Last news in Fakti

31 Август, 2021 08:28 3 314 61

Стефан Янев: Решенията, които предстои да бъдат взети, ще бъдат максимално обосновани

  • стефан янев-
  • ваксиниране-
  • ваксини

Служебният премиер е категоричен, че бизнесът трябва да работи, но трябва да има и мерки, които да се вземат навреме

Стефан Янев: Решенията, които предстои да бъдат взети, ще бъдат максимално обосновани - 1

Управлението на здравната криза е в здравните власти - в ръцете на министъра и неговия екип. Доц. Кунчев също е част от този екип. Решенията, които предстои да бъдат взети, ще бъдат максимално обосновани. Това заяви служебният премиер Стефан Янев пред Нова ТВ.

"Кунчев каза неговото експертно решение, но там има още 10 човека и съобразно тяхното мнение се взима балансирано решение. Вероятно няма да бъдат доволни всички, но балансът е от страна на протестиращите и от друга страна - на тези, които искат мерки и предсказуемост", допълни той.

"Политическото решение се взима от министъра на здравеопазването, защото е най-близо до тематиката и проблематиката и съответно, това са правомощията му по закон. Решението се подготвя и ще бъде взето в рамките на тази седмица", каза още Янев.

Служебният премиер е категоричен, че бизнесът трябва да работи, но трябва да има и мерки, които да се вземат навреме.

"Щом е изчерпан капацитетът на една болница, ще се преоборудва друга. Решението не е едно и не означава само налагане на мерки, които са комплексни. Чуваме гласът на бизнеса, който казва, че ги поставяме в невъзможност да работят, но какво става в администрацията. Преди седмица е взето решение ръководителите да направят плаващо работно време, за да няма струпване в градския транспорт, а да има работно време, което е с различно начало", обясни служебният премиер.

"Не се обмисля задължителна ваксинация. Не трябва хората да имат усещане за принуда. Ваксината е единствения довод, даден от науката, който дава гаранция че бъдещо заболяване ще протече по-леко", каза той.

"До колкото знам, в болниците и социалните домове, броят на ваксинираните е достатъчно голям процент. Да, разбирам, че неваксинирани не бива да се допускат, но тук влизаме в много детайли. Предполагаме, че тези хора, които не се ваксинират, не могат да го направят по медицински причини. Нека не влизаме в детайли, защото не знаем пълната картина. Създава се една среда по говорене и критики и се опитваме да заглушаваме гласа на другия", обясни още служебният премиер.

Темпът на ваксинация в България не е висок, всичко това го знаем. Правят се кампании, които разчитат на доброто отношение на хората. Имаме възможност за избор на ваксини, хората се прибират след отпуска и се надяваме да вземат решение и да се ваксинират, подчерта още той.

По думите му пари за медиците има, но те са предвидени в актуализацията на бюджета, която вече е в НС.

Попитан дали може да бъде отново служебен премиер, Янев заяви: да, ако е необходимо имам тази готовност.

От депутатите и техните решения зависи дали изборите ще са две в едно, заяви той.

Готови сме и за единия и за другия вариант за избори, но най-вероятно ще има затруднения за ЦИК и ще се наложи закупуването на още машини за гласуване. Всички съображения са на масата, сега вече зависи от депутатите, каза още Стефан Янев.

Очаквайте подробности!


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без чест

    13 25 Отговор
    Тупни чело пред Мустафата, "генерале".

    Коментиран от #37, #44

  • 2 Гербопитек

    11 9 Отговор
    Ялате ми пиленца при батьо, чакам ви има още празно пространство за пълнене. А вий са чудите що няма пари, ми как ше има, при мен са всичките мухахахахах. Цялувам ви за дувиждани.
  • 3 Мерките

    17 55 Отговор
    Ще затварят мангърите в лудница.

    Коментиран от #14, #32

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 др Гей Билтс

    24 25 Отговор
    Явно и тоя ще си оди след протест.

    Коментиран от #17

  • 6 Антимилиционер

    8 21 Отговор
    Няма да пускат неваксинирани милиционери в магазини и ресторанти. Да си поръчват храна с доставка.
  • 7 FEFE

    46 7 Отговор
    Янев потвърди, че Кирил Петков и Асен Василев правят партия! :)

    Коментиран от #9, #54

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Dinero

    51 12 Отговор

    До коментар #7 от "FEFE":

    Аз лично бих гласувал за тях !
  • 10 Вие

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "Оракул":

    господине ваксинирахте ли се?
  • 11 Псевдоним

    44 14 Отговор
    Какви решения ви гонят, г-н Янев? Много добре виждаме кой ви диктува "решенията" и как се въртите за да им угодите. Събирайте си партакешите и се омитайте, и да не сте посмели да посегнете на децата, на родителите и на учителите!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 МангъроFF

    45 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мерките":

    Не съм фен на Мангъра, ама и не харесвам задължителното ваксиниране също !
  • 15 Майна

    42 5 Отговор
    Погледнете в САЩ ГУБЕРНАТОРИ НА ОСЕМ ЩАТА ОТРИЧАТ ,,ВАКСАНИТЕ ,, ПАСПОРТИ И НАСИЛСТВЕНОТО ИНЖЕКТИРАНЕ И СЕ БОРЯТ ЗА ГРАЖДАНИТЕ СИ! НЕ СТЕ ЧОВЕЦИ ВИЙ! ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ СТЕ ГОТОВИ ДА ЖЕРТВАТЕ!

    Коментиран от #19, #38

  • 16 Майна

    33 5 Отговор
    Медиите в щатите изнасят вече данни за истинските последици от тези ,,мерки,, , вие ги налагате на българския народ!!! НЯМА ДА ВИ СЕ ПРОСТИ ТОВА!
  • 17 среднощен

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "др Гей Билтс":

    Явно...? Само че, след като "сринете държавата", няма да има кой да събира данъците, за да се "плащат ваксинките"... Та, по-внимателно с "протестите"...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ЗАТОВА ЛИ В САЩ

    4 21 Отговор

    До коментар #15 от "Майна":

    БЛИЗО 200 МИЛИОНА СА ВАКСИНИРАНИ
  • 20 Антимилиционер

    6 23 Отговор
    Простият български "народ" пак ще хвърли 20 000 мангъра срещу китайския вирус.
  • 21 Идват черни дни- смразяващи нощи

    6 24 Отговор
    Болниците в Русе са пред колапс. Три от петте здравни заведения в региона са препълнени, съобщи Нова телевизия. В болницата в Бяла ситуацията е критична, защото не достигат апарати за обдишване, а няма къде да бъдат препратени нуждаещите се пациенти.

    Прокуристът на МБАЛ "Юлия Вревска" в Бяла - Димитър Димитров обясни, че от 20 август болница в Бяла има 31 легла за лечение на COVID-19. От една седмица всички те са заети. Пренасочваме хората към лечебните заведения в Русе, добави той.

    Коментиран от #24, #28

  • 22 Сатъра на Хана

    5 22 Отговор
    Фирмаджиите при нас в Америка , включително и Адвокатските Кантори - а те знаят Конституцията, почнаха да изискват от служителите си ъ бъдат ваксинирани. Особенно се отнася за всички които работят с хора. - Обаче се иска да имаш чувство за отговорност
  • 23 Гост

    34 2 Отговор
    КOЛКO ТECТA CA ДНEC........30 000 ЛИ......ЗНAЧИ БЯЛAТA МAФИЯ ПAК E ВЗEЛA 2 МИЛИOНA......НA ДEН.....OТ ХOРAТA......ИЗРOДИ.ЗAТOВA НЯМA CПИРAНE ТAЯ ,,ПРOCТOТИЯ,,,....A,КЪДE ИЗЧEЗНA ДOБРИЯ CТAР ГРИП ДEТO ИЗМИРAХA OТ НEГO ПO 2 000 ВCЯКA ГOДИНA И НИКOЙ НИЩO НE ГOВOРEШE.....ХOРA МИCЛEТE МAЛКO

    Коментиран от #27

  • 24 Потресен Русенец

    9 31 Отговор

    До коментар #21 от "Идват черни дни- смразяващи нощи":

    Десетки хорица са седнали пред стълбите на областната болница в Русе очакващи лекарска помощ. Лекарите със сълзи на очи казват на близките им че не могат да им помогнат защото всички легла са заети. Проклинат здравното министерство за ужаса който настъпи. Кацаров , послушай главния здравен инспектор доктор КУНЧЕВ и вземете мерки. Едни чалготeки и кафенета ли са по важни или живота на гражданите ?

    Коментиран от #26

  • 25 Майна

    18 5 Отговор
    ПРАВИТЕЛСТВОТО ЯВНО ДЕМОНСТРИРА ,ЧЕ Е ПОСЛУШНИК НА ГЛОБАЛИСТИТЕ И ЩЕ СВУРШИ ВСИЧКО, КОЕТО ИМ Е УДОБНО, Т.Е ГЕНОЦИД НА ХОРАТА
  • 26 Сатъра на Хана

    10 17 Отговор

    До коментар #24 от "Потресен Русенец":

    В Сидней Австралия пуснаха Армията да проверява по улиците - нямаш ваксинация с 2дози - стоиш в къщи или глобата е 5000 долара австрл.
  • 27 А КАК Е В РУСИЯТА

    4 12 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    И ТАМ СЕ БОЦКАТ...И ПУТИН ГО НАПРАВИ....ЩО ЛИ

    Коментиран от #30

  • 28 Гарвана

    13 4 Отговор

    До коментар #21 от "Идват черни дни- смразяващи нощи":

    Кой съобщи? Нова ли? Добре, значи е лъжа!
  • 29 КАЦАР ЗАТВАРЯЙ НА МОМЕНТА

    4 17 Отговор
    ИНАЧЕ КОВИТО...ЩЕ НИ НАТРЪШКА ВСИЧКИ...БАЦЕ НИ СПАСИ ПРЕДИ...С ЛОКДАУНИТЕ...НЕ СЕ ОСЛУШВАЙ КАЦАР
  • 30 Гост

    10 4 Отговор

    До коментар #27 от "А КАК Е В РУСИЯТА":

    КАКЪВ ПУТИН,КАКВИ 5 ЛЕВА ТЕ ГОНЯТ БЕ ЧОВЕК..............:)ТИ ДА НЕ ЖИВЕЕШ В ТАМ,КОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ХОРАТА ТУК.....ВСИЧКО Е ЗА ПАРИ И ИНТЕРЕСИ
  • 31 Майна

    21 0 Отговор
    Фочи отново беше лицемерен тази седмица в интервю с един от най-нечестните „журналисти“ в една от най-нечестните мрежи-CNN-попитан за предстоящите ваксини срещу COVID-19, които скоро ще дойдат в дистрибуторски център до вас.

    Водещият Джейк Тапър попита Фаучи: „След като някой бъде имунизиран ... След като процесът приключи, означава ли това, че могат да свалят маската си, да не се налага да се отдалечават на социално разстояние и да продължават живота си както преди?“

    Ето какво каза той: „Бих препоръчал да не е така. Бих препоръчал да имате допълнителна зона за защита. Очевидно с 90 плюс процента ефективна ваксина бихте могли да се почувствате много по -уверени, но бих препоръчал на хората да не изоставят всички мерки за обществено здраве само защото сте били ваксинирани.ТОВА Е ВЕЧЕ ПОЛИТКАТА НА ГЛОБАЛИСТИТЕ!!!ПРОТИВОРЕЧАЩИ ИЗКАЗВАНИЯ ,ЛАВИРАНЕ , КОЯТО Е ПРОЗРАЧНА ЗА МИСЛЕЩИТЕ ХОРА
  • 32 lockdown

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мерките":

    По-скоро тулупите са за там.
  • 33 Кую

    10 2 Отговор
    Когато затворите всичко Мусаката ли ще ви храни?

    Коментиран от #50

  • 34 Пламен

    7 3 Отговор
    Оставка съд затвор
  • 35 Майна

    16 1 Отговор
    Кое наричате МЕДИЦИНА, тези експериментални терапии ,които променят ДНКто ни , което е заложено в човешкия организъм , НАЛИ СЕ БОРИТЕ ЗА ПРИРОДАТА, ПО-ВЕЛИКИ ЛИ СТЕ ОТ НЕЯ ЩОМ РЕШАВАТЕ ДА ПРОМЕНИТЕ ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ?! КОЙ Е ТОЗИ , КОЙТО НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА, ВИЕ ЛИ?!

    Коментиран от #60

  • 36 Щерев

    6 6 Отговор
    Нареди децата си на дебелите държавни заплати,това му е ,,свършената работа,,
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Да де ама

    1 7 Отговор

    До коментар #15 от "Майна":

    "Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обмисля въвеждането на задължителни ваксинации като една от мерките за борба с пандемията от коронавирус. Това съобщи АП. Агенцията се позова на източник от Министерството на здравеопазването на САЩ." -в.Монитор

    Коментиран от #42

  • 39 Чегевара

    8 5 Отговор
    Долу фатмашкия фашизъм
  • 40 Фашисти

    4 6 Отговор
    Ууууууууууууууу ОСТАВКААА! Некадърник! Фашист!
  • 41 jorj

    5 5 Отговор
    Чрез, който се докопаха до властта, той ковида ще ги свали!!!!! Ще стане толкова страшно в България, че не може да си го представим!!!!! Пък след това търсете на Радев отговорност, след дъжд качулка.
  • 42 Майна

    8 0 Отговор

    До коментар #38 от "Да де ама":

    Той се опитва, но ЧОВЕЦИТЕ се борят...ЩЕ ВИДИМ!!!НЕПОДЧИНЕНИЕТО Е СЪПРОТИВАТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО!
  • 43 Геноцид

    4 10 Отговор
    Янев = Радев = Фашизъм!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 РАДЕВ, СТИГА ВДИГА ЦЕНИТЕ

    6 13 Отговор
    ЗАКОПА ГО ТОЯ НАРОД РАДЕВ, ЗАКОПА ГО
  • 46 Така като

    5 7 Отговор
    чета коментарите ви разбирам, че умирате от страх да не ви лепне това чудо и се чудите как да се навивате и самонавивате. По-добре кажете "Страх ме е и от болестта , и от ваксинацията". Заразата не е само в България, а по целия свят, както и мерките. Боко ни затвори с пълен локдаун, но тогава мълчахте, а сега се скъсвате да плюете. Напълно безсмислен беше този локдаун, а последващите две вълни завариха системата неподготвена. Хора умираха по стъпалата на болниците. Забравихте ли! Сега, каквото, такова. Не го правят, за да ви убиват, а за да ограничат това чудо.
  • 47 Заразно зло

    4 4 Отговор
    Кацаров и ком правителството на Радев, всичките се правят на ударени и отлагат локдауна доколкото могат защото знаят че ако е преди изборите, рейтингът им моментално ще падне, и познайте кой няма да спечели изборите. Слагат политиката пред здравето на народа. А простия народ ще гласува за повече кюфтета и чалга. А след това смърт, глад, и студ!
  • 48 Мето

    3 7 Отговор
    Дори Албанците са по умни от нас. За тях живота на населението им е най важно. Там общо 2400 жертви на пандемията , тук 19 хиляди а мерки няма - Властите в Албания връщат строгите карантинни мерки в опит да противодействат на разпространението на Делта варианта на коронавируса, предаде AP.

    Забраната за напускане на домовете е удължена!
    През последния месец в Албания се наблюдава значително нарастване на заболяемостта от COVID-19 - средно по 900 нови случая за денонощие при около 100 преди четвъртата вълна.

    От началото на пандемията в Албания са установени около 144 800 случая на коронавирус и около 2400 жертви на болестта.
  • 49 Верно ли

    4 2 Отговор
    Не виждам какво ревете толкова. Ясно е, че за гробарските тролчета е манна небесна всеки повод да плюят по служебното правителство и си мислят, че трупат точки. Не забравяйте, че ние тук сме добре в момента и това е благодарение на същото това правителство, което досега не е предприело никаква форма на принуда. А това, че се правят някакви неща за "пред хората" да замазваме оччите е друг въпрос - да не забравяме,че не сме никакъв фактор в международната политика.

    Коментиран от #51

  • 50 Ганьовците

    3 6 Отговор

    До коментар #33 от "Кую":

    Няма да затворят "всичко" а само абсолютно ненужните барове, ресторанти, и кафенета. Училища и университети и без това са заменени отдавна "университета" на Фейсбук и Инстаграм, така че няма да има голяма разлика.
  • 51 РАДЕВ, ПАК СЕ ДЪНИШ

    0 6 Отговор

    До коментар #49 от "Верно ли":

    ТАКА ЛИ СЕ БОРИ КОВИТО....С ВИСОКИ ЦЕНИ НА ОЛИОТО И ХЛЯБА........

    Коментиран от #53

  • 52 Мислещ

    6 0 Отговор
    Лъжете, вие и маските не можете да обосновете, така че мерките от самото начало са необосновани. Дори на опаковката на много от маските пише, че не са за медицински цели.
  • 53 Верно ли

    5 0 Отговор

    До коментар #51 от "РАДЕВ, ПАК СЕ ДЪНИШ":

    Ай стига ревал, бе, ахмак! Ходи в Банкя да искаш актуализация на заплатата! Нали хората на банкянския държат търговията, ходи там да мрънкаш!

    Коментиран от #56

  • 54 Илхан

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "FEFE":

    Супер!
  • 55 Ю.кортес

    2 5 Отговор
    Още като зам министър е избързал първо да назначи децата си на високи заплати в държавни фирми.
  • 56 РАДЕВ, ПАК СЕ ДЪНИШ

    1 4 Отговор

    До коментар #53 от "Верно ли":

    ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е В РЪЦЕРЕ ТИ......НИТО БАЦО Е В ПАНДЕЛАТА, КОРУПЦИЯТА СИ ВЪРВИ С ПЪЛНА СИЛА, НИТО СЕ СПРАВЯШ С КОВИТО, А ЗА МИГРАНТИТЕ СИ БЕЗПОМОЩЕН...НО УДАРНО ВДИГАШ ЦЕНИТЕ....СЕГА И НА ХЛЯБА...ДЪНИШ СЕ РАДЕВ, ДЪНИШ СЕ
  • 57 Пацо

    0 1 Отговор
    Скоро с камъните и тоягите по новите
  • 58 Народопсихология

    2 2 Отговор
    Народопсихологията ни е виновна за хала ,на който се намираме.Слушах интервюто на Стефан Янев днес--на всички неудобни въпроси отговаряше с :това са детайли,да не влизаме в детайли,друг е виновен за това,за онова отговаря друг...Въобще--нищо конкретно.Аз лично,не виждам защо някои хора ПРЕВЪЗНАСЯТ служебното правителство.Може би обичат да ги"пързалят по нанадолнището",но с финес.Според мен,голяма ИГРА става,но ние не сме в нея.Е...някои ги използват за масовите сцени.
  • 59 Кунчо щом е в кюпа

    2 0 Отговор
    Сметай
  • 60 Как точно

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "Майна":

    Как точно реши,че ваксините променят ДНК.Това е абсолютно НЕВЯРНО.
  • 61 1944

    0 2 Отговор
    сички прости зелени чорапи в барвиха. без откраднатото. само с членските книжки на бкп.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове