Last news in Fakti

19 Август, 2021 15:51 1 841 22

Манолова: Не сме фейсбук република. Осем комисии са на ИТН

  • мая манолова-
  • комисии

Парламентът се занимава с теми, които са извън дневния ред на българските граждани. Отиваме при пожара в Югово, каза Манолова

Манолова: Не сме фейсбук република. Осем комисии са на ИТН - 1
Снимка: Изправи се.БГ

Не сме фейсбук република, ние сме парламентарна република. Осем от председателите на парламентарни комисии са на „Има такъв народ“. ГЕРБ има председател в Комисията по медии и Комисията по правата на човека, след сцените с полицейско насилие. ДПС има двете ключови позиции - в икономическа комисия и регионална комисия. Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медиите в парламента относно позицията на „Има такъв народ“, че минават в опозиция.

Всеки може да прецени кой е в опозиция по това на кого какво председателство на комисия му е предоставено. Време е да спрем да се занимаваме с позиции и постове. Парламентът се занимава с теми, които са извън дневния ред на българските граждани, каза тя.

Опитах да насоча вниманието на ръководството на парламента към пожарите в Родопите, но председателите на комисии си разпределяха залите и отказаха да се заемат с въпроса. Няма да се занимаваме с разпределяне на комисии и зали. Отиваме в Югово, като доброволци, да подкрепим хората и да видим дали пожарната има достатъчно екипировка и средства за гасене на пожари, подчерта тя.

По думите ѝ гражданите се вълнуват от увеличението на цените на тока и основните продукти, четвъртата COVID-вълна, мигрантската криза, но парламентът не се занимава с тези проблеми. Фирмите ще фалират заради скъпия ток и ще има вълна от безработица, каза Манолова и подчерта, че очаква президентът да не бърза с връчването на втория мандат, за да има време за актуализация на бюджета, така че да има пари за медиците, бизнеса, пенсиите, пожарната и Гранична полиция.

Ще направим всичко възможно публично и прозрачно да бъде сформирано правителство, защото това очакват хората. Готови сме утре или в началото на другата седмица да започнем публични разговори с всички формации, извън ГЕРБ и ДПС, така че да бъде излъчено правителство с насочен мандат, до следващата пролет. Ако друга парламентарна формация инициира такива разговори, ние ще се включим. Отговорността изисква да спрем с политическия инат, заяви тя.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 LOSHIA

    12 5 Отговор
    ПОЖАРА В ЮГОВО ПОЖАРНИКАРИТЕ ЩЕ ГО ИЗГАСЯТ И БЕЗ ТЕБЕ

    Коментиран от #16

  • 3 делоп

    6 4 Отговор
    Ингилизова е тъпичка
  • 4 Раданч Татлъту

    20 3 Отговор
    Мая,ми нали ТИ не искаше комисии!?Сега що ревеш като вдовица за краставица?🤡🙉

    Коментиран от #14

  • 5 Дългото е колкото дълго

    3 1 Отговор
    толкова и късо..
  • 6 Ташо

    9 2 Отговор
    И какво точно ще правиш при пожарите.Ще подпираш някому каламбаците ли?
  • 7 Българка

    5 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Отговорността изисква да спрем с политическия инат, заяви тя."
    Да, наистина е крайно време в НС да се дискутират най-важните за обществото въпроси- бюджет, план за възстановяване, отстраняване спешно на Гешев и неутрализиране на всички гешевчета!

    Коментиран от #17, #20

  • 8 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    6 4 Отговор
    МИ ДА СЕ ЗАБРАНИ СЪС ЗАКОН ПОЛИТИЦИ ДА ПРАВЯТ ИЗКАЗВАНИЯ ОТ ФБ И ВСЯКАКВИ ЛИЧНИ ПРОФИЛИ!!РАБОТАТА ИМ Е В ПАРЛАМЕНТА А НЕ НА ДИВАНЧЕТО В ХОЛА!!

    Коментиран от #12

  • 9 LOSHIA

    12 3 Отговор
    ТАЯ СЪВСЕМ СЕ Е ОБЪРКАЛА!!КОМИСИИТЕ СА В ПАРЛАМЕНТА,А НЕ ВЪВ ФЕИСБУК!!!!!!!!!! РИСТЬО, ДОНЧЕВА, МАЯ ,ХAДЖИГEНOВ ,ВИE УДЪЛЖИХТE AГOНИЯТA НA БЪЛГAРИЯ! ВИE УДЪЛЖИХТE И РAХAТA НA БOРИCOВ. CЛAВИ ВИ ИЗКAРA МРЪCOТИЯТA И КИРЛИВИТE РИЗИ НA ПOКAЗ.ЦЯЛA БЪЛГAРИЯ ГИ ВИДЯ И РAЗБРA КOИ CТE И КAКВИ CТE!!КAКВO И ДA КAЖEТЕ НE CТРУВAAAAAAAA..
  • 10 Пунта Канна

    8 1 Отговор
    На кучето като не му дадеш кокал почва да те лае.
  • 11 хаха

    9 1 Отговор
    На следващите избори Костинброд отича в канала.
  • 12 изрод от ГЕРБ

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "БУДЕН ГРАЖДАНИН":

    Слави няма работа с еднокнижници и неграмотници от ДБ ,ГЕРБ и др. Имам в предвид Ристьо,който е общ строителен работник
  • 13 Българка

    7 2 Отговор
    Тая с 4 %подкрепа си мисли,че е някакъв фактор.А всъщност е кръгла нула.
  • 14 кики

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Раданч Татлъту":

    Мая актрисата пак преиграва.
  • 15 Българка

    5 2 Отговор
    Време е да спрем да се занимаваме с позиции и постове. Да време е, само че изтървахте питомното и сега гоните дивото. Мая знае със сигурност, че правителство в това НС е мираж и предприема предизборна кампания, отново с популистки изказвания. В момента фърчилото е задължен , за да не предизвика разцепление на БСП, да предложи третия мандат на Кури иначе губи доста комунистически гласове. ДБ, няма как да гласуват за правителство с мандат на БСП и новите избори са факт. Цялата статия е популистка, за лов на не много умни читатели.
  • 16 И за всяка

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "LOSHIA":

    комисия на дупетатите се плащат още и още пари. Очаквайте скоро и 200 никому ненужни и безполезни комисии да измислят. Лакомия !
  • 17 Най-важното

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    за България е повишаването на доходите, като в момента се повишават само цените,стига ни занимавахте с вашите опорки!
  • 18 петкан

    2 2 Отговор
    другарко манолова /сестра галева/ хващаи маркуча и бегом в югово да гасиш пожара твоята съпаптиика корни на кон ли не се качва на пръч ли на колело ли та колко му е и ти да вземеш маркуча и беш в югово а че слави имал председателство на 6 комиссии има защо има 65 депутати а ти с нвоите 14 сега следващите избори може и да не влезеш -анадаму
  • 19 Гандалф

    3 1 Отговор
    Кои им г и даде тези комисий...нали вие им ги дадохте...ако знаетхте, че парламента ще има дълъг живот, със зъби и нокти щяхте да се борите да ги имате...иначе поредния пиар...
  • 20 Знаеш ли

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Кога ще отстраниш Гешев.На върба в сряда.
  • 21 БСП най крадливата партия

    3 2 Отговор
    Манолова е в предизборна треска. Само че не знае че си заминава завинаги.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове