Last news in Fakti

9 Март, 2013 08:45 2 788 24

Протестите са платени от мафията

  • преглед-
  • печата-
  • протестите-
  • вежди рашидов

Преглед на печата

 

Шофьор, убил 7, избяга като Галеви, пише в. „24 часа“

Пиян шофьор, убил 7 души при катастрофа край София, е избягал зад граница дни преди да го вкарат в затвора. Петър Петров искал да отърве 7 години в килия. Така направиха и дупнишките Братя Галеви. Петров е даден на Интерпол, има и еврозаповед за арест. Три съда го признали за виновен, че на днешния ден преди 17 години е причинил катастрофата. До последно той прехвърлял вината на мъртво момиче. „Поболях се, търсят ли го, или го крият, не знам“, казва Йордан Терзиев, баща на две от жертвите. Със съпругата му сменили жилището, за да са по-близо до гробовете на дъщерите си. На Задушница днес пак ще са там.


 

Протестите са платени от мафията, цитира в. „Труд“

България е застрашена от военно положение заради протестите, които са платени от мафията и водят до анархия, предупреди вчера от Брюксел министърът на културата в оставка Вежди Рашидов. Той обвини енергийните дружества, че нарочно са повишили цената на тока, за да предизвикат недоволство срещу правителството, след като то е накърнило чужди икономически интереси, свързани с Белене и Марица-изток 1 и 3. „Всички държави след анархията са минавали на военно положение. През военна хунта са минали и Полша, и Унгария, и Турция, и Гърция, и Чили”, каза Рашидов. Запитан дали наистина вижда опасност от военно положение, той отговори: „Анархията води веднага до това...“. А ето и кой би могъл да установи военно положение: „Има сили по света... Разбира се, винаги ще си внесем един генерал. Ние внесохме толкова идиоти, че един генерал да не можем...“


 

Канят дама в креслото на Дянков, информира в. „Стандарт“

Дама ще седне в креслото на Симеон Дянков като финансов министър в служебния кабинет, научил вестникът от сигурен източник. В коридорите на ведомството усилено се твърди, че за новия господар на бюджета се търси дама. В петък се завъртяха две имена за поста. Първото от тях е на Карина Караиванова, която изкара три месеца като заместник на Симеон Дянков. Според колегите й от финансовото министерство Караиванова е дългогодишен експерт от кариерата във ведомството, професионалист и не е политически обвързана. Другото име, което обаче коментират депутати, е на Мария Капон, лидер на ЕНП. Тя бе и депутат в 40-ото народно събрание и стана известна с непримиримостта си към някои екстри на депутатите като безотчетните им пари. Капон е завършила икономика, специалност "Продуктов маркетинг", в университета "Лудвиг Максимилиан" в Мюнхен.


 

Спасяваме Италия от сух режим, отбелязва в. „Новинар“

България спасява италианците от сух режим. Голяма част от твърдия алкохол на Ботуша се произвежда от наши винени дестилати. „В Италия суровината не достига, затова се купува от страната ни”, съобщи председателят на Асоциацията на производителите на спиртни напитки Бранимир Ботев. Останалите държави, които внасят от България дестилати, са Чехия, Словакия, Румъния, Гърция и Унгария. По думите на Ботев големият шанс пред страната ни в момента е именно в развитието на производството на винените дестилати. Предвижда се това да доведе до печалби, тъй като се наблюдава голям ръст в цените им. Голямо предизвикателство пред родните производители в момента е разкриването на нови пазари в Тайланд, Китай, Виетнам. Идеята е да продаваме вино там, тъй като пазарите им не са толкова наситени и конкуренцията не е толкова голяма, колкото в Европа.


 

36 лева за кило биоагнешко, изчислява в. „Монитор“

 

Килограм биоагнешко върви по 36 лева в магазините за органични храни, установи проверка. На космически цени са всички меса. Пилешкото филе струва 18 лева за килограм, а половинка биовратна пържола излиза 13,99 лева. Хората, които залагат на чистите храни, плащат почти по левче за яйце. Въпреки високите цени постоянно расте интересът към екопродуктите. Само за година почти двойно са се увеличили производителите на биологични храни у нас, съобщи доц. Владислав Попов, директор на Агроекологичния център в Аграрния университет-Пловдив. Повече от 1800 земеделци у нас произвеждат екохрани. Това е най-големият растеж, откакто у нас се води тази статистика. С тези темпове

изпреварваме повечето страни в ЕС


 

Реформата на ГЕРБ доведе до бум на „млади“ пенсионери, разкрива в. „Сега“

Реформите на ГЕРБ в пенсионната система продължават да ограничават правата само на хората, които не успяват да минат през различните пролуки за ранно пенсиониране. Това показва подробната справка на НОИ за пенсиите през 2012 г., когато започна увеличението и на възрастта, и на изискуемия стаж с по четири месеца. От документа става ясно, че повече от половината от пенсионерите са хора на средна възраст и са използвали предимно възможността за инвалидизиране. Допълнителни опции за ранно пенсиониране има за военни, полицаи, служители на ДАНС и спецслужбите, които могат да излизат от пазара на труда независимо от възрастта само при 27 години стаж, 2/3 от които специализиран, както и за работещите тежък труд.

 

Близки на починал удариха шефа на болницата в Благоевград, съобщава в. „Преса“

Управителят на болничното заведение е ударен в лицето от сина на починал пред отделението. Към 14, 30 часа 59-годишен мъж бил докаран от сина му пред СПО полумъртъв. Въпреки, че от СПО извикали реаниматор, мъжът вече бил мъртъв. Тогава синът му се нахвърлил с обвинения по адрес на дежурния лекар, който едва ли можел да направи нещо. За да укротят скандала от 5-ия етаж на болницата слезли управителят д-р Красимир Михайлов и главната сестра Маргарита Бербатова. Те се опитали да успокоят близките на починалия, сред които и съпругата му. Тогава синът хванал д-р Михайлов за реверите, блъснал го назад, а когато той политнал, последвал удар с юмрук в лицето. Охраната натиснала паник-бутона, отзовали се три полицейски патрулки и две на СОД. Близките на починалия са озаптени от пристигналите полицаи.


 

Гербаджия си купи селски площад, критикува в. „Дума“

Лидерът на ГЕРБ в доспатското село Късак си е купил 100 квадратни метра от централния селски площад. Това стана ясно вчера от протеста на над 100 селяни, които блокираха входа на Доспат и централното кръстовище към Девин и Барутин. Недоволните пристигнаха в общинския център с коли, за да търсят сметка от кмета на община Доспат Антим Пържанов за скандалната продажба. Селяните от Късак бяха категорични, че няма да се откажат от своя протест, докато Пържанов не отговори на всички въпроси. "Превърнаха ни в безправни аборигени. Първо, без никой да ни пита, закриха болницата в Девин. След това, пак без наше знание, дадоха хиляди декари гора и земи на частна фирма за 35 години, а на 15 февруари кметът е продал и площада под масата", заявиха протестиращи.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от Варна

    1 1 Отговор
    Г-н Рашидов заповядайте във Варна за да видите какви са тук протестите, миналата седмица хората бяха доста над 80 000 и повярвайте ми НЕ БЯХА платени. По Тв. не се излъчи това (незнайно защо). Искам да ви помоля да не говорите простотиите си а да дойдете и да видите със собствените си очи че хората са на улицата заради НЕГРАМОТНОТО И НЕАДЕКВАТНО УПРАВЛЕНИЕ
  • 2 Станимир Христов

    1 0 Отговор
    ...ми то мафията сте си вие...значи че вие плащате така ли....
  • 3 немска овчарка

    1 5 Отговор
    БРАВО НА РАШИДОВ. ЕТО КАК МОЖЕ БЪЛГАРСКИ ТУРЧИН ДА БЪДЕ ПО-БЪЛГАРИН ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ. ТОВА, КОЕТО КАЗВА Е САМАТА ИСТИНА! ЕДИН ЦИТАТ ОТ ХРИСТО БОЙЧЕВ: Фалшива мафия у нас няма. Тя ни е единственото истинско нещо. Мафия е срастване на власт с престъпност. И ако опиташ да ги разделиш, ще се разделиш и ти с властта. ТАКА И СТАНА!!!!!
  • 4 руснака

    1 0 Отговор
    вежди рашидов наистина ли е толкова тъп??? заплашва български граждани с военно положение! а варианта политиците да станат наистина представители на народа - този вариант не се ли разглежда??? и кой е мафията сега???
  • 5 кик

    4 1 Отговор
    от мафията финансирани демек боко ги финансира
  • 6 гост

    1 1 Отговор
    вежди казва истината-но се лаже,че е лошо да има военно положение-тигажа има шанс да се разправят военните с всички управлявали политици-крадци !!!тогажа няма да има продажни прокурори и садии-до стената и справедливост божия за всички.
  • 7 Жалки мутри

    1 0 Отговор
    Слабо, слаааабо, т..чин, слааааааабо!
    Ама какво друго могат да изфъфлят баш мафиотите! Ами, значи са финансирани от вас самите,бе! Жалки б....ци. Ама ще се пръснете от яд, жалки мутрички!
  • 8 Сульо

    0 1 Отговор
    Веждито е прав и това беше видно от самото начало. Добре че хората не се поддават на натиска на бандата нехранимайковци по улиците.
  • 9 Хммм, кретен

    1 0 Отговор
    Ми, какво може да се очаква от поредния прост гербаджия, т..чор при това> А и тоя се е доказал колко е прост отдавна. Достоен напълно за "партията" на просто мутри, мафиоти, чалгари и прочее>
  • 10 испанец

    5 1 Отговор
    Абе Борисов няма ли да влиза в болница.Не е интересно.

    Коментиран от #12

  • 11 Амааа

    4 1 Отговор
    Каквото и да се опитвате да изкарате протестите, истината е повече от ясна. Колкото и да не ви е гот, хахахах!
  • 12 ВИП АМГ

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "испанец":

    abe ti mai si mechtaesh za uedinena vecher s stanishev tvoiat gospodar
  • 13 ян

    1 1 Отговор
    та нали вие сте мафията.
  • 14 милина

    0 1 Отговор
    МРАЗЕЩИТЕ БОРИСОВ И ГЕРБ СА НЕГРАМОТНИ! И В ТОЗИ ФОРУМ, И ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ. ПРИЯТЕЛИ, ТОВА НЕ МОЖЕ ДА Е СЛУЧАЙНО. ТО СТАВА ЕМБЛЕМА И НА ПРОТЕСТИТЕ. ГЛЕДАМ ГО ПРЕДИ МАЛКО ЕДИН ЯНАКИ ГЕНЧЕВ, АМИ ТОЙ Е АЛКОХОЛИК ОТВСЯКЪДЕ, БЕ! КАК МОЖЕ ДА СЕ ДАВА ТРИБУНА НА ТАКАВА. ТОЙ СЕ КЛАТИ В ЕФИР И СЕ КАРА НА РЕПОРТЕРА, ЧЕ НЕ МУ ЗАДАЛ ПРАВИЛНИЯ ВЪПРОС! НЕ ВЯРВАХ, ЧЕ ИМА И ТАКАВА . НАИСТИНА НЕ ВЯРВАХ! ТИЯ ХОРА ЧАЛГАТА ГИ РАЗВРАТИ И ТЕ РЕШИХА, ЧЕ МОГАТ ДА СТАНАТ БЪРЗО ИЗВЕСТНИ. КАТО АЗИС, НАПРИМЕР. ДАЖЕ ПО-БЪРЗО ОТ НЕГО. А ТОЙ ЗАПОЧАНА КАТО ВАСИЛКА...100 000 ПРОТЕСТИРАТ, А БЪЛГАРИЯ Е 7,5 МИЛИОНА. ОСТАНАЛИТЕ КАКВИ СМЕ - ТЪПИ, ИЛИ ПРОСТО СЪС ЗДРАВ РАЗУМ. СМЕТКИТЕ СА НАДПИСАНИ НАРОЧНО И ТОВА СЕ ВИЖДА. БЯХА СЕ ПОДГОТВИЛИ ЗА МЕТЕЖ, НО НЕ СТАНА И СЕГА СИ....УЧРЕДЯВАТ ПАРТИЯ. ТИЯ ХОРА НЕ ПРОСТО СА КУПЕНИ, А СА КУПЕНИ ЕВТИНО.............
  • 15 2 милиарда вътре,

    0 1 Отговор
    Важно допълнение:
    Протестите са платени от РУСКАТА мафия с пари от тия, които БСП плати за локвата в Белене
  • 16 bujlqk

    0 0 Отговор
    тинтири минтири
  • 17 gost

    0 1 Отговор
    smetkite kato sa gi nadpisali kardcite ot BSP,to pensiite na horata koi ne gi vdiga6e 3 godini i polovina?pak BSP li?
  • 18 Реалиста

    0 1 Отговор
    Ех този мафия му се привижда.
    Пак се е нажабуркал от сутринта със сливовица.
  • 19 вируса

    0 0 Отговор
    заминавай си в долината на широките гащи,там от където си се пръкнал, брадат ...министър....на цървулите ми... изчезни от България!
  • 20 БУДАла

    0 1 Отговор
    този наглец докога ще се натрапва на вниманието на хората?
  • 21 Бай хой

    0 0 Отговор
    Който ще гласува за ГЕРБ иска да го управляват ДПС трегерите от противокотституционната партия. Започнаха вече метаните с пари за джамии и ислямизиране на Българите. Това може да се очаква от Боце, гоце и гоцев.
  • 22 smolata

    0 0 Отговор
    Значи аз съм купен по-евтионо и от тях, защото никой не ми е дал 1 стотинка,а само тия 20+ години мизерия някак ми стигнаха да излезна на улицата. За всички от герб си има място - Белене (ма не АЕЦ-а, въпреки, че и там да ги бутнат има да правят ток с тия сланини), но се обръщам към НЕ гербаджииските колеги във форума - не ви ли прави впечатление чистата злоба и агресия на герболинчетата в тоя, а и в другите форуми. Някакви напоени с кучешка злоба букви обясняват колко прост е тоя изстрадал народ и колко му е малко страданието и колко още ще страда ако пак не изберем ББ (но дори да го изберем пак ще страда, защото сме...прости). Ако имате единица чест - спрете с тия язвителни изявления и изцепки, защото някой нормален човек ако случайно реши да гласува за герб, може да го откажете. Моя съвет: дежурете си на минусчетата, ма си трайте...
  • 23 муспи

    0 0 Отговор
    Първо, с какви войски ще се направи военно положение?! Второ, което си е първо - как не са се сетили досега да натоварят този да направи служебно правителство!
  • 24 испанец

    0 0 Отговор
    Мутрата няма ли да влиза в болница,че е скучен живота без циркове
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове