Last news in Fakti

26 Август, 2021 12:08 4 490 71

Учители в Благоевградско масово отказват да се ваксинират

  • благоевград-
  • учители-
  • ваксини

Завръщането на учениците в клас традиционно води до ръст на заболелите с COVID-19

Учители в Благоевградско масово отказват да се ваксинират - 1
Снимка: БГНЕС

В Благоевградска област, интересът към ваксините не е голям. Това, на прага на новата учебна година, изглежда като сериозен проблем, защото традиционно завръщането на учениците в клас води до увеличаване на заболелите. На този фон обаче учители, на които им предстоят хиляди контакти с деца и колеги, проявяват сериозна незаинтересованост към ваксините, съобщи Нова ТВ.

Първата, втората и третата COVID вълни така и не доведоха до голям учителски интерес към ваксините в Благоевградска област. Дори и сега в началото на четвъртата вълна желаещите да се имунизират са малко.

"Анализирайки това, което имаме като обратна информация от колеги директори на училища сме далече от това което ни се ще да бъде и в тая връзка ще кажа че последните месеци многократно сме апелирали по отношение на колеги директори, учители, непедагогически персонал в училища и детски градини", заяви Ивайло Златанов, директор на РУО – Благоевград.

Всичките апели обаче водят до едва 25 процента ваксиниран педагогически и непедагогически персонал.

"Имат отрицателно виждане по отношение по процеса на ваксиниране от гледна точка на последващи неблагоприятни процеси макар че многократно дори и хора които са оторизирани и са много по-наясно с процеса на ваксиниране казваха и доказваха че процесът е безопасен и в крайна сметка това е едно средство с което да се противопоставим на нещото което се случва в съвременния свят", посочва Златанов.

Притеснение от ваксините се наблюдава и сред учителите в Хуманитарната гимназия. Там все пак се надяват на повишаване на броя на лятно-ваксинираните.

"Има колеги, които през лятото са се ваксинирали, колегите които преди това не бяха го направили по различни причини в началото на месец септември когато всички ще дойдат на работа се надявам тази тенденция да е валидна за повече колеги повечето от тях да се ваксинират. Коментирали сме много ситуации разбира се във всички случаи вероятно и в неформални разговори между колегите е имало и се надявам да има някакъв ефект", заяви Марин Митов, директор на НХГ.

Малкият брой на ваксинираните учители обаче не пречи на всички да се надяват на присъствена форма на обучение, защото всеобщо е мнението, че дистанционната за никого не е удобна.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!!

    165 10 Отговор
    Никой не иска да се самоубива с отровата наречена ваксина.

    Коментиран от #46

  • 2 А не бе

    69 2 Отговор
    😁😁😁😁😁😁😁😁
  • 3 тарикату

    142 7 Отговор
    умни хора са даскалите
  • 4 Мислещ

    110 4 Отговор
    Колкото и да виете, тук ваксидиотите винаги ще са малцинство. Освен ако масово не почнат да си взимат фалшиви сертификати.
  • 5 user

    9 110 Отговор
    Тези политически негодници, които докопаха власт с демагогия и популизъм 5 пари не дават за хората дали ще пукнат или не. До сега трябваше да се е провела една силна кампания за ваксинация с репортажи, клипове, реклмаи и обяснения по всички национални медии. Нищо от това не се направи.

    Коментиран от #32, #39, #47

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЕВРО НЮЗ

    122 0 Отговор
    Браво, това е елитът на нацията.. В Италия напускат доброволно и обучават децата извън училища. В училищата се формират зомбита, доносници. Учат ги да клепат приятелчета си които са си извадили нослето отвън парцала наречен маска.
  • 8 ха сега

    116 2 Отговор
    Файзер официално признаха наличието на твърди частици във ваксината си и даже се извиниха ! Поредната конспирация дето се сбъдна...

    Коментиран от #37

  • 9 p486

    40 8 Отговор
    Най-голяма полза от това да не се спазват мерките и да не се ваксинират хората имат, лабораториите които правят ковид тестове и аптекарите!!!

    Коментиран от #28

  • 10 Мнение

    105 1 Отговор
    Как да се инжектираш с нещо, за което, лекарствената фирма и държавата отказват да носят отговорност?
  • 11 kjl

    11 79 Отговор
    Време е фашистките режими навсякъде по "цивилизования" свят да ударят с юмрук и да вкарат всички антиваксъри в изолационни лагери за да "предпазят" имунизираните!! Криворазбрана демокрация, искал, не искал, да се ваксинира. Какво е това своеволие. С железен юмрук да предпазим неразумните.

    Коментиран от #21, #24, #53

  • 12 Бай Знай

    108 0 Отговор
    Бреййй голям натиск, голямо агитиране, големи увъртания...
    На 66 години съм, живял съм и съм работил в много държави по света и при соц-а и след това. ТАКАВА АГИТАЦИЯ НИКОГА НЕ СЪМ ВИЖДАЛ.
    Тази желязна ръка в кадифената ръкавица не стиска случайно.
    Учителите са интелигентни хора и го разбраха бързо.
    Интересно кога желязната ръчичка ще свали кадифяната ръкавичка.

    Коментиран от #23

  • 13 Д р Вирхов

    87 1 Отговор
    Във дългосрочен план никой не може да предвиди отрицателните последици,не сте врачки!Ако бяхте толкова сигурни,че са безопасни,нямаше да карате белите мишки да подписват декларации за информирано съгласие,за да се оневините и да не плащате на осакатените и за умрелите.

    Коментиран от #31

  • 14 КОКО

    23 0 Отговор
    От кога пък стана ТРАДИЦИОННО?
    ДА не е по Сценарий?
  • 15 Учител

    88 1 Отговор
    Та нали видяхме какво се случи с колегите, които проявиха глупостта да се инжектират. Масово се разболяха, с положителни тестове и карантиниране. Някои от тях още не са добре. А какво ги чака в близко бъдеще..., не ми се мисли. Та толкова за рекламиеането на отровата!

    Коментиран от #25, #41, #45

  • 16 Лентяи със заплати наготово

    8 54 Отговор
    Тези 2 години вече получават заплати без да полагат никакъв труд и си почиват вкъщи, а учениците са неграмотни и оставени на произвола.
    Останалите хора, които работят са заплашени с уволнение при отказ за ваксинация.

    Коментиран от #26

  • 17 хмм

    44 5 Отговор
    Учителите да напускат системата. Човек сам взима решение какво да прави с тялото си.
  • 18 Факти

    73 3 Отговор
    Браво на българските учители
  • 19 АнтиФашист

    68 1 Отговор
    Бойкот на учебната година... само ако някои хора знаеха колко власт имат стига да се обединят... Държавата може да колабира за няколко седмици ако всеки реши да реагира на тоя здравен фашизъм и нео тоталитарни приоми...
  • 20 среднощен

    50 0 Отговор
    "Макетата" мислят прагматично и остават критични в оценката си до последно... Има няколко въпроса, на които управляващите не искат да дадат отговор:
    Защо все още се подписва "декларация за информираност.."? Защо "няма ваксиниране" в зони където се води война...? Има и други въпроси, но за сега тези...
  • 21 ЕВРО НЮЗ

    32 0 Отговор

    До коментар #11 от "kjl":

    Недей така с лошо.. Все пак трябва да има някой който да събира Тестер Ковидарите по улиците и ги кара в крематориума защото ще плъзне чума и холера
  • 22 бай онзи

    20 0 Отговор
    ТОВА Е ЯСНО.НАКРАЯ ДЕЦАТА ЩЕ СА ВИНОВНИ
  • 23 КОКО

    34 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Знай":

    Изглежда вече я сваля. Вчера Европейският съд за Правата на човека е отхвърлил колективен иск с/у задължителната ваксинация!
  • 24 Бай Знай

    20 0 Отговор

    До коментар #11 от "kjl":

    Не всички ще разберат сарказъма ти, приятелю.

    Коментиран от #54

  • 25 АнтиАнтиваксър

    5 17 Отговор

    До коментар #15 от "Учител":

    Стига лъга бе!

    Коментиран от #34

  • 26 Неграмотните

    16 1 Отговор

    До коментар #16 от "Лентяи със заплати наготово":

    Ученици са копие на родителите си. А за преди онлайн обучението какво е извинението?
  • 27 Адвокат

    49 1 Отговор
    Хората го изкараха тоя грип, айде стига, няма да се бодем с някакви неясни бъркочи, за кефа на либерастите?
  • 28 3456789

    13 8 Отговор

    До коментар #9 от "p486":

    Съгласен на 100%, оня ден като видяхме вкъщи за една година какъв оборот сме направила на една верига аптеки, лошо ни стана, та явно затова е пълно с пишещи по форумите против мерките и ваксините.
  • 29 Активист на БКП

    23 2 Отговор
    Не на еврейския геноцид !!!
  • 30 Алекс

    8 0 Отговор
    Да попитам авторът на това "произведение". Откъде разбрахте, че е "традиционно"?
  • 31 ЕВРО НЮЗ

    39 0 Отговор

    До коментар #13 от "Д р Вирхов":

    В Полша на моя позната умира близка роднина, която имала застраховка живот... Застраховстелната компания се изсмяла и казала.. АМИ ЧЕ ТЯ СИ Е ПРИЧИНИЛА СМЪРТТА САМА

    Коментиран от #43, #48

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Санитар

    29 0 Отговор
    А колко са наистнина ваксинираните?Под 10% с помоща на приятелства и роднински връзки.Вместо ваксина витамини а ваксината в мивката.Няма начин да бъде доказано.Хората не са прости иначе не биха оцелели ако вярваха на всички глупости.
  • 37 Не Пфайзер

    26 1 Отговор

    До коментар #8 от "ха сега":

    а Модерна. Всъщност никой не знае какво съдържат РНК ваксините и на какво точно въздействат! Япония изтегля от употреба Модерна, заради открити неизвестни вещества. Сега чакам да изтеглят и прехвалена Пфайзер, защото и тя е РНК ваксина. Да не се окаже, че оплюването на Астра Зенека е било, поради геополитически интереси, защото Великобритания напусна ЕС.
  • 38 Име

    50 1 Отговор
    И аз съм преподавател и ви заявявам на всички власти, както и на просветния министър Денков, който е член на управителния съвет на фондация "Заедно в час" (НПО създадено по инициатива и с финансовата подкрепа на "Америка за България") -

    НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ!!!
    НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ!!!
    НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ!!!

    Коментиран от #42

  • 39 Маринов

    33 1 Отговор

    До коментар #5 от "user":

    Миcлиш ли чe тeлeвизия (кaквaтo нe глeдaм),и рaдиo (ккaквoтo нe cлушaм),бихa ми пoвлияли нa мнeниeтo?C тримa бoлни cъм бил в кoнтaкт.И тo близък.Eдиния ми e трeньoр.Изкaрa гo бeзcимптoмнo,имaшe тъпoтиятa дa oтидe нa лeкaр,и гo зaтвoрихa.Нe мe издaдe кaтo кoнтaктeн.Пocлe брaт ми гo кaрa кaтo нoрмaлeн грип.Нe хoди нa лeкaр.Чичo ми зaгуби oбoняниe и тoвa му бeшe cимптoмa 10 дeнa.Зaтвoри ce зa три,и тръгнa пaк пo зaдaчи.ТAкa чe прaви ca cи дacкaлитe.НAли виждaм кaтo трeнирaмe.Удрямe ce,пoтим ce,прaвим лицeви нa зeмятa,пocлe пипaмe лицeтo.Кърпитe ca нa зeмятa.Cлeд трeнирoвкa взeмeш я бършeш лицeтo.Шишeтaтa c вoдa ce търкaлят пo зeмятa.E,нямa бoлни.
  • 40 питам

    35 0 Отговор
    В Кипър при средна работна заплата 2500 евро един ПСР тест е 15- 17 евро. В България при средна заплата около 700 евло един тест е минимум 90 лв. /45 евро/ 3 пъти повече. ЗАЩО???
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Светослав

    5 29 Отговор

    До коментар #38 от "Име":

    Никой не оспорва мнението ти да не се ваксинира. Тогава е добре да излезеш неплатен отпуск и да оставиш колега, който е ваксиниран да работи с децата! Не може да ви храним постоянно. Домашно по фейсбук за по 2мин и заплата 1500.не мисля, че е коректно

    Коментиран от #52

  • 43 Иван

    21 1 Отговор

    До коментар #31 от "ЕВРО НЮЗ":

    Вярно е . Още едно доказателство че генната терапия не е безопасна.
  • 44 Глупости

    9 2 Отговор

    До коментар #33 от "мм84":

    Тва е най-старата част на БГ-то, Велика Македония!
    Всички тук сме потомци на Сашо Македонския
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Мара

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "!!!!":

    Ти да видиш - имало и умни даскали/ци!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 С тази

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "ЕВРО НЮЗ":

    творителна мощ си само за DW!

    Коментиран от #56

  • 49 ваксиниран

    1 27 Отговор
    Даскалите са най-тъпата част от насАлението. Кой не става за нищо - става за даскал.
  • 50 ivan

    18 0 Отговор
    нормално,то се вижда,4е ефекта на ваксините е 4-5месеца и трябва 3 доза,жалка картинка
  • 51 Истината

    27 0 Отговор
    Да си припомним какво беше когато се появиха "ваксините" - съхраняваха се при -70гр., а отворени държаха максимум 48 часа, сега гледам на снимката разпределени по дозички киснат на стайна температура...има ли наивници, които още вярват, че това чудо има някакъв ефект
  • 52 Учуден

    26 0 Отговор

    До коментар #42 от "Светослав":

    Ваксинираните се заразяват, боледуват и умират, вече е доказано, че пренасят заразата в пъти повече от неваксинираните, дай една причина само боцнатия да работи, мразиш деца или какво? Не смяташ ли, че по скоро всички ваксинирани трябва да бъдат изолирани и да нямат право да излизат никъде?
  • 53 МИСЛЕЩ

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "kjl":

    ТОВА ДЕТО ГО ПРОПАГАНДИРАШ СЕ НАРИЧА ЕЗИК НА ОМРАЗАТА И СЕ НАКАЗВА СЪС ЗАТВОР.

    Коментиран от #55

  • 54 kjl

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бай Знай":

    Напълно си прав !
  • 55 kjl

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "МИСЛЕЩ":

    Коментар 24 се оказа напълно прав!!!! Жалко, имах по-големи очаквания от аудиторията.
  • 56 ЕВРО НЮЗ

    5 1 Отговор

    До коментар #48 от "С тази":

    Ами ходи питай застрахователна компания какво ще ти плати ако получиш увреждания или пукнеш.

    Коментиран от #64

  • 57 Behemoth

    0 18 Отговор
    Ами то затова имаме такова образование...необразовани хора назначавани по партийна линия стават учители и директори...щом учителите не вярват на науката и предпочитат да вярват на интернет какво да говорим...в между другото забелязвам ясна тенденция от учители които се черкуват...

    Коментиран от #58, #59, #67

  • 58 Тра-ла-ла

    15 1 Отговор

    До коментар #57 от "Behemoth":

    А къде тук е науката, и науката само за добро ли служи или в неправилните ръце може да причинява и зло? Атомната бомба от неуки хора ли е създадена, а химическите и биологични оръжия? Нали не мислиш, че всичко което хвърчи се яде?
  • 59 Тра-ла-ла

    5 0 Отговор

    До коментар #57 от "Behemoth":

    Щом ги забелязваш, значи и ти се черкуваш често, а щом и ти често се черкуваш, какво лошо виждаш, че учителите правят като теб?
  • 60 Браво

    9 1 Отговор
    на учителите.
  • 61 Съра

    0 9 Отговор
    Чалгаристанци, Сър.
  • 62 Левски Карлово

    11 0 Отговор
    Сега ще ги принудят,ще извивт ръцете на учителите за да се ваксинират.Ще кажат,че ако се наложи децата да учат онлайн,за това ще са виновни учителите защото не искат да се ваксинират. И всички ние си мълчим и се натискаме,вместо да скочим и да се защитим заедно , да се борим заедно срещу потъпкването на правата ни и отнемането на свободата ни.Скоро ще се събудим поробени на 100% . Без право на собствено мнение,без право сами да решаваме кое е добре и кое не , за нас самите. Един за всички-Всички за един!!!!!!!!! Борба до край.
  • 63 Мога само

    5 0 Отговор
    да ги поздравя и да им пожелая успех!
  • 64 Застраховател

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "ЕВРО НЮЗ":

    Всички застрахователи покриват всички казуси с Ковид.
  • 65 Няма Ковид

    5 0 Отговор
    А ако умреш в следствие на експерименталната ваксина. И децата ти останат без майка/баща. Важно е да си подобрим класациите пред ЕС, никой не му дреме за нашето здраве. Точат пътеки и пълнят джобове. Няма Ковид. Има алчни управници и алчни доктори

    Коментиран от #66

  • 66 Баба Гицка

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Няма Ковид":

    Ма ти си също кат моя доктур. Викам му:
    - Доктуре, боли ма сичку, фанала съм неква зараза!
    - А, нямаш никва зараза, бабо Гицке, сичку тий ут егенету.
  • 67 Планинар

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "Behemoth":

    Как е възможно да не знаете причината за катастрофалното образование в България? Някои учители не отговарят на изискването за призвание, но при такива родители и невъзпитани деца - нищо чудно. Възхищавам се на смелостта и солидарността на благоевградските учители!
  • 68 КЪРЛЕЖ БОКО

    0 0 Отговор
    ТАКИВА УЧИТЕЛИ СА КАТО ТЕЗИ ДЕТО СА ОБУЧАВАЛИ БОЙКО - УВОЛНЕНИЕ !
  • 69 БОКОКРАД

    1 0 Отговор
    ПРЕДИ 09 09 1944 Г. В БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО НАД 10 000 УЧИЛИЩА - ДНЕС ТЕ СА СВЕДЕНИ ДО ПОД 2 000 И НИКОЙ НЕ ЗНАЕ ТОЧНИЯ ИМ БРОЙ
  • 70 КРАДЦИ ЗАТВОР

    0 0 Отговор
    В СЪВРЕМЕННИТЕ УЧИЛИЩА СЕ СЛУША И ТАНЦИ ЧАЛГА ДРУГО НЯМА !
  • 71 ПОМИНЪК

    0 0 Отговор
    ЗА КАКВО ДЕЦАТА ДА УЧАТ КАТО ИМ Е ДОСТАТЪЧНА ЕДНА МАШИНА НА ЕДНО СЕЛО ЗА ДА СИ ИЗКАРВАТ ВСИЧКИ ПРЕХРАНАТА С ГЛАСУВАНЕ ЗА СЛАВИ И БОЙКО ТИКВАТА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове