Last news in Fakti

30 Август, 2021 14:21 4 319 60

Кънчо Стойчев: Кретенизъм е да не се разговаря с политически партии със стотици хиляди гласове

  • кънчо стойчев-
  • преговори-
  • правителство-
  • избори

Той отбеляза, че предвид вероятността от нови избори има големи шансове актуализацията на бюджета да мине на второ четене

Кънчо Стойчев: Кретенизъм е да не се разговаря с политически партии със стотици хиляди гласове - 1
Снимка: БГНЕС

Да не се разговаря с политически партии, които имат стотици хиляди гласове, е особена форма на кретенизъм. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ социологът Кънчо Стойчев. Той допълни, че е противник на подобна изолация на политически партии.

„Може да има разграничителни линии, опониране, непримиримост, но да не се разговаря с политически партии, които имат стотици хиляди гласове, т.е. те имат тежест и представителност, е особена форма на кретенизъм. Смисълът на политиката не е в сектантството. Винаги, когато политиката отива в сектантството, се е стигало до трагедии. Смисълът на политиката е в диалога, в създаване на мостове и протягане на ръка, а не в копане на червени линии“, коментира социологът.

Кънчо Стойчев отбеляза, че предвид вероятността от нови избори има големи шансове актуализацията на бюджета да мине на второ четене.
„Тази задача действително е много отговорна при положение, че вървим към нови избори. При нови избори няма никаква гаранция, че бързо след тях ще бъде съставено правителство, дори обратното - да продължаваме да си мислим, че правим едно и също, а всъщност получаваме различен резултат, това е напълно невъзможно. Или като избиратели се замисляме и оценяваме трезво поведението на политическите сили на последните два избора, или отново ще бъдем изправени пред същата ситуация, при която имаме странна смес от детска градина, себичност, непрофесионализъм и в крайна сметка безотговорност към страната“, обясни той.

При нови избори логиката изисква служебният кабинет да остане, но като процедура се минава през нов указ на президента, подчерта Кънчо Стойчев.

„Но това може да не се случи точно така, тъй като имаме ясни намеци и заявки от някои от министрите – Кирил Петков, Асен Василев и други вероятно, за участие в политическия живот, но не в изпълнителната, а в законодателната власт. Ако те вземат такова решение, очевидно ще се промени и съставът на следващия служебен кабинет“, подчерта социологът.
Според Кънчо Стойчев евентуален подобен проект би бил успешен, ако се реализира, тъй като става въпрос за експертно прагматичен подход в политиката. По думите му появата на нещо ново би увлякло хора, които не гласуват или не подкрепят никого. И колкото по-рано партиите превключат на коалиционна вълна, започнат преговори, махнат червените линии и се спрат на обединение около важни за нацията въпроси, толкова по-добре.

Кънчо Стойчев подчерта, че времената са трудни, не само в България, и обединяването на нацията е най-важният момент.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    32 49 Отговор
    Правителство без ГЕРБ-СДС или БСП - няма! Забравете комунистите!!!

    Коментиран от #4, #13

  • 2 El boko

    50 2 Отговор
    Кретенизъма е често срещат в политиката :)
  • 3 Да ти

    29 15 Отговор
    имам аргументите , Умнико , че и обиждаш хората на кретени !

    Коментиран от #23

  • 4 FEFE

    54 26 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Трифонов помага на своя приятел Боко!
    Понеже Тулупа загубва рейтинг и пуска ИТН да го върне на бял кон!

    Коментиран от #8

  • 5 сила

    25 17 Отговор
    КЪНЧО,КЪНЧООООО......БАЛКАНСКИ ГОЛФЪРО НЕЛЕП ВИЖ СИ ИМЕТО САМО
  • 6 Сатъра на Хана

    54 7 Отговор
    Кретенизъм е да похарчиш 200 милиона лева за избори, щото някой не е на кеф .... А всъщност не се знае дали не е на кеф или следва сценария на Сценаристите - Любомир КарИмснски - икономиста на Слави, е бил изпълнителен директор И на банката на Доган-Флуат Гювен и на банката на Маджо и ген.Гоцев Инвестбанк АД
  • 7 Оди копай бе!

    35 6 Отговор
    Аман от "учени" празнословещи!.От 30 години само плямпате,БОКЛУЦИ,кой че ви РАНИ и ДОКОГА???
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Българската

    16 8 Отговор
    нация пораства МНОГО, ама МНОГО ТРУДНО.
    В което няма нищо лошо, като се замисли човек.

    Така се изграждат истинските личности - чрез изключително много падения и много рядко възходи.

    Защо ли? Защото:

    1. Истинската мъдрост се получава чрез изпитанията, главно тежките.

    2. Българската нация е богоизбрана да води човешката популация в нови посоки, различни от "цивилизационния" модел, който свлича човешката същност до модела на охранените прасета.
  • 10 ЕмЕМ

    18 20 Отговор
    Един път да чуя Стойчев да каже нещо смислено!
  • 11 Последния Софиянец

    33 29 Отговор
    Тоя гербер не разбра ли, че Тиквата и два милиона избиратели да има, пак ще ги мачкаме и изчегъртваме с 5% в парламента дори. Джипката е в дерето

    Коментиран от #22, #26, #38

  • 12 Шшшшш

    7 7 Отговор

    До коментар #8 от "ТЕ ВЪРНАТ... МА'НАФИТЕ,ПЕД'АЛ":

    еее еее я по спокойно бе тикво, внимавай с обидните думи да не ядеш тупангери в зъбите :Д
  • 13 Начко

    21 9 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Баце е спретнал всички с неговия ценз на ерудираност и академични знания да го върнат на власт.Простите да въздигнат най-простия отново да доовършеят държавата.Малко разкешва в момента, но ще си допълни яко чекмеджето в последствие.Няма да го окаушат е най-важното.

    Коментиран от #31

  • 14 !!!?

    24 38 Отговор
    Кремълският парашутист Радев донесе крайният антагонизъм и озлобление в българският политически ландшафт. Така България е институционално парализирана и външнополитически изолирана заради блокирането на Македония към ЕС. Така Фигуранта напълно изпълнява директивите на Кремъл !!!?

    Коментиран от #56

  • 15 блеееее

    20 4 Отговор
    Какво има да се разговаря бе брадат козел ? Никой не ги иска тези дето само разговарят и правят гуши на гърба на народа. Опоскаха страната, предадоха/продадоха и майка си за шепа зелени гущери, ще разговарял. Трябват нови хора, непознати от парламентарната копаня/хранилка дето да се захванат за РАБОТА ! И да върнат заграбеното на народа от наглите сегашни мучащи говеда и тикви. Хората са така раздвоени от заплахи и рекет..
  • 16 Българка

    15 15 Отговор
    Логът не знае ли, че това да протягаш ръка и да се договаряш с престъпници, те прави съучастник, а не партньор?! И тая платена подлога се е фокусирала върху непреодолимата за сега пречка на мафията- Кирил Петков и Асен Василев

    Коментиран от #33

  • 17 падналия ангел

    21 12 Отговор
    Кретенизъм е да се водят каквито и да е разговори с ГРОБ! Тези са чиста реплика на БКП! С членове на БКП, с методи на БКП, с принципите на БКП, с манталитета на БКП!
  • 18 Пич

    29 3 Отговор
    Да но..........едни кретени , избраха други кретени , и сега се чудят , от къде толкова много кретени...
  • 19 ТаУмВзе

    20 5 Отговор
    Кънчо бе, тогава Защо 15 годин, кретен и идеоти ни Крадът и уж владеят?
  • 20 Мара Общата

    10 1 Отговор
    Аз, най-обичам да ме обслужват експерти!:) Кат не съм доволна ме пращат да се оплаквам на арменският поп!:)
  • 21 Ами

    13 7 Отговор
    ще те разочаровам кънчо! Не е кретенизъм, да не уважаваш подлото и лицемерното! А това колко гласа са излъгали да стоят зад тях, никой не им е виновен на тия хора, че са допуснали да ги омотаят в лъжите си! Ще се съобразяваш с твоите избиратели и с морала, а не със заблудени! По твоята логика, предай принципи и морал и избиратели, за да се съобразяваш с някой дето са го излъгали да си даде гласа за подлеци!

    Коментиран от #28

  • 22 АУУУУУ

    14 9 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Що започна да ревеш така силно значи си МНООООГО УПЛАШЕН.....Тошко Африкански какво каза на Мая....Ела да те черпя едно че на следващите избори може да не си в парламента ....
  • 23 кретенизъм е

    17 5 Отговор

    До коментар #3 от "Да ти":

    Така наречените партии на статуквото имат 128 депутати сиреч повече от половината хора са гласували за тях, вие ще ги игнорирате и само вие да живеете Вината на тия партии е че не си вдигат електората на контрапротест,да се видите ,колко сте

    Коментиран от #29

  • 24 3.14К

    13 9 Отговор
    Кънчо, кретенизъм е твоето поведение, като внушаваш тези, които обслужват толупа. Правиш го толкова явно, но неграмотно, че кретенизма преминава в олигофрения.
  • 25 Мария Магдалена

    8 4 Отговор
    Я, съм блогър, ама не знам що е това логър!:) Кога един човек става престъпник?! Когато го осъдят! Ти, коя си че ще съдиш кой е престъпник и кой не?! " Който никога не е съгрешил, нека хвърли първият камък!" Ти, разбира се няма да знаеш от къде е цитата! Камо ли кой го е казал! И да ми разправяш че не си жена, няма да ти повярвам! Много ти е малко акъла!:)
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 LOSHIA

    10 10 Отговор
    Кретенизъм е да договаряш,преговаряш и управляваш с ДБ и ИБГНИ
  • 28 мнение

    12 6 Отговор

    До коментар #21 от "Ами":

    Определенията за подлост и лицемерие, подхождат изключително много за поведението на т. нар. протестърски партии. Такава излагация и то в два поредни парламента, няма в нашата най нова история!

    Коментиран от #32

  • 29 Европеец

    8 0 Отговор

    До коментар #23 от "кретенизъм е":

    Не е проблем протеста! Не разбра ли че ни дърпат конците отвънка?! И по-точно определени среди в САЩ! Само чуй какви ги реди героят Мустафа! С Европа нямаме проблем! Ама, не знам какво объркахме с тия от САЩ?! Че то, ако не е ЕU досега не само от Бойко , от ГЕРБ нямаше да е останала следа! Има надежда! Не сме слаби! Пружината удря най-лошо, когато е натегната до край!

    Коментиран от #34

  • 30 И ОТНОВО8434

    8 4 Отговор
    Аман от първанчовци храниланчовци и кънчовци!
  • 31 изрод от ГЕРБ

    2 8 Отговор

    До коментар #13 от "Начко":

    Ристьо и Мая го спасиха!
  • 32 Ами

    8 4 Отговор

    До коментар #28 от "мнение":

    всички плащащи на глупаци да драскат лъжи, морални ли са? Абсолютна подлост! Герб, дб, възраждане, бсп, исбгн, бл, всичко това плаща с крадени пари за лъжи и помия! Това е истината!

    Коментиран от #37

  • 33 LOSHIA

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Те не са пречка на мафиятяа,а маши на мафията
  • 34 Казуар

    4 4 Отговор

    До коментар #29 от "Европеец":

    Русоид, евразийската партия в България нищо сериозно няма да направи, само ще дразни.

    Коментиран от #40

  • 35 иван иванов

    7 3 Отговор
    кънчо,кънчоо...лошото е че не разговарят със стотиците хиляди българи,а разговарят с така наречените ,,лидери,,който не могат да си преглътнат егото и финансофите си зависимости и ги боли к.ура за народа.стари муцуни като христо иванов ,татяна дончева,мая манолова,бойко борисов,биков, карадайъ и т.н.три четвърти от тези дето са в парламента нямат място там,данчо мвнтата последните 20-25 години не е излизал от парламента,това нормално ли е....всичките тия щом нищо не са направили за БГ трябва да им се търси и политическа и наказателна отговорност....разбра ли кънчо къде е сиренцето....

    Коментиран от #54

  • 36 Огромна грешка

    16 4 Отговор
    Партиите, не зная откога и как, наистина решиха , че ако изолират някоя от тях в Парламента, ако постоянно повтарят, че с тези или онези няма да преговарят, ще спечелят народното доверие. Това е толкова противно поведение, че има точно обратен ефект. Уж твърдят, че са наясно, че щом народът ги е подреди по този начин, значи трябва да намерят общ език. Вместо това, с враждебното говорене
    , едни срещу други, продължават да задълбочават огромните бездни между тях. Вече са непоносими. Защо ще изолират една или друга партия ? Кой им дава това право,след като зад всяка партия стоят стотици хиляди гласове. Бунт ли търсят ? Вражди ли създават между хората. Как така няма да зачитат волята на огромни групи хора ?!!! Там са, за да работят заедно и в името на всички. Разцепиха народа, разбиха държавността с тази омраза и ненавист , която излъчват от Парламента. Би трябвало да носят огромна отговорност, заради всеки пропуснат ден , без правителство.
  • 37 Любомир

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Ами":

    АМИ.....не е това истината.

    Коментиран от #39

  • 38 Баш психиатър

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Да,да,виждам колко чегъртате.Големия резил е че след година протести и омазване на национални сгради с какво ли не,в момента БСП е на ход,а не вие.Да ви ....знаете какво и на протестърите,и на протестбите партии.Смях,смях,снях.
  • 39 Ех жалко

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Любомир":

    Ще ни кажеш ли коя е тогава! Че ще е интересно, как черното, ще е бяло! 😃
  • 40 Европеец

    4 11 Отговор

    До коментар #34 от "Казуар":

    Бате!:) Бобито е по умен не само от теб, ами и от всичките цигани дето искате да го свалите! Той, умее да играе на върха на бръснача! Не е престарял!:) Ще се съвземе! Нищо че напоследък му дойде малко нанагорно! Пак ще управлява България! А, на такива като теб им препоръчвам да пият по една студена вода!:)

    Коментиран от #55

  • 41 Павел пенев

    0 4 Отговор
    Слушайте какво говори едно турско мекере и си правете противни изводи.
  • 42 В таз страна на чудесата....

    7 3 Отговор
    Има двама тъпоглави! БИБИТКО и СЛАВИ!
    Отгоре на всичко и Гологлави! А и улави!
  • 43 С какъвто се събереш,такъв ставаш !

    3 3 Отговор
    И после за нищо не ставаш ! Бавно остаряваш !
    А най вече ставаш бавно загряваш !
    И сигурно оплешивяваш !
  • 44 На Мата Хари брат й

    3 3 Отговор
    Който е в съюз с ГРОБ !
    СТАВА техен роб !
  • 45 Тото 240

    4 6 Отговор
    На следващите избори ГЕРБ са първи с 10% преднина пред втория.

    На печелившите честито, на останалите кураж до следващият тираж.

    Коментиран от #47, #57

  • 46 Социолог без пари на влог

    3 1 Отговор
    Около 70 % НЯМА да гласуват.
    Твърдо ще пасуват.Ще ходят да рибуват.
    За избори не щат и да чуват. В чужди води
    не плуват. И пак ще плюят и псуват.
  • 47 Надявам се

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Тото 240":

    народа да не е чак толкова глупав, ама ако е, ще си бере плодовете! В крайна сметка, управлението е отражение на интелекта на населението!
  • 48 ГРОБ ще са трети.....

    3 5 Отговор
    Ще минат без конфети 🎊
    Първи ще са ДБ ! С тях е най добре ! О, йе !

    Коментиран от #51

  • 49 Тя(итн) танцува само едно лято....

    3 1 Отговор
    И ще изчезне,като едно ято....
    Това ще бъде обилно... полято.....
  • 50 ...имам си интернет...

    4 1 Отговор
    И най добре ми е със служебния кабинет !
    Даже си свиря с кларинет !
  • 51 Аха

    3 3 Отговор

    До коментар #48 от "ГРОБ ще са трети.....":

    За прокопиев е най добре дб, а за народа най зле! Ако има толкова глупав народ, да гласува за подлеци, лъжци и слуги на кръга капитал! Все пак управлението е огледало на интелекта! Каквото си надробиш, това ще сърбаш!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ИМАМЕ ЛИ И НЕ ТОЛКОВА ПОЛУ УМР ЕЛЯК ---СТОЙЧО КЪНЧЕВ !?!?!?
  • 54 Иванчоооо

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "иван иванов":

    Има си демократичен начин, който определя, как някой може да е в парламента!
    Това, че на теб някой не ти харесва е друго нещо!
    И на мен, мойта жена не ми харесва вече, ама кво да правя-живея с нея! Никой не ме е женил за нея насила!
  • 55 Казуар

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Европеец":

    Блажени са вярващите, че тяхно е царството небесно.
  • 56 Магарето

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "!!!?":

    Лъжеш!
  • 57 Пеяме

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Тото 240":

    Направо 100%, какви 10?
  • 58 UYU EU

    0 0 Отговор
    а, е го и другия голфер Галфонов
  • 59 достойнство

    2 2 Отговор
    ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПРОТЕСТНИ ПАРТИИ РАЗИГРАВАТ ЕДИН ЦИРК В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА МЕЧТАТА НА ФИГУРАНТА ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА.НЕ СЛУЧАЙНО С ПЪРВАТА СИ РЕЧ В ПАРЛАМЕНТА ТОЙ ЗАЯВИ НА ДЕПУТАТИТЕ ЧЕ СА ИЗЛИШНИ.ОСНОВНИЯТ ВИНОВНИК ЗА ТОВА СЪСТОЯНИЕ НА ДЪРЖАВАТА Е КУКЛАТА НА РЕШЕТНИКОВ ЧИЙТО ЕКИП Е ОТ ДОКАЗАНИ ЧУЖДИ АГЕНТИ.
  • 60 GOLF 2

    0 0 Отговор
    Кънчоооо,глей си голф-игрищата, зарежи в социологията -нещата.
    Иначе ще се оправим социално, кога сите кат тебе се качат на Голф -двойки -най-много, а такива бедняци , като нас по едно голф-игрище ни стига .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове