК ОТ ДПС,
  • 38 Георги v.

    11 1 Отговор
    Манолова до този момент не разбра ли, че Трифонов и компания разиграват и се подиграват с всички, защото те само това могат.
  • 39 666

    5 7 Отговор
    Малките партии още не са осъзнали че скоро Сатаниста и Фуражката ще им дръпнат килимчето и няма да има парламент. Това е заключителната фаза на преврата. Радев управлява а Сатаниста го играе правителство. Вие преценете какво ни чака. ☠️☠️☠️☠️

    Коментиран от #43

  • 40 истината

    4 1 Отговор
    Да, права е тоя път Мая . В момента управляващите са ИТН, ГЕРБ и ДПС - имат общо 15 гласа в комисиите срещу 7 гласа общо на ДБ, ИБГНИ и БСП.
    От комисиите зависи ще се актуализира ли бюджета и как точно. Те мога да развържат ръцете или да тормозят служебното правителство.
    В комисиите гласовете са: ИТН - 6 бр., ГЕРБ -6 бр., ДПС - 3 бр., БСП - 3 бр., ДБ - 3 бр. и ИБГНИ - 1 бр.
    Кой е опозиция и кой управляващ ? - отново ИТН бягат от отговорност и искат да прехвърлят отговорността за золумите си на другите партии - е как тогава истате тези партии да ви подкрепят бе , чалгари лъжливи.

    Коментиран от #47

  • 41 qwerty

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "МнениЕ":

    А вие се върнете пак по кръчмите, откъдето са ви събирали!
  • 42 деб.Илчев

    4 1 Отговор
    Кой, бе, кой гласува за Трифонов и компания, абе толкова ли много ненормалници имало на тази територия

    Коментиран от #45, #55

  • 43 така ли

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "666":

    А Буци защо ги съпортва?
  • 44 На чалгари,турци и мутри гербаджии...

    4 1 Отговор
    Вяра да нямаш!Всички са против държавата и българският народ!Слуги на Америка,Турция и на Дявола и съюзени от една цел,да завлечат и присвоят всичко което е за достойните и работещи граждани.С приказки до никъде няма да стигнем,само губиме време и хората напускат държавата със сълзи на очи и омраза към управляващите,която ще им се струпа върху децата и внуците.
  • 45 едва ли

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "деб.Илчев":

    По скоро се съмнявам в резултатите.

    Коментиран от #52

  • 46 Димитров

    2 1 Отговор
    Пример за нещо полезно!
    Ясно стана:
    И
    Т
    Н са или детски му работи или шум пари,трети вариант просто няма!
  • 47 Чудя се

    1 2 Отговор

    До коментар #40 от "истината":

    Каква е тая О позиция?
  • 48 0001

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Какъв морал":

    ЩОМ ПИШЕШ ТАКИВА ТЪПНИ РАБОТАТА Е ЧЕ СИ УЧИЛИЩЕ.
  • 49 като гледам

    3 1 Отговор
    изправи се бг как се държат в парламента сякаш имат 125 депутата всеки ден майчето татянчето хаджи генчо бабикянчо надменно и високомерно се мислят зяа голямата работа а те горкит е с 14 депутата искат да командват целия парламент
  • 50 Посетител

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Хайде да":

    "Електра" и морал са несъвместими понятия.
  • 51 TRT

    1 1 Отговор
    Трябва да е;"Без Прокопиев
    няма правителство"
  • 52 деб.Илчев

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "едва ли":

    А, то и това, ако са направили
  • 53 деб.Илчев

    2 1 Отговор
    Тая е протеже на радев, щом може да му вдигне телефона по всяко време-"госи'н президент, тука ни бутат палатките в 3ч, абе измет
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 До коментар 28

    1 0 Отговор
    Е затова питайте прокуратурата,нали Мая ги прати документите там и ги викаха на разпити.Къса ви е паметта-там Пилето отричал това,което е казал в комисията при Манолова.А едрия земевладелец чака резултат .От сегашната прокуратура няма кой да окошари Толупа.Тошко Африкански ти ли питаш и се правиш на луд да злепоставяш Манолова.Гледахте в 7/8 как се хилеше и превиваше като ненормален .Ти наистина нямаш възпитание и задръжки.Беше много грозно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове